Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.83.14.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.83.14.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


5/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.83.14.0 -

1

2014.11.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-461/12/14-S/BS
     ∟(...) g napoju herbacianego w proszku (PKWiU 10.89.19.0) - 100% napoju. „Herbata E.” – napój przygotowywany poprzez rozpuszczenie 12 g napoju herbacianego w proszku (PKWiU 10.83.14.0) - 100% napoju. „P. czekoladowy” – napój przygotowywany poprzez rozpuszczenie 20 g napoju mlecznego w proszku (PKWiU 10.82.22.0) - 100% napoju. W (...)

2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-166/13/IK
     ∟(...) kawowe, klasyfikowane do grupowania 10.83.12.0 wg PKWiU z 2008 r.,herbata, klasyfikowaną do grupowania 10.83.13.0 wg PKWiU z 2008 r.,yerba mate, klasyfikowaną do grupowania 10.83.14.0 wg PKWiU z 2008 r.ze stawką VAT wynoszącą 23% z uwagi na brzmienie przepisów art. 41 ust. 1 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (...)

2012.08.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-430/12-4/MR
     ∟(...) stosuje dla wymienionych przykładowo towarów następującą klasyfikację PKWiU: sok jabłkowy 10.32.16.0, lody 10.52.10.0, ciastka 10.71.12.0, kawa 10.83.11.0, herbata 10.83.14.0, pizza 10.85.19.0, gotowe posiłki z mięsa 10.85.11.0, wyroby cukiernicze 10.82.23.0, gotowe posiłki na bazie wyrobów mącznych 10.85.14.0, czekolada i batony (...)

2012.07.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-461/12/TS
     ∟(...) napoju herbacianego w proszku (PKWiU 10.89.19.0) - 100% napoju.11. „Herbata E.” – napój przygotowywany poprzez rozpuszczenie 12 g napoju herbacianego w proszku (PKWiU 10.83.14.0) - 100% napoju.12. „P. czekoladowy” – napój przygotowywany poprzez rozpuszczenie 20 g napoju mlecznego w proszku (PKWiU 10.82.22.0) - 100% napoju. W (...)

2012.06.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-215/12/IK
     ∟(...) – Herbata zielona (niefermentowana), herbata czarna (fermentowana) oraz herbata częściowo fermentowana, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości <= 3 kg”, 10.83.14.0 – „Ekstrakty, esencje, koncentraty i preparaty z herbaty lub mate (herbaty paragwajskiej)”, są podobne, konkurencyjne, bądź nie występują różnice w (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj