Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.13.15.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.13.15.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


7/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.13.15.0 -

1

2019.07.16 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.228.2019.4.RH
     ∟(...) z truskawkami, z twarogiem, z czekoladą i twarogiem, z owocami i twarogiem), sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.85.14.0, pielmieni sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.13.15.0 oraz stawki podatku w wysokości 8% dla dostawy kopytek sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.31.14.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 8 (...)

2014.11.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-872/14-4/RD
     ∟(...) z bydła zamrożone (stawka VAT 5% zgodnie z poz. 17 zał. nr 10 do ustawy o VAT), natomiast wyroby z mięsa wołowo–wieprzowego Wnioskodawca klasyfikuje pod symbolem: 10.13.15.0 pozostałe przetwory i konserwy z mięsa, podrobów lub krwi, z wyłączeniem gotowych dań z mięsa i podrobów (stawka VAT 5% zgodnie z poz. 17 zał. nr 10 do (...)

2014.09.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-912/14-4/IGo
     ∟(...) drobiowa z żurawiną), grillowane dania główne (filet drobiowy, karkówka, stek wieprzowo-wołowy, stek wieprzowo-wołowy z jajkiem), kurze skrzydełka i nuggetsy:PKWiU 10.13.15.0 „Pozostałe przetwory i konserwy z mięsa, podrobów lub krwi, z wyłączeniem gotowych dań z mięsa i podrobów”;grillowane dania główne (kiełbasa (...)

2014.08.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-592/14-2/AO
     ∟(...) i króliczego, sprzedaż hurtowa i detaliczna.W ramach prowadzonej działalności firma produkuje m.in. wyroby mięsne pieczone mrożone sklasyfikowane w kodzie PKWiU 10.13.15.0 takie jak: kurczak tuszka 1/2 pieczony noga z kurczaka pieczona podudzie z kurczaka pieczone skrzydełka z kurczaka pieczone cordon bleu nuggetsy z kurczaka (...)

2013.12.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-937/13-2/MN
     ∟(...) - Z bydła - - Pozostałe - - - Pozostałe”;Zgodnie z powiązaniami pomiędzy Nomenklaturą Scaloną a PKWiU, pozycja CN 1602 50 oraz CN 1602 32 odpowiada grupowaniu PKWiU 10.13.15.0 „Pozostałe przetwory i konserwy z mięsa, podrobów lub krwi, z wyłączeniem gotowych dań z mięsa i podrobów”. 5 .Opinia eksperta Ponadto, Spółka (...)

2012.09.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-502/12-4/IG
     ∟(...) mącznych”.kawałki kurczaka, w tym skrzydełka w panierce - sprzedawane w opakowaniach transportowych, skład: kawałki kurczaka w panierce lub bez panierki - 100% - PKWiU 10.13.15.0 „Pozostałe przetwory i konserwy z mięsa, podrobów lub krwi, z wyłączeniem gotowych dań z mięsa i podrobów”.roller - sprzedawane w opakowaniach (...)

2012.09.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-534/12/BW
     ∟(...) do sprzedaży następujących produktów: gołąbki (PKWiU 10.85.1), pierogi (PKWiU 10.85.1), krokiety (PKWiU 10.85.1), naleśniki PKWiU 10.85.1), galaretka wieprzowa (PKWiU 10.13.15.0), galaretka drobiowa (PKWiU 10.13.15.0), pasztet z kurkami (PKWiU 10.13.15.0) właściwym jest stosowanie 5% stawki podatku VAT zgodnie z art. 41 ust. 2a ustawy o (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj