Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.81.13.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.81.13.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


5/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.81.13.0 -

1

2018.07.20 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.376.2018.1.RH
     ∟(...) i Usług (PKWiU) wprowadzonej rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 4 września 2015 r. (Dz. U. z 2015 r., poz. 1676 z późn. zm.) mieści się w grupowaniu: PKWiU 10.81.13.0 „Cukier trzcinowy lub buraczany rafinowany, zawierający dodatek środków aromatyzujących lub barwiących; cukier klonowy i syrop klonowy”. Natomiast w (...)

2015.11.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-823/15-4/IZ
     ∟(...) cukru brązowego, który sprzedawany jest na rynek pod nazwą „Cukier trzcinowy brązowy”. Wnioskodawca do tej pory na ww. produkt stosował klasyfikację PKWiU 10.81.13.0 i stawkę VAT 23%.Wnioskodawca otrzymał decyzję urzędu Statystycznego z dnia 16 lipca 2015 r., w której produkt Wnioskodawcy został przypisany do grupowania (...)

2014.11.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1010/14/JP
     ∟(...) cukru i syropu klonowego, zawierającego dodatek środków aromatyzujących lub barwiących. Syrop klonowy podlega zaliczeniu do klasy Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług 10.81.13.0 (Rozporządzenia Rady Ministrów z 29 października 2008 r. w sprawie PKWiU, Dz. U. NR 207, poz. 1293 ze zm.). Poz. 38 złącznika nr 3 do ustawy wyłącza z (...)

2011.10.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-391/11-2/JN
     ∟(...) zm.) do następujących ugrupowań:Premiks smakowy do mleka 1, grupowanie PKWiU: 10.82.14.0 – „Proszek kakaowy słodzony",Premiks smakowy do mleka 2, grupowanie PKWiU: 10.81.13.0 – „Cukier trzcinowy lub buraczany rafinowany, zawierający dodatek środków aromatyzujących lub barwiących; cukier klonowy i syrop klonowy".Urząd (...)

2011.06.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-500/11-2/NS
     ∟(...) w pozycji 38 jest zapis określający, że dla cukru z wyłączeniem cukru i syropu klonowego, zawierającego dodatek środków aromatyzujących lub barwiących (PKWiU ex 10.81.13.0) stosuje się stawkę obniżoną w wysokości 8%.Skoro cukier brązowy został sklasyfikowany przez Urząd Statystyczny w grupowaniu PKWiU 10.81.12.0 jako (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj