Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.31.14.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.31.14.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


9/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.31.14.0 -

1

2019.07.16 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.228.2019.4.RH
     ∟(...) PKWiU 10.85.14.0, pielmieni sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.13.15.0 oraz stawki podatku w wysokości 8% dla dostawy kopytek sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.31.14.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 8 kwietnia 2019 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek, uzupełniony w dniach 29 maja oraz 3 lipca (...)

2017.03.08 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 2461-IBPP2.4512.5.2017.2.ICZ
     ∟(...) produktów, jakie będą produkowane przez Spółkę, wiedzę Spółki o produktach, Spółka dokonała klasyfikacji oferowanych przez siebie przekąsek do grupowania PKWiU 10.31.14.0 „Ziemniaki przetworzone lub zakonserwowane, gdzie indziej niesklasyfikowane”. Jest to poparte analizą m.in. praktyki organów statystycznych, o czym Spółka (...)

2017.03.08 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 2461-IBPP2.4512.4.2017.2.WN
     ∟(...) powyżej skład produktu, jaki będzie produkowany przez Spółkę i wiedzę Spółki o produkcie, Spółka dokonała klasyfikacji prażynek do grupowania PKWiU 10.31.14.0 „Ziemniaki przetworzone lub zakonserwowane, gdzie indziej niesklasyfikowane". Jest to poparte analizą m.in. praktyki organów statystycznych, o czym Spółka (...)

2016.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-554/16-6/RR
     ∟(...) 2016 r.). We wniosku przedstawiono następujące zdarzenie przyszłe: PKWiU 10.89.19.0 „Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”.PKWiU 10.31.14.0 „Ziemniaki przetworzone lub zakonserwowane, gdzie indziej niesklasyfikowane”. W uzupełnieniu do złożonego wniosku Strona wskazała, że: Wnioskodawca (...)

2016.03.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-138/16-2/ISZ
     ∟(...) również proces produkcji przedmiotowych słonych przekąsek, Spółka dokonała klasyfikacji sprzedawanych przez siebie przekąsek, wskazanych powyżej, do grupowania PKWiU 10.31.14.0 „Ziemniaki przetworzone lub zakonserwowane, gdzie indziej niesklasyfikowane”. Opinia eksperta. Wnioskodawca pragnie również podkreślić, iż zastosowana (...)

2016.01.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-946/15/EK
     ∟(...) 10.12.10.0), porcji sera żółtego (PKWiU 10.51.40.0), śmietanki do kawy (PKWiU 10.51.12.0), cytrynki do herbaty (PKWiU 10.32.17.0) oraz chipsów ziemniaczanych (PKWiU 10.31.14.0) Wnioskodawca powinien stosować stawkę VAT właściwą dla tych towarów wynikającą z symbolu PKWiU? Stanowisko Wnioskodawcy: Dotyczy pytania nr 1: (...)

2014.03.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-574/13-2/EWW
     ∟(...) przewidzianych w recepturze). Zgodnie z opinią statystyczną wydaną przez Urząd Statystyczny w (...) na wniosek Wnioskodawcy, produkt ten mieści się w grupowaniu PKWiU 10.31.14.0 Ziemniaki przetworzone lub zakonserwowane, gdzie indziej niesklasyfikowane. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie. Czy stanowisko (...)

2013.11.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-704/13-2/MW
     ∟(...) przypraw w ilościach przewidzianych w recepturze). Zgodnie z posiadaną interpretacją Głównego Urzędu Statystycznego o nr … produkt ten mieści się w grupowaniu PKWiU 10.31.14.0 Ziemniaki przetworzone lub zakonserwowane, gdzie indziej niesklasyfikowane.W związku z powyższym zadano następujące pytanie.Czy stanowisko Wnioskodawcy (...)

2011.06.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-415e/11/TS
     ∟(...) produktu: całe ziemniaczki, woda, E509 Sposób wytworzenia produktu: mycie, obieranie, schładzanie Sposób przechowywania produktu: schłodzone, w zalewie Kod PKWiU 2008: 10.31.14.0 „Ziemniaki przetworzone lub zakonserwowane, gdzie indziej niesklasyfikowane”.W związku z powyższym zadano następujące pytanie: Według jakich stawek (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj