Interpretacje podatkowe do PKWiU 01.49.24.0
-
8/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 01.49.24.0 -
1
2018.08.07 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-3.4012.436.2018.3.ALN
∟(...) z VAT. Produkty objęte zakresem pytania to produkty pszczele, w tym: miód, pyłek pszczeli, pierzga pszczela. Klasyfikacja statystyczna: 01.49.21.0 Miód naturalny 01.49.24.0 Pyłek pszczeli 01.49.24.0 Pierzga pszczela. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie. Czy sprzedawane naturalne produkty pszczele powinny (...)
2017.05.10 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-3.4012.62.2017.1.JM
∟(...) pszczelich, w stanie nieprzetworzonym, pochodzących z własnej działalności rolniczej obejmowałaby kody PKWiU: Miód naturalny 01.49.21.0 Pierzga, pyłek pszczeli 01.49.24.0 Wosk, propolis 01.49.26.0 Prowadzona działalność gospodarcza obejmuje następujące kody PKD PKWiU 4791Z 47.00.47.0 47.00.65.0 47.00.66.0 (...)
2017.04.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0461-ITPP1.4512.13.2017.2
∟(...) o klasyfikacji oraz analizę przepisów prawa wskazać należy, że produkt w postaci nieprzetworzonego kitu pszczelego sklasyfikowany wg PKWiU z 2008 r. w grupowaniu 01.49.24.0 – „Produkty jadalne pochodzenia zwierzęcego, gdzie indziej niesklasyfikowane” mieści się w poz. 14 załącznika nr 10 do ustawy o podatku od towarów i (...)
2016.02.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-934/15/EK
∟(...) stosuje następujące stawki VAT: Mleczko pszczele w miodzie (PKWiU 10.89.19.0) - stawka 8%;Miód z propolisem (PKWiU 10.89.19.0) - stawka 8%;Mleczko pszczele (PKWiU 01.49.24.0) - stawka 5%;Miód faceliowy (PKWiU 01.49.21.0) - stawka 5%. W ww. piśmie z 15 stycznia 2016 r. Wnioskodawca wskazał, że: Towar mleczko pszczele w miodzie, (...)
2015.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-945/15-4/RR
∟(...) zwierzęta hodowlane, gdzie indziej niesklasyfikowane”;owady mrożone, owady głęboko mrożone, owady liofilizowane oraz mączka z owadów mieszczą się w kodzie PKWiU 01.49.24.0 obejmującym „Produkty jadalne pochodzenia zwierzęcego; gdzie indziej niesklasyfikowane”;ekstrakty z owadów mieszczą się w kodzie PKWiU 10.89.14.0 (...)
2014.07.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-397/14-2/BH
∟(...) jest surowy kit pszczeli (propolis)...Zdaniem Wnioskodawcy:Zdaniem Wnioskodawcy, surowy kit pszczeli opodatkowany jest stawką 5%, ponieważ mieści się w grupowaniu 01.49.24.0 PKWiU zgodnie z aktualną wykładnią GUS. Dział 01.4 jest wymieniony w załącznikach 3 i 10 do ustawy o VAT i w żadnym z tych miejsc grupowanie 01.49.24.0 nie (...)
2011.07.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-601/11/TS
∟(...) faktycznego oraz powołane przepisy prawa należy stwierdzić, iż przedmiotowy produkt suszonej hemoglobiny pochodzenia zwierzęcego sklasyfikowany w PKWiU w grupowaniu 01.49.24.0, przy założeniu, że podana klasyfikacja jest prawidłowa, podlega opodatkowaniu stawką podatku w wysokości 5% zgodnie z art. 41 ust. 2a ustawy i pozycją 14 (...)
2011.06.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-237/11-4/JW
∟(...) rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 29.10.2008 r. w sprawie PKWiU (Dz. U. 2008, Nr 207, poz. 1293) „ numer taryfy celnej CN 04100000 powiązany jest z pozycją PKWiU nr 01.49.24.0 „Produkty jadalne pochodzenia zwierzęcego, gdzie indziej niesklasyfikowane”.W uzupełnieniu wniosku z dnia 19.05.2011 r. (data wpływu 20.05.2011 r.) (...)
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.