Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.51.52.0
-
12/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.51.52.0 -
1
2016.06.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP3/4512-1-107/16-4/JO
∟(...) działalności restauracyjnej.Klasyfikuje produkty następująco:sprzedaż jogurtów z dodatkiem nieprzetworzonych owoców i/lub bakalii, sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.51.52.0, tzw. smoothies; sprzedaż wyciskanych na miejscu soków z owoców i warzyw o zawartości co najmniej 70% surowców klasyfikowanych do grupowania PKWiU (...)
2016.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-1279/15-2/BH
∟(...) lub orzechów - pakowane w jedno opakowanie, w którym jogurt jest zmieszany z dodatkami (dalej: „Jogurty Smakowe”). Jogurty Smakowe mieszczą się w grupowaniu PKWiU 10.51.52.0 „Jogurt i pozostałe rodzaje sfermentowanego lub zakwaszonego mleka lub śmietany”. W zakresie sprzedaży Jogurtów Smakowych, Spółka stosuje 5% stawkę (...)
2015.06.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-338/15-2/JF
∟(...) zbożowego, PKWiU (w powiązaniu z Taryfą celną i notami wyjaśniającymi do niej) nie pozwala zaklasyfikować Jogurtu owocowego z dodatkiem zbóż do grupowania PKWiU 10.51.52.0 „Jogurt i pozostałe rodzaje sfermentowanego lub zakwaszonego mleka lub śmietaną”, dla którego stawka podatku wynosi 5% zgodnie z poz. 21 załącznika nr (...)
2015.03.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1354/14-2/EN
∟(...) pasze lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU 2008 ex 10.51.53.0). W ocenie Wnioskodawcy, Produkty sprzedawane przez Spółkę mieszczą się w grupowaniu PKWiU 2008 10.51.52.0 „Jogurt i pozostałe rodzaje sfermentowanego lub zakwaszonego mleka lub śmietany”, które, zgodnie z Zasadami Metodycznymi PKWiU 2008 stanowi pozycję (...)
2015.02.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1253/14-2/JK
∟(...) pasze lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU 2008 ex 10.51.53.0). W ocenie Wnioskodawcy, Produkty sprzedawane przez Spółkę mieszczą się w grupowaniu PKWiU 2008 10.51.52.0 „Jogurt i pozostałe rodzaje sfermentowanego lub zakwaszonego mleka lub śmietany”, które, zgodnie z Zasadami Metodycznymi PKWiU 2008 stanowi pozycję (...)
2015.02.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-64/15-2/RD
∟(...) dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania preferencyjnej stawki podatku VAT w wysokości 5% dla sprzedaży Produktów sklasyfikowanych w grupowaniu 10.51.52.0 – jest prawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 23 stycznia 2015 r. wpłynął ww. wniosek o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od (...)
2015.02.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1252/14-2/SJ
∟(...) pasze lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU 2008 ex 10.51.53.0). W ocenie Wnioskodawcy, Produkty sprzedawane przez Spółkę mieszczą się w grupowaniu PKWiU 2008 10.51.52.0 „Jogurt i pozostałe rodzaje sfermentowanego lub zakwaszonego mleka lub śmietany”, które, zgodnie z Zasadami Metodycznymi PKWiU 2008 stanowi pozycję (...)
2014.10.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-825/14/AJ
∟(...) są w grupowaniu PKWiU 10.85.1 jako gotowe posiłki i dania, jogurty z dodatkiem nieprzetworzonych owoców i/lub bakalii, sklasyfikowane są w grupowaniu PKWiU 10.51.52.0, natomiast wyciskane na miejscu soki są z owoców i warzyw o zawartości co najmniej 70% surowców klasyfikowanych do grupowania PKWiU 11.07.19.0.W związku z (...)
2014.05.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-110/14/RSz
∟(...) dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania 5% stawki podatku VAT dla sprzedaży, opisanych we wniosku, Produktów sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.51.52.0 „Jogurty i pozostałe rodzaje sfermentowanego lub zakwaszonego mleka lub śmietany” - jest prawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 6 lutego 2014r. wpłynął ww. (...)
2014.01.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1067/13/JJ
∟(...) dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania preferencyjnej stawki podatku VAT w wysokości 5% dla sprzedaży Produktów sklasyfikowanych w grupowaniu 10.51.52.0 – jest prawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 16 października 2013 r. został złożony wniosek, uzupełniony 16 stycznia 2014 r., o wydanie pisemnej interpretacji (...)
2013.12.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1028/13-2/PR
∟(...) dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania preferencyjnej stawki podatku VAT w wysokości 5% dla sprzedaży Produktów sklasyfikowanych w grupowaniu 10.51.52.0 – jest prawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 7.10.2013 r. wpłynął ww. wniosek o wydanie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej sprawie (...)
2012.11.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-656/12-6/JS
∟(...) – stawka VAT 5%, PKWiU 10.72.11.0,mandarynki – stawka VAT 8%, PKWiU 01.23.14.0,winogrona – stawka VAT 5%, PKWiU 01.21.11.0,jogurty – stawka VAT 5%, PKWiU 10.51.52.0,napoje (200 ml) ze słomką – stawka VAT 5%, PKWiU 11.07.19.0,soczki (200 ml) ze słomką – stawka VAT 5%, PKWiU 10.32.17.0.W związku z powyższym zadano (...)
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.