Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.51.51.0
-
18/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.51.51.0 -
1
2018.09.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.552.2018.1.JP
∟(...) kawa mrożona z lodami i shake - 10.51.56.0, rurka ze śmietaną -10.72.19.0, desery lodowe -10.52.10.0, wafle -10.72.19.0, dodatki do lodów (cukier puder, śmietana) - 10.51.51.0, herbata - 10.83.13.0, czekolada na gorąco -10.89.19.0, kawa z ekspresu - 10.83.11.0, cappuccino i cafe latte - 11.07.19.0. Dla wskazanych wyrobów Wnioskodawca (...)
2018.08.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.414.2018.2.JP
∟(...) kawa mrożona z lodami i shake - 10.51.56.0, rurka ze śmietaną -10.72.19.0, desery lodowe -10.52.10.0, wafle -10.72.19.0, dodatki do lodów (cukier puder, śmietana) - 10.51.51.0, herbata - 10.83.13.0, czekolada na gorąco -10.89.19.0, kawa z ekspresu - 10.83.11.0, cappuccino i cafe latte - 11.07.19.0. Dla wskazanych wyrobów Wnioskodawca (...)
2018.07.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.420.2018.1.BS
∟(...) przedstawionego we wniosku stanu faktycznego tj. przy założeniu, że towary będące przedmiotem sprzedaży są sklasyfikowane w grupowaniach PKWiU 10.52.10.0, 10.51.56.0, 10.51.51.0 oraz że jest to sprzedaż „na wynos” i nie towarzyszy jej usługa gastronomiczna. Oznacza, to że w przypadku, gdy w toku postępowania podatkowego, kontroli (...)
2017.08.31 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.426.2017.1
∟(...) zaznaczyć, że niniejsza interpretacja została wydana na podstawie przedstawionych w opisie zdarzenia przyszłego klasyfikacji statystycznych (PKWiU 10.52.10.0, 10.51.56.0, 10.51.51.0). Zgodnie z art. 5 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług, (Dz. U. z 2017 r., poz. 1221), opodatkowaniu (...)
2017.06.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.165.2017.1.EA
∟(...) shake oraz dodatków do wskazanych produktów w postaci bitej śmietany, o ile prawidłowo wyroby te sklasyfikowane zostały w PKWiU w grupowaniach 10.52.10.0, 10.51.56.0, 10.51.51.0, a ich sprzedaż wykonywana jest bez obsługi kelnerskiej i innych usług wspomagających, które wskazywałyby na usługi restauracyjne i cateringowe, stanowi (...)
2017.06.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.166.2017.1.EA
∟(...) shake oraz dodatków do wskazanych produktów w postaci bitej śmietany, o ile prawidłowo wyroby te sklasyfikowane zostały w PKWiU w grupowaniach 10.52.10.0, 10.51.56.0, 10.51.51.0, a ich sprzedaż wykonywana jest bez obsługi kelnerskiej i innych usług wspomagających, które wskazywałyby na usługi restauracyjne i cateringowe, stanowi (...)
2017.05.31 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.118.2017.1.EA
∟(...) i deserów lodowych z maszyny oraz lodów gałkowych i koktajli mlecznych typu shake, o ile prawidłowo wyroby te sklasyfikowane zostały w PKWiU w grupowaniach 10.52.10.0, 10.51.51.0, a ich sprzedaż wykonywana jest bez obsługi kelnerskiej i innych usług wspomagających, które wskazywałyby na usługi restauracyjne i cateringowe, stanowi (...)
2017.05.31 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.169.2017.1.BS
∟(...) przedstawionego we wniosku stanu faktycznego tj. przy założeniu, że towary będące przedmiotem sprzedaży są sklasyfikowane w grupowaniach PKWiU 10.52.10.0, 10.51.56.0, 10.51.51.0 oraz że jest to sprzedaż „na wynos” i nie towarzyszy jej usługa gastronomiczna. Oznacza, to że w przypadku, gdy w toku postępowania podatkowego, kontroli (...)
2016.12.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.750.2016.1.JP
∟(...) koktajli mlecznych typu shake oraz produktów w postaci bitej śmietany, o ile prawidłowo wyroby te sklasyfikowane zostały w PKWiU w grupowaniach 10.52.10.0, 10.51.56.0, 10.51.51.0 a ich sprzedaż wykonywana jest bez obsługi kelnerskiej i innych usług wspomagających, które wskazywałyby na usługi restauracyjne i cateringowe, stanowi (...)
2016.11.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.680.16.1.MS
∟(...) koktajli mlecznych oraz dodatków, których dotyczy niniejszy wniosek, o ile wyroby te sklasyfikowane zostały w PKWiU odpowiednio w grupowaniach 10.52.10.0, 10.51.56.0, 10.51.51.0, a ich sprzedaż wykonywana jest bez obsługi kelnerskiej i innych usług wspomagających, które wskazywałyby na usługi restauracyjne i cateringowe, stanowi (...)
2016.06.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-251/16/EA
∟(...) koktajli mlecznych oraz dodatków, których dotyczy niniejszy wniosek, o ile wyroby te sklasyfikowane zostały w PKWiU odpowiednio w grupowaniach 10.52.10.0, 10.51.56.0, 10.51.51.0, a ich sprzedaż wykonywana jest bez obsługi kelnerskiej i innych usług wspomagających, które wskazywałyby na usługi restauracyjne i cateringowe, stanowi (...)
2016.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-1279/15-2/BH
∟(...) 10.51.2 - Mleko w postaci stałej 10.51.3 - Masło i pozostałe tłuszcze do smarowania 10.51.4 - Sery i twarogi 10.51.5 - Pozostałe wyroby mleczarskie, a w tym m.in.: 10.51.51.0 - Mleko i śmietana inne niż w postaci stałej, zagęszczone lub z dodatkiem cukru lub innego środka słodzącego 10.51.52.0 - Jogurt i pozostałe rodzaje (...)
2016.01.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1073/15/EA
∟(...) Wnioskodawcę lodów z automatu oraz deserów lodowych, koktajli mlecznych oraz bitej śmietany, o ile prawidłowo wyroby te sklasyfikowane zostały w PKWiU w grupowaniach 10.51.51.0, 10.51.56.0, 10.52.10.0, a ich sprzedaż wykonywana jest bez obsługi kelnerskiej i innych usług wspomagających, które wskazywałyby na usługi restauracyjne i (...)
2015.09.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-594/15-2/AO
∟(...) wniosku przedstawiono następujący stan faktyczny: Firma prowadzi punkty sprzedaży lodów (PKWiU 10.52.1), deserów lodowych (PKWiU 10.52.1) z bitą śmietaną (PKWiU 10.51.51.0), gofrów z dodatkami (PKWiU 10.72.12.0). Lody są produkowane we własnym zakresie na bazie wody, mleka i dodatków przemysłowych wykorzystując do tego (...)
2015.08.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-569/15/AJ
∟(...) (PKWiU 10.52.10.0), gofry, wafle (PKWiU 10.72), cappuccino (PKWiU 11.07.19.0), kawę latte (PKWiU 11.07.19.0), kawę mrożoną z lodami (PKWiU 10.51.56.0) oraz dodatki (PKWiU 10.51.51.0). Osiągany ze sprzedaży obrót na rzecz osób fizycznych nieprowadzących działalności gospodarczej oraz rolników ryczałtowych nie przekracza w roku (...)
2013.03.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1242/12/RSz
∟(...) usług jest:prawidłowe – w zakresie zastosowania 5% stawki podatku do sprzedaży wyprodukowanej przez Wnioskodawcę śmietany luksusowej 32% (zwierzęco-roślinnej), PKWiU 10.51.51.0,prawidłowe - w zakresie zastosowania 5% stawki podatku do sprzedaży wyprodukowanej przez Wnioskodawcę śmietany cukierniczej 32% (roślinno-zwierzęcej), PKWiU (...)
2012.06.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-340a/12/TS
∟(...) (50% lody, 25% mleko, 25% kawa – PKWiU 10.51.56.0). Klienci mogą dodatkowo zamówić do wskazanych produktów bitą śmietanę (śmietana, cukier puder – PKWiU 10.51.51.0). Obsługa klientów odbywa się w dwojaki sposób, uzależniony od potrzeb i oczekiwań: Sprzedaż produktów w lodziarni z przeznaczeniem do spożycia „na (...)
2011.10.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-471/11-4/ISN
∟(...) ulicę, będącą własnością miasta.W uzupełnieniu do wniosku podano kody klasyfikacji dla wymienionych produktów:lody 10.52.10.0,desery lodowe 10.52.10.0,bita śmietana 10.51.51.0,rurki ze śmietaną 10.85.19.0,gofry 10.72.12.0,tosty 10.72.11.0,zapiekanki 10.72.11.0,sheiki lodowe (zmiksowane lody z polewami smakowymi) 10.52.10.0.W związku (...)
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.