Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.82.14.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.82.14.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


5/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.82.14.0 -

1

2016.01.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-859/15-2/ISZ
     ∟(...) ich klasyfikację do PKWiU). Kakao w proszku jest klasyfikowane do następującego grupowania według Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług z 2008 r. (dalej: „PKWiU”): 10.82.14.0 „Proszek kakaowy słodzony”. Obecnie w stosunku do dostawy produktów typu kakao w proszku (instant), Spółka stosuje stawkę podatku VAT wynoszącą 23%. Po (...)

2015.12.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-991/15-2/KOM
     ∟(...) ich klasyfikację do PKWiU). Kakao w proszku jest klasyfikowane do następującego grupowania według Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług z 2008 r. (dalej: „PKWiU”): 10.82.14.0 „Proszek kakaowy słodzony”. Obecnie w stosunku do dostawy produktów typu kakao w proszku (instant), Spółka stosuje stawkę podatku VAT wynoszącą 23%. Po (...)

2015.07.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-396/15-2/MPe
     ∟(...) kierują się ostatecznie przy wyborze danego produktu. Zatem nie sposób zgodzić się z uzasadnieniem stanowiska Wnioskodawcy, że artykuły takie jak kakao - PKWiU 10.82.14.0 i kawa zbożowa – PKWiU 10.83.12.0 są podobne i konkurencyjne, bądź nie występują pomiędzy nimi różnice istotne z punktu widzenia konsumenta. Na (...)

2014.08.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-445/14/KO
     ∟(...) biotyna, kwas pantotenowy, kwas foliowy oraz węglan wapnia. Produkt zgodnie z Polską Klasyfikacją Wyrobów i Usług (dalej: PKWiU) został zakwalifikowany do grupowania 10.82.14.0 o nazwie „Proszek kakaowy słodzony”. Z uwagi na brzmienie przepisu art. 41 ust. 1 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (t.j.: Dz.U. (...)

2011.10.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-391/11-2/JN
     ∟(...) Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 roku (Dz. U. Nr 207, poz. 1293, z późn. zm.) do następujących ugrupowań:Premiks smakowy do mleka 1, grupowanie PKWiU: 10.82.14.0 – „Proszek kakaowy słodzony",Premiks smakowy do mleka 2, grupowanie PKWiU: 10.81.13.0 – „Cukier trzcinowy lub buraczany rafinowany, zawierający dodatek (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj