Interpretacje podatkowe do PKD 56.21.Z
-

 

Interpretacje podatkowe do PKD 56.21.Z

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


90/481753 - interpretacji podatkowych
do PKD 56.21.Z -

1 2 3

2019.11.08 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-2.4012.377.2019.2.AZ
     ∟(...) 43.39.Z - Wykonywanie pozostałych robót budowlanych wykończeniowych, 55.10.Z - Hotele i podobne obiekty, 56.10.A - Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne, 56.21.Z - Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering), 68.20.Z-Wynajem i zarządzanie nieruchomościami własnymi lub dzierżawionymi, (...)

2019.10.10 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-2.4012.455.2019.1.MŁ
     ∟(...) jest prowadzona zgodnie z wpisem do CEIDG w zakresie następujących kodów PKD: 55.20.Z, 47.81.Z, 47.82.Z, 47.89.Z, 47.91.Z, 47.99.Z, 55.30.Z, 55.90.Z, 56.10.A, 56.10.B, 56.21.Z, 56.29.Z, 56.30.Z, 77.21.Z, 79.90.C, 86.90.A, 93.11.Z, 93.13.Z, 93.19.Z, 93.29.Z, 96.04.Z. Faktury dokumentujące poniesione wydatki zostały wystawione na firmę (...)

2019.07.25 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.288.2019.1.EW
     ∟(...) (PKD 56.10.A), Pozostała usługowa działalność gastronomiczna (PKD 56.29.Z), Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (Katering) (PKD 56.21.Z), Przygotowywanie i podawanie napojów (PKD 56.30.Z), Działalność obiektów służących poprawie kondycji fizycznej (PKD 93.13.Z), Fryzjerstwo i pozostałe (...)

2019.07.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT2-1.4011.227.2019.2.MM
     ∟(...) posiłków, a także nie podlegają dodatkowemu fakturowaniu. Prowadzona działalność sklasyfikowana jest wg Polskiej Klasyfikacji Działalności pod symbolami: PKD 56.21.Z, PKD 47.11.Z, PKD 56.29.Z. W piśmie z dnia 11 lipca 2019 r., stanowiącym uzupełnienie wniosku, Wnioskodawczyni wskazała, że powodem dokonania zmiany stawki (...)

2019.05.30 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.94.2019.2.RSZ
     ∟(...) składającym deklarację VAT-7? Odpowiedź: TAKW jakim zakresie Wnioskodawca prowadzi działalność gospodarczą, co jest przedmiotem tej działalności? Odpowiedź: 56.21.Z Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering), 46.33.Z, 46.34.B, 46.36.Z, 46.37.Z, 46.38.Z, 46.39.Z, 53.20.Z.Czy usługa (...)

2019.05.17 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-2.4012.157.2019.1.AGW
     ∟(...) 27.32.Z, 27.33.Z, 27.40.Z, 27.51.Z, 27.52.Z, 27.90.Z, 33.13.Z, 33.14.Z, 33.16.Z, 33.19.Z, 33.20.Z, 41.10.Z, 41.20.Z, 55.10.Z, 55.20.Z, 55.30.Z, 55.90.Z, 56.10.A, 56.10.B, 56.21.Z, 56.29.Z, 56.30.Z, 59.11.Z, 59.12.Z, 59.13.Z, 59.14.Z, 59.20.Z, 60.10.Z, 60.20.Z, 61.10.Z, 61.20.Z, 61.30.Z, 61.90.Z, 62.01.Z, 62.02.Z, 62.03.Z, 62.09.Z, 63.11.Z, (...)

2019.04.16 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-2.4012.135.2019.1.SM
     ∟(...) finansowany z dotacji. Dotacja ta nie podlega opodatkowaniu. Działalność jest prowadzona zgodnie z wpisem do CEIDG w zakresie następujących kodów PKD: 56.10.A, 56.10.B, 56.21.Z, 56.29.Z, 56.30.Z. Zrealizowany zakres rzeczowy został poniesiony w 2018 roku, zatem – zgodnie z obowiązującymi przepisami – zdaniem Wnioskodawczyni nie (...)

2018.07.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-3.4012.294.2018.2.KB
     ∟(...) 45.20.Z, 46.43.Z, 46.51.Z, 46.52.Z, 46.72.Z, 46.73.Z, 46.74.Z, 46.90.Z, 47.99.Z, 49.32.Z, 49.39.Z, 49.41.Z, 49.42.Z, 52.21.Z, 55.10.Z, 55.20.Z, 55.30.Z, 55.90.Z, 56.10.A, 56.21.Z, 71.20.B, 77.32.Z, 80.10.Z, 80.20.Z, 81.29.Z, 95.11.Z, 95.12.Z, 95.21.Z, 95.22.Z, 95.29.Z. W ramach prowadzonej działalności Wnioskodawca wykonuje usługi (...)

2018.04.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT3.4011.108.2018.1.PSZ
     ∟(...) działalność gospodarczą na podstawie wpisu do ewidencji działalności gospodarczej, której przedmiotem jest działalność usługowo-gastronomiczna (PKD 56.10.A, 56.21.Z). Świadczy Pan kompleksowe usługi organizowania we własnym lokalu różnego rodzaju imprez okolicznościowych takich jak: wesela, komunie, chrzciny, urodziny. W (...)

2018.04.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.85.2018.2.EA
     ∟(...) gospodarczą na podstawie wpisu do Centralnej Ewidencji Działalności Gospodarczej, której przedmiotem jest działalność usługowo-gastronomiczna (PKD 56.10.A, 56.21.Z) i jest czynnym podatnikiem VAT. Wnioskodawca świadczy kompleksowe usługi organizowania we własnym lokalu różnego rodzaju imprez okolicznościowych takich jak (...)

2017.11.27 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.455.2017.2.KO
     ∟(...) działalności gospodarczej w zakresie zgłoszonego PKD: -główne PKD: 85.59.B Pozostałe pozaszkolne formy edukacji, gdzie indziej niesklasyfikowane -pozostałe PKD: 56.21.Z, 56.29.Z, 62.01.Z, 62.02.Z, 62.03.Z, 62.09.Z, 63.11.Z, 63.12.Z, 68.20.Z, 70.21.Z, 70.22.Z, 74.10.Z, 74.90.Z, 78.10.Z, 85.51.Z, 85.59.A, 85.60.Z. Ad 2. Celem (...)

2017.11.14 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.566.2017.2.ICz
     ∟(...) 51.21 .Z, 51.22.Z, 52.10.A, 52.10.B, 52.21.Z, 52.22.A, 52.22.B, 52.23.Z, 52.24.A, 52.24.B, 52.24.C, 52.29.C, 53.20.Z, 55.10.Z, 55.20.Z, 55.30.Z, 55.90.Z, 56.10.A, 56.10.B, 56.21.Z, 56.29.Z, 56.30.Z, 61.10.Z, 61.20.Z, 61.30.Z, 63.11.Z, 63.12.Z, 63.99.Z, 68.10.Z, 68.20.Z, 68.31.Z, 68.32.Z, 70.22.Z, 71.12.Z, 71.20.A, 71.20.B, 72.19.Z, 73.11.Z, (...)

2017.10.13 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL3-3.4010.22.2017.2.MC
     ∟(...) są według Polskiej Klasyfikacji Działalności (PKD): 56.10.A – restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne, 56.10.B – ruchome placówki gastronomiczne, 56.21.Z – przygotowanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.Z – pozostała usługowa działalność gastronomiczna, 56.30.Z – (...)

2017.07.13 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-1.4012.174.2017.2.MC
     ∟(...) 43.99.1, 46.71.Z, 46.73.Z, 46.77.Z, 47.19.Z, 47.21.Z, 47.24.Z, 47.25.Z, 47.26.Z, 47.29.Z, 47.30.Z, 47.53.Z, 47.59.Z, 47.62.Z, 47.73.Z, 47.75.Z, 49.41.Z, 49.421, 56.10.A, 56.21.Z, 56.29.Z, 56.30.Z, 68.10.Z, 68.20.Z, 77.12.Z, 77.32.Z.Nieruchomości 19/4 i 19/3 (działki rolne) zostały nabyte w roku 2002, a działka 18/1(działka przemysłowa) (...)

2017.07.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT2-1.4011.52.2017.2.DJD
     ∟(...) placówki gastronomiczne (PKD 56.10.A), ruchome placówki gastronomiczne (PKD 56.10.B), przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering) (PKD 56.21.Z), pozostała usługowa działalność gastronomiczna (PKD 56.29.Z), przygotowywanie i podawanie napojów (PKD 56.30.Z), wytwarzanie gotowych posiłków i dań (PKD (...)

2017.07.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT2-1.4011.165.2017.1.DJD
     ∟(...) placówki gastronomiczne (PKD 56.10.A), ruchome placówki gastronomiczne (PKD 56.10.B), przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering) (PKD 56.21.Z), pozostała usługowa działalność gastronomiczna (PKD 56.29.Z), przygotowywanie i podawanie napojów (PKD 56.30.Z), wytwarzanie gotowych posiłków i dań (PKD (...)

2017.07.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT2-1.4011.166.2017.1.DJD
     ∟(...) placówki gastronomiczne (PKD 56.10.A), ruchome placówki gastronomiczne (PKD 56.10.B), przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering) (PKD 56.21.Z), pozostała usługowa działalność gastronomiczna (PKD 56.29.Z), przygotowywanie i podawanie napojów (PKD 56.30.Z), wytwarzanie gotowych posiłków i dań (PKD (...)

2017.07.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT2-1.4011.53.2017.2.DJD
     ∟(...) placówki gastronomiczne (PKD 56.10.A), ruchome placówki gastronomiczne (PKD 56.10.B), przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering) (PKD 56.21.Z), pozostała usługowa działalność gastronomiczna (PKD 56.29.Z), przygotowywanie i podawanie napojów (PKD 56.30.Z), wytwarzanie gotowych posiłków i dań (PKD (...)

2017.05.10 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-3.4012.53.2017.2.JG
     ∟(...) wniosku o dofinansowanie obejmuje zadania związane z rozszerzeniem działalności wychowania przedszkolnego, jak również rozszerzenie działalności o nowy nr PKD – 56.21.Z przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering). W ramach zakresu wniosku o dofinansowanie obejmującego wychowanie przedszkolne (...)

2017.03.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 1061-IPTPP3.4512.701.2016.2.OS
     ∟(...) lub na wynos. Klasyfikacja PKWiU dotycząca świadczonych usług mieści się w grupie 56 tj.: 56.10.A Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach; 56.21.Z Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering). W ofercie restauracji znajdują się posiłki przygotowane na miejscu (...)

2017.02.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - 2461-IBPB-1-1.660.2016.1.WRz
     ∟(...) przedstawiony następujący stan faktyczny: W dniu 2 lutego 2016 r. Wnioskodawca rozpoczął prowadzenie działalności gospodarczej sklasyfikowanej pod symbolem PKD 56.21.Z - przygotowanie i dostarczenia żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering). Forma opodatkowania jaką wybrał, to zryczałtowany podatek dochodowy wg 8,5% (...)

2017.02.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.967.2016.1.EA
     ∟(...) posiłków przeznaczonych do bezpośredniej konsumpcji. Podstawową działalnością Wnioskodawcy są usługi związane z wyżywieniem m.in. usługi sklasyfikowane jako 56.21.Z – przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering). Wnioskodawca prowadzi stronę internetową pod nazwą „….”, na której (...)

2017.01.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPB1.4511.981.2016.1.WM
     ∟(...) sporządzonej w formie aktu notarialnego. Matka prowadzi działalność jako osoba fizyczna, na podstawie wpisu do CEIDG w zakresie PKD 10.11.Z, 10.13.Z, 46.32.Z, 47.22.Z, 56.21.Z, 56.30.Z, 68.20.Z, jest czynnym podatnikiem VAT, dochody z działalności opodatkowuje podatkiem liniowym 19% od osób fizycznych i prowadzi księgi rachunkowe. (...)

2017.01.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP3.4512.706.2016.2.MD
     ∟(...) zakwaterowania; 58.10.A – restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne; 55.90.Z – pozostałe zakwaterowanie; 56.10.B – ruchome placówki gastronomiczne; 56.21.Z – przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering); 56.29.Z – pozostała usługowa działalność gastronomiczna. Naczelnik (...)

2016.12.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP2.4512.811.2016.2.DG
     ∟(...) i cukierniczych prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach; 56.10.A - restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne; 56.10.B - ruchome placówki gastronomiczne; 56.21.Z - przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych; 56.30.Z - przygotowywanie i podawanie napojów; 73.12.B - pośrednictwo w sprzedaży (...)

2016.11.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.720.2016.1.IK
     ∟(...) z pełną obsługą kelnerską. Przeważającą działalność gospodarcza polega w tym przypadku na świadczeniu przez Panią usług, które sklasyfikowane są pod numerami: 56.21.Z Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering). Zgodnie z załącznikiem nr 1 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 23 (...)

2016.11.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPB1.4511.808.2016.1.WM
     ∟(...) cywilna córki i syna ma zarejestrowaną działalność gospodarczą od dnia 26 sierpnia 2016 r. w zakresie, 56.10.A restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne, 56.21.Z. przygotowanie dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering), 55.10.Z hotele i podobne obiekty zakwaterowania, nie korzysta ze zwolnienia (art. (...)

2016.11.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1-1/4512-1-54/16-4/MJ
     ∟(...) 11.07.Z, 45.11.Z, 45.19.Z, 45.20.Z, 45.31.Z, 45.32.Z, 46.14.Z, 47.11.Z, 47.19.Z, 47.21.Z, 47.22.Z, 47.23.Z, 47.24.Z, 47.25.Z, 47.29.Z, 47.75.Z, 47.81.Z, 47.89.Z, 47.99.Z, 56.21.Z, 56.29.Z, 56.30.Z, 70.21.Z, 73.11.Z, 73.20.Z, 78.10.Z, 78.30.Z, 82.30.Z, 82.99.Z, 85.59.B. Pozostała część Gruntu oraz Zbiornik wodny również będą (...)

2016.11.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1-1/4512-1-54/16-5/MJ
     ∟(...) 11.07.Z, 45.11.Z, 45.19.Z, 45.20.Z, 45.31.Z, 45.32.Z, 46.14.Z, 47.11.Z, 47.19.Z, 47.21.Z, 47.22.Z, 47.23.Z, 47.24.Z, 47.25.Z, 47.29.Z, 47.75.Z, 47.81.Z, 47.89.Z, 47.99.Z, 56.21.Z, 56.29.Z, 56.30.Z, 70.21.Z, 73.11.Z, 73.20.Z, 78.10.Z, 78.30.Z, 82.30.Z, 82.99.Z, 85.59.B. Pozostała część Gruntu oraz Zbiornik wodny również będą (...)

2016.11.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1-1/4512-1-54/16-3/MJ
     ∟(...) 11.07.Z, 45.11.Z, 45.19.Z, 45.20.Z, 45.31.Z, 45.32.Z, 46.14.Z, 47.11.Z, 47.19.Z, 47.21.Z, 47.22.Z, 47.23.Z, 47.24.Z, 47.25.Z, 47.29.Z, 47.75.Z, 47.81.Z, 47.89.Z, 47.99.Z, 56.21.Z, 56.29.Z, 56.30.Z, 70.21.Z, 73.11.Z, 73.20.Z, 78.10.Z, 78.30.Z, 82.30.Z, 82.99.Z, 85.59.B. Pozostała część Gruntu oraz Zbiornik wodny również będą (...)

1 2 3

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj