Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: mięso
mięso 27 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
1
2021.05.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-2.4011.220.2021.1.MM
∟Skutki podatkowe hodowli królików.
2021.02.16 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-2.4011.803.2020.1.AA
∟Skutki podatkowe hodowli królików ras mięsnych oraz sprzedaży jaj.
2020.05.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.211.2020.1.ICz
∟Stawka podatku dla dostawy drobiowych, surowych jelit powstałych podczas uboju i rozbioru drobiu w stanie prawnym obowiązującym od 1 stycznia 2015 r. do 31 grudnia 2019 r.
2020.01.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDSL2-1.4012.10.2019.2.AS
∟Stawka podatku VAT dla sprzedaży wymienionych we wniosku produktów.
2018.03.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-3.4012.52.2018.1.AP
∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dla sprzedawanych produktów zaklasyfikowanych do PKWiU ex 10.1.
2016.03.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/4511-41/16-5/KS
∟Czy hodowla królików mięsnych prowadzona przez Wnioskodawcę, przy ilości 450 szt. matek (samic) powinna być zaliczana do działów specjalnych produkcji rolnej jako hodowla królików futerkowych, czy też hodowla ta stanowi działalność rolniczą?
2016.03.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/4511-41/16-4/KS
∟Czy hodowla królików mięsnych prowadzona przez Wnioskodawcę, przy ilości 450 szt. matek (samic) powinna być zaliczana do działów specjalnych produkcji rolnej jako hodowla królików futerkowych, czy też hodowla ta stanowi działalność rolniczą?
2016.01.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-1195/15-2/MK
∟W zakresie możliwości zastosowania stawki podatku w wysokości 5% dla sprzedaży gotowych posiłków i dań oraz mięsa i wyrobów z mięsa.
2014.03.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1194/13-5/SJ
∟Stawka podatku VAT dla produktów dostarczanych do ogrodów zoologicznych w postaci zwierząt żywych i mrożonych przeznaczonych do skarmiania zwierząt.
2013.11.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-911/13-4/RR
∟Ustalenie stawki podatku VAT dla sprzedaży tłuszczy zwierzęcych spełniających wymogi paszy, karmy lub składnika paszy lub karmy dla zwierząt.
2013.10.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP5/443-168/13-2/PG
∟Stawka podatku na sprzedaż towarów zaklasyfikowanych w PKWiU 10.11.60.0.
2013.05.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB1/415-146/13-2/MD
∟Czy sprzedaż mięsa wieprzowego na stoisku poza miejscem zamieszkania, pochodzącego z własnej hodowli, podlega opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych?
2013.04.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-15/13-2/ISZ
∟W zakresie zastosowania obniżonej stawki podatku w wysokości 5 % do sprzedaży odpadów jadalnych w rozumieniu możliwości ich spożywania przez człowieka (z pominięciem zakazów kulturowych) zakwalifikowanych do PKWiU ex. 10.11.60.0, a nie będących jelitami, pęcherzami i żołądkami - jest nieprawidłowe,zastosowania obniżonej stawki podatku w wysokości 23 % do sprzedaży surowych odpadów niejadalnych poza jelitami, pęcherzami i żołądkami z przeznaczeniem na karmę dla zwierząt - jest prawidłowe.
2012.02.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB1/415-279/11-7/KSU
∟1) Jak Wnioskodawca ma się rozliczać jako rolnik z tak otrzymanego dochodu ewentualnie, czy jest On zwolniony z takich rozliczeń z Urzędem Skarbowym?2) Jeśli Wnioskodawca ma obowiązek rozliczania z podatku dochodowego to czy musi zakładać nową działalność gospodarczą?
2012.02.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB1/415-279/11-6/KSU
∟1) Jak Wnioskodawca ma się rozliczać jako rolnik z tak otrzymanego dochodu ewentualnie, czy jest On zwolniony z takich rozliczeń z Urzędem Skarbowym?2) Jeśli Wnioskodawca ma obowiązek rozliczania z podatku dochodowego to czy musi zakładać nową działalność gospodarczą?
2011.10.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1098/11-2/EN
∟Podatek od towarów i usług w zakresie odliczenia podatku z faktur VAT RR.
2011.06.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-205/11-2/PM
∟Sprzedaż przez Wnioskodawcę półtusz wieprzowych sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.11.12.0 oraz półtusz wołowych sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.11.0 od dnia 1 stycznia 2011 r. podlega opodatkowaniu preferencyjną 5% stawką podatku od towarów i usług, na podstawie art. 41 ust. 2a ustawy, w związku z poz. 17 załącznika nr 10 do ustawy.
2011.05.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB2/415-152/11-5/WM
∟1) Jaki podatek powinien płacić Wnioskodawca od ww. umowy najmu?2) Jaki podatek Zainteresowany ma odprowadzić z tytułu sprzedaży wędlin i podrobów?
2011.05.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB2/415-152/11-4/WM
∟1) Jaki podatek powinien płacić Wnioskodawca od ww. umowy najmu?2) Jaki podatek Zainteresowany ma odprowadzić z tytułu sprzedaży wędlin i podrobów?
2010.04.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/2/423-13/10/SD
∟Czy ubytki naturalne surowca mięsnego o wartości „do 0,30 % wagi stanowią koszty uzyskania przychodów”?Czy ubytki naturalne surowca mięsnego o wartości „powyżej 0,30 % wagi stanowią koszty nieuznane podatkowo, potocznie koszty NKUP”?
2010.01.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-907/09-4/MM
∟Czy dochód uzyskany z tytułu sprzedaży produktów mięsnych zaliczonych do grupowania PKWiU 15.1, które zostały przez Spółkę wyłącznie zapakowane bądź na które Spółka wyłącznie naniosła etykiety na terenie SSE, stanowi dla Spółki dochód zwolniony z podatku dochodowego od osób prawnych w myśl przepisu art. 17 ust. 1 pkt 34 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?
2010.01.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-907/09-3/MM
∟Czy dochód uzyskany z tytułu sprzedaży produktów mięsnych określonych w grupowaniu PKWiU 15.1 wytworzonych przez Spółkę na terenie SSE, ale pozbawionych opakowania, stanowi dla Spółki dochód zwolniony z podatku dochodowego od osób prawnych w myśl przepisu art. 17 ust. 1 pkt 34 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?
2010.01.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-907/09-2/MM
∟Czy dochód uzyskany z tytułu sprzedaży produktów mięsnych wytworzonych przez Spółkę w ramach działalności prowadzonej na terenie SSE, w stosunku do których Spółka jedynie zleciła wykonanie na nich usług pakowania poza terenem specjalnej strefy ekonomicznej, stanowi dla Spółki dochód zwolniony z podatku dochodowego od osób prawnych w myśl przepisu art. 17 ust. 1 pkt 34 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?
2007.03.06 - Urząd Skarbowy Poznań-Śródmieście - ZP/443-4/07
∟jaką stawką podatku od towarów i usług należy opodatkować dostawy „ żołądków wieprzowych parzonych, nie nadających się do bezpośredniego spożycia” zakwalifikowanych do PKWiU 15.13?Naczelnik Urzędu Skarbowego Poznań-Śródmieście, po szczegółowym rozpoznaniu wniosku z dnia 05.02.2007r. (data wpływu 09.02.2007r.) w sprawie udzielenia pisemnej interpretacji, co do zakresu i sposobu zastosowania prawa podatkowego stwierdza, że stanowisko podatnika jest prawidłowe.Według stanu faktycznego przedstawionego we wniosku: podatnik wszczął postępowanie przetargowe na dostawę produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych; złożone oferty dot. dostawy „ żołądków wieprzowych parzonych, nie nadających się do bezpośredniego spożycia” zawierają róż...
2005.06.27 - Urząd Skarbowy w Lesku - US-PP-443/23/05
∟Czy należy zastosować stawkę podatku 3% VAT przy dostawie wyrobów mięsnych świeżych (PKWiU 15.11.15-00.40) i mrożonych (PKWiU 15.11.16-00.40)?
2004.06.17 - Warmińsko-Mazurski Urząd Skarbowy - US.PPM/443-36/HK/04
∟Spółka zgłasza wątpliwości, czy sprzedając sprowadzone z Włoch mięso, bez dalszego jego przerobu, powinna stosować stawkę podatku VAT w wysokości 3%, czy 7%. Odpowiadając na zapytanie zawarte w piśmie z dnia 10.05.2004 r. (data wpływu do tutejszego Urzędu 12.05.2004 r.), uzupełnione pismem z dnia 31.05.2004 r. (data wpływu 01.06.2004 r.),
2004.04.02 - Urząd Skarbowy w Pabianicach - USIIIVAT/443/381/2004/RR
∟Jaką stawką podatku od towarów i usług opodatkowane są: jaja strusie, mięso i wyroby z mięsa strusiego, odzież wykonana ze skór strusich, galanteria wykonana ze skór strusich, obuwie wykonane ze skór strusich i skóra strusia? W odpowiedzi na pismo z dnia 04.02.2004r., uzupełnione w dniu 03.03.2004r.
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.