Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.85.12.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.85.12.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


13/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.85.12.0 -

1

2016.03.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-875/15-4/AW
     ∟(...) będą klasyfikowane jako: 10.85.11.0 Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (kanapki i burgery na bazie mięsa, smażone kawałki mięs tzw. stripsy); 10.85.12.0 Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków (kanapki i burgery na bazie ryb, smażone kawałki ryb tzw. stripsy); 10.85.13.0 Gotowe posiłki (...)

2015.09.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP3/4512-1-94/15-2/JO
     ∟(...) – odbywa się wyłącznie sprzedaż na zewnątrz. Wnioskodawca planuje jednak wkrótce wprowadzić usługi restauracyjne. Sprzedawane obecnie posiłki należą do PKWiU 10.85.12.0 z 2008 r. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie. Jaka stawka podatku VAT jest właściwa do produkowanych i sprzedawanych na wynos i z (...)

2015.09.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-656/15-4/AO
     ∟(...) prawa podatkowego, powinny być klasyfikowane do następujących kodów klasyfikacyjnych:PKWiU 10.85.11.0 Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi,PKWiU 10.85.12.0 Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków,PKWiU 10.85.13.0 Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw, PKWiU 10.85.14.0 Gotowe posiłki i (...)

2015.05.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP3/4512-81/15-2/BJ
     ∟(...) z dodatkowymi usługami, sprzedawane posiłki nie będą zawierać produktów z zawartością alkoholu pow. 1,2% . Sprzedawane będą posiłki należące do PKWiU z 2008 r.: 10.85.12.0, ale Wnioskodawca planuje również w dalszej przyszłości wprowadzić usługi restauracyjne.W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie.Jaka (...)

2015.05.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/4512-158/15-2/JSz
     ∟(...) stwierdzić, że sprzedawane przez Wnioskodawcę posiłki na wynos i z dowozem, traktowane jako towar, dla których Wnioskodawca podał klasyfikację statystyczną wg PKWiU 10.85.12.0, która mieści się w grupowaniu PKWiU 10.85.1, podlegają opodatkowaniu 5% stawką podatku VAT, na mocy wyżej powołanego art. 41 ust. 2a ustawy, w związku z (...)

2014.12.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-747/14-4/DS
     ∟(...) przyjąć, że sprzedawane przez Wnioskodawcę posiłki na wynos i z dowozem, traktowane jako towar, dla których Wnioskodawca podał klasyfikację statystyczną wg PKWiU 10.85.12.0, która mieści się w grupowaniu PKWiU 10.85.1, podlegają opodatkowaniu 5% stawką podatku VAT, na mocy wyżej powołanego art. 41 ust. 2a ustawy o VAT, w (...)

2014.09.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-912/14-4/IGo
     ∟(...) w ramach:pozycji nr 28 Załącznika nr 10 Ustawy o VAT, tj grupowanie:PKWiU 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, orazPKWiU 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytania:Czy dokonywana przez (...)

2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-3/SJ
     ∟(...) ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i (...)

2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-2/SJ
     ∟(...) ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i (...)

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-2/AK
     ∟(...) ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i (...)

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-3/AK
     ∟(...) ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,,Gotowe posiłki i (...)

2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-2/MR
     ∟(...) ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i (...)

2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-3/MR
     ∟(...) ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj