Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.89.19.0
-
124/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.89.19.0 -
2019.09.13 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.445.2019.2.KOM
∟(...) Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. (Dz. U. Nr 207, poz. 1293, z późn. zm.), wskazał, że ww. towary mieszczą się w grupowaniach: suplement diety - PKWiU 10.89.19.0 „Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”,produkt spożywczy - PKWiU 10.42.10.0 „Margaryna i podobne tłuszcze, jadalne”. (...)
2019.08.30 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.495.2019.1.IK
∟(...) przetworów zbożowych, musztardy, sosów, likierów. Lizaki z logotypem firmy zgodnie z Polską Klasyfikacją Wyrobów i Usług ( PKWiU ) z roku 2008 stanowią PKWiU numer 10.89.19.0 Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane. Opisany we wniosku lizak nie jest ekstraktem słodowym. Wskazuje się również, iż (...)
2019.07.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-2.4012.301.2019.1.PM
∟(...) klasyfikacji statystycznej nabywanych oraz sprzedawanych suplementów jako produktów mieszczących się w Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (dalej: PKWiU) pod numerem 10.89.19.0, tj. „Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”. Wątpliwości Wnioskodawcy dotyczą określenia stosowania właściwej stawki (...)
2019.07.22 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.287.2019.2.WN
∟(...) art. 41 ust. 2 Ustawa o podatku od towarów i usług (w związku z art. 146a pkt 2), odnoszący się do załącznika nr 3 do ustawy, a konkretnie do jej pozycji 48: 48 Ex 10.89.19.0 - Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane, z wyłączeniem ekstraktów słodowych i produktów o zawartości alkoholu powyżej (...)
2019.07.16 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.228.2019.4.RH
∟(...) ruskie, z kapustą i grzybami, z mięsem, z truskawkami, z twarogiem, z czekoladą i twarogiem, z owocami i twarogiem), jeśli spełniają definicję dania gotowego:PKWiU 10.89.19.0 – pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane, w którym mieszczą się: kartacze domowe z mięsem, różnego rodzaju pierogi (...)
2019.07.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.246.2019.1.EW
∟(...) Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 roku (Dz. U. Nr 207, poz. 1293 z późn. zm.)., wskazał, że ww. suplementy mieszczą się w grupowaniach: „S”- PKWiU 10.89.19.0 „Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”„B” - 10.89.19.0 „Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej (...)
2019.05.20 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.189.2019.2.RH
∟(...) produktów z punktu widzenia PKWiU. Klasyfikacja ta zdaniem Wnioskodawcy powinna zostać dokonana jako 10.86.10.0 - Przetwory homogenizowane oraz żywność dietetyczna lub 10.89.19.0 - Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane, z wyłączeniem ekstraktów słodowych i produktów o zawartości alkoholu powyżej (...)
2018.09.13 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.526.2018.1.EA
∟(...) r., o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego, dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla dostawy gotowych do spożycia kanapek (PKWiU 10.89.19.0) – jest nieprawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 25 lipca 2018 r. został złożony wniosek, uzupełniony w dniu 26 lipca 2018 r., o wydanie (...)
2018.07.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - IBPP2/443-1126/14-1/ICZ
∟(...) artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane, z wyłączeniem ekstraktów słodowych i produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2% sklasyfikowane pod pozycją 10.89.19.0 PKWiU. Zdaniem Wnioskodawcy produkty D., jako suplementy diety, należy przyporządkować do pozycji 10.89.19.0 PKWiU, a tym samym do ich sprzedaży w Polsce (...)
2018.06.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL4.4012.186.2018.2.HW
∟(...) podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży w sklepie produkowanych przez Wnioskodawcę deserów klasyfikowanych do PKWiU 10.89.19.0 oraz koktajli klasyfikowanych do PKWiU 11.07.19.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 20 kwietnia 2018 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o (...)
2018.02.06 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.3.2018.1.KBR
∟(...) do grupy produktów o numerze 0804209000. Zgodnie z systemem Isztar (akt prawny Nr P1727/11) podatek VAT powinien wynosić 8%. Produkty mieszczą się w PKWiU pod numerem 10.89.19.0 „Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”. Wnioskodawca jest płatnikiem podatku VAT. W związku z powyższym opisem zadano (...)
2018.01.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.632.2017.1.DG
∟(...) dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie ustalenia obniżonej stawki podatku VAT w wysokości 8% na sprzedaż w kraju cukierków karmelowych bez cukru (PKWiU 10.89.19.0) oraz opodatkowania wewnątrzwspólnotowego nabycia tych towarów – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 21 listopada 2017 r. wpłynął do tutejszego organu (...)
2017.08.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-3.4012.184.2017.2.KM
∟(...) sprzedawanych oraz dystrybuowanych przez Spółkę Suplementów jako produktów mieszczących się w Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (dalej: PKWiU) pod numerem 10.89.19.0, tj. „Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie. Czy Spółka (...)
2017.06.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.70.2017.1.DG
∟(...) i podatku VAT. Zgodnie z Systemem ISZTAR podatek VAT powinien wynosić 8%. Wyżej wymieniony towar mieści się w grupowaniu Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWIU 10.89.19.0 „Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”. Wyżej wymienione produkty nie są produktami o zawartości alkoholu powyżej (...)
2017.06.02 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-1.4012.144.2017.2.ŻR
∟(...) dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania obniżonej stawki podatku VAT dla sprzedaży suplementów diety sklasyfikowanych według grupowania PKWiU 10.89.19.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 18 kwietnia 2017r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)
2017.04.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 3063-ILPP3.4512.68.2017.1.JKU
∟(...) przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie opodatkowania dostawy produktów oznaczonych PKWiU 10.39.13.0, PKWiU 10.39.17.0 i PKWiU 10.89.19.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 24 lutego 2017 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)
2017.03.15 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 3063-ILPP2-2.4512.21.2017.1.AKR
∟(...) podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku przy sprzedaży gotowych zestawów do samodzielnego przygotowania przez nabywców sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.89.19.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 16 stycznia 2017 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od (...)
2017.02.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - 3063-ILPP1-3.4512.12.2017.2.JNa
∟(...) 13 stycznia 2017 r.) o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla suplementu diety o PKWiU 10.89.19.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 13 stycznia 2017 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od (...)
2017.02.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP1.4512.35.2017.2.MG
∟(...) ze świeżej tkanki mięsnej, służące jako składniki wielu podłoży mikrobiologicznych, stosowanych w diagnostyce do hodowli drobnoustrojów mikrobiologicznych).PKWiU 10.89.19.0 – ekstrakt drożdżowy (suchy autolizat drożdżowy) służy jako składnik wielu podłoży mikrobiologicznych, stosowany w diagnostyce do hodowli (...)
2017.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP1.4512.38.2017.2.MG
∟(...) ze świeżej tkanki mięsnej, służące jako składniki wielu podłoży mikrobiologicznych, stosowanych w diagnostyce do hodowli drobnoustrojów mikrobiologicznych).PKWiU 10.89.19.0 – ekstrakt drożdżowy (suchy autolizat drożdżowy) służy jako składnik wielu podłoży mikrobiologicznych, stosowany w diagnostyce do hodowli (...)
2017.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP1.4512.39.2017.2.MG
∟(...) ze świeżej tkanki mięsnej, służące jako składniki wielu podłoży mikrobiologicznych, stosowanych w diagnostyce do hodowli drobnoustrojów mikrobiologicznych).PKWiU 10.89.19.0 – ekstrakt drożdżowy (suchy autolizat drożdżowy) służy jako składnik wielu podłoży mikrobiologicznych, stosowany w diagnostyce do hodowli (...)
2017.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP1.4512.40.2017.2.MG
∟(...) przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży ekstraktu drożdżowego sklasyfikowanego w grupowaniu PKWiU 10.89.19.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 13 stycznia 2017 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od (...)
2017.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP1.4512.36.2017.2.MG
∟(...) ze świeżej tkanki mięsnej, służące jako składniki wielu podłoży mikrobiologicznych, stosowanych w diagnostyce do hodowli drobnoustrojów mikrobiologicznych).PKWiU 10.89.19.0 – ekstrakt drożdżowy (suchy autolizat drożdżowy) służy jako składnik wielu podłoży mikrobiologicznych, stosowany w diagnostyce do hodowli (...)
2017.01.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.946.2016.1.DM
∟(...) 10.39.99)), czy dostawę towarów opodatkowane stawką 8% VAT (Różne artykuły spożywcze (włączając karmel, ekstrakt słodowy), gdzie indziej niesklasyfikowane (PKWiU 10.89.19.0))? Zdaniem Wnioskodawcy, zgodnie z art. 5 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz.U. z 2011 r. Nr 177 poz. 1054 ze (...)
2017.01.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - 3063-ILPB1-1.4511.310.2016.2.AA
∟(...) Załącznik nr 1): w zakresie produktu opisanego w pkt 3 lit. a),pozostałych różnych artykułów spożywczych gdzie indziej niesklasyfikowanych oznaczonych symbolem PKWiU 10.89.19.0 w klasyfikacji obowiązującej dla celów podatkowych do końca 2017 r.,suplementów diety nadających się do spożycia przez ludzi oznaczonych symbolem PKWiU (...)
2017.01.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP2.4512.621.2016.1.SM
∟(...) i usług w zakresie stawki podatku dla produktu spożywczego w postaci syropu aromatyzowanego do sporządzania napojów – „….”, sklasyfikowanego w grupowaniu PKWiU 10.89.19.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 28 grudnia 2016 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od (...)
2016.12.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.710.2016.1.EA
∟(...) cukier, mleko pełne w proszku, kakao 22%, mleko odtłuszczone w proszku, sól, aromat, środek antyadhezyjny E341. W związku z tym objęty jest symbolem PKWiU nr 10.89.19.0 - Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej nie sklasyfikowane, z wyłączeniem ekstraktów słodowych i produktów o zawartości alkoholu powyżej (...)
2016.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-554/16-6/RR
∟(...) tutejszego Organu z dnia 27 września 2016 r. (skutecznie doręczonym w dniu 4 października 2016 r.). We wniosku przedstawiono następujące zdarzenie przyszłe: PKWiU 10.89.19.0 „Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”.PKWiU 10.31.14.0 „Ziemniaki przetworzone lub zakonserwowane, gdzie indziej (...)
2016.10.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1-3/4512-1-33/16-4/IL
∟(...) odnośnie prawidłowości zastosowania numeru PKWiU oraz wysokości stawki podatku VAT dla niżej wymienionych towarów: NASIONA SOI EKSTRUDOWANE – numeru PKWIU 10.89.19.0 wysokości stawki podatku VAT 8%;V(...) pochodzenia osadowego – numeru PKWiU 08.91.19.0 wysokości stawki podatku VAT 8%. W uzupełnieniu wniosku Wnioskodawca (...)
2016.09.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP1.4512.432.2016.1.MSu
∟(...) dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie obniżonej stawki podatku VAT na sprzedaż Produktów (suplementów diety) sklasyfikowanych według grupowania PKWiU 10.89.19.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 29 sierpnia 2016 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od (...)
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.