Interpretacje podatkowe do PKWiU 11.07.19.0
-
235/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 11.07.19.0 -
2016.11.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-606/16-4/IZ
∟(...) dla syropu. W dniu 22 marca 2016 r. została wydana przez Urząd Statystyczny w Łodzi opinia klasyfikacyjna, w której wskazał on, że produkt mieści się w grupowaniu 11.07.19.0 - „Pozostałe napoje bezalkoholowe” PKWiU z 2008 r. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie: Czy dostawa opisanego w stanie faktycznym (...)
2016.10.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-635/16-4/KC
∟(...) naturalną wodę mineralnąalternatywa dla kalorycznych napojów Wyżej wymieniony towar mieści się w grupowaniu Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWIU 11.07.19.0 "Pozostałe napoje bezalkoholowe". Wyżej wymienione produkty nie są produktami o zawartości alkoholu powyżej 1,2%. W uzupełnieniu wniosku Strona podała, (...)
2016.09.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP1.4512.433.2016.1.MSu
∟(...) prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie obniżonej stawki podatku VAT na sprzedaż suplementu diety sklasyfikowanego do grupowania PKWiU 11.07.19.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 29 sierpnia 2016 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od (...)
2016.09.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-470/16-3/RSz
∟(...) od towarów i usług jest: prawidłowe - w zakresie ustalenia, czy sprzedaż koktajli z dodatkiem nieprzetworzonych owoców i/lub bakalii, sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 na zasadach opisanych w stanie faktycznym stanowi dostawę towarów, dla których właściwa jest stawka podatku w wysokości 5% (drugie w kolejności (...)
2016.08.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-580/16-4/IGo
∟(...) jogurtem i z miodem - łącznie zwane dalej „Koktajlami”. Dla celów niniejszego wniosku należy przyjąć, że wszystkie Koktajle mieszczą się w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 - Pozostałe napoje bezalkoholowe. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytania: Czy sprzedaż przez Spółkę Soków w stoiskach znajdujących (...)
2016.08.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-428/16-3/EA
∟(...) chipsy powinny być zakwalifikowane do grupowania PKWiU 10.3 – Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane, (iv) soki powinny być zakwalifikowane do grupowania PKWiU ex 11.07.19.0 – Pozostałe napoje bezalkoholowe w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego. (...)
2016.08.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-934/13/16-S/AKr
∟(...) a nie stanowiłyby efektu końcowego usługi gastronomicznej, wówczas mając na względzie ich skład podany we wniosku, powinny być zaklasyfikowane: do grupowania PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe” zgodnie z PKWiU z 2008 r.;do grupowania PKWiU 15.98.12-70.00 „Napoje bezalkoholowe zawierające tłuszcz mlekowy, (...)
2016.07.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP2.4512.337.2016.1.KT
∟(...) z art. 41 ust. 2a ustawy, dla towarów wymienionych w załączniku nr 10 do ustawy stawka podatku wynosi 5%. W poz. 52 załącznika nr 3 do ustawy, pod symbolem PKWiU ex 11.07.19.0, ustawodawca wskazał „Pozostałe napoje bezalkoholowe – wyłącznie niegazowane napoje: w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo (...)
2016.06.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-328/16-2/JL
∟(...) są klasyfikowane do: PKWiU 10.71.12 - donuty - pączkiPKWiU 10.71.12 - ciastka (w tym muffiny)PKWiU 10.85.1 - kanapki, które stanowią gotowe posiłki lub daniaPKWiU 11.07.19.0 – C.PKWiU 11.07.19.0 - woda smakowa W.PKWiU 11.07.19.0 - mrożona herbataPKWiU 11.07.19.0 - gorąca czekolada (zawierająca w składzie tłuszcz mlekowy)PKWiU (...)
2016.06.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-253/16/BS
∟(...) stawki podatku przy sprzedaży gotowych posiłków i dań sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.85.1 oraz napojów niegazowanych sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 – jest prawidłowe, stawki podatku przy sprzedaży napojów gazowanych – jest nieprawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 12 kwietnia 2016 r. został (...)
2016.06.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-252/16/EA
∟(...) stawki podatku przy sprzedaży gotowych posiłków i dań sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.85.1 oraz napojów niegazowanych sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 – jest prawidłowe,stawki podatku przy sprzedaży napojów gazowanych – jest nieprawidłowe. (...)
2016.06.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-250/16/IK
∟(...) stawki podatku przy sprzedaży gotowych posiłków i dań sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.85.1 oraz napojów niegazowanych sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 – jest prawidłowe, stawki podatku przy sprzedaży napojów gazowanych – jest nieprawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 12 kwietnia 2016 r. został złożony (...)
2016.06.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP3/4512-1-107/16-4/JO
∟(...) gofrów, deserów lodowych, ciast gotowych, smoothies, rurek z bitą śmietaną). Wnioskodawca uważa, że wszystkie soki, koktajle, smoothies mieszczą się w ex 11.07.19.0 – pozostałe napoje bezalkoholowe (załącznik nr 10 do ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług) – stawka 5% VAT. Świadczenie usługi (...)
2016.06.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-327/16-3/AO
∟(...) o zawartości alkoholu powyżej 1,2%” (PKWiU ex 10.85.1), natomiast w poz. 52 wskazano na „Pozostałe napoje bezalkoholowe – wyłącznie niegazowane napoje (PKWiU ex 11.07.19.0): w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego,zawierające tłuszcz mlekowy, z (...)
2016.06.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-365/16-2/RK
∟(...) nr 10 do ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. 2011. 177. 1054 t.j., z późn., zm.) w poz, 31 przewiduje towary o symbolu PKWiU ex 11.07.19.0, czyli pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje: w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie (...)
2016.05.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-268/16-5/KC
∟(...) dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie ustalenia stawki podatku dla napojów: sojowego, ryżowego i migdałowego, sklasyfikowanych wg PKWiU do grupowania 11.07.19.0, tj. pozostałe napoje bezalkoholowe - jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 29 marca 2016 r. wpłynął ww. wniosek o wydanie interpretacji przepisów prawa (...)
2016.04.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/4512-1-33/16-5/PR
∟(...) askorbinowy. Zawartość cukru w ekstrakcie na poziomie 9,85 Bx, kwasowość og. (jako kw. cytr. CAA) 2,50/-0,3 g/l. Wnioskodawca zakwalifikował napój pod symbolem PKWiU 11.07.19.0, jako „pozostałe napoje bezalkoholowe”. W odpowiedzi na wezwanie tut. Organu, w którym poinformowano Wnioskodawcę, że aloes nie zalicza się ani do (...)
2016.04.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-207/16-2/IZ
∟(...) (miksów) oraz wyrobów seropodobnych (analogów serów) – (PKWiU ex 10.89.19.0), (CN ex 2106);napojów mlecznych z dodatkiem tłuszczu roślinnego – (PKWiU ex 11.07.19.0), (CN ex 2202). Ponadto należy wskazać, że zgodnie z art. 2 pkt 30 ustawy o podatku od towarów i usług przez PKWiU ex rozumie się zakres wyrobów lub usług (...)
2016.04.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/4512-1-32/16-3/JN
∟(...) młodych kokosów (74,6%) – udział masowy soku kokosowego powyżej 20% składu surowcowego, woda, cukier trzcinowy. Wnioskodawca zakwalifikował napój pod symbolem PKWiU 11.07.19.0, jako „pozostałe napoje bezalkoholowe”. Sprzedaje go w chwili obecnej na 23% stawce podatku VAT. W związku z powyższym opisem zadano następujące (...)
2016.03.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1179/15/AJ
∟(...) – zastosowała „stawkę VAT PKWiU 11.07.19.0” Pozostałe napoje bezalkoholowe, dla wymienionych produktów: 1. Stan faktyczny: - A…, suplement diety – PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”. Smaki: zielona herbata, marakuja, winogrono, czarna porzeczka. OPIS: Suplement diety w płynie w postaci ampułek, (...)
2016.03.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-907/15-4/AW
∟(...) o zawartości alkoholu powyżej 1,2%” (PKWiU ex 10.85.1), natomiast w poz. 52 wskazano na „Pozostałe napoje bezalkoholowe – wyłącznie niegazowane napoje (PKWiU ex 11.07.19.0): w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego,zawierające tłuszcz mlekowy, z (...)
2016.03.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1338/14/16-S/EK/BJ
∟(...) kolei w grupowaniu PKWiU 10.89.15.0 mieszczą się „soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe; środki zagęszczające i żelujące”. Natomiast w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 mieszczą się „pozostałe napoje bezalkoholowe”. Stawka podatku, na postawie art. 41 ust. 1 ustawy, wynosi 22%, z zastrzeżeniem ust. 2-12c, art. 83, art. (...)
2016.03.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-61/16/EA
∟(...) oraz napoje takie jak np.: koktajl mleczny - shake (lody z automatu 70%, mleko 25%, syrop smakowy 5%) - PKWiU 10.51.56.0,cappuccino (mleko 90%, napar kawowy 10%) - PKWiU 11.07.19.0,kawa mrożona z lodami waniliowymi (60% lody, 30% mleko, 10% napar kawowy ) - PKWiU 10.51.56.0,gofry pomorskie z koncentratu- PKWiU 10.72.12.0 (40% mieszanki (...)
2016.03.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-875/15-4/AW
∟(...) sprzedaży wyłącznie soków, których udział masowy w napoju będzie wynosił nie mniej niż 20% składu surowcowego mieszczące się w klasyfikacji PKWiU pod symbolem 11.07.19.0 i wnosi o wydanie interpretacji indywidualnej wyłącznie w tym zakresie, z pominięciem zapytania dotyczącego towarów sklasyfikowanych w PKWiU 11.89.15.0. W (...)
2016.03.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1336/14/16-S/BS
∟(...) kolei w grupowaniu PKWiU 10.89.15.0 mieszczą się „soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe; środki zagęszczające i żelujące”. Natomiast w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 mieszczą się „pozostałe napoje bezalkoholowe”. Stawka podatku, na postawie art. 41 ust. 1 ustawy, wynosi 22%, z zastrzeżeniem ust. 2-12c, art. 83, art. (...)
2016.02.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-33/16-3/AO
∟(...) chipsy powinny być zakwalifikowane do grupowania PKWiU 10.3 - Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane, (iv) soki powinny być zakwalifikowane do grupowania PKWiU ex 11.07.19.0 - Pozostałe napoje bezalkoholowe w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego. (...)
2016.02.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-33/16-2/AO
∟(...) chipsy powinny być zakwalifikowane do grupowania PKWiU 10.3 - Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane, (iv) soki powinny być zakwalifikowane do grupowania PKWiU ex 11.07.19.0 - Pozostałe napoje bezalkoholowe w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego. (...)
2016.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-1279/15-2/BH
∟(...) zwierzęcych (miksów) oraz wyrobów seropodobnych (analogów serów) - (PKWiU ex 10.89.19.0), (CN ex 2106);napojów mlecznych z dodatkiem tłuszczu roślinnego - (PKWiU ex 11.07.19.0), (CN ex 2202).” Należy przy tym zwrócić uwagę, iż zarówno w zakresie stosowania 5% stawki VAT w odniesieniu do miksów tłuszczy oraz napojów mlecznych (...)
2016.02.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1337/14/16-S/BS
∟(...) kolei w grupowaniu PKWiU 10.89.15.0 mieszczą się „soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe; środki zagęszczające i żelujące”. Natomiast w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 mieszczą się „pozostałe napoje bezalkoholowe”. Stawka podatku, na postawie art. 41 ust. 1 ustawy, wynosi 22%, z zastrzeżeniem ust. 2-12c, art. 83, art. (...)
2016.02.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1339/14/16-S/BS
∟(...) kolei w grupowaniu PKWiU 10.89.15.0 mieszczą się „soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe; środki zagęszczające i żelujące”. Natomiast w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 mieszczą się „pozostałe napoje bezalkoholowe”. Stawka podatku, na postawie art. 41 ust. 1 ustawy, wynosi 22%, z zastrzeżeniem ust. 2-12c, art. 83, art. (...)
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.