Interpretacje podatkowe do PKWiU 56.10.13.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 56.10.13.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


11/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 56.10.13.0 -

1

2019.03.08 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.903.2018.1.BS
     ∟(...) Wnioskodawca – wskazane w opisie sprawy lody, gotowe zestawy z dodatkami w postaci bitej śmietany, posypki lub owoców mieszczą się w grupowaniu PKWiU (2008) PKWiU 56.10.13.0, podlegają one opodatkowaniu stawką podatku VAT w wysokości 8% - zgodnie z § 3 ust. 1 pkt 1, w związku z poz. 7 załącznika nr 1. Zatem stanowisko (...)

2019.03.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-3.4012.882.2018.2.OS
     ∟(...) lodów „na wynos” sklasyfikowanych do PKWiU 10.52.10.0. Natomiast w zakresie zastosowania 8% stawki VAT przy sprzedaży lodów „na miejscu” sklasyfikowanych do PKWiU 56.10.13.0, zostało wydane odrębne rozstrzygnięcie. Tutejszy Organ informuje ponadto, że wydana interpretacja dotyczy tylko sprawy będącej przedmiotem wniosku (...)

2019.02.27 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - IBPP1/4512-52/15-2/MN
     ∟(...) pod symbolem PKWiU 56.10.11.0 jako „usługi przygotowania i podawania posiłków w restauracjach”;usługi sklasyfikowane przez Wnioskodawcę pod symbolem PKWiU 56.10.13.0 jako „usługi przygotowania i podawania posiłków w lokalach samoobsługowych”;usługi sklasyfikowane przez Wnioskodawcę pod symbolem PKWiU 56.21.19.0 jako (...)

2019.02.05 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-2.4012.523.2018.3.MŁ
     ∟(...) nie będzie bezpośrednio związane z wydaniem posiłku/napoju. Ad. 2 Usługi, które zamierza realizować Wnioskodawca, w jego ocenie mieszczą się pod symbolem PKWiU 56.10.13.0 jako usługi przygotowywania i podawania posiłków w lokalach samoobsługowych. Z uzupełnienia do wniosku z dnia 28 grudnia 2018 r.: W odpowiedzi na (...)

2018.05.17 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.160.2018.2.RSZ
     ∟(...) – wskazane w opisie sprawy produkty (lody, gotowe zestawy z dodatkami w postaci bitej śmietany, posypki lub owoców) mieszczą się w grupowaniu PKWiU (2008) PKWiU 56.10.13.0, które – jak sam wskazał Wnioskodawca – jest właściwe dla przedmiotu sprzedaży, i nie zawierają produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, to (...)

2017.11.06 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.538.2017.1.KO
     ∟(...) obsługa kelnerska tj. lody śmietankowe i pozostałe lody jadalne, w tym sorbety PKWiU 10.52.10.0.Dla lodów do spożycia na miejscu w lodziarni z różnymi dodatkami PKWiU 56.10.13.0 Do produkcji lodów oraz deserów lodowych nie zużywa się alkoholu. Do produkcji swoich wyrobów nie zużywa się również półfabrykatów zawierających (...)

2017.04.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 2461-IBPP2.4512.26.2017.2.RSZ
     ∟(...) itp.) do spożycia „na miejscu” w lodziarni (stałym punkcie samoobsługowym) objęte są symbolem statystycznym PKWiU i mieszczą się w grupowaniu PKWiU (2008) PKWiU 56.10.13.0, które – jak sam wskazał Wnioskodawca - jest właściwe dla przedmiotu sprzedaży, i nie zawierają produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, należy (...)

2016.06.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP3/4512-1-107/16-4/JO
     ∟(...) stałe placówki gastronomiczne”. Według PKWiU jest to działalność związana z wyżywieniem – kategoria 56.10.1. Wnioskodawca zalicza swoją działalność do pozycji 56.10.13.0 – usługi przygotowywania i podawania posiłków w lokalach samoobsługowych. Jednak analizując związane z tą sprawą regulacje prawne (w tym orzecznictwo) (...)

2015.03.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1469/14-4/MPe
     ∟(...) i inne stałe placówki gastronomiczne. Według PKWiU jest to działalność związana z wyżywieniem - kategoria 56.10.1. Zaliczając swoją działalność do pozycji 56.10.13.0 - usługi przygotowywania i podawania posiłków w lokalach samoobsługowych Wnioskodawca uważa, że postępuje słusznie. Jednak analizując związane z tą (...)

2012.08.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-541/12-2/RR
     ∟(...) waniliowych, kostki lodu.Wnioskodawca klasyfikuje świadczone usługi przyrządzania, podawania i sprzedaży przedmiotowych napojów w lokalu gastronomicznym w klasyfikacji: 56.10.13.0 - jako usługę przygotowywania i podawania posiłków w lokalach samoobsługowych - w przypadku braku obsługi kelnerskiej; 56.10.11.0 - jako usługę (...)

2011.11.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1187/11-2/KB
     ∟(...) szerszy i będzie obejmować również inne usługi sklasyfikowane w dziale 56 PKWiU, np. usługi przygotowywania i podawania posiłków w lokalach samoobsługowych (PKWiU 56.10.13.0), usługi przygotowywania żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering) i pozostałe usługi gastronomiczne (PKWiU 56.2), czy też usługi przygotowywania i (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj