Precedensy GUS do PKWiU 10.85.11.0
- Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi

 

Szukaj interpretacji do PKWiU 10.85.11.0

Podaj kod

albo hasło

  Reset

Do wyszukiwarki należy wpisać dowolny symbol klasyfikacji statystycznej. Jeżeli symbol nie jest jednak najbardziej szczegółowy, należy dodatkowo podać rodzaj klasyfikacji, bowiem w takim przypadku kody różnych klasyfikacji bywają identyczne (np. PKWiU 12 = PKD 12 = KŚT 12).
Podając hasło wyszukujesz zawsze we wszystkich precedensach do wszystkich klasyfikacji.
Hasło nie dłuższe niż 5 słów lub fragmentów słów. Np. hasło "pojazd sam" da wyniki: "pojazd - odladzarka do samolotów - zbudowany na podwoziu samochodu ciężarowego i wyposażony w podnośnik oraz urządzenie do odladzania samolotów","


2/614 - precedensów GUS
do PKWiU 10.85.11.0 - Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi
Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) (Dz.U.nr 207 poz. 1293 z późn. zm.)

1

PKWiU 10.85.11.0 -
     ∟bigos domowy o składzie: kapusta kwaszona (48%), mięso wołowe (24%), pieczarki, mięso wieprzowe (9,6%), sól, koncentrat pomidorowy, papryka słodka, pieprz, ziele angielskie, majeranek, liść laurowy; strogonow o składzie: pieczarka, mięso wołowe (27,3%), woda, mąka pszenna, papryka świeża, koncentrat pomidorowy, sól, papryka słodka, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie; gołąbki o składzie: kapusta (40%), mięso wieprzowe (37%), mięso wołowe (10%), bułka tarta, cebula, sól, pieprz;
precedens GUS z 25 marca 2010 r.

PKWiU 10.85.11.0 -
     ∟gołąbki parowane; farsz parowany o składzie: mięso wieprzowe - 31%, ryż - 6%, kapusta - 12%, farsz zawinięty jest w zblanszowany liść kapusty;, która stanowi 50% całego produktu; krokiety mięsne z nadzieniem z mięsa mielonego wieprzowego - 27%, z cebulą i przyprawami, waga naleśnika stanowi 50% wagi całego produktu; rolada wołowa parowana z farszem, o składzie: boczek wieprzowy -12%, cebula, ogórek kiszony, przyprawy, farsz zawinięty w mięso wołowe stanowiące 65% produktu;
precedens GUS z 3 czerwca 2009 r.

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj