Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.71.12.0
-
137/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.71.12.0 -
2011.09.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-232/11-4/JN
∟(...) a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z odrębnymi przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 45 dni (PKWiU ex 10.71.12.0). Z tego względu, w ocenie Spółki, miałaby prawo do zastosowania przy sprzedaży obniżonej stawki podatku VAT nawet wówczas, gdy towar w postaci mrożonych (...)
2011.08.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-675/11-7/MPe
∟(...) np. czekoladowa: pod warunkiem, iż ciastka nie zawierają dodatku środków konserwujących - zaklasyfikowane jako „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”. PKWiU 10.71.12.0 – Spółka nalicza od 01.04.2011 r. podatek VAT 5%. Produkt wprowadzony do produkcji w 2011 roku.Panini mrożona na podkładzie pieczonego ciasta pszennego (...)
2011.07.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP3/443-26/11-4/IB
∟(...) różnią się pomiędzy sobą tylko kształtem zewnętrznym. Wnioskodawca uważa, że przedstawione powyżej wyroby mieszczą się w wyrobach oznaczonych symbolem PKWiU 10.71.12.0 „wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”. Zdaniem Wnioskodawcy, o tym czy wyrób jest świeży decyduje technologia jego wytworzenia. To jaka technologia (...)
2011.07.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-100/11-2/IG
∟(...) Istota interpretacji W stanie prawnym obowiązującym od dnia 1 kwietnia 2011 r. sprzedawane przez Wnioskodawcę wyroby „…” itp., sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.71.12.0, tj. „wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże” od dnia 1 kwietnia 2011 r. są opodatkowane preferencyjną, tj. 8% stawką podatku od towarów i usług, (...)
2011.06.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-485/11/TS
∟(...) są zabiegowi mrożenia, w takiej postaci przechowywane i dostarczane do odbiorców, którzy następnie produkt odmrażają i sprzedają, mieszczą się w PKWiU w grupowaniu 10.71.12.0 – „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”.W związku z powyższym zadano następujące pytanie: Jaką stawką podatku, w związku z nowelizacją ustawy z (...)
2011.06.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-529/11-4/BA
∟(...) – „mieszaniny i ciasta do wytwarzania wyrobów piekarskich”, ciasteczka wypieczone sprzedawane finalnym konsumentom powinny być klasyfikowane do grupowania PKWiU 10.71.12.0 – „wyroby ciastkarskie i ciasta, świeże”.W związku z powyższym zadano następujące pytanie.Jaką stawką podatku, w związku z nowelizacją ustawy o (...)
2011.06.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-529/11-3/BA
∟(...) – „mieszaniny i ciasta do wytwarzania wyrobów piekarskich”, ciasteczka wypieczone sprzedawane finalnym konsumentom powinny być klasyfikowane do grupowania PKWiU 10.71.12.0 – „wyroby ciastkarskie i ciasta, świeże”.W związku z powyższym zadano następujące pytanie.Jaką stawką podatku, w związku z nowelizacją ustawy o (...)
2011.05.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-442/11-2/EK
∟(...) Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. (Dz. U. Nr 207, poz. 1293, z późn. zm. – dalej „PKWiU 2008”), ww. Wyroby mieszczą się w grupowaniu PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”. Opinia ta stanowi załącznik do niniejszego wniosku o interpretację przepisów prawa podatkowego.W związku z (...)
2011.04.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-72/11-2/JKa
∟(...) spulchniający, przyprawy korzenne, masa czekoladopodobna 15%. Zdaniem Zainteresowanego przedstawione powyżej wyroby mieszczą się w wyrobach oznaczonych symbolem PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”. W opinii Wnioskodawcy o tym, czy wyrób jest świeży, decyduje technologia jego wytworzenia. To, jaka technologia (...)
2011.04.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-51/11-2/EN
∟(...) od 1 stycznia 2011 r. do 31 grudnia 2013 r., na podstawie art. 146a pkt 2 ustawy, stawka ta wynosi 8%), wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.71.12.0, tj. „wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w (...)
2011.03.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-22/11-2/MS
∟(...) interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT na wyroby sklasyfikowane pod symbolami PKWiU 10.72.19 oraz 10.71.12.0 – jest:prawidłowe – w części dotyczącej stawki podatku VAT na wyroby sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.71.12.0 w odniesieniu do wyrobów, których (...)
2011.03.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1214/10-4/JK
∟(...) wyroby z ciasta drożdżowego np. bułki drożdżowe, pączki, bułki maślane oraz wyroby z ciasta parzonego np ekierki, ptysie klasyfikowane do grupowania PKWiU 10.71.12.0, jako wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku (...)
2010.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-950/10/MS
∟(...) natomiast zawierają środek słodzący - co właśnie w niniejszym przypadku ma miejsce - winne być one klasyfikowane w następującym grupowaniu statystycznym:PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka świeże”, zgodnie z Polską Klasyfikacją Wyrobów i Usług (PKWiU) wprowadzoną rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 29 (...)
2010.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-951/10/MS
∟(...) natomiast zawierają środek słodzący - co właśnie w niniejszym przypadku ma miejsce - winne być one klasyfikowane w następującym grupowaniu statystycznym:PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka świeże”, zgodnie z Polską Klasyfikacją Wyrobów i Usług (PKWiU) wprowadzoną rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 29 (...)
2010.10.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-601/10/UH
∟(...) i Usług (PKWiU) wprowadzonej rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 29 października 2008r. (Dz. U. Nr 207, poz. 1293 z późn. zm.) mieszczą się w grupowaniu PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby Ciastkarskie i ciastka świeże”. Jednocześnie w związku z § 2 powołanego wyżej rozporządzenia wg Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (...)
2010.08.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3-443-531/10-4/JF
∟(...) z ciasta biszkoptowego, biszkoptowo-tłuszczowego i kruchego, pod warunkiem, iż nie zawierają dodatku środka konserwującego, mieszczą się w grupowaniu: PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”.Urząd Statystyczny także nadmienił, iż w związku z § 2 powołanego wyżej rozporządzenia według Polskiej (...)
2010.02.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-1282/09-2/JL
∟(...) wydanej na podstawie Rozporządzenia Rady Ministrów z 29 października 2008 roku w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (Dz. U. Nr 207 poz. 1293, ze zm.): PKWIU 10.71.12.0 - „Wyroby ciastkarskiej ciastka, świeże”. W związku z powyższym zadano następujące pytanie.Czy T, na podstawie art. 41 ust. 2 oraz Załącznika nr 3 (...)
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.