Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.85.14.0
-
13/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.85.14.0 -
1
2019.07.16 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.228.2019.4.RH
∟(...) (tj. leniwych, ruskich, z kapustą i grzybami, z mięsem, z truskawkami, z twarogiem, z czekoladą i twarogiem, z owocami i twarogiem), sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.85.14.0, pielmieni sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.13.15.0 oraz stawki podatku w wysokości 8% dla dostawy kopytek sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.31.14.0 (...)
2016.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-384/16-4/JO
∟(...) posiłki i dania z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%”, a także: 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów i krwi”, 10.85.14.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”. Skoro Wnioskodawca klasyfikuje ww. Towary w grupowaniu PKWiU 10.85.1, należy stwierdzić, że w tym (...)
2016.03.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-875/15-4/AW
∟(...) i mięczaków (kanapki i burgery na bazie ryb, smażone kawałki ryb tzw. stripsy); 10.85.13.0 Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw (sałatki, smażona cebula); 10.85.14.0 Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych (kanapki i burgery jako samodzielne produkty z minimalną ilością dodatków lub bez); 10.85.19.0 Pozostałe (...)
2015.09.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-656/15-4/AO
∟(...) mięsa, podrobów lub krwi,PKWiU 10.85.12.0 Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków,PKWiU 10.85.13.0 Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw, PKWiU 10.85.14.0 Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych,PKWiU 10.85.19.0 Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną,według Polskiej (...)
2012.09.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-502/12-4/IG
∟(...) 10%jeśli nie spełnia definicji dania gotowego - PKWIU 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne” jeśli spełnia definicję dania gotowego - PKWiU 10.85.14.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”.lasagne - w plastikowym opakowaniu, skład: ciasto typu lasagne - ok 90 %, sos np. bolognese – ok. 10% (...)
2012.08.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-430/12-4/MR
∟(...) kawa 10.83.11.0, herbata 10.83.14.0, pizza 10.85.19.0, gotowe posiłki z mięsa 10.85.11.0, wyroby cukiernicze 10.82.23.0, gotowe posiłki na bazie wyrobów mącznych 10.85.14.0, czekolada i batony czekoladowe 10.82.22.0. Wnioskodawca jest zarejestrowanym, czynnym podatnikiem podatku VAT, a nabyte towary będą wykorzystywane do (...)
2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-2/SJ
∟(...) mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 (...)
2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-3/SJ
∟(...) mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 (...)
2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-2/AK
∟(...) mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 (...)
2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-3/AK
∟(...) mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,,Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 (...)
2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-2/MR
∟(...) mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 (...)
2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-3/MR
∟(...) mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie warzyw”, 10.85.14.0 ,, Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych”, 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 (...)
2011.12.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILP2/443-1384/11-2/SJ
∟(...) pytanie.Czy klasyfikując:naleśniki, pierogi, krokiety, kopytka, łazanki, pizze PKWiU 10.73.11.0,lasagne, tortilla, zapiekanki z makaronem, placki ziemniaczane PKWiU 10.85.14.0,posiłki na bazie warzyw: krem szparagowy, krem grzybowy, chłodnik z burakami, sałatki warzywne PKWiU 10.85.13.0.Wnioskodawca może zastosować stawkę VAT 5% (...)
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.