Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: wyroby cukiernicze

 

wyroby cukiernicze 84 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

1 2 3

2020.04.08 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - IPPP2/4512-995/15-3/20/S/KOM
     ∟Stawka podatku VAT w wysokości 8% dla dostawy krajowych produktów waflowych o zawartości wody nieprzekraczającej 10% masy produktu.

2019.07.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4.4012.363.2019.1.EK
     ∟Zastosowanie obniżonej stawki podatku VAT do sprzedaży wyrobów cukierniczych sklasyfikowanych pod symbolem PKWIU 56.10.1.

2018.02.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.45.2018.1.AO
     ∟Stawką właściwą dla dostawy zamrożonych Produktów - Precla z masłem oraz Precla z serkiem - zakwalifikowanych do grupowania PKWiU 10.71.12.0, o okresie przydatności do spożycia wynoszącym 8 miesięcy, będzie podstawowa stawka podatku VAT w wysokości 23%.

2017.02.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.947.2016.1.EA
     ∟Jaką stawką podatku od towarów i usług należy w zaistniałym stanie faktycznym opodatkować dostawę (sprzedaż) kontrahentom przez Spółkę zapiekanych w 80% wyrobów świeżych, sprzedawanych następnie w postaci zamrożonej?

2016.10.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-604/16-2/DG
     ∟W zakresie opodatkowania stawką VAT 8% ciastek niezależnie od terminu ich przydatności do spożycia.

2015.12.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-857/15-2/ISK
     ∟Zastosowanie obniżonej stawki 8% dla dostaw wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych, klasyfikowanych do grupowania 10.71.12 PKWiU z 2008 r., niezależnie od ich terminu przydatności do spożycia.

2015.11.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-841/15-2/MMa
     ∟Czy Wnioskodawca, będzie miał prawo zastosować obniżoną stawkę VAT wynoszącą 8% dla dostaw wyrobów ciastkarskich z grupowania 10.71.12, opisanych w stanie faktycznym także wtedy, gdy data minimalnej trwałości wyrobu, oznaczona na opakowaniu wyrobu zgodnie z przepisami o znakowaniu żywności, przekracza 45 dni?

2015.09.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-778/15-4/MK
     ∟W zakresie stawki podatku dla sprzedaży słomki ptysiowej.

2015.07.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-331/15-2/SJ
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla dostawy wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych wtedy, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia nie przekracza 45 dni oraz przekracza 45 dni.

2015.04.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-15/15-6/JK
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży tortilli.

2014.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB1/415-1101/14/MP
     ∟Zryczałtowany podatek dochodowy od niektórych przychodów osiąganych przez osoby fizyczne w zakresie ustalenia stawki ryczałtu od przychodów ewidencjonowanych.

2014.12.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-987/14-3/MT
     ∟Zastosowanie obniżonej stawki podatku VAT w wysokości 8% do dostawy towarów z grupowania PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, któremu odpowiada kod CN 1905 90 60, wtedy, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 45 dni.

2014.10.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-799/14-3/SJ
     ∟Czy Spółka może stosować obniżoną stawkę VAT 8% do dostawy towarów z grupowania PKWiU z 2008 r. 10.71.12 Wyroby ciastkarskie i ciastka świeże (lub 1905 90 60 nomenklatury scalonej) wtedy, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 45 dni?

2014.08.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-490/14/RSz
     ∟prawo do zastosowania obniżonej 8% stawki VAT dla dostaw wyrobów, opisanych w stanie faktycznym, w sytuacji gdy data minimalnej trwałości wyrobu, oznaczona na opakowaniu wyrobu zgodnie z przepisami o znakowaniu żywności przekracza 45 dni

2014.07.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-315/14-5/IG
     ∟Jaką stawkę podatku VAT będą miały ciasteczka o nazwie handlowej „…” i „…”, w których skład wchodzą nasiona i płatki zbóż, orzechy, wiórki kokosowe, tłuszcz roślinny oraz syrop glukozowy o symbolu PKWiU 10.61.33 z terminem przydatności do spożycia 90 dni?

2014.07.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-315/14-4/IG
     ∟1. Jaką stawkę podatku VAT będą miały ciasteczka z ciasta parzonego ptysiowego bez środków konserwujących o PKWiU 10.71.12, z terminem przydatności do spożycia 90 dni? 2. Jaką stawkę podatku VAT będą miały ciasteczka z ciasta kruchego, z nadzieniem jak i bez nadzienia i podlewane polewą czekoladopodobną, bez środków konserwujących o PKWiU 10.71.12, z terminem przydatności do spożycia 90 dni? 3. Jaką stawkę podatku VAT będą miały ciasteczka z ciasta biszkoptowego z galaretką w polewie czekoladopodobnej, bez środków konserwujących, o PKWiU 10.71.12, z terminem przydatności do spożycia 90 dni? 4. Jaką stawkę podatku VAT będą miały ciasteczka zaparzane korzenne typu serduszka w polewie czekoladopodobnej, bez środków konserwujących, o PKWiU 10.71.12, z terminem przydatności do spożycia 90 dni? 5. Jaką stawkę podatku VAT będą miały ciasteczka o nazwie handlowej Serca Piernikowe niezawierające typowych składników do produkcji piernika takich jak mąka żytnia, miód, imbir, bez środków konserwujących o PKWiU 10.72.12 z terminem przydatności do spożycia 90 dni.?

2014.05.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-85/14-2/BM
     ∟Stawka na towary z grupowania PKWiU 10.71.12 z 2008 r. „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 45 dni?

2014.03.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-64/14-2/JL
     ∟Jeżeli produkty (ciastka), o których mowa we wniosku, nie zostały wymienione w załączniku nr 3 do ustawy o VAT, to Wnioskodawca nie ma możliwości zastosowania stawki 8% do dostawy tych produktów.

2014.03.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-68/14-2/ISZ
     ∟w zakresie stawki podatku dla sprzedawanych wyrobów

2014.02.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1126/13-4/MR
     ∟Stawka podatku.

2014.02.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1309/13-2/KOM
     ∟Stawka podatku VAT dla wyrobów piekarniczych i ciastkarskich, których data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 i 45 dni

2014.01.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1007/13/RSz
     ∟stawka podatku na dostawę wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych o przydatności do spożycia powyżej 45 dni i o symbolu PKWiU 10.71.12.

2014.01.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1163/13-2/MPe
     ∟w zakresie stawki podatku dla sprzedawanych wyrobów PKWiU 10.71.12.0

2014.01.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-851/13-2/JN
     ∟Zastosowanie stawki podatku VAT w wysokości 8% dla dostawy towarów z grupowania PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże” oraz zastosowanie stawki podatku VAT w wysokości 5% dla dostawy towarów z grupowania PKWiU 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”.

2013.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1165/13-2/ISZ
     ∟w zakresie stawki podatku dla sprzedawanych wyrobów

2013.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP5/443-151/13-3/PG
     ∟Możliwość zastosowania obniżonej stawki podatku do dostawy wyrobów ciastkarskich oraz pieczywa świeżego w sytuacji gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 lub 45 dni.

2013.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP5/443-151/13-2/PG
     ∟Możliwość zastosowania obniżonej stawki podatku do dostawy wyrobów ciastkarskich oraz pieczywa świeżego w sytuacji gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 lub 45 dni.

2013.09.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-522/13-2/MW
     ∟Stawka podatku VAT dla wytwarzanych wyrobów ciastkarskich, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 45 dni

2013.09.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-476/13-2/MW
     ∟Stawka podatku VAT dla wytwarzanych wyrobów – drożdżówek, chałek, rogali i rożków

2013.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-455/13-3/AD
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla pieczywa, którego data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 dni.

1 2 3

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj