Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: wyroby cukiernicze
wyroby cukiernicze 84 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
2020.04.08 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - IPPP2/4512-995/15-3/20/S/KOM
∟Stawka podatku VAT w wysokości 8% dla dostawy krajowych produktów waflowych o zawartości wody nieprzekraczającej 10% masy produktu.
2019.07.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4.4012.363.2019.1.EK
∟Zastosowanie obniżonej stawki podatku VAT do sprzedaży wyrobów cukierniczych sklasyfikowanych pod symbolem PKWIU 56.10.1.
2018.02.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.45.2018.1.AO
∟Stawką właściwą dla dostawy zamrożonych Produktów - Precla z masłem oraz Precla z serkiem - zakwalifikowanych do grupowania PKWiU 10.71.12.0, o okresie przydatności do spożycia wynoszącym 8 miesięcy, będzie podstawowa stawka podatku VAT w wysokości 23%.
2017.02.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.947.2016.1.EA
∟Jaką stawką podatku od towarów i usług należy w zaistniałym stanie faktycznym opodatkować dostawę (sprzedaż) kontrahentom przez Spółkę zapiekanych w 80% wyrobów świeżych, sprzedawanych następnie w postaci zamrożonej?
2016.10.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-604/16-2/DG
∟W zakresie opodatkowania stawką VAT 8% ciastek niezależnie od terminu ich przydatności do spożycia.
2015.12.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-857/15-2/ISK
∟Zastosowanie obniżonej stawki 8% dla dostaw wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych, klasyfikowanych do grupowania 10.71.12 PKWiU z 2008 r., niezależnie od ich terminu przydatności do spożycia.
2015.11.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-841/15-2/MMa
∟Czy Wnioskodawca, będzie miał prawo zastosować obniżoną stawkę VAT wynoszącą 8% dla dostaw wyrobów ciastkarskich z grupowania 10.71.12, opisanych w stanie faktycznym także wtedy, gdy data minimalnej trwałości wyrobu, oznaczona na opakowaniu wyrobu zgodnie z przepisami o znakowaniu żywności, przekracza 45 dni?
2015.09.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-778/15-4/MK
∟W zakresie stawki podatku dla sprzedaży słomki ptysiowej.
2015.07.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-331/15-2/SJ
∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla dostawy wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych wtedy, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia nie przekracza 45 dni oraz przekracza 45 dni.
2015.04.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-15/15-6/JK
∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży tortilli.
2014.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB1/415-1101/14/MP
∟Zryczałtowany podatek dochodowy od niektórych przychodów osiąganych przez osoby fizyczne w zakresie ustalenia stawki ryczałtu od przychodów ewidencjonowanych.
2014.12.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-987/14-3/MT
∟Zastosowanie obniżonej stawki podatku VAT w wysokości 8% do dostawy towarów z grupowania PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, któremu odpowiada kod CN 1905 90 60, wtedy, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 45 dni.
2014.10.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-799/14-3/SJ
∟Czy Spółka może stosować obniżoną stawkę VAT 8% do dostawy towarów z grupowania PKWiU z 2008 r. 10.71.12 Wyroby ciastkarskie i ciastka świeże (lub 1905 90 60 nomenklatury scalonej) wtedy, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 45 dni?
2014.08.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-490/14/RSz
∟prawo do zastosowania obniżonej 8% stawki VAT dla dostaw wyrobów, opisanych w stanie faktycznym, w sytuacji gdy data minimalnej trwałości wyrobu, oznaczona na opakowaniu wyrobu zgodnie z przepisami o znakowaniu żywności przekracza 45 dni
2014.07.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-315/14-5/IG
∟Jaką stawkę podatku VAT będą miały ciasteczka o nazwie handlowej „…” i „…”, w których skład wchodzą nasiona i płatki zbóż, orzechy, wiórki kokosowe, tłuszcz roślinny oraz syrop glukozowy o symbolu PKWiU 10.61.33 z terminem przydatności do spożycia 90 dni?
2014.07.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-315/14-4/IG
∟1. Jaką stawkę podatku VAT będą miały ciasteczka z ciasta parzonego ptysiowego bez środków konserwujących o PKWiU 10.71.12, z terminem przydatności do spożycia 90 dni?
2. Jaką stawkę podatku VAT będą miały ciasteczka z ciasta kruchego, z nadzieniem jak i bez nadzienia i podlewane polewą czekoladopodobną, bez środków konserwujących o PKWiU 10.71.12, z terminem przydatności do spożycia 90 dni?
3. Jaką stawkę podatku VAT będą miały ciasteczka z ciasta biszkoptowego z galaretką w polewie czekoladopodobnej, bez środków konserwujących, o PKWiU 10.71.12, z terminem przydatności do spożycia 90 dni?
4. Jaką stawkę podatku VAT będą miały ciasteczka zaparzane korzenne typu serduszka w polewie czekoladopodobnej, bez środków konserwujących, o PKWiU 10.71.12, z terminem przydatności do spożycia 90 dni?
5. Jaką stawkę podatku VAT będą miały ciasteczka o nazwie handlowej Serca Piernikowe niezawierające typowych składników do produkcji piernika takich jak mąka żytnia, miód, imbir, bez środków konserwujących o PKWiU 10.72.12 z terminem przydatności do spożycia 90 dni.?
2014.05.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-85/14-2/BM
∟Stawka na towary z grupowania PKWiU 10.71.12 z 2008 r. „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 45 dni?
2014.03.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-64/14-2/JL
∟Jeżeli produkty (ciastka), o których mowa we wniosku, nie zostały wymienione w załączniku nr 3 do ustawy o VAT, to Wnioskodawca nie ma możliwości zastosowania stawki 8% do dostawy tych produktów.
2014.03.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-68/14-2/ISZ
∟w zakresie stawki podatku dla sprzedawanych wyrobów
2014.02.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1126/13-4/MR
∟Stawka podatku.
2014.02.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1309/13-2/KOM
∟Stawka podatku VAT dla wyrobów piekarniczych i ciastkarskich, których data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 i 45 dni
2014.01.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1007/13/RSz
∟stawka podatku na dostawę wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych o przydatności do spożycia powyżej 45 dni i o symbolu PKWiU 10.71.12.
2014.01.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1163/13-2/MPe
∟w zakresie stawki podatku dla sprzedawanych wyrobów PKWiU 10.71.12.0
2014.01.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-851/13-2/JN
∟Zastosowanie stawki podatku VAT w wysokości 8% dla dostawy towarów z grupowania PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże” oraz zastosowanie stawki podatku VAT w wysokości 5% dla dostawy towarów z grupowania PKWiU 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”.
2013.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1165/13-2/ISZ
∟w zakresie stawki podatku dla sprzedawanych wyrobów
2013.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP5/443-151/13-3/PG
∟Możliwość zastosowania obniżonej stawki podatku do dostawy wyrobów ciastkarskich oraz pieczywa świeżego w sytuacji gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 lub 45 dni.
2013.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP5/443-151/13-2/PG
∟Możliwość zastosowania obniżonej stawki podatku do dostawy wyrobów ciastkarskich oraz pieczywa świeżego w sytuacji gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 lub 45 dni.
2013.09.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-522/13-2/MW
∟Stawka podatku VAT dla wytwarzanych wyrobów ciastkarskich, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 45 dni
2013.09.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-476/13-2/MW
∟Stawka podatku VAT dla wytwarzanych wyrobów – drożdżówek, chałek, rogali i rożków
2013.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-455/13-3/AD
∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla pieczywa, którego data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 dni.
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.