Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: usługi kateringowe
usługi kateringowe 44 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
1 2
2014.02.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-80/14-3/AW
∟prawo do odliczenia podatku naliczonego VAT od nabywanych usług cateringowych
2014.02.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-80/14-2/AW
∟prawo do odliczenia podatku naliczonego VAT od nabywanych usług cateringowych
2013.11.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB3/423-320/13-6/MF
∟Czy Spółka jest uprawniona do zaliczenia wydatków na nabycie tych towarów do kosztów uzyskania przychodów?
2013.11.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB3/423-320/13-5/MF
∟Czy Spółka jest uprawniona do zaliczenia wydatków na nabycie tych towarów do kosztów uzyskania przychodów?
2013.11.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB3/423-320/13-4/MF
∟Czy Spółka jest uprawniona do zaliczenia wydatków na nabycie tych towarów do kosztów uzyskania przychodów?
2013.10.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-512/13-2/AS
∟Czy opisane wydatki związane ze zwyczajowym poczęstunkiem w ramach prowadzonej działalności można zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów, a zatem wydatki te nie są kosztami, o których mowa w art. 16 ust. 1 pkt 28 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych?
2013.03.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB3/423-433/12-5/MF
∟1.Czy wydatki na nabycie produktów spożywczych i napojów przekazywanych w trakcie spotkań z kontrahentami i gośćmi w czasie pracy w siedzibie Spółki, Spółka będzie mogła zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów?2.Czy koszty dofinansowania do automatów z napojami, udostępnianych pracownikom oraz osobom z zewnątrz (gościom/kontrahentom) będą mogły stanowić dla Spółki koszty uzyskania przychodów?
2013.03.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB3/423-433/12-4/MF
∟1.Czy wydatki na nabycie napojów wynikających z przepisów bhp będą mogły stanowić dla Spółki koszty uzyskania przychodów?2.Czy wydatki na nabycie produktów spożywczych przekazywanych podczas spotkań zarządu i kierownictwa, narad pracowniczych i szkoleń Spółka będzie mogła zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów?3.Czy wydatki na usługi zakupu gotowych posiłków, podawanych podczas szkoleń i narad będą mogły stanowić dla Spółki koszty uzyskania przychodów?
2012.10.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-675/12-4/NS
∟Prawo do odliczenia podatku naliczonego z tytułu nabycia usług cateringowych.
2012.09.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-657/12-2/MP
∟Usługi cateringowe świadczone przez Wnioskodawcę podczas szkoleń prowadzonych przez inny podmiot nie będą mogły korzystać ze zwolnienia wynikającego z art. 43 ust. 1 pkt 29 ustawy o podatku od towarów i usług.
2012.08.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB5/423-468/12-2/JC
∟Czy wydatki Spółki na nabycie usług cateringowych, kawę, herbatę, ciastka, w związku z wyżej opisanym stanem faktycznym stanowią koszty uzyskania przychodów w myśl art. 15 ust. 1 updop?
2012.07.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-468/12-3/AW
∟odliczenie podatku VAT od nabywanych usług cateringowych oraz usług gastronomicznych
2012.02.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-79/12-2/KAN
∟odliczenie podatku od usług cateringowych i stołówkowych
2011.09.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-1009/11/AL
∟W zakresie uznania nabywanych przez Wnioskodawcę usług za usługi kateringowe i w związku z tym możliwości obniżenia kwoty podatku należnego o kwotę podatku naliczonego z faktur VAT dokumentujących nabycie ww. usług.
2011.08.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-896/11-2/MP
∟Wnioskodawcy przysługuje prawo do odliczenia podatku VAT naliczonego z tytułu nabywanych usług cateringowych.
2011.08.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-702/11-5/EN
∟1. Czy można odliczyć VAT naliczony od zakupionych usług cateringowych PKWiU 56.21 i wydawanych napojów bezalkoholowych np. woda w butelkach, soki w kartonikach, paluszki, ciastka wymienione na fakturach wystawionych przez zakłady gastronomiczne i inne?2. Czy nabycie przez Wnioskodawczynię usług cateringowych i produktów wymienionych w załączniku Nr 1 rozporządzenia MF poz. 7 traktować należy jako nabycie usług gastronomicznych w związku z art. 88 ust. 1 pkt 4 ustawy o VAT?3. Czy w oparciu o wyżej opisane catering nie stanowi usługi gastronomicznej i nabycie produktów (zał. Nr 1 rozp. MF) stanowi dostawę towarów i w związku z tym nie podlega art. 88 ustawy o VAT?
2011.06.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-349/11-4/AP
∟Czy Spółka jest uprawniona do odliczania podatku naliczonego z tytułu nabywania usług cateringowych?
2011.05.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-326/11-4/JF
∟Odliczenie podatku naliczonego od usługi cateringowej.
2011.05.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-359/11-2/MR
∟Czy Spółka będzie uprawniona do odliczania podatku VAT od zdefiniowanych w powyższym kształcie usług kateringowych nabywanych od Dostawcy usługi?
2011.02.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB1/415-1027/10/TK
∟Czy rozszerzenie działalności nie spowoduje utraty opodatkowania w formie karty podatkowej przy zachowaniu dotychczasowego przedmiotu działania i poziomu zatrudnienia pracowników?
2010.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/423-242/10/PS
∟Dotyczy możliwości zaliczania do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych w związku z organizacją spotkań z kontrahentami (RESTAURACJA).
2010.05.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/415-149/10-2/JB
∟Ile wynosi stawka ryczałtu ewidencjonowanego dla:- usług cateringowych,- przychodów z działalności gastronomicznej (restauracja),- przychodów ze sprzedaży napojów o zawartości alkoholu powyżej 1,5%.Czy będzie obowiązywać jedna stawka zryczałtowanego podatku dla ww. usług i przychodów?Czy dla ww. usług i przychodów będzie inna stawka podatku?
2009.12.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/423-605a/09/PS
∟Dotyczy możliwości zaliczania do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych w związku z zaproszeniem kontrahenta do restauracji.
2009.12.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/423-586/09/PS
∟Dotyczy możliwości zaliczania do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych w związku z organizacją spotkań z kontrahentami (RESTAURACJA, SIEDZIBA).
2009.03.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-115/09/PK
∟opodatkowania właściwą stawką VAT odsprzedawanych usług cateringowych
2009.03.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB3/423-770/08/MT
∟Czy wydatki na poczęstunek dla kontrahentów, pracowników Spółki, pracowników spółek powiązanych, członków Zarządu, członków Rady Nadzorczej, przedstawicieli związków zawodowych, osób odwiedzających Spółkę są kosztem uzyskania przychodów?
2009.03.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1163/08-3/GZ
∟Stawka 0% przy refakturowaniu usług cateringowych na rzecz przewoźników powietrznych.
2009.03.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1163/08-2/GZ
∟Odliczenie podatku VAT od zakupu usług cateringowych.
2009.03.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3-443-279/08-2/JK
∟Czy Spółka ma prawo do odliczenia podatku VAT naliczonego od faktur dokumentujących nabycie usług cateringowych na potrzeby realizowanych sesji zdjęciowych?
2008.12.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/415-1098/08-3/ES
∟Jakimi stawkami ryczałtu od przychodów ewidencjonowanych należy opodatkowywać poszczególne przychody ze sprzedaży uzyskiwane w zakresie świadczenia usług cateringowych?
1 2
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.