Interpretacje podatkowe do PKWiU 01.28.19.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 01.28.19.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


16/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 01.28.19.0 -

1

2018.01.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.644.2017.2.KOM
     ∟(...) łamania i traktowania parą wodną w celu wyeliminowania mikroorganizmów, a następnie konfekcjonowany w torebki o pojemności 8g, mieszczący się w grupowaniu PKWiU 01.28.19.0, (dalej: „Majeranek”);suszone liście laurowe całe - towar zakupiony w Turcji w postaci liści. Będzie poddany procesowi suszenia, a następnie (...)

2017.12.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.595.2017.1.KOM
     ∟(...) łamania i traktowania parą wodną w celu wyeliminowania mikroorganizmów, a następnie konfekcjonowany w torebki o pojemności 8g, mieszczący się w grupowaniu PKWiU 01.28.19.0, (dalej: „Majeranek”); suszone liście laurowe całe - towar zakupiony w Turcji w postaci liści. Będzie poddany procesowi suszenia, a następnie (...)

2016.03.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP3/4512-1-256/15-4/TK
     ∟(...) przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży liści laurowych mieszczących się w grupowaniu PKWiU 01.28.19.0 – jest nieprawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 7 grudnia 2015 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od (...)

2016.01.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1048/15/BK
     ∟(...) Podobnie jak zboża, które wymłócone dają ziarno, rolnik je sprzedaje, a dopiero w dalszym procesie powstaje mąka itd. Tymianek otarty został zaklasyfikowany do PKWiU 01.28.19.0 jako – „Pozostałe nieprzetworzone rośliny przyprawowe i aromatyczne” – tymianek pospolity – ziele, liście. W związku z powyższym opisem zadano (...)

2015.08.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP3/4512-1-72/15-2/WN
     ∟(...) przez wybraną agencję celną. Kod nomenklatury scalonej CN dla towaru szafran w nitkach to 0910201000. Z kolei w klasyfikacji PKWiU produkt ten jest klasyfikowany w grupie 01.28.19.0, co zgodnie z Ustawą o podatku od towarów i usług z dnia 11 marca 2004 r. (Dz. U. Nr 177 poz. 1054 z późn. zm.), wskazuje, że produkt znajduje się zarówno (...)

2015.06.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-346/15-2/KOM
     ∟(...) Ośrodka Klasyfikacji i Nomenklatur Urzędu Statystycznego (pismo z dnia 10 kwietnia 2015 r.) produkt „Pieprz syczuański cały” został sklasyfikowany w grupowaniu PKWiU 01.28.19.0, co zgodnie z Ustawą o podatku od towarów i usług z dnia 11 marca 2004 r. z późniejszymi zmianami, wskazuje, że produkt znajduje się zarówno w zał. nr 3 (...)

2014.08.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-445/14/KO
     ∟(...) sprzedaje w swoich sklepach następujące środki spożywcze:chili surowe, klasyfikowane do grupowania 01.28.12.0 wg PKWiU z 2008 r.,koperek, klasyfikowany do grupowania 01.28.19.0 wg PKWiU z 2008 r.,majeranek, klasyfikowany do grupowania 01.28.19.0 wg PKWiU z 2008 r.,bylica-estragon, klasyfikowaną do grupowania 01.28.19.0 wg PKWiU z 2008 (...)

2014.07.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-387/14-2/IG
     ∟(...) klasyfikacji produktu młynek - „Pieprz kolorowy z kolendrą” (pieprz kolorowy: czarny, zielony, biały 81,5%; kolendra 15%; pieprz różowy 3,5%) w grupowaniu PKWiU 01.28.19.0, co zgodnie z Ustawą o podatku od towarów i usług z dnia 11 marca 2004 r. z późniejszymi zmianami, wskazuje, że produkt znajduje się zarówno w zał. nr 3 (...)

2014.06.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-559/14-2/RD
     ∟(...) tego produktu. W korespondencji zwrotnej z Ośrodka Klasyfikacji i Nomenklatur Urzędu Statystycznego produkt „Tymianek otarty" został sklasyfikowany w grupowaniu PKWiU 01.28.19.0, co zgodnie z Ustawą o podatku od towarów i usług z dnia 11 marca 2004 r. z późniejszymi zmianami, wskazywało, że produkt znajdował się zarówno w zał. (...)

2014.05.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-368/14/JP
     ∟(...) na rynek Polski w niezmienionej postaci.W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie. Czy produkt „...”, który jest sklasyfikowany do grupy PKWiU 01.28.19.0 może być sprzedawany ze stawką podatku VAT w wysokości 5%... Zdaniem Wnioskodawcy produkt „...” sklasyfikowany w grupowaniu PKWiU 01.28.19.0, zgodnie z (...)

2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-162/13/KO
     ∟(...) sprzedaje w swoich sklepach następujące środki spożywcze:chili surowe, klasyfikowane do grupowania 01.28.12.0 wg PKWiU z 2008 r.,koperek, klasyfikowany do grupowania 01.28.19.0 wg PKWiU z 2008 r.,majeranek, klasyfikowany do grupowania 01.28.19.0 wg PKWiU z 2008 r.,bylica-estragon, klasyfikowaną do grupowania 01.28.19.0 wg PKWiU z 2008 (...)

2013.04.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-24/13-6/IR
     ∟(...) SAD wskazał stawkę VAT w wysokości 23% na „szafran w nitkach”, z czym Wnioskodawca się nie zgadza. Produkt szafran w nitkach klasyfikowany jest w grupie PKWiU 01.28.19.0, co zgodnie z ustawą o podatku od towarów i usług z dnia 11 marca 2004 r. z późn. zm., wskazuje, że produkt znajduje się zarówno w załączniku nr 3 do (...)

2012.12.10 - Minister Finansów - PT8/033/224/744/PBD/12/PK-1458
     ∟(...) zwrotnej z Ośrodka Klasyfikacji i Nomenklatur Urzędu Statystycznego (pismo z dnia 9 lutego 2012 r.) produkt „liść laurowy” został sklasyfikowany w grupowaniu PKWiU 01.28.19.0, co zgodnie z ustawą o podatku od towarów i usług z dnia 11 marca 2004 r. z późniejszymi zmianami, wskazuje na stawkę podatku VAT w wysokości (...)

2012.12.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-831/12-2/JL
     ∟(...) tego produktu. W korespondencji zwrotnej z Ośrodka Klasyfikacji i Nomenklatur Urzędu Statystycznego produkt „Tymianek otarty” został sklasyfikowany w grupowaniu PKWiU 01.28.19.0, co zgodnie z Ustawą o podatku od towarów i usług z dnia 11 marca 2004 r. z późniejszymi zmianami, wskazuje, że produkt znajduje się zarówno w zał. nr 3 (...)

2012.10.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-801/12-2/KB
     ∟(...) 09-402 Płock . (...)

2012.10.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-833/12-2/MPe
     ∟(...) podatku Istota interpretacji Tut. Organ podatkowy stoi na stanowisku, że sprzedaż produktu o nazwie „Szafran oryginalny nitki” sklasyfikowanego pod symbolem PKWiU 01.28.19.0 podlega opodatkowaniu stawką VAT w wysokości 5%, zgodnie z art. 41 ust. 2a ustawy, w związku poz. 13 załącznika nr 10 do ustawy o podatku od towarów i (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj