Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.61.24.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.61.24.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


7/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.61.24.0 -

1

2015.08.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-435/15/BW
     ∟(...) klusek na parze, knedla czeskiego, zapiekanki z szynką i piecz., dla spodów dla pizzy PKWiU 10.71.12.0 Wyroby ciastkarskie i ciastka świeże,dla pizzy z pieczarką PKWiU 10.61.24.0 Mieszaniny z ciasta do wytwarzania wyrobów piekarskich. Natomiast w piśmie z 29 czerwca 2015r. Wnioskodawca wskazał, że zajmuje się produkcją klusek na (...)

2015.07.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/4510-1-173/15-2/KS
     ∟(...) przygotowań do rozpoczęcia współpracy handlowej z odbiorcami produktów Spółki, Wnioskodawca pozyskał informację, że wyrób ten klasyfikowany jest w pozycji PKWiU 10.61.24.0 (sekcja C 10.6 - Produkty przemiału zbóż, skrobie i wyroby skrobiowe), a nie jak pierwotnie uznała Spółka w ofercie na uzyskanie Zezwolenia, co następnie (...)

2011.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-821/11-2/EK
     ∟(...) interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku na produkty:sklasyfikowane w PKWiU 2008 w grupowaniu 10.85.19.0, 10.61.24.0, 10.51.30.0, 10.89.19.0 - jest prawidłowe,sklasyfikowane w PKWiU 2008 w grupowaniu 10.71.11.0 – jest nieprawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 23 maja 2011 r . (...)

2011.06.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-529/11-4/BA
     ∟(...) pismem z dnia 28 lutego 2011 potwierdził, iż opisane powyżej wyroby Spółki:ciasteczka z nadzieniem, surowe, mrożone, powinny być klasyfikowane do grupowania PKWiU 10.61.24.0 – „mieszaniny i ciasta do wytwarzania wyrobów piekarskich”, ciasteczka wypieczone sprzedawane finalnym konsumentom powinny być klasyfikowane do grupowania (...)

2011.06.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-529/11-3/BA
     ∟(...) pismem z dnia 28 lutego 2011 potwierdził, iż opisane powyżej wyroby Spółki:ciasteczka z nadzieniem, surowe, mrożone, powinny być klasyfikowane do grupowania PKWiU 10.61.24.0 – „mieszaniny i ciasta do wytwarzania wyrobów piekarskich”, ciasteczka wypieczone sprzedawane finalnym konsumentom powinny być klasyfikowane do grupowania (...)

2011.06.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-391/11/TS
     ∟(...) disodowy 1,5%, emulgator 1,2%, wodorowęglan sodu 1,1%, zgodnie z załączonym pismem Urzędu Statystycznego w Łodzi wyrób sklasyfikowany jest w PKWiU w grupowaniu 10.61.24.0 jako „mieszaniny i ciasta do wytwarzania wyrobów piekarskich”.Karpatka ciasto i krem (340 g), skład ciasta: mąka pszenna 99%, difosforan disodowy 0,6%, (...)

2011.05.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-140/11/ASz
     ∟(...) pszenna, skrobie modyfikowane i inne dodatki funkcjonalne, które tworzą gotową do użycia masę jako dodatek do wytwarzania wyrobów piekarskich. Producent stosuje PKWiU 10.61.24.0, co wynika z obowiązujących wcześniej kodów SWW, które według kodów przejścia na stronach GUS przekształciły się w kolejne kody PKWiU. Historia (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj