Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.85.12.0
-
13/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.85.12.0 -
1
2016.03.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-875/15-4/AW
∟(...) będą klasyfikowane jako: 10.85.11.0 Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (kanapki i burgery na bazie mięsa, smażone kawałki mięs tzw. stripsy); 10.85.12.0 Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków (kanapki i burgery na bazie ryb, smażone kawałki ryb tzw. stripsy); 10.85.13.0 Gotowe posiłki (...)
2015.09.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP3/4512-1-94/15-2/JO
∟(...) – odbywa się wyłącznie sprzedaż na zewnątrz. Wnioskodawca planuje jednak wkrótce wprowadzić usługi restauracyjne. Sprzedawane obecnie posiłki należą do PKWiU 10.85.12.0 z 2008 r. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie. Jaka stawka podatku VAT jest właściwa do produkowanych i sprzedawanych na wynos i z (...)
2015.09.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-656/15-4/AO
∟(...) prawa podatkowego, powinny być klasyfikowane do następujących kodów klasyfikacyjnych:PKWiU 10.85.11.0 Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi,PKWiU 10.85.12.0 Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków,PKWiU 10.85.13.0 Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw, PKWiU 10.85.14.0 Gotowe posiłki i (...)
2015.05.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP3/4512-81/15-2/BJ
∟(...) z dodatkowymi usługami, sprzedawane posiłki nie będą zawierać produktów z zawartością alkoholu pow. 1,2% . Sprzedawane będą posiłki należące do PKWiU z 2008 r.: 10.85.12.0, ale Wnioskodawca planuje również w dalszej przyszłości wprowadzić usługi restauracyjne.W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie.Jaka (...)
2015.05.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/4512-158/15-2/JSz
∟(...) stwierdzić, że sprzedawane przez Wnioskodawcę posiłki na wynos i z dowozem, traktowane jako towar, dla których Wnioskodawca podał klasyfikację statystyczną wg PKWiU 10.85.12.0, która mieści się w grupowaniu PKWiU 10.85.1, podlegają opodatkowaniu 5% stawką podatku VAT, na mocy wyżej powołanego art. 41 ust. 2a ustawy, w związku z (...)
2014.12.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-747/14-4/DS
∟(...) przyjąć, że sprzedawane przez Wnioskodawcę posiłki na wynos i z dowozem, traktowane jako towar, dla których Wnioskodawca podał klasyfikację statystyczną wg PKWiU 10.85.12.0, która mieści się w grupowaniu PKWiU 10.85.1, podlegają opodatkowaniu 5% stawką podatku VAT, na mocy wyżej powołanego art. 41 ust. 2a ustawy o VAT, w (...)
2014.09.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-912/14-4/IGo
∟(...) w ramach:pozycji nr 28 Załącznika nr 10 Ustawy o VAT, tj grupowanie:PKWiU 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, orazPKWiU 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytania:Czy dokonywana przez (...)
2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-3/SJ
∟(...) ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i (...)
2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-2/SJ
∟(...) ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i (...)
2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-2/AK
∟(...) ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i (...)
2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-3/AK
∟(...) ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,,Gotowe posiłki i (...)
2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-2/MR
∟(...) ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i (...)
2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-3/MR
∟(...) ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i (...)
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.