Precedensy GUS do PKWiU 10.85.11.0
- Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi
2/614 - precedensów GUS
do PKWiU 10.85.11.0 - Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi
Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) (Dz.U.nr 207 poz. 1293 z późn. zm.)
1
PKWiU 10.85.11.0 -
∟bigos domowy o składzie: kapusta kwaszona (48%), mięso wołowe (24%), pieczarki, mięso wieprzowe (9,6%), sól, koncentrat pomidorowy, papryka słodka, pieprz, ziele angielskie, majeranek, liść laurowy; strogonow o składzie: pieczarka, mięso wołowe (27,3%), woda, mąka pszenna, papryka świeża, koncentrat pomidorowy, sól, papryka słodka, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie; gołąbki o składzie: kapusta (40%), mięso wieprzowe (37%), mięso wołowe (10%), bułka tarta, cebula, sól, pieprz;
precedens GUS z 25 marca 2010 r.
PKWiU 10.85.11.0 -
∟gołąbki parowane; farsz parowany o składzie: mięso wieprzowe - 31%, ryż - 6%, kapusta - 12%, farsz zawinięty jest w zblanszowany liść kapusty;, która stanowi 50% całego produktu; krokiety mięsne z nadzieniem z mięsa mielonego wieprzowego - 27%, z cebulą i przyprawami, waga naleśnika stanowi 50% wagi całego produktu; rolada wołowa parowana z farszem, o składzie: boczek wieprzowy -12%, cebula, ogórek kiszony, przyprawy, farsz zawinięty w mięso wołowe stanowiące 65% produktu;
precedens GUS z 3 czerwca 2009 r.
1