Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: wyroby piekarskie

 

wyroby piekarskie 52 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

1 2

2020.01.13 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-2.4012.625.2019.2.WH
     ∟Skoro termin przydatności do spożycia oferowanych produktów, tj. tortilli pszennej o smaku curry, tortilli pszennej o smaku kurkumy, tortilli pszennej orkiszowej pełnoziarnistej, tortilli pszennej o smaku pomidorowym, tortilli pszennej o smaku szpinaku, tortilli pszenno-żytniej wieloziarnistej z nasionami lnu i czarnuszką, tortilli pszennej z dodatkiem czarnej marchwi i buraka ćwikłowego, tortilli pszenno-żytniej pełnoziarnistej, tortilli pszennej z dodatkiem soku z buraka, tortilli pszennej, tortilli pszenno-żytniej wieloziarnistej z nasionami lnu i czarnuszką, tortilli pszennej, tortilli pszennej mrożonej, jest dłuższy niż 45 dni, to ich dostawa jako niespełniająca kryteriów do zastosowania stawki preferencyjnej podlega opodatkowaniu stawką podatku w wysokości 23%.

2017.01.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP2.4512.936.2016.1.RR
     ∟W zakresie prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT w wysokości 5% dla wyrobów piekarniczych.

2016.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-605/16-2/RR
     ∟w zakresie prawa do zastosowania obniżonej stawki VAT w wysokości 5% bezpośrednio na podstawie art. 98 ust. 2 oraz załącznika nr III poz. 1 Dyrektywy Rady UE z 28 listopada 2006 r. w sprawie wspólnego systemu podatku od wartości dodanej 2006/112/WE, dla dostaw wszystkich wyrobów piekarskich świeżych, klasyfikowanych do grupowania 10.71.11 PKWiU z 2008 r., niezależnie od ich terminu przydatności do spożycia

2014.02.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1126/13-4/MR
     ∟Stawka podatku.

2014.01.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1022/13-4/MR
     ∟Stawka podatku VAT dla bułki tartej z dodatkiem naturalnych przypraw, zmieszanej z płatkami kukurydzianymi oraz bułki tartej z dodatkiem naturalnych przypraw, zmieszanej z wiórkami kokosowymi sklasyfikowanej pod symbolem PKWiU 10.89.19.0.

2014.01.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1022/13-3/MR
     ∟Stawka podatku VAT dla bułki tartej z dodatkiem przypraw naturalnych (np. kurkumy lub papryki) sklasyfikowanej pod symbolem PKWiU 10.72.19.0.

2012.03.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1685/11-5/MR
     ∟Czy poprawne jest stanowisko Spółki, że obniżoną stawką VAT przewidzianą dla towarów wymienionych w Załączniku nr 3 do ustawy o VAT (aktualnie – 8% stawką VAT) w opisanej wyżej sytuacji objęte będą dostawy krajowe:1. słodkich herbatników z grupowania 10.72.12.0 PKWiU,2. wafli z grupowania 10.72.12.0 PKWiU, dla których zawartość wody przekracza 10% masy?

2012.03.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1685/11-4/MR
     ∟Czy poprawne jest stanowisko Spółki, że obniżoną stawką VAT przewidzianą dla towarów wymienionych w Załączniku nr 3 do ustawy o VAT (aktualnie – 8% stawką VAT) w opisanej wyżej sytuacji objęte będą dostawy krajowe:1. słodkich herbatników z grupowania 10.72.12.0 PKWiU,2. wafli z grupowania 10.72.12.0 PKWiU, dla których zawartość wody przekracza 10% masy?

2012.03.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1685/11-3/MR
     ∟Czy poprawne jest stanowisko Spółki, że obniżoną stawką VAT przewidzianą dla towarów wymienionych w Załączniku nr 3 do ustawy o VAT (aktualnie – 8% stawką VAT) w opisanej wyżej sytuacji objęte będą dostawy krajowe:1. słodkich herbatników z grupowania 10.72.12.0 PKWiU,2. wafli z grupowania 10.72.12.0 PKWiU, dla których zawartość wody przekracza 10% masy?

2012.03.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1685/11-2/MR
     ∟Czy poprawne jest stanowisko Spółki, że obniżoną stawką VAT przewidzianą dla towarów wymienionych w Załączniku nr 3 do ustawy o VAT (aktualnie – 8% stawką VAT) w opisanej wyżej sytuacji objęte będą dostawy krajowe:1. słodkich herbatników z grupowania 10.72.12.0 PKWiU,2. wafli z grupowania 10.72.12.0 PKWiU, dla których zawartość wody przekracza 10% masy?

2012.02.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1419/11-2/KOM
     ∟Stawki 23% podatku VAT na sprzedaż pierników

2011.12.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1031/11/ASz
     ∟Stawka podatku VAT dla wyrobów zaklasyfikowanych do pierników i podobnych wyrobów oraz słodkich herbatników.

2011.07.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-703/11-2/MR
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku.

2011.06.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-407/11/TS
     ∟Stawka podatku - bułka tarta.

2011.03.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1214/10-4/JK
     ∟Produkowane przez Wnioskodawcę wyroby z ciasta drożdżowego np. bułki drożdżowe, pączki, bułki maślane oraz wyroby z ciasta parzonego np ekierki, ptysie klasyfikowane do grupowania PKWiU 10.71.12.0, jako wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z odrębnymi przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 14 dni, które mieści się w poz. 32 załącznika nr 3 do ustawy o VAT, od dnia 1 stycznia 2011 r. podlegają zgodnie z art. 41 ust. 2 ustawy o VAT, opodatkowaniu stawką podatku w wysokości 8%.

2011.02.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1177/10/TS
     ∟Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy zastosować do dostawy towaru w postaci bułki tartej smakowej, bułki tartej bezglutenowej oraz bułki tartej niskobiałkowej?

2010.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-951/10/MS
     ∟prawo do stosowania stawki podatku, o której mowa w art. 41 ust. 2 ustawy o VAT do dostawy ciastek biszkoptowych.

2010.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-950/10/MS
     ∟prawo do stosowania stawki podatku w wysokości 7% w odniesieniu do dostawy ciastek biszkoptowych sklasyfikowanych w grupowaniu statystycznym PKWiU 15.81.12-00.16

2010.12.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-739/10/ASz
     ∟Prawa do zastosowania stawki 7% przy sprzedaży wyrobów ciastkarskich.

2010.07.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-479/10-2/BD
     ∟Stawka podatku na wyroby piekarskie.

2010.06.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-384/10/AZb
     ∟stawka podatku dla dostawy wyrobów ciastkarskich świeżych - grupowanie PKWiU 15.81.12-00.16

2010.04.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-114/10/ASz
     ∟zastosowanie stawki 7% przy sprzedaży wyrobów piekarskich i ciastkarskich

2010.04.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-134/10/AL
     ∟Czy Wnioskodawca ma prawo do zastosowania 7% stawki VAT do sprzedaży wyrobów ciastkarskich PKWiU 15.81.1?

2010.04.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-140/10-2/AK
     ∟Stawka podatku VAT na sprzedaż wyrobów z ciasta kruchego – PKWiU 15.81.12

2010.04.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-51/10/ASz
     ∟zastosowanie stawki 7% przy sprzedaży wyrobów piekarskich i ciastkarskich.

2010.04.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-36/10/AW
     ∟Wyroby ciastkarskie o PKWiU 15.81.12-00 są opodatkowane 7% stawką VAT

2010.02.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-1282/09-2/JL
     ∟Opierając się na klasyfikacji przedstawionej przez Wnioskodawcę, według której wytwarzane wyroby z ciasta kruchego mieszczą się w PKWiU 15.81.12-00.15 oraz uwzględniając zapis art. 41 ust. 2 ustawy należy uznać za prawidłowe stanowisko Wnioskodawcy, że ich sprzedaż podlega opodatkowaniu 7% stawką podatku od towarów i usług.

2010.02.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1661/09-2/EWW
     ∟Stawka podatku na bułki zapiekane z sosem i serem o symbolu PKWiU 15.82-13-90.00

2010.01.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-1061/09-2/BS
     ∟stawka podatku na wyroby ciastkarskie

2010.01.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-1091/09-4/MP
     ∟Produkt w postaci gotowych tortilli do nadziewania mieści się w grupowaniu PKWiU 15.81.1 wskazanym w załączniku nr 3 do ustawy pod pozycją 25 - „Pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie, świeże”. W związku z powyższym sprzedaż gotowych tortilli do nadziewania, o których mowa we wniosku podlega opodatkowaniu stawką preferencyjną w wysokości 7%, zgodnie z art. 41 ust. 2 ustawy.

1 2

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj