Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.71.11.0
-
59/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.71.11.0 -
1 2
2013.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-455/13-3/AD
∟(...) 5%. W załączniku nr 3 do ustawy – w brzmieniu obowiązującym od 1 stycznia 2011 r. – pod pozycją 31 wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.71.11.0 tj. „Pieczywo świeże”. W objaśnieniach do ww. załącznika w poz. 1 wskazano, że wykaz nie ma zastosowania dla zakresu sprzedaży towarów i usług (...)
2013.06.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-201/13/KO
∟(...) daną kategorią załącznika III do Dyrektywy VAT, wprowadził obniżoną stawkę podatku na niektóre towary m.in. spośród towarów mieszczących się w grupowaniu PKWiU 10.71.11.0 Pieczywo świeże, wyłącznie na pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w (...)
2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-163/13/ICz
∟(...) daną kategorią załącznika III do Dyrektywy VAT, wprowadził obniżoną stawkę podatku na niektóre towary m.in. spośród towarów mieszczących się w grupowaniu PKWiU 10.71.11.0 Pieczywo świeże, wyłącznie na pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w (...)
2013.02.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1133/12-3/EN
∟(...) (Dz. U. Nr 207, poz. 1293, ze zm.). Zgodnie z wydaną przez Urząd Statystyczny opinią klasyfikacyjną, opisane powyżej Bagietki mieszczą się w grupowaniu PKWiU z 2008 r. 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”. W związku z powyższym zadano następujące pytanie. Czy Spółka ma prawo stosować stawkę VAT wynoszącą 8% w odniesieniu do dostawy (...)
2012.11.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-656/12-6/JS
∟(...) Wnioskodawczyni wskazała, iż stawki i PKWiU na poszczególne produkty są następujące:herbata – stawka VAT 23%, PKWiU 10.83.11.0,pieczywo – stawka VAT 5%, PKWiU 10.71.11.0,suchary – stawka VAT 5%, PKWiU 10.72.11.0,mandarynki – stawka VAT 8%, PKWiU 01.23.14.0,winogrona – stawka VAT 5%, PKWiU 01.21.11.0,jogurty – stawka VAT (...)
2012.08.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-258/12-2/EWW
∟(...) z dnia 19 października 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (Dz. U. Nr 207, poz. 1293 ze zm.), zgodnie z którą Chleb mieści się w grupowaniu PKWiU 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”. W związku z powyższym zadano następujące pytanie. Czy Spółka ma prawo stosować stawkę VAT wynoszącą 5% w odniesieniu do dostawy (...)
2012.08.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-462/12/ICz
∟(...) daną kategorią załącznika III do Dyrektywy VAT, wprowadził obniżoną stawkę podatku na niektóre towary m.in. spośród towarów mieszczących się w grupowaniu PKWiU 10.71.11.0 Pieczywo świeże, wyłącznie na pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w (...)
2012.08.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-401/12/KO
∟(...) ust. 2, art. 120 ust. 2 i 3 oraz w tytule załącznika nr 3 do ustawy, wynosi 8%.W załączniku nr 3 do ustawy o VAT, w poz. 31, wymieniono, sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.71.11.0, pieczywo świeże. Natomiast zgodnie z art. 41 ust. 2a ustawy o VAT, dla towarów wymienionych w załączniku nr 10 do ustawy stawka podatku wynosi 5%.W (...)
2012.07.30 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi
- IPTPP4/443-302/12-4/OS
∟(...) oraz kazeiny do stosowania w przemyśle innym niż produkujący żywność, pasze lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0). Poz. 23 Pieczywo świeże (PKWiU ex 10.71.11.0), którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami, nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z (...)
2012.07.30 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi
- IPTPP4/443-302/12-5/OS
∟(...) oraz kazeiny do stosowania w przemyśle innym niż produkujący żywność, pasze lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0). Poz. 23 Pieczywo świeże (PKWiU ex 10.71.11.0), którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami, nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z (...)
2012.07.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-521/12-4/MPe
∟(...) z wnioskiem o opinię organu statystycznego potwierdzającą, czy opisane towary (odpowiednio pieczywo i ciastka) należy sklasyfikować jako „Pieczywo świeże” (PKWiU 10.71.11.0) oraz „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże” (PKWiU 10.71.12.0).W związku z powyższym zadano następujące pytanie:Czy, przy założeniu, że otrzymana (...)
2012.06.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-382/12-2/KOM
∟(...) innym niż produkujący żywność, pasze lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0)”;PKWiU 10.61 „Produkty przemiału zbóż, z wyłączeniem śruty”;PKWiU 10.71.11.0 „Pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych (...)
2012.06.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-331/12-2/KT
∟(...) lutego 2012 r. sporządził opinię (znak: OKN -5672/KW-385/2012), w której zaklasyfikował przedmiotowy wyrób, tj. bułki kajzerki zapiekane mrożone, do grupowania: PKWiU 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”.Spółdzielnia dokonuje sprzedaży bułek kajzerek swoim kontrahentom w postaci zamrożonej.W związku z powyższym zadano następujące (...)
2012.03.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1402/11-2/JW
∟(...) Urzędu Statystycznego w Łodzi informację o numerze OKN-5672/KW-4308/2011, iż Bagietki mieszczą się w grupowaniu Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU 10.71.11.0, za wyjątkiem bagietki z szynką i serem, która mieści się w grupowaniu PKWiU 10.71.12.0 (notarialnie poświadczoną kopię informacji Wnioskodawca załącza (...)
2012.02.13 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-1482/11-8/AD
∟(...) mieszczą się w grupowaniu PKWiU pod symbolami:01.1 – rośliny inne niż wieloletnie (ziemniaki), 10.85.1 – gotowe posiłki i dania, 10.89.11.0 – zupy i buliony, 10.71.11.0 – pieczywo, 85.51.Z – pozaszkolne formy edukacji sportowej oraz zajęć rekreacyjnych, 93.29.Z – pozostała działalność rozrywkowa i rekreacyjna.W (...)
2012.02.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1200/11/ABu
∟(...) Wnioskodawcy przedmiotowe produkty z 8% i 23% stawką podatku VAT. Wnioskodawca zgodnie z PKWiU z 2008r. klasyfikuje powstałe produkty jako pieczywo świeże (PKWiU 10.71.11.0) i sprzedaje je z 5% stawką podatku VAT, a wyroby ciastkarskie (PKWiU 10.71.12.0) z 8% stawką podatku VAT. Data minimalnej trwałości lub termin przydatności (...)
2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-2/AW
∟(...) oraz kazeiny do stosowania w przemyśle innym niż produkujący żywność, pasze lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0).Pieczywo świeże (PKWiU ex 10.71.11.0), którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami, nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z (...)
2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-3/AW
∟(...) oraz kazeiny do stosowania w przemyśle innym niż produkujący żywność, pasze lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0).Pieczywo świeże (PKWiU ex 10.71.11.0), którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami, nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z (...)
2012.01.11 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie
- IPPP1/443-1406/11-8/ISZ
∟(...) zgodnie z odrębnymi przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 45 dni.Przekąski Bread Sticks i Cheese Bread (PKWiU 10.71.11.0) są pieczywem świeżym, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych (...)
2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-3/SJ
∟(...) 10.20 „Ryby, skorupiaki i mięczaki, przetworzone i zakonserwowane”, 10.3 „Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”, 10.71 12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 (...)
2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-2/SJ
∟(...) 10.20 „Ryby, skorupiaki i mięczaki, przetworzone i zakonserwowane”, 10.3 „Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”, 10.71 12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 (...)
2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-2/AK
∟(...) 10.20 „Ryby, skorupiaki i mięczaki, przetworzone i zakonserwowane”, 10.3 „Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”, 10.71 12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 (...)
2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-3/AK
∟(...) 10.20 „Ryby, skorupiaki i mięczaki, przetworzone i zakonserwowane”, 10.3 „Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”, 10.71 12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 (...)
2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-2/MR
∟(...) 10.20 „Ryby, skorupiaki i mięczaki, przetworzone i zakonserwowane”, 10.3 „Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”, 10.71 12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 (...)
2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-3/MR
∟(...) 10.20 „Ryby, skorupiaki i mięczaki, przetworzone i zakonserwowane”, 10.3 „Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane”, 10.5 „Wyroby mleczarskie”, 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”, 10.71 12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 (...)
2011.09.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-232/11-4/JN
∟(...) rodzaju pieczywa na podstawie umów handlowych. W praktyce Wnioskodawca kupuje od dostawcy pieczywo mrożone o przedłużonym terminie do spożycia powyżej 14 dni (PKWiU 10.71.11.0) oraz wyroby ciastkarskie zamrożone (PKWiU 10.72.19.0) oraz (10.71.12.10). Jednakże w wyniku zastosowanych procesów technologicznych – rozmrażanie i (...)
2011.08.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-675/11-7/MPe
∟(...) z ciasta pszennego, o składzie: mąka pszenna, woda, skrobia, olej roślinny, drożdże, sól, proszek do pieczenia - zaklasyfikowane jako „Pieczywo świeże”. PKWiU 10.71.11.0 – Spółka nalicza od 01.04.2011 r. podatek VAT 8%. Produkt wprowadzony do sprzedaży w 2011 roku.W uzupełnieniu do przedmiotowego wniosku Spółka wskazała, (...)
2011.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-821/11-2/EK
∟(...) i Usług (PKWiU) stawki podatku Istota interpretacji Stawki podatku na produkty sklasyfikowane w PKWiU 2008 w grupowaniu 10.85.19.0; 10.61.24.0; 10.51.30.0; 10.89.19.0; 10.71.11.0 Wniosek ORD-IN 886 kB INTERPRETACJA INDYWIDUALNA Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (t. j. Dz. U . (...)
2011.04.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-51/11-2/EN
∟(...) Wnioskodawcy przedmiotowe produkty z 23% stawką podatku VAT. Natomiast Zainteresowany zgodnie z PKWiU z 2008 r. klasyfikuje powstałe produkty jako pieczywo świeże (PKWiU 10.71.11.0) i sprzedaje z 5% stawką podatku VAT, a wyroby ciastkarskie z 8% stawką podatku VAT.W związku z powyższym zadano następujące pytanie.Czy zastosowane przez (...)
1 2
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.