Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.13.15.0
-
7/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.13.15.0 -
1
2019.07.16 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.228.2019.4.RH
∟(...) z truskawkami, z twarogiem, z czekoladą i twarogiem, z owocami i twarogiem), sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.85.14.0, pielmieni sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.13.15.0 oraz stawki podatku w wysokości 8% dla dostawy kopytek sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.31.14.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 8 (...)
2014.11.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-872/14-4/RD
∟(...) z bydła zamrożone (stawka VAT 5% zgodnie z poz. 17 zał. nr 10 do ustawy o VAT), natomiast wyroby z mięsa wołowo–wieprzowego Wnioskodawca klasyfikuje pod symbolem: 10.13.15.0 pozostałe przetwory i konserwy z mięsa, podrobów lub krwi, z wyłączeniem gotowych dań z mięsa i podrobów (stawka VAT 5% zgodnie z poz. 17 zał. nr 10 do (...)
2014.09.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-912/14-4/IGo
∟(...) drobiowa z żurawiną), grillowane dania główne (filet drobiowy, karkówka, stek wieprzowo-wołowy, stek wieprzowo-wołowy z jajkiem), kurze skrzydełka i nuggetsy:PKWiU 10.13.15.0 „Pozostałe przetwory i konserwy z mięsa, podrobów lub krwi, z wyłączeniem gotowych dań z mięsa i podrobów”;grillowane dania główne (kiełbasa (...)
2014.08.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-592/14-2/AO
∟(...) i króliczego, sprzedaż hurtowa i detaliczna.W ramach prowadzonej działalności firma produkuje m.in. wyroby mięsne pieczone mrożone sklasyfikowane w kodzie PKWiU 10.13.15.0 takie jak: kurczak tuszka 1/2 pieczony noga z kurczaka pieczona podudzie z kurczaka pieczone skrzydełka z kurczaka pieczone cordon bleu nuggetsy z kurczaka (...)
2013.12.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-937/13-2/MN
∟(...) - Z bydła - - Pozostałe - - - Pozostałe”;Zgodnie z powiązaniami pomiędzy Nomenklaturą Scaloną a PKWiU, pozycja CN 1602 50 oraz CN 1602 32 odpowiada grupowaniu PKWiU 10.13.15.0 „Pozostałe przetwory i konserwy z mięsa, podrobów lub krwi, z wyłączeniem gotowych dań z mięsa i podrobów”. 5 .Opinia eksperta Ponadto, Spółka (...)
2012.09.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-502/12-4/IG
∟(...) mącznych”.kawałki kurczaka, w tym skrzydełka w panierce - sprzedawane w opakowaniach transportowych, skład: kawałki kurczaka w panierce lub bez panierki - 100% - PKWiU 10.13.15.0 „Pozostałe przetwory i konserwy z mięsa, podrobów lub krwi, z wyłączeniem gotowych dań z mięsa i podrobów”.roller - sprzedawane w opakowaniach (...)
2012.09.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-534/12/BW
∟(...) do sprzedaży następujących produktów: gołąbki (PKWiU 10.85.1), pierogi (PKWiU 10.85.1), krokiety (PKWiU 10.85.1), naleśniki PKWiU 10.85.1), galaretka wieprzowa (PKWiU 10.13.15.0), galaretka drobiowa (PKWiU 10.13.15.0), pasztet z kurkami (PKWiU 10.13.15.0) właściwym jest stosowanie 5% stawki podatku VAT zgodnie z art. 41 ust. 2a ustawy o (...)
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.