Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.84.11.0
-
2/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.84.11.0 -
1
2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-161/13/AB
∟(...) 8% orazmusztarda gotowa, klasyfikowaną do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r.,ocet oraz substytuty octu otrzymywane z kwasu octowego, klasyfikowane do grupowania 10.84.11.0 wg PKWiU z 2008 r.ze stawką VAT wynoszącą 23% z uwagi na brzmienie przepisów art. 41 ust. 1 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku VAT. W związku z (...)
2012.11.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-687/12-5/IG
∟(...) stawką 5%. Natomiast do dostawy pozostałych produktów wchodzących w skład przedmiotowego zestawu tj. octu balsamicznego (sklasyfikowanego pod symbolem PKWiU 10.84.11.0), soli (10.84.30.0) i pieprzu (10.84.21.0), z uwagi na fakt, iż przepisy ustawy oraz przepisy wykonawcze do ustawy nie przewidują możliwości zwolnienia ich z (...)
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.