Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.82.14.0
-
5/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.82.14.0 -
1
2016.01.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-859/15-2/ISZ
∟(...) ich klasyfikację do PKWiU). Kakao w proszku jest klasyfikowane do następującego grupowania według Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług z 2008 r. (dalej: „PKWiU”): 10.82.14.0 „Proszek kakaowy słodzony”. Obecnie w stosunku do dostawy produktów typu kakao w proszku (instant), Spółka stosuje stawkę podatku VAT wynoszącą 23%. Po (...)
2015.12.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-991/15-2/KOM
∟(...) ich klasyfikację do PKWiU). Kakao w proszku jest klasyfikowane do następującego grupowania według Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług z 2008 r. (dalej: „PKWiU”): 10.82.14.0 „Proszek kakaowy słodzony”. Obecnie w stosunku do dostawy produktów typu kakao w proszku (instant), Spółka stosuje stawkę podatku VAT wynoszącą 23%. Po (...)
2015.07.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-396/15-2/MPe
∟(...) kierują się ostatecznie przy wyborze danego produktu. Zatem nie sposób zgodzić się z uzasadnieniem stanowiska Wnioskodawcy, że artykuły takie jak kakao - PKWiU 10.82.14.0 i kawa zbożowa – PKWiU 10.83.12.0 są podobne i konkurencyjne, bądź nie występują pomiędzy nimi różnice istotne z punktu widzenia konsumenta. Na (...)
2014.08.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-445/14/KO
∟(...) biotyna, kwas pantotenowy, kwas foliowy oraz węglan wapnia. Produkt zgodnie z Polską Klasyfikacją Wyrobów i Usług (dalej: PKWiU) został zakwalifikowany do grupowania 10.82.14.0 o nazwie „Proszek kakaowy słodzony”. Z uwagi na brzmienie przepisu art. 41 ust. 1 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (t.j.: Dz.U. (...)
2011.10.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-391/11-2/JN
∟(...) Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 roku (Dz. U. Nr 207, poz. 1293, z późn. zm.) do następujących ugrupowań:Premiks smakowy do mleka 1, grupowanie PKWiU: 10.82.14.0 – „Proszek kakaowy słodzony",Premiks smakowy do mleka 2, grupowanie PKWiU: 10.81.13.0 – „Cukier trzcinowy lub buraczany rafinowany, zawierający dodatek (...)
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.