Interpretacje podatkowe do PKWiU 01.28.19.0
-
16/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 01.28.19.0 -
1
2018.01.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.644.2017.2.KOM
∟(...) łamania i traktowania parą wodną w celu wyeliminowania mikroorganizmów, a następnie konfekcjonowany w torebki o pojemności 8g, mieszczący się w grupowaniu PKWiU 01.28.19.0, (dalej: „Majeranek”);suszone liście laurowe całe - towar zakupiony w Turcji w postaci liści. Będzie poddany procesowi suszenia, a następnie (...)
2017.12.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.595.2017.1.KOM
∟(...) łamania i traktowania parą wodną w celu wyeliminowania mikroorganizmów, a następnie konfekcjonowany w torebki o pojemności 8g, mieszczący się w grupowaniu PKWiU 01.28.19.0, (dalej: „Majeranek”); suszone liście laurowe całe - towar zakupiony w Turcji w postaci liści. Będzie poddany procesowi suszenia, a następnie (...)
2016.03.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP3/4512-1-256/15-4/TK
∟(...) przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży liści laurowych mieszczących się w grupowaniu PKWiU 01.28.19.0 – jest nieprawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 7 grudnia 2015 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od (...)
2016.01.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1048/15/BK
∟(...) Podobnie jak zboża, które wymłócone dają ziarno, rolnik je sprzedaje, a dopiero w dalszym procesie powstaje mąka itd. Tymianek otarty został zaklasyfikowany do PKWiU 01.28.19.0 jako – „Pozostałe nieprzetworzone rośliny przyprawowe i aromatyczne” – tymianek pospolity – ziele, liście. W związku z powyższym opisem zadano (...)
2015.08.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP3/4512-1-72/15-2/WN
∟(...) przez wybraną agencję celną. Kod nomenklatury scalonej CN dla towaru szafran w nitkach to 0910201000. Z kolei w klasyfikacji PKWiU produkt ten jest klasyfikowany w grupie 01.28.19.0, co zgodnie z Ustawą o podatku od towarów i usług z dnia 11 marca 2004 r. (Dz. U. Nr 177 poz. 1054 z późn. zm.), wskazuje, że produkt znajduje się zarówno (...)
2015.06.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-346/15-2/KOM
∟(...) Ośrodka Klasyfikacji i Nomenklatur Urzędu Statystycznego (pismo z dnia 10 kwietnia 2015 r.) produkt „Pieprz syczuański cały” został sklasyfikowany w grupowaniu PKWiU 01.28.19.0, co zgodnie z Ustawą o podatku od towarów i usług z dnia 11 marca 2004 r. z późniejszymi zmianami, wskazuje, że produkt znajduje się zarówno w zał. nr 3 (...)
2014.08.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-445/14/KO
∟(...) sprzedaje w swoich sklepach następujące środki spożywcze:chili surowe, klasyfikowane do grupowania 01.28.12.0 wg PKWiU z 2008 r.,koperek, klasyfikowany do grupowania 01.28.19.0 wg PKWiU z 2008 r.,majeranek, klasyfikowany do grupowania 01.28.19.0 wg PKWiU z 2008 r.,bylica-estragon, klasyfikowaną do grupowania 01.28.19.0 wg PKWiU z 2008 (...)
2014.07.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-387/14-2/IG
∟(...) klasyfikacji produktu młynek - „Pieprz kolorowy z kolendrą” (pieprz kolorowy: czarny, zielony, biały 81,5%; kolendra 15%; pieprz różowy 3,5%) w grupowaniu PKWiU 01.28.19.0, co zgodnie z Ustawą o podatku od towarów i usług z dnia 11 marca 2004 r. z późniejszymi zmianami, wskazuje, że produkt znajduje się zarówno w zał. nr 3 (...)
2014.06.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-559/14-2/RD
∟(...) tego produktu. W korespondencji zwrotnej z Ośrodka Klasyfikacji i Nomenklatur Urzędu Statystycznego produkt „Tymianek otarty" został sklasyfikowany w grupowaniu PKWiU 01.28.19.0, co zgodnie z Ustawą o podatku od towarów i usług z dnia 11 marca 2004 r. z późniejszymi zmianami, wskazywało, że produkt znajdował się zarówno w zał. (...)
2014.05.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-368/14/JP
∟(...) na rynek Polski w niezmienionej postaci.W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie. Czy produkt „...”, który jest sklasyfikowany do grupy PKWiU 01.28.19.0 może być sprzedawany ze stawką podatku VAT w wysokości 5%... Zdaniem Wnioskodawcy produkt „...” sklasyfikowany w grupowaniu PKWiU 01.28.19.0, zgodnie z (...)
2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-162/13/KO
∟(...) sprzedaje w swoich sklepach następujące środki spożywcze:chili surowe, klasyfikowane do grupowania 01.28.12.0 wg PKWiU z 2008 r.,koperek, klasyfikowany do grupowania 01.28.19.0 wg PKWiU z 2008 r.,majeranek, klasyfikowany do grupowania 01.28.19.0 wg PKWiU z 2008 r.,bylica-estragon, klasyfikowaną do grupowania 01.28.19.0 wg PKWiU z 2008 (...)
2013.04.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-24/13-6/IR
∟(...) SAD wskazał stawkę VAT w wysokości 23% na „szafran w nitkach”, z czym Wnioskodawca się nie zgadza. Produkt szafran w nitkach klasyfikowany jest w grupie PKWiU 01.28.19.0, co zgodnie z ustawą o podatku od towarów i usług z dnia 11 marca 2004 r. z późn. zm., wskazuje, że produkt znajduje się zarówno w załączniku nr 3 do (...)
2012.12.10 - Minister Finansów - PT8/033/224/744/PBD/12/PK-1458
∟(...) zwrotnej z Ośrodka Klasyfikacji i Nomenklatur Urzędu Statystycznego (pismo z dnia 9 lutego 2012 r.) produkt „liść laurowy” został sklasyfikowany w grupowaniu PKWiU 01.28.19.0, co zgodnie z ustawą o podatku od towarów i usług z dnia 11 marca 2004 r. z późniejszymi zmianami, wskazuje na stawkę podatku VAT w wysokości (...)
2012.12.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-831/12-2/JL
∟(...) tego produktu. W korespondencji zwrotnej z Ośrodka Klasyfikacji i Nomenklatur Urzędu Statystycznego produkt „Tymianek otarty” został sklasyfikowany w grupowaniu PKWiU 01.28.19.0, co zgodnie z Ustawą o podatku od towarów i usług z dnia 11 marca 2004 r. z późniejszymi zmianami, wskazuje, że produkt znajduje się zarówno w zał. nr 3 (...)
2012.10.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-801/12-2/KB
∟(...) 09-402 Płock . (...)
2012.10.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-833/12-2/MPe
∟(...) podatku Istota interpretacji Tut. Organ podatkowy stoi na stanowisku, że sprzedaż produktu o nazwie „Szafran oryginalny nitki” sklasyfikowanego pod symbolem PKWiU 01.28.19.0 podlega opodatkowaniu stawką VAT w wysokości 5%, zgodnie z art. 41 ust. 2a ustawy, w związku poz. 13 załącznika nr 10 do ustawy o podatku od towarów i (...)
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.