Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.61.24.0
-
7/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.61.24.0 -
1
2015.08.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-435/15/BW
∟(...) klusek na parze, knedla czeskiego, zapiekanki z szynką i piecz., dla spodów dla pizzy PKWiU 10.71.12.0 Wyroby ciastkarskie i ciastka świeże,dla pizzy z pieczarką PKWiU 10.61.24.0 Mieszaniny z ciasta do wytwarzania wyrobów piekarskich. Natomiast w piśmie z 29 czerwca 2015r. Wnioskodawca wskazał, że zajmuje się produkcją klusek na (...)
2015.07.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/4510-1-173/15-2/KS
∟(...) przygotowań do rozpoczęcia współpracy handlowej z odbiorcami produktów Spółki, Wnioskodawca pozyskał informację, że wyrób ten klasyfikowany jest w pozycji PKWiU 10.61.24.0 (sekcja C 10.6 - Produkty przemiału zbóż, skrobie i wyroby skrobiowe), a nie jak pierwotnie uznała Spółka w ofercie na uzyskanie Zezwolenia, co następnie (...)
2011.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-821/11-2/EK
∟(...) interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku na produkty:sklasyfikowane w PKWiU 2008 w grupowaniu 10.85.19.0, 10.61.24.0, 10.51.30.0, 10.89.19.0 - jest prawidłowe,sklasyfikowane w PKWiU 2008 w grupowaniu 10.71.11.0 – jest nieprawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 23 maja 2011 r . (...)
2011.06.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-529/11-4/BA
∟(...) pismem z dnia 28 lutego 2011 potwierdził, iż opisane powyżej wyroby Spółki:ciasteczka z nadzieniem, surowe, mrożone, powinny być klasyfikowane do grupowania PKWiU 10.61.24.0 – „mieszaniny i ciasta do wytwarzania wyrobów piekarskich”, ciasteczka wypieczone sprzedawane finalnym konsumentom powinny być klasyfikowane do grupowania (...)
2011.06.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-529/11-3/BA
∟(...) pismem z dnia 28 lutego 2011 potwierdził, iż opisane powyżej wyroby Spółki:ciasteczka z nadzieniem, surowe, mrożone, powinny być klasyfikowane do grupowania PKWiU 10.61.24.0 – „mieszaniny i ciasta do wytwarzania wyrobów piekarskich”, ciasteczka wypieczone sprzedawane finalnym konsumentom powinny być klasyfikowane do grupowania (...)
2011.06.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-391/11/TS
∟(...) disodowy 1,5%, emulgator 1,2%, wodorowęglan sodu 1,1%, zgodnie z załączonym pismem Urzędu Statystycznego w Łodzi wyrób sklasyfikowany jest w PKWiU w grupowaniu 10.61.24.0 jako „mieszaniny i ciasta do wytwarzania wyrobów piekarskich”.Karpatka ciasto i krem (340 g), skład ciasta: mąka pszenna 99%, difosforan disodowy 0,6%, (...)
2011.05.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-140/11/ASz
∟(...) pszenna, skrobie modyfikowane i inne dodatki funkcjonalne, które tworzą gotową do użycia masę jako dodatek do wytwarzania wyrobów piekarskich. Producent stosuje PKWiU 10.61.24.0, co wynika z obowiązujących wcześniej kodów SWW, które według kodów przejścia na stronach GUS przekształciły się w kolejne kody PKWiU. Historia (...)
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.