Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: catering

 

catering 501 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

2021.09.15 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-3.4012.553.2021.2.ALN
     ∟obowiązek ewidencji sprzedaży przy zastosowaniu kasy rejestrującej on-line usługi cateringowe polegające na sprzedaży gotowych dań klientom zewnętrznym

2021.09.13 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-2.4012.293.2021.2.DS
     ∟W zakresie planowanej działalności realizowanej przez Powiat poprzez (…), nie ma/nie będzie miało zastosowania wyłączenie na podstawie art. 15 ust. 6 ustawy. Tym samym wykonywane czynności związane ze świadczeniami hotelowymi i gastronomicznymi stanowią/będą stanowiły działalność gospodarczą, o której mowa w art. 15 ust. 2 ustawy i są/będą opodatkowane podatkiem VAT. Tym samym – w świetle art. 86 ust. 1 ustawy – Powiatowi przysługuje/będzie przysługiwało prawo do odliczenia podatku naliczonego od wydatków poniesionych na adaptację pomieszczeń na III i IV piętrze budynku przy (…) oraz utworzenie restauracji wraz z zapleczem kuchennym.

2021.08.31 - Szef Krajowej Administracji Skarbowej - DOP4.8221.11.2021
     ∟w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków: - związanych z zakupem lub budową dekoracji planu zdjęciowego, - poniesionych w związku z organizacją planu zdjęciowego, tj. wydatków na catering na rzecz osób zatrudnionych na podstawie umowy o pracę oraz współpracowników świadczących na rzecz Wnioskodawcy usługi na podstawie umów cywilnoprawnych.

2021.08.31 - Szef Krajowej Administracji Skarbowej - DOP4.8221.10.2021
     ∟w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków: - związanych z zakupem lub budową dekoracji planu zdjęciowego, - poniesionych w związku z organizacją planu zdjęciowego, tj. wydatków na catering na rzecz osób zatrudnionych na podstawie umowy o pracę oraz współpracowników świadczących na rzecz Wnioskodawcy usługi na podstawie umów cywilnoprawnych.

2021.06.15 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-2.4012.111.2021.2.RM
     ∟uznanie realizowanego świadczenia za usługę cateringową niepodlegającą opodatkowaniu w Polsce

2021.04.15 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB1-3.4010.73.2021.2.PC
     ∟Czy kwota dofinansowania przez Spółkę częściowo przygotowanych posiłków na rzecz pracowników stanowi koszt uzyskania przychodu w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?

2021.02.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-1.4012.493.2020.3.AR
     ∟Możliwość odliczenia podatku naliczonego od wydatków związanych z funkcjonowaniem rady pracowniczej.

2021.01.12 - Szef Krajowej Administracji Skarbowej - DOP7.8101.187.2020.FMLM
     ∟Szef Krajowej Administracji Skarbowej podkreśla zatem, że skoro Wnioskodawca nie był w stanie wyodrębnić, a potem zweryfikować ilości artykułów spożywczych, jakie przeznaczone są do spożycia w czasie pracy od tej do spożycia w czasie wolnym od pracy (bowiem jak wskazał Wnioskodawca w opisie stanu faktycznego nie prowadzi on ewidencji umożliwiającej ustalenie który pracownik i podczas jakich czynności skorzystał z artykułów spożywczych), to tym samym nie może dokładnie przyporządkować, jaka część zakupów jest wykorzystywana do wykonywania czynności opodatkowanych, a przez to nie będzie mu przysługiwało w ogóle prawo do odliczenia VAT naliczonego z tytułu zakupu artykułów spożywczych. Ustalenie przez Wnioskodawcę ile faktycznie żywności zostało skonsumowane przez pracowników w pracy jak i podczas przerw w pracy, ma zasadnicze znaczenie w kwestii opodatkowania nieodpłatnego przekazania na podstawie art. 7 ust. 2 ustawy o VAT w części, w jakiej faktycznie skorzystał on z prawa do odliczenia.

2020.07.06 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-2.4011.248.2020.2.MC
     ∟Podatek dochodowy od osób fizycznych w zakresie stawki ryczałtu dotyczącej działalności Wnioskodawcy.

2020.06.10 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.115.2020.2.ICz
     ∟- prawo do odliczenia podatku VAT naliczonego w fakturach zakupu posiłków, które Wnioskodawca następnie podaje i sprzedaje swoim klientom; - stawka podatku VAT w wysokości 8% do sprzedaży posiłków zakupionych od innego przedsiębiorcy w celu ich dalszej odsprzedaży Klientom.

2020.05.08 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL3.4012.45.2020.2.WB
     ∟Stwierdzenie, czy sprzedaż owoców i warzyw opisanych w pkt I wniosku stanowi dostawę towarów, opodatkowaną właściwą stawką dla sprzedawanego towaru; Stwierdzenie, czy sprzedaż zestawów owocowo-warzywnych opisanych w pkt II i III wniosku stanowi świadczenie usług kateringowych podlegających opodatkowaniu stawką 8%.

2020.05.08 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL3.4012.101.2020.2.WB
     ∟Określenie stawki podatku VAT dla usług cateringowych oraz sposobu dokumentowania usług opisanych we wniosku.

2020.02.07 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-1.4012.460.2019.3.HW
     ∟Prawo do odliczenia podatku naliczonego w związku z nabyciem usług cateringowych, usług transportowych oraz usług noclegowych (udostępnienia kwater mieszkalnych).

2020.02.07 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB1-1.4010.503.2019.4.NL
     ∟ustalenie, czy Wnioskodawca będzie miał możliwość zaliczenia wydatków związanych z wykonywaniem obowiązków pracodawcy wynikających z umów o pracę (tj.: kosztów noclegu (w tym usługi hotelowej), cateringu, dojazdów na miejsce pracy oraz powrotu do domu) do kosztów uzyskania przychodu

2020.02.05 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL3-2.4011.460.2019.1.TR
     ∟W sytuacji gdy koszty opisanych świadczeń dodatkowych – poniesionych na podstawie umów zawieranych z agencją artystyczną – dla artystów polskich i zagranicznych nieprowadzących działalności gospodarczej w całości będą korzystały ze zwolnienia od podatku dochodowego, na Wnioskodawcy z tytułu sfinansowania tych świadczeń nie będą ciążyły obowiązki płatnika.

2020.02.05 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL3-2.4011.459.2019.1.TR
     ∟W sytuacji gdy koszty opisanych świadczeń dodatkowych dla gości nieprowadzących działalności gospodarczej w całości będą korzystały ze zwolnienia od podatku dochodowego, na Wnioskodawcy z tytułu sfinansowania tych świadczeń nie będą ciążyły obowiązki płatnika.

2020.02.05 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL3-2.4011.448.2019.2.TR
     ∟W sytuacji gdy koszty opisanych świadczeń dodatkowych dla artystów polskich i zagranicznych nieprowadzących działalności gospodarczej w całości będą korzystały ze zwolnienia od podatku dochodowego, na Wnioskodawcy z tytułu sfinansowania tych świadczeń nie będą ciążyły obowiązki płatnika.

2020.01.27 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.803.2019.1.MSO
     ∟Brak obowiązku naliczenia podatku VAT należnego. Prawo do odliczenia VAT naliczonego od zakupu usług cateringowych.

2019.11.20 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - ILPP1-3/4512-1-38/16-12/PR
     ∟Zastosowanie stawki podatku 0% dla świadczonych usług cateringowych, sprzątania, wynajmu sprzętu oraz dostawy towarów spożywczych i przemysłowych dla sił zbrojnych.

2019.11.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.612.2019.2.EA
     ∟Sposób opodatkowania i dokumentowania rozliczeń pomiędzy Wnioskodawcą a ośrodkiem pomocy społecznej z innej jednostki samorządu terytorialnego w związku z finansowaniem usług dożywiania.

2019.10.23 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-3.4012.301.2019.2.ISK
     ∟Prawo do odliczenia podatku naliczonego z faktur dokumentujących Świadczenia lub Artykuły spożywcze nabywane przez Wnioskodawcę na potrzeby organizacji Spotkań oraz braku opodatkowania zużycia Artykułów spożywczych podczas Spotkań na podstawie art. 7 ust. 2 ustawy.

2019.09.02 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.439.2019.1.RH
     ∟Brak opodatkowania pobieranych przez Gminę opłat za wyżywienie uczniów, pracowników pedagogicznych oraz personelu administracyjnego, świadczonych w stołówce szkolnej oraz sposób opodatkowania pobieranych przez Gminę opłat za wyżywienie dzieci w równowartości kosztów cateringu.

2019.07.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT2-1.4011.227.2019.2.MM
     ∟Jaka stawka ryczałtu obowiązuje do opisanego stanu faktycznego w zakresie gastronomii, skoro nie obejmuje ona sprzedaży napojów alkoholowych, a z tytułu dostawy posiłków nie pobiera się żadnych opłat?

2019.06.03 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB1-1.4010.141.2019.1.BSA
     ∟w zakresie ustalenia czy Wnioskodawca będzie miał prawo zaliczać do kosztów uzyskania przychodów wartość zakupu kompleksowej usługi cateringu i zarządzania stołówką zakładową

2019.05.24 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT2-3.4011.172.2019.2.RR
     ∟Obowiązki płatnika w związku z dofinansowaniem lub sfinansowaniem pracownikom wycieczki, spotkania kulturalno-artystycznego połączonego z konsumpcją, spotkania o charakterze kulturalnym lub artystycznym połączonego z poczęstunkiem zorganizowanym w formie cateringu oraz paczek dla dzieci

2019.05.23 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-3.4012.117.2019.2.WB
     ∟Prawo do obniżenia podatku należnego o podatek naliczony wynikający z faktur dokumentujących zakup usług gastronomicznych oraz usług cateringowych.

2019.04.10 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL4.4012.687.2018.2.HW
     ∟Uznanie usług świadczonych przez Spółkę na rzecz pracowników i innych osób biorących udział w Wyjazdach za nieodpłatne świadczenie usług, o którym mowa w art. 8 ust. 2 pkt 2 ustawy oraz prawa do odliczenia podatku naliczonego wykazanego na fakturach dotyczących organizacji Wyjazdów w zakresie m.in. usług transportowych, biletów do kina i na basen, cateringu.

2019.02.13 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB2-1.4010.515.2018.5.JK
     ∟zaliczenie do kosztów podatkowych wskazanych we wniosku wydatków związanych z organizacją festynu zakładowego

2018.12.28 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB2-1.4010.422.2018.3.AT
     ∟w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków związanych z organizacją imprezy jubileuszowej poniesionych na catering dla pracowników i emerytowanych pracowników Wnioskodawcy

2018.12.11 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB1-1.4010.417.2018.1.NL
     ∟ustalenie, czy wydatki na organizację Konferencji, o których mowa we wniosku poniesione w 2017 r. oraz w 2018 r. stanowią dla Wnioskodawcy koszty uzyskania przychodów

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj