Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.71.11.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.71.11.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


59/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.71.11.0 -

1 2

2013.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-455/13-3/AD
     ∟(...) 5%. W załączniku nr 3 do ustawy – w brzmieniu obowiązującym od 1 stycznia 2011 r. – pod pozycją 31 wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.71.11.0 tj. „Pieczywo świeże”. W objaśnieniach do ww. załącznika w poz. 1 wskazano, że wykaz nie ma zastosowania dla zakresu sprzedaży towarów i usług (...)

2013.06.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-201/13/KO
     ∟(...) daną kategorią załącznika III do Dyrektywy VAT, wprowadził obniżoną stawkę podatku na niektóre towary m.in. spośród towarów mieszczących się w grupowaniu PKWiU 10.71.11.0 Pieczywo świeże, wyłącznie na pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w (...)

2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-163/13/ICz
     ∟(...) daną kategorią załącznika III do Dyrektywy VAT, wprowadził obniżoną stawkę podatku na niektóre towary m.in. spośród towarów mieszczących się w grupowaniu PKWiU 10.71.11.0 Pieczywo świeże, wyłącznie na pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w (...)

2013.02.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1133/12-3/EN
     ∟(...) (Dz. U. Nr 207, poz. 1293, ze zm.). Zgodnie z wydaną przez Urząd Statystyczny opinią klasyfikacyjną, opisane powyżej Bagietki mieszczą się w grupowaniu PKWiU z 2008 r. 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”. W związku z powyższym zadano następujące pytanie. Czy Spółka ma prawo stosować stawkę VAT wynoszącą 8% w odniesieniu do dostawy (...)

2012.11.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-656/12-6/JS
     ∟(...) Wnioskodawczyni wskazała, iż stawki i PKWiU na poszczególne produkty są następujące:herbata – stawka VAT 23%, PKWiU 10.83.11.0,pieczywo – stawka VAT 5%, PKWiU 10.71.11.0,suchary – stawka VAT 5%, PKWiU 10.72.11.0,mandarynki – stawka VAT 8%, PKWiU 01.23.14.0,winogrona – stawka VAT 5%, PKWiU 01.21.11.0,jogurty – stawka VAT (...)

2012.08.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-258/12-2/EWW
     ∟(...) z dnia 19 października 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (Dz. U. Nr 207, poz. 1293 ze zm.), zgodnie z którą Chleb mieści się w grupowaniu PKWiU 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”. W związku z powyższym zadano następujące pytanie. Czy Spółka ma prawo stosować stawkę VAT wynoszącą 5% w odniesieniu do dostawy (...)

2012.08.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-462/12/ICz
     ∟(...) daną kategorią załącznika III do Dyrektywy VAT, wprowadził obniżoną stawkę podatku na niektóre towary m.in. spośród towarów mieszczących się w grupowaniu PKWiU 10.71.11.0 Pieczywo świeże, wyłącznie na pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w (...)

2012.08.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-401/12/KO
     ∟(...) ust. 2, art. 120 ust. 2 i 3 oraz w tytule załącznika nr 3 do ustawy, wynosi 8%.W załączniku nr 3 do ustawy o VAT, w poz. 31, wymieniono, sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.71.11.0, pieczywo świeże. Natomiast zgodnie z art. 41 ust. 2a ustawy o VAT, dla towarów wymienionych w załączniku nr 10 do ustawy stawka podatku wynosi 5%.W (...)

2012.07.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-302/12-4/OS
     ∟(...) oraz kazeiny do stosowania w przemyśle innym niż produkujący żywność, pasze lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0). Poz. 23 Pieczywo świeże (PKWiU ex 10.71.11.0), którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami, nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z (...)

2012.07.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-302/12-5/OS
     ∟(...) oraz kazeiny do stosowania w przemyśle innym niż produkujący żywność, pasze lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0). Poz. 23 Pieczywo świeże (PKWiU ex 10.71.11.0), którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami, nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z (...)

2012.07.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-521/12-4/MPe
     ∟(...) z wnioskiem o opinię organu statystycznego potwierdzającą, czy opisane towary (odpowiednio pieczywo i ciastka) należy sklasyfikować jako „Pieczywo świeże” (PKWiU 10.71.11.0) oraz „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże” (PKWiU 10.71.12.0).W związku z powyższym zadano następujące pytanie:Czy, przy założeniu, że otrzymana (...)

2012.06.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-382/12-2/KOM
     ∟(...) innym niż produkujący żywność, pasze lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0)”;PKWiU 10.61 „Produkty przemiału zbóż, z wyłączeniem śruty”;PKWiU 10.71.11.0 „Pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych (...)

2012.06.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-331/12-2/KT
     ∟(...) lutego 2012 r. sporządził opinię (znak: OKN -5672/KW-385/2012), w której zaklasyfikował przedmiotowy wyrób, tj. bułki kajzerki zapiekane mrożone, do grupowania: PKWiU 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”.Spółdzielnia dokonuje sprzedaży bułek kajzerek swoim kontrahentom w postaci zamrożonej.W związku z powyższym zadano następujące (...)

2012.03.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1402/11-2/JW
     ∟(...) Urzędu Statystycznego w Łodzi informację o numerze OKN-5672/KW-4308/2011, iż Bagietki mieszczą się w grupowaniu Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU 10.71.11.0, za wyjątkiem bagietki z szynką i serem, która mieści się w grupowaniu PKWiU 10.71.12.0 (notarialnie poświadczoną kopię informacji Wnioskodawca załącza (...)

2012.02.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1482/11-8/AD
     ∟(...) mieszczą się w grupowaniu PKWiU pod symbolami:01.1 – rośliny inne niż wieloletnie (ziemniaki), 10.85.1 – gotowe posiłki i dania, 10.89.11.0 – zupy i buliony, 10.71.11.0 – pieczywo, 85.51.Z – pozaszkolne formy edukacji sportowej oraz zajęć rekreacyjnych, 93.29.Z – pozostała działalność rozrywkowa i rekreacyjna.W (...)

2012.02.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1200/11/ABu
     ∟(...) Wnioskodawcy przedmiotowe produkty z 8% i 23% stawką podatku VAT. Wnioskodawca zgodnie z PKWiU z 2008r. klasyfikuje powstałe produkty jako pieczywo świeże (PKWiU 10.71.11.0) i sprzedaje je z 5% stawką podatku VAT, a wyroby ciastkarskie (PKWiU 10.71.12.0) z 8% stawką podatku VAT. Data minimalnej trwałości lub termin przydatności (...)

2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-2/AW
     ∟(...) oraz kazeiny do stosowania w przemyśle innym niż produkujący żywność, pasze lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0).Pieczywo świeże (PKWiU ex 10.71.11.0), którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami, nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z (...)

2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-3/AW
     ∟(...) oraz kazeiny do stosowania w przemyśle innym niż produkujący żywność, pasze lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0).Pieczywo świeże (PKWiU ex 10.71.11.0), którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami, nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z (...)

2012.01.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1406/11-8/ISZ
     ∟(...) zgodnie z odrębnymi przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 45 dni.Przekąski Bread Sticks i Cheese Bread (PKWiU 10.71.11.0) są pieczywem świeżym, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych (...)

2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-3/SJ
     ∟(...) 10.20 „Ryby, skorupiaki i mięczaki, przetworzone i zakonserwowane”, 10.3 „Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”, 10.71 12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 (...)

2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-2/SJ
     ∟(...) 10.20 „Ryby, skorupiaki i mięczaki, przetworzone i zakonserwowane”, 10.3 „Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”, 10.71 12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 (...)

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-2/AK
     ∟(...) 10.20 „Ryby, skorupiaki i mięczaki, przetworzone i zakonserwowane”, 10.3 „Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”, 10.71 12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 (...)

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-3/AK
     ∟(...) 10.20 „Ryby, skorupiaki i mięczaki, przetworzone i zakonserwowane”, 10.3 „Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”, 10.71 12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 (...)

2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-2/MR
     ∟(...) 10.20 „Ryby, skorupiaki i mięczaki, przetworzone i zakonserwowane”, 10.3 „Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”, 10.71 12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 (...)

2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-3/MR
     ∟(...) 10.20 „Ryby, skorupiaki i mięczaki, przetworzone i zakonserwowane”, 10.3 „Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”, 10.71 12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 (...)

2011.09.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-232/11-4/JN
     ∟(...) rodzaju pieczywa na podstawie umów handlowych. W praktyce Wnioskodawca kupuje od dostawcy pieczywo mrożone o przedłużonym terminie do spożycia powyżej 14 dni (PKWiU 10.71.11.0) oraz wyroby ciastkarskie zamrożone (PKWiU 10.72.19.0) oraz (10.71.12.10). Jednakże w wyniku zastosowanych procesów technologicznych – rozmrażanie i (...)

2011.08.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-675/11-7/MPe
     ∟(...) z ciasta pszennego, o składzie: mąka pszenna, woda, skrobia, olej roślinny, drożdże, sól, proszek do pieczenia - zaklasyfikowane jako „Pieczywo świeże”. PKWiU 10.71.11.0 – Spółka nalicza od 01.04.2011 r. podatek VAT 8%. Produkt wprowadzony do sprzedaży w 2011 roku.W uzupełnieniu do przedmiotowego wniosku Spółka wskazała, (...)

2011.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-821/11-2/EK
     ∟(...) i Usług (PKWiU) stawki podatku Istota interpretacji Stawki podatku na produkty sklasyfikowane w PKWiU 2008 w grupowaniu 10.85.19.0; 10.61.24.0; 10.51.30.0; 10.89.19.0; 10.71.11.0 Wniosek ORD-IN 886 kB INTERPRETACJA INDYWIDUALNA Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (t. j. Dz. U . (...)

2011.04.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-51/11-2/EN
     ∟(...) Wnioskodawcy przedmiotowe produkty z 23% stawką podatku VAT. Natomiast Zainteresowany zgodnie z PKWiU z 2008 r. klasyfikuje powstałe produkty jako pieczywo świeże (PKWiU 10.71.11.0) i sprzedaje z 5% stawką podatku VAT, a wyroby ciastkarskie z 8% stawką podatku VAT.W związku z powyższym zadano następujące pytanie.Czy zastosowane przez (...)

1 2

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj