Interpretacje podatkowe do PKWiU 56.10.13.0
-
11/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 56.10.13.0 -
1
2019.03.08 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.903.2018.1.BS
∟(...) Wnioskodawca – wskazane w opisie sprawy lody, gotowe zestawy z dodatkami w postaci bitej śmietany, posypki lub owoców mieszczą się w grupowaniu PKWiU (2008) PKWiU 56.10.13.0, podlegają one opodatkowaniu stawką podatku VAT w wysokości 8% - zgodnie z § 3 ust. 1 pkt 1, w związku z poz. 7 załącznika nr 1. Zatem stanowisko (...)
2019.03.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-3.4012.882.2018.2.OS
∟(...) lodów „na wynos” sklasyfikowanych do PKWiU 10.52.10.0. Natomiast w zakresie zastosowania 8% stawki VAT przy sprzedaży lodów „na miejscu” sklasyfikowanych do PKWiU 56.10.13.0, zostało wydane odrębne rozstrzygnięcie. Tutejszy Organ informuje ponadto, że wydana interpretacja dotyczy tylko sprawy będącej przedmiotem wniosku (...)
2019.02.27 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - IBPP1/4512-52/15-2/MN
∟(...) pod symbolem PKWiU 56.10.11.0 jako „usługi przygotowania i podawania posiłków w restauracjach”;usługi sklasyfikowane przez Wnioskodawcę pod symbolem PKWiU 56.10.13.0 jako „usługi przygotowania i podawania posiłków w lokalach samoobsługowych”;usługi sklasyfikowane przez Wnioskodawcę pod symbolem PKWiU 56.21.19.0 jako (...)
2019.02.05 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-2.4012.523.2018.3.MŁ
∟(...) nie będzie bezpośrednio związane z wydaniem posiłku/napoju. Ad. 2 Usługi, które zamierza realizować Wnioskodawca, w jego ocenie mieszczą się pod symbolem PKWiU 56.10.13.0 jako usługi przygotowywania i podawania posiłków w lokalach samoobsługowych. Z uzupełnienia do wniosku z dnia 28 grudnia 2018 r.: W odpowiedzi na (...)
2018.05.17 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.160.2018.2.RSZ
∟(...) – wskazane w opisie sprawy produkty (lody, gotowe zestawy z dodatkami w postaci bitej śmietany, posypki lub owoców) mieszczą się w grupowaniu PKWiU (2008) PKWiU 56.10.13.0, które – jak sam wskazał Wnioskodawca – jest właściwe dla przedmiotu sprzedaży, i nie zawierają produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, to (...)
2017.11.06 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.538.2017.1.KO
∟(...) obsługa kelnerska tj. lody śmietankowe i pozostałe lody jadalne, w tym sorbety PKWiU 10.52.10.0.Dla lodów do spożycia na miejscu w lodziarni z różnymi dodatkami PKWiU 56.10.13.0 Do produkcji lodów oraz deserów lodowych nie zużywa się alkoholu. Do produkcji swoich wyrobów nie zużywa się również półfabrykatów zawierających (...)
2017.04.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 2461-IBPP2.4512.26.2017.2.RSZ
∟(...) itp.) do spożycia „na miejscu” w lodziarni (stałym punkcie samoobsługowym) objęte są symbolem statystycznym PKWiU i mieszczą się w grupowaniu PKWiU (2008) PKWiU 56.10.13.0, które – jak sam wskazał Wnioskodawca - jest właściwe dla przedmiotu sprzedaży, i nie zawierają produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, należy (...)
2016.06.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP3/4512-1-107/16-4/JO
∟(...) stałe placówki gastronomiczne”. Według PKWiU jest to działalność związana z wyżywieniem – kategoria 56.10.1. Wnioskodawca zalicza swoją działalność do pozycji 56.10.13.0 – usługi przygotowywania i podawania posiłków w lokalach samoobsługowych. Jednak analizując związane z tą sprawą regulacje prawne (w tym orzecznictwo) (...)
2015.03.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1469/14-4/MPe
∟(...) i inne stałe placówki gastronomiczne. Według PKWiU jest to działalność związana z wyżywieniem - kategoria 56.10.1. Zaliczając swoją działalność do pozycji 56.10.13.0 - usługi przygotowywania i podawania posiłków w lokalach samoobsługowych Wnioskodawca uważa, że postępuje słusznie. Jednak analizując związane z tą (...)
2012.08.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-541/12-2/RR
∟(...) waniliowych, kostki lodu.Wnioskodawca klasyfikuje świadczone usługi przyrządzania, podawania i sprzedaży przedmiotowych napojów w lokalu gastronomicznym w klasyfikacji: 56.10.13.0 - jako usługę przygotowywania i podawania posiłków w lokalach samoobsługowych - w przypadku braku obsługi kelnerskiej; 56.10.11.0 - jako usługę (...)
2011.11.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1187/11-2/KB
∟(...) szerszy i będzie obejmować również inne usługi sklasyfikowane w dziale 56 PKWiU, np. usługi przygotowywania i podawania posiłków w lokalach samoobsługowych (PKWiU 56.10.13.0), usługi przygotowywania żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering) i pozostałe usługi gastronomiczne (PKWiU 56.2), czy też usługi przygotowywania i (...)
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.