Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.81.13.0
-
5/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.81.13.0 -
1
2018.07.20 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.376.2018.1.RH
∟(...) i Usług (PKWiU) wprowadzonej rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 4 września 2015 r. (Dz. U. z 2015 r., poz. 1676 z późn. zm.) mieści się w grupowaniu: PKWiU 10.81.13.0 „Cukier trzcinowy lub buraczany rafinowany, zawierający dodatek środków aromatyzujących lub barwiących; cukier klonowy i syrop klonowy”. Natomiast w (...)
2015.11.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-823/15-4/IZ
∟(...) cukru brązowego, który sprzedawany jest na rynek pod nazwą „Cukier trzcinowy brązowy”. Wnioskodawca do tej pory na ww. produkt stosował klasyfikację PKWiU 10.81.13.0 i stawkę VAT 23%.Wnioskodawca otrzymał decyzję urzędu Statystycznego z dnia 16 lipca 2015 r., w której produkt Wnioskodawcy został przypisany do grupowania (...)
2014.11.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1010/14/JP
∟(...) cukru i syropu klonowego, zawierającego dodatek środków aromatyzujących lub barwiących. Syrop klonowy podlega zaliczeniu do klasy Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług 10.81.13.0 (Rozporządzenia Rady Ministrów z 29 października 2008 r. w sprawie PKWiU, Dz. U. NR 207, poz. 1293 ze zm.). Poz. 38 złącznika nr 3 do ustawy wyłącza z (...)
2011.10.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-391/11-2/JN
∟(...) zm.) do następujących ugrupowań:Premiks smakowy do mleka 1, grupowanie PKWiU: 10.82.14.0 – „Proszek kakaowy słodzony",Premiks smakowy do mleka 2, grupowanie PKWiU: 10.81.13.0 – „Cukier trzcinowy lub buraczany rafinowany, zawierający dodatek środków aromatyzujących lub barwiących; cukier klonowy i syrop klonowy".Urząd (...)
2011.06.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-500/11-2/NS
∟(...) w pozycji 38 jest zapis określający, że dla cukru z wyłączeniem cukru i syropu klonowego, zawierającego dodatek środków aromatyzujących lub barwiących (PKWiU ex 10.81.13.0) stosuje się stawkę obniżoną w wysokości 8%.Skoro cukier brązowy został sklasyfikowany przez Urząd Statystyczny w grupowaniu PKWiU 10.81.12.0 jako (...)
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.