Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.73.11.0
-
36/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.73.11.0 -
1 2
2019.09.24 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-2.4012.381.2019.2.AKR
∟(...) do wyniku wynika, że przedmiotowe Wyroby Garmażeryjne powinny być zaklasyfikowane do grupy 10.85.1 PKWiU i w przypadku dla makaronów, pierogów i klusek do grupy 10.73.11.0 PKWiU. Są to produkty, które są wytwarzane przez Wnioskodawcę i sprzedawane bezpośrednio w sklepie beż żadnych usług towarzyszących. Zasadniczo Wyroby (...)
2018.09.20 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-2.4012.519.2018.2.SM
∟(...) towarów opodatkowanych stawką podatku w wysokości 5%”, zostały wymienione: pod pozycją 26 – „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne” – symbol PKWiU 10.73.11.0,pod pozycją 28 – „Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%” – symbol PKWiU ex 10.85.1. Z objaśnienia do (...)
2018.08.03 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-2.4012.254.2018.1.JK
∟(...) opodatkowanych stawką podatku w wysokości 5%”, zostały wymienione: pod pozycją 26 – „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne” – symbol PKWiU 10.73.11.0, pod pozycją 28 – „Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%” – symbol PKWiU ex 10.85.1. Z objaśnienia (...)
2016.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2-3/4512-1-48/16-2/ZD
∟(...) stanie prawnym obowiązującym od dnia 1 stycznia 2011 r., zostały wymienione: pod pozycją 36 – „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne” – symbol PKWiU 10.73.11.0,pod pozycją 42 – „Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%” – symbol PKWiU ex 10.85.1. Zgodnie z pkt 1 (...)
2015.05.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-148/15/MS
∟(...) dotyczy jedynie gotowych posiłków i dań – PKWiU 10.85.1 z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2% oraz makaronów pierogów i klusek – PKWiU 10.73.11.0, nie dotyczy natomiast napojów i soków.W świetle obowiązującego stanu prawnego stanowisko Wnioskodawcy w sprawie oceny prawnej przedstawionego zdarzenia (...)
2014.07.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-537/14/BS
∟(...) 10.85.13.0 (np. oferowane zestawy sałatek, różne rodzaje pizzy, zestawy gyros, shoarma, tortille, desery, itp.) oraz oferowane wyroby mączne sklasyfikowane są w PKWiU 10.73.11.0 (pierogi, krokiety, naleśniki, kopytka, łazanki, itp.). Działania Wnioskodawcy związane ze składanymi zamówieniami na wynos mają na celu przygotowanie (...)
2014.07.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-469/14/BS
∟(...) Wnioskodawca zamierza przypisać kiełbasy sprzedawane na stacjach paliwowych - poz. 17 załącznika nr 10 do ustawy o VAT;dostawę towarów sklasyfikowanych w grupie PKWiU 10.73.11.0 obejmującej makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne - do której Wnioskodawca zamierza przypisać pierogi sprzedawane na stacjach paliwowych - poz. 26 (...)
2014.03.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-135/14-2/MP
∟(...) zawierającym wykaz towarów i usług opodatkowanych stawką podatku w wysokości 8%: pod poz. 36 wskazano „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne” (PKWiU 10.73.11.0), pod poz. 42 wskazano „Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%” (PKWiU ex 10.85.1). W myśl art. 2 pkt 30 (...)
2014.03.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1326/13/BS
∟(...) ziemniaczane – sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.85.13.0 oraz wyroby mączne: pierogi, krokiety, naleśniki, kopytka, łazanki – sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.73.11.0 i zamierza przyjąć stawkę podatku od towarów i usług w wysokości 5% na w/w gotowe posiłki i dania oraz wyroby mączne. W uzupełnieniu wniosku Wnioskodawca (...)
2013.10.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-695/13/BS
∟(...) faktyczny. Spółka prowadzi działalność gastronomiczną (kawiarnia - lodziarnia). Sprzedaje m.in. lody gałkowe oraz desery lodowe (PKWiU 10.52.10.0), naleśniki ( PKWiU 10.73.11.0) i napoje takie jak.:sok ze świeżych owoców - PKWiU 11.07.19.0,koktajl mleczny - shake (lody gałkowe, mleko, syrop smakowy) - PKWiU 10.51.56.0,koktajl owocowy (...)
2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-2/MN
∟(...) dni;(PKWiU ex 10.72.11.0) Pieczywo chrupkie, suchary, sucharki, pieczywo tostowe i podobne wyroby – wyłącznie pieczywo chrupkie oraz tosty z chleba i podobne tosty;(PKWiU 10.73.11.0) Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne;(PKWiU ex 10.85.1) Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, w (...)
2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-3/MN
∟(...) dni;(PKWiU ex 10.72.11.0) Pieczywo chrupkie, suchary, sucharki, pieczywo tostowe i podobne wyroby – wyłącznie pieczywo chrupkie oraz tosty z chleba i podobne tosty;(PKWiU 10.73.11.0) Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne;(PKWiU ex 10.85.1) Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, w (...)
2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-3/MN
∟(...) dni;(PKWiU ex 10.72.11.0) Pieczywo chrupkie, suchary, sucharki, pieczywo tostowe i podobne wyroby – wyłącznie pieczywo chrupkie oraz tosty z chleba i podobne tosty;(PKWiU 10.73.11.0) Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne;(PKWiU ex 10.85.1) Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, w (...)
2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-2/MN
∟(...) dni;(PKWiU ex 10.72.11.0) Pieczywo chrupkie, suchary, sucharki, pieczywo tostowe i podobne wyroby – wyłącznie pieczywo chrupkie oraz tosty z chleba i podobne tosty;(PKWiU 10.73.11.0) Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne;(PKWiU ex 10.85.1) Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, w (...)
2012.11.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-849/12-2/MPe
∟(...) gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2% natomiast pod poz. 36 zostały wymienione towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.73.11.0 – makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne.Zgodnie z art. 2 pkt 30 ustawy, przez PKWiU ex rozumie się zakres wyrobów lub usług węższy niż (...)
2012.09.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-502/12-4/IG
∟(...) w opakowaniu, skład: makaron typu penne 75%, dodatki - bekon, pieczarki, cebula, mięso ser – ok. 15%, sos – ok. 10%jeśli nie spełnia definicji dania gotowego - PKWIU 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne” jeśli spełnia definicję dania gotowego - PKWiU 10.85.14.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów (...)
2012.07.30 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi
- IPTPP4/443-302/12-4/OS
∟(...) przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 14 dni. Poz. 26 Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne (PKWiU 10.73.11.0). Poz. 28 Gotowe posiłki i dania (PKWiU ex l0.85.l), z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%. Poz. 31 Pozostałe napoje bezalkoholowe (...)
2012.07.30 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi
- IPTPP4/443-302/12-5/OS
∟(...) przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 14 dni. Poz. 26 Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne (PKWiU 10.73.11.0). Poz. 28 Gotowe posiłki i dania (PKWiU ex l0.85.l), z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%. Poz. 31 Pozostałe napoje bezalkoholowe (...)
2012.06.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-382/12-2/KOM
∟(...) 10.72.11.0 „Pieczywo chrupkie, suchary, sucharki, pieczywo tostowe i podobne wyroby - wyłącznie pieczywo chrupkie oraz tosty z chleba i podobne tosty”;PKWiU 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”;PKWiU 10.85.1 „Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej (...)
2012.04.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-152/12-2/IGo
∟(...) ustawy sklasyfikowano odpowiednio: poz. 26 ex 10.3 Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%; poz. 36 - 10.73.11.0 Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne i poz. 42 - ex 10.85.1 Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej (...)
2012.04.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-151/12-2/AW
∟(...) ustawy sklasyfikowano odpowiednio: poz. 26 ex 10.3 Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%; poz. 36 - 10.73.11.0 Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne i poz. 42 - ex 10.85.1 Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej (...)
2012.03.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1737/11/KM
∟(...) okresie od 1 stycznia 2011 r. do 31 grudnia 2013 r., na podstawie art. 146a pkt 2 ustawy, stawka ta wynosi 8%), wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolami:PKWiU 10.73.11.0 – „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne” (pozycja 36)PKWiU ex 10.85.1 - „Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości (...)
2012.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1225/11/BW
∟(...) art. 41 ust. 2, art. 120 ust. 2 i 3 oraz w tytule załącznika nr 3 do ustawy wynosi 8%.Pod pozycją 36 załącznika nr 3 do ustawy wymienione zostały towary o symbolu PKWiU 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, natomiast pod poz. 41 tegoż załącznika wymieniono grupę ex 10.84.12.0 „Sosy; mieszanki przypraw; (...)
2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-2/AW
∟(...) z odrębnymi przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 14 dni.Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne (PKWiU 10.73.11.0).Gotowe posiłki i dania (PKWiU ex l0.85.l), z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%.Pozostałe napoje bezalkoholowe (PKWiU ex 11.07.19.0) (...)
2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-3/AW
∟(...) z odrębnymi przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 14 dni.Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne (PKWiU 10.73.11.0).Gotowe posiłki i dania (PKWiU ex l0.85.l), z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%.Pozostałe napoje bezalkoholowe (PKWiU ex 11.0719.0) (...)
2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-3/SJ
∟(...) i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe (...)
2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-2/SJ
∟(...) i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe (...)
2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-2/AK
∟(...) i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe (...)
2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-3/AK
∟(...) i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe (...)
2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-3/MR
∟(...) i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe (...)
1 2
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.