Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.89.11.0
-
17/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.89.11.0 -
1
2015.09.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-545/15/ICz
∟(...) stawki 7% (art. 41 ust. 2 w związku z załącznikiem nr 3 poz. 32),a w okresie od 1 stycznia 2011 r. jako „Zupy i buliony oraz przetwory z nich” zaliczone do PKWiU 10.89.11.0 według 8% (art. 41 ust. 2 u.p.t.u. w związku z poz. 44 załącznika nr 3). W piśmie uzupełniającym Wnioskodawca wyjaśnił, że: Wnioskodawca dokumentuje (...)
2014.11.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-461/12/14-S/BS
∟(...) (PKWiU 10.89.19.0) - 28,57% napoju. „Zupa pieczarkowa”, „Zupa pomidorowa”, „Barszcz” – napój przygotowywany poprzez rozpuszczenie 15 g zupy w proszku (PKWiU 10.89.11.0) - 100% napoju. „Herbata” – napój przygotowywany poprzez rozpuszczenie 12 g napoju herbacianego w proszku (PKWiU 10.89.19.0) - 100% napoju. „Herbata (...)
2013.09.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-596/13/WN
∟(...) załączniku nr 3 do ustawy, zawierającym wykaz towarów i usług opodatkowanych stawką podatku w wysokości 8%, w poz. 44 wymieniono - sklasyfikowane w PKWiU pod symbolem 10.89.11.0 - „Zupy i buliony oraz przetwory z nich". Natomiast w pozycji 48 tego załącznika wymieniono - sklasyfikowane pod symbolem 10.89.19.0 - "Pozostałe różne (...)
2013.05.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-196/13-5/KOM
∟(...) dnia 16.05.2013 r. (data wpływu 20.05.2013 r.) Wnioskodawca wskazał, że zupy produkowane/dystrybuowane przez Spółkę z automatów vendingowych objęte są symbolem PKWiU 10.89.11.0 – „Zupy i buliony oraz przetwory z nich”.W związku z powyższym zadano następujące pytanie:Czy w przypadku sprzedaży gotowych produktów za (...)
2012.07.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-461/12/TS
∟(...) (PKWiU 10.89.19.0) - 28,57% napoju.9. „Zupa pieczarkowa”, „Zupa pomidorowa”, „Barszcz” – napój przygotowywany poprzez rozpuszczenie 15 g zupy w proszku (PKWiU 10.89.11.0) - 100% napoju.10. „Herbata” – napój przygotowywany poprzez rozpuszczenie 12 g napoju herbacianego w proszku (PKWiU 10.89.19.0) - 100% napoju.11 . (...)
2012.03.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-47/12-2/AW
∟(...) Wyrobów i Usług (PKWiU) stawki podatku Istota interpretacji stawka podatku VAT dla sprzedaży napojów zaklasyfikowanych w PKWiU w grupowaniu 10.89.19.0 i 10.89.11.0 oraz dla kawy z cukrem i bez, herbaty z cukrem i bez, i zaklasyfikowanych w PKWiU w grupowaniu 11.07.19.0. Wniosek ORD-IN 271 kB INTERPRETACJA (...)
2012.02.13 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-1482/11-8/AD
∟(...) wykonywane przez Wnioskodawcę mieszczą się w grupowaniu PKWiU pod symbolami:01.1 – rośliny inne niż wieloletnie (ziemniaki), 10.85.1 – gotowe posiłki i dania, 10.89.11.0 – zupy i buliony, 10.71.11.0 – pieczywo, 85.51.Z – pozaszkolne formy edukacji sportowej oraz zajęć rekreacyjnych, 93.29.Z – pozostała działalność (...)
2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-3/AW
∟(...) mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda (PKWiU ex 10.84.12.0), z wyłączeniem musztardy gotowej.Zupy i buliony oraz przetwory z nich (PKWiU 10.89.11.0).Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesk1asyflkowne, z wyłączeniem ekstraktów słodowych i produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2% (...)
2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-2/AW
∟(...) mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda (PKWiU ex 10.84.12.0), z wyłączeniem musztardy gotowej.Zupy i buliony oraz przetwory z nich (PKWiU 10.89.11.0).Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesk1asyflkowne, z wyłączeniem ekstraktów słodowych i produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2% (...)
2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-2/SJ
∟(...) kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 „Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda”, 10.85.1 „Gotowe posiłki i dania”, 10.89.11.0 „Zupy i buliony oraz przetwory z nich”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje (...)
2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-3/SJ
∟(...) kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 „Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda”, 10.85.1 „Gotowe posiłki i dania”, 10.89.11.0 „Zupy i buliony oraz przetwory z nich”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje (...)
2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-2/AK
∟(...) kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 „Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda”, 10.85.1 „Gotowe posiłki i dania”, 10.89.11.0 „Zupy i buliony oraz przetwory z nich”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje (...)
2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-3/AK
∟(...) kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 „Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda”, 10.85.1 „Gotowe posiłki i dania”, 10.89.11.0 „Zupy i buliony oraz przetwory z nich”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje (...)
2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-2/MR
∟(...) kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 „Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda”, 10.85.1 „Gotowe posiłki i dania”, 10.89.11.0 „Zupy i buliony oraz przetwory z nich”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje (...)
2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-3/MR
∟(...) kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 „Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda”, 10.85.1 „Gotowe posiłki i dania”, 10.89.11.0 „Zupy i buliony oraz przetwory z nich”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje (...)
2011.09.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-256/11-3/JN
∟(...) z nich”. Mając na uwadze, w ocenie Spółki przedmiotowe towary winny być opodatkowane stawką 8%. Taka stawka jest bowiem właściwa dla towarów o symbolu PKWiU 10.89.11.0, w tym m.in. zupy będącej przedmiotem dostaw. Należy zwrócić uwagę, że zgodnie z zasadami metodycznymi PKWiU w żadnym przypadku o takim lub innym (...)
2011.09.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-256/11-2/JN
∟(...) z nich”. Mając na uwadze, w ocenie Spółki przedmiotowe towary winny być opodatkowane stawką 8%. Taka stawka jest bowiem właściwa dla towarów o symbolu PKWiU 10.89.11.0, w tym m.in. zupy będącej przedmiotem dostaw. Należy zwrócić uwagę, że zgodnie z zasadami metodycznymi PKWiU w żadnym przypadku o takim lub innym (...)
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.