Interpretacje podatkowe do PKWiU 11.07.19.0
-
235/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 11.07.19.0 -
2012.08.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-541/12-2/RR
∟(...) posiłków w lokalach samoobsługowych - w przypadku lokali z pełną obsługą kelnerską.Napoje będące przedmiotem sprawy należy zaliczyć do grupowania PKWiU (2008) 11.07.19.0 - pozostałe napoje bezalkoholowe, lub wg PKWiU 1997 - 15.98.12.70.00 napoje bezalkoholowe zawierające tłuszcz mlekowy pozostałe.Klasyfikację taką (...)
2012.08.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-571/12-2/MN
∟(...) kawa z mlekiem i podwójnym mlekiem, kawa z czekoladą (biała z tłuszczem mlekowym), cappuccino, kawa latte – sklasyfikowane przez Zainteresowaną według PKWiU 11.07.19.0 „pozostałe napoje bezalkoholowe – wyłącznie niegazowane zawierające tłuszcz mlekowy”, podlegają opodatkowaniu VAT stawką obniżoną – obecnie 5%, (...)
2012.08.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-469/12/WN
∟(...) daną kategorią załącznika III do Dyrektywy VAT, wprowadził obniżoną stawkę podatku na niektóre towary m.in. spośród towarów mieszczących się w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 Pozostałe napoje bezalkoholowe, wyłącznie na niegazowane napoje:w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej (...)
2012.07.30 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi
- IPTPP4/443-302/12-4/OS
∟(...) Poz. 28 Gotowe posiłki i dania (PKWiU ex l0.85.l), z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%. Poz. 31 Pozostałe napoje bezalkoholowe (PKWiU ex 11.07.19.0) - wyłącznie niegazowane napoje: w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego, (...)
2012.07.30 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi
- IPTPP4/443-302/12-5/OS
∟(...) Poz. 28 Gotowe posiłki i dania (PKWiU ex l0.85.l), z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%. Poz. 31 Pozostałe napoje bezalkoholowe (PKWiU ex 11.07.19.0) - wyłącznie niegazowane napoje: w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu (...)
2012.07.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-500/12-4/AKr
∟(...) żel, 9% sok, 9% miąższ), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, fruktoza, aromat grapefruitowy, substancja słodząca – Acesulfam K, mieści się w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”. Sprzedaż ww. produktu jest sezonowa, przy czym szczyt sezonu przypada na miesiące letnie. Wielu dużych odbiorców (...)
2012.07.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-461/12/TS
∟(...) W uzupełnieniu wniosku podał Pan symbole PKWiU oferowanych napojów (a nie ich poszczególnych składników):Kawa z mlekiem” lub „Espresso z mlekiem” – PKWiU 11.07.19.0,„Kawa z mlekiem” lub „Espresso z mlekiem” – PKWiU 11.07.19.0,„Kawa Cappuccino” lub „Kawa Latte” – PKWiU 11.07.19.0,„Kawa Cappuccino” lub (...)
2012.07.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-355/12/ICz
∟(...) 7%, cukier, kwas cytrynowy, mleczan wapnia, wapń, witamina C, naturalny aromat aloesowy, naturalny zagęstnik, guma gellan.Wyrób został sklasyfikowany do grupowania PKWiU 11.07.19.0 "Pozostałe napoje bezalkoholowe". Sprzedaż powyższego produktu Wnioskodawca opodatkował stawką VAT 5%.W przyszłości zamierza sprzedawać napój importowany (...)
2012.06.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-398/12/TS
∟(...) owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi co najmniej 20% ich składu surowcowego. Napoje te sklasyfikowane są jako „Pozostałe napoje bezalkoholowe” (PKWiU 11.07.19.0). Napoje z mniejszym masowym udziałem soków owocowych, warzywnych, owocowo-warzywnych nie korzystają ze stawki obniżonej. Z objaśnień do załącznika nr 3 (...)
2012.06.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-382/12-2/KOM
∟(...) „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”;PKWiU 10.85.1 „Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%”;PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje:w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej (...)
2012.06.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-340a/12/TS
∟(...) stanowią: lody (około 80%) – tj. lody gałkowe, lody z automatu oraz desery lodowe (PKWiU 10.52.10.0), gofry (PKWiU 10.72.12), napoje: sok ze świeżych owoców (PKWiU 11.07.19.0), koktajl owocowy (sok, mleko, syrop smakowy, lód kruszony – PKWiU 11.07.19.0), cappuccino (mleko 90%, napar kawowy 10% – PKWiU 11.07.19.0), kawa latte (...)
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-7/AKr
∟(...) sprzedawanych naparów, w zależności od rodzaju rośliny, z której napar jest przygotowywany, do grupowania PKWiU 10.83.15 „Napary ziołowe” lub do grupowania PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.W związku z powyższym zadano następujące pytanie. Czy sprzedaż naparów ziołowych i owocowych niezawierających liści (...)
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-6/AKr
∟(...) „herbata” na gruncie przepisów statystycznych i zauważyć, iż sprzedawane napary podlegają klasyfikacji do grupowania PKWiU 10.83.15 „Napary ziołowe” lub PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe, natomiast liście herbaty klasyfikowane są odrębnie, do grupowania 10.83.13 „Herbata zielona (niefermentowana), herbata (...)
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-5/AKr
∟(...) sprzedawanych naparów, w zależności od rodzaju rośliny, z której napar jest przygotowywany, do grupowania PKWiU 10.83.15 „Napary ziołowe” lub do grupowania PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.W związku z powyższym zadano następujące pytanie. Czy sprzedaż przekąsek wskazanych w punkcie 1a) opisu zdarzenia (...)
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-4/AKr
∟(...) sprzedawanych naparów, w zależności od rodzaju rośliny, z której napar jest przygotowywany, do grupowania PKWiU 10.83.15 „Napary ziołowe” lub do grupowania PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.W związku z powyższym zadano następujące pytanie. Czy sprzedaż przekąsek wskazanych w punkcie 1a) opisu stanu (...)
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-3/AKr
∟(...) sprzedawanych naparów, w zależności od rodzaju rośliny, z której napar jest przygotowywany, do grupowania PKWiU 10.83.15 „Napary ziołowe” lub do grupowania PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.W związku z powyższym zadano następujące pytanie. Czy sprzedaż na wynos przekąsek wskazanych w punkcie 1a) opisu (...)
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-2/AKr
∟(...) sprzedawanych naparów, w zależności od rodzaju rośliny, z której napar jest przygotowywany, do grupowania PKWiU 10.83.15 „Napary ziołowe” lub do grupowania PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.W związku z powyższym zadano następujące pytanie. Czy sprzedaż na wynos przekąsek wskazanych w punkcie 1a) opisu stanu (...)
2012.06.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-215/12/IK
∟(...) niego napoje „cappuccino” oraz „latte” powinny być opodatkowane stawką 8% VAT, z uwagi na ich klasyfikację dla celów statystycznych wg PKWiU 2008 w grupowaniu 11.07.19.0 „Napoje bezalkoholowe zawierające tłuszcz mlekowy". Na potwierdzenie stanowiska podatnik przywołał postanowienie w sprawie interpretacji prawa podatkowego (...)
2012.04.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-65/12-2/KT
∟(...) w lokalach samoobsługowych”. Ponadto, ww. wyroby, jako towar, należy, według Wnioskodawcy, zaklasyfikować jako „Pozostałe napoje bezalkoholowe” w grupowaniu 11.07.19.0 PKWiU 2008r.Wątpliwości Wnioskodawcy związane są ze stawką podatku VAT dla sprzedaży wymienionych napojów dokonywanej w ramach świadczonych usług (...)
2012.04.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-55/12-3/AD
∟(...) załącznika nr 10 do tej ustawy (odnoszącego się do towarów, do których może zostać zastosowana obniżona stawka podatku VAT do 5%) wymienione zostało grupowanie ex 11.07.19.0 z następującym opisem „Pozostałe napoje bezalkoholowe – wyłącznie niegazowane napoje: 1) w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo (...)
2012.03.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-47/12-2/AW
∟(...) w PKWiU w grupowaniu 10.89.19.0 i 10.89.11.0 oraz dla kawy z cukrem i bez, herbaty z cukrem i bez – jest prawidłowe;zaklasyfikowanych w PKWiU w grupowaniu 11.07.19.0 - jest nieprawidłowe. UZASADNIENIEW dniu 16.01.2012 r. wpłynął ww. wniosek o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej (...)
2012.03.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1725/11-2/AW
∟(...) punkty gastronomiczne. W pozycji 52 załącznika nr 3 do ustawy, zawierającego wykaz towarów i usług opodatkowanych stawką podatku w wysokości 8%, wymieniono grupę ex 11.07.19.0 – pozostałe napoje bezalkoholowe – wyłącznie niegazowane napoje: w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie (...)
2012.02.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1546/11-2/SJ
∟(...) „m” zawierających tłucz mlekowy powinna być traktowana jak dostawa napojów bezalkoholowych zawierających tłuszcz mlekowy, sklasyfikowanych w PKWiU pod numerem 11.07.19.0 (poz. 52 załącznik nr 3 do ustawy o podatku od towarów i usług) i jako taka powinna podlegać opodatkowaniu VAT w wysokości 7% (w okresie do dnia 31 grudnia (...)
2012.01.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1505/11/TS
∟(...) nr 3 do ustawy, zawierającym wykaz towarów i usług opodatkowanych stawką podatku w wysokości 8%, pod pozycją 52 wskazano na, sklasyfikowane w PKWiU pod symbolem ex 11.07.19.0, „Pozostałe napoje bezalkoholowe – wyłącznie niegazowane napoje:w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie (...)
2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-2/AW
∟(...) (PKWiU 10.73.11.0).Gotowe posiłki i dania (PKWiU ex l0.85.l), z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%.Pozostałe napoje bezalkoholowe (PKWiU ex 11.07.19.0) - wyłącznie niegazowane napoje:w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu (...)
2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-2/SJ
∟(...) 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.Natomiast w odniesieniu do pozostałych posiłków, dla których Spółka nie dysponuje klasyfikacją statystyczną, (...)
2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-3/SJ
∟(...) 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.Natomiast w odniesieniu do pozostałych posiłków, dla których Spółka nie dysponuje klasyfikacją statystyczną, (...)
2012.01.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1138/11-4/MM
∟(...) mowa w art. 41 ust. 2, art. 120 ust. 2 i 3 oraz w tytule załącznika nr 3 do ustawy, wynosi 8%.Pod pozycją 52 załącznika nr 3 do ustawy o VAT, wymieniono grupę ex 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe – wyłącznie niegazowane napoje: w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie (...)
2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-2/AK
∟(...) 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.Natomiast w odniesieniu do pozostałych posiłków, dla których Spółka nie dysponuje klasyfikacją statystyczną, (...)
2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-3/AK
∟(...) 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.Natomiast w odniesieniu do pozostałych posiłków, dla których Spółka nie dysponuje klasyfikacją statystyczną, (...)
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.