Interpretacje podatkowe do PKWiU 11.07.19.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 11.07.19.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


235/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 11.07.19.0 -

1 2 3 4 5 6 7 8

2016.11.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-606/16-4/IZ
     ∟(...) dla syropu. W dniu 22 marca 2016 r. została wydana przez Urząd Statystyczny w Łodzi opinia klasyfikacyjna, w której wskazał on, że produkt mieści się w grupowaniu 11.07.19.0 - „Pozostałe napoje bezalkoholowe” PKWiU z 2008 r. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie: Czy dostawa opisanego w stanie faktycznym (...)

2016.10.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-635/16-4/KC
     ∟(...) naturalną wodę mineralnąalternatywa dla kalorycznych napojów Wyżej wymieniony towar mieści się w grupowaniu Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWIU 11.07.19.0 "Pozostałe napoje bezalkoholowe". Wyżej wymienione produkty nie są produktami o zawartości alkoholu powyżej 1,2%. W uzupełnieniu wniosku Strona podała, (...)

2016.09.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP1.4512.433.2016.1.MSu
     ∟(...) prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie obniżonej stawki podatku VAT na sprzedaż suplementu diety sklasyfikowanego do grupowania PKWiU 11.07.19.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 29 sierpnia 2016 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od (...)

2016.09.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-470/16-3/RSz
     ∟(...) od towarów i usług jest: prawidłowe - w zakresie ustalenia, czy sprzedaż koktajli z dodatkiem nieprzetworzonych owoców i/lub bakalii, sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 na zasadach opisanych w stanie faktycznym stanowi dostawę towarów, dla których właściwa jest stawka podatku w wysokości 5% (drugie w kolejności (...)

2016.08.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-580/16-4/IGo
     ∟(...) jogurtem i z miodem - łącznie zwane dalej „Koktajlami”. Dla celów niniejszego wniosku należy przyjąć, że wszystkie Koktajle mieszczą się w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 - Pozostałe napoje bezalkoholowe. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytania: Czy sprzedaż przez Spółkę Soków w stoiskach znajdujących (...)

2016.08.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-428/16-3/EA
     ∟(...) chipsy powinny być zakwalifikowane do grupowania PKWiU 10.3 – Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane, (iv) soki powinny być zakwalifikowane do grupowania PKWiU ex 11.07.19.0 – Pozostałe napoje bezalkoholowe w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego. (...)

2016.08.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-934/13/16-S/AKr
     ∟(...) a nie stanowiłyby efektu końcowego usługi gastronomicznej, wówczas mając na względzie ich skład podany we wniosku, powinny być zaklasyfikowane: do grupowania PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe” zgodnie z PKWiU z 2008 r.;do grupowania PKWiU 15.98.12-70.00 „Napoje bezalkoholowe zawierające tłuszcz mlekowy, (...)

2016.07.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP2.4512.337.2016.1.KT
     ∟(...) z art. 41 ust. 2a ustawy, dla towarów wymienionych w załączniku nr 10 do ustawy stawka podatku wynosi 5%. W poz. 52 załącznika nr 3 do ustawy, pod symbolem PKWiU ex 11.07.19.0, ustawodawca wskazał „Pozostałe napoje bezalkoholowe – wyłącznie niegazowane napoje: w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo (...)

2016.06.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-328/16-2/JL
     ∟(...) są klasyfikowane do: PKWiU 10.71.12 - donuty - pączkiPKWiU 10.71.12 - ciastka (w tym muffiny)PKWiU 10.85.1 - kanapki, które stanowią gotowe posiłki lub daniaPKWiU 11.07.19.0 – C.PKWiU 11.07.19.0 - woda smakowa W.PKWiU 11.07.19.0 - mrożona herbataPKWiU 11.07.19.0 - gorąca czekolada (zawierająca w składzie tłuszcz mlekowy)PKWiU (...)

2016.06.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-253/16/BS
     ∟(...) stawki podatku przy sprzedaży gotowych posiłków i dań sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.85.1 oraz napojów niegazowanych sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 – jest prawidłowe, stawki podatku przy sprzedaży napojów gazowanych – jest nieprawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 12 kwietnia 2016 r. został (...)

2016.06.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-252/16/EA
     ∟(...) stawki podatku przy sprzedaży gotowych posiłków i dań sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.85.1 oraz napojów niegazowanych sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 – jest prawidłowe,stawki podatku przy sprzedaży napojów gazowanych – jest nieprawidłowe. (...)

2016.06.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-250/16/IK
     ∟(...) stawki podatku przy sprzedaży gotowych posiłków i dań sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.85.1 oraz napojów niegazowanych sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 – jest prawidłowe, stawki podatku przy sprzedaży napojów gazowanych – jest nieprawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 12 kwietnia 2016 r. został złożony (...)

2016.06.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP3/4512-1-107/16-4/JO
     ∟(...) gofrów, deserów lodowych, ciast gotowych, smoothies, rurek z bitą śmietaną). Wnioskodawca uważa, że wszystkie soki, koktajle, smoothies mieszczą się w ex 11.07.19.0 – pozostałe napoje bezalkoholowe (załącznik nr 10 do ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług) – stawka 5% VAT. Świadczenie usługi (...)

2016.06.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-327/16-3/AO
     ∟(...) o zawartości alkoholu powyżej 1,2%” (PKWiU ex 10.85.1), natomiast w poz. 52 wskazano na „Pozostałe napoje bezalkoholowe – wyłącznie niegazowane napoje (PKWiU ex 11.07.19.0): w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego,zawierające tłuszcz mlekowy, z (...)

2016.06.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-365/16-2/RK
     ∟(...) nr 10 do ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. 2011. 177. 1054 t.j., z późn., zm.) w poz, 31 przewiduje towary o symbolu PKWiU ex 11.07.19.0, czyli pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje: w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie (...)

2016.05.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-268/16-5/KC
     ∟(...) dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie ustalenia stawki podatku dla napojów: sojowego, ryżowego i migdałowego, sklasyfikowanych wg PKWiU do grupowania 11.07.19.0, tj. pozostałe napoje bezalkoholowe - jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 29 marca 2016 r. wpłynął ww. wniosek o wydanie interpretacji przepisów prawa (...)

2016.04.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/4512-1-33/16-5/PR
     ∟(...) askorbinowy. Zawartość cukru w ekstrakcie na poziomie 9,85 Bx, kwasowość og. (jako kw. cytr. CAA) 2,50/-0,3 g/l. Wnioskodawca zakwalifikował napój pod symbolem PKWiU 11.07.19.0, jako „pozostałe napoje bezalkoholowe”. W odpowiedzi na wezwanie tut. Organu, w którym poinformowano Wnioskodawcę, że aloes nie zalicza się ani do (...)

2016.04.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-207/16-2/IZ
     ∟(...) (miksów) oraz wyrobów seropodobnych (analogów serów) – (PKWiU ex 10.89.19.0), (CN ex 2106);napojów mlecznych z dodatkiem tłuszczu roślinnego – (PKWiU ex 11.07.19.0), (CN ex 2202). Ponadto należy wskazać, że zgodnie z art. 2 pkt 30 ustawy o podatku od towarów i usług przez PKWiU ex rozumie się zakres wyrobów lub usług (...)

2016.04.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/4512-1-32/16-3/JN
     ∟(...) młodych kokosów (74,6%) – udział masowy soku kokosowego powyżej 20% składu surowcowego, woda, cukier trzcinowy. Wnioskodawca zakwalifikował napój pod symbolem PKWiU 11.07.19.0, jako „pozostałe napoje bezalkoholowe”. Sprzedaje go w chwili obecnej na 23% stawce podatku VAT. W związku z powyższym opisem zadano następujące (...)

2016.03.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1179/15/AJ
     ∟(...) – zastosowała „stawkę VAT PKWiU 11.07.19.0” Pozostałe napoje bezalkoholowe, dla wymienionych produktów: 1. Stan faktyczny: - A…, suplement diety – PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”. Smaki: zielona herbata, marakuja, winogrono, czarna porzeczka. OPIS: Suplement diety w płynie w postaci ampułek, (...)

2016.03.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-907/15-4/AW
     ∟(...) o zawartości alkoholu powyżej 1,2%” (PKWiU ex 10.85.1), natomiast w poz. 52 wskazano na „Pozostałe napoje bezalkoholowe – wyłącznie niegazowane napoje (PKWiU ex 11.07.19.0): w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego,zawierające tłuszcz mlekowy, z (...)

2016.03.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1338/14/16-S/EK/BJ
     ∟(...) kolei w grupowaniu PKWiU 10.89.15.0 mieszczą się „soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe; środki zagęszczające i żelujące”. Natomiast w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 mieszczą się „pozostałe napoje bezalkoholowe”. Stawka podatku, na postawie art. 41 ust. 1 ustawy, wynosi 22%, z zastrzeżeniem ust. 2-12c, art. 83, art. (...)

2016.03.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-61/16/EA
     ∟(...) oraz napoje takie jak np.: koktajl mleczny - shake (lody z automatu 70%, mleko 25%, syrop smakowy 5%) - PKWiU 10.51.56.0,cappuccino (mleko 90%, napar kawowy 10%) - PKWiU 11.07.19.0,kawa mrożona z lodami waniliowymi (60% lody, 30% mleko, 10% napar kawowy ) - PKWiU 10.51.56.0,gofry pomorskie z koncentratu- PKWiU 10.72.12.0 (40% mieszanki (...)

2016.03.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-875/15-4/AW
     ∟(...) sprzedaży wyłącznie soków, których udział masowy w napoju będzie wynosił nie mniej niż 20% składu surowcowego mieszczące się w klasyfikacji PKWiU pod symbolem 11.07.19.0 i wnosi o wydanie interpretacji indywidualnej wyłącznie w tym zakresie, z pominięciem zapytania dotyczącego towarów sklasyfikowanych w PKWiU 11.89.15.0. W (...)

2016.03.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1336/14/16-S/BS
     ∟(...) kolei w grupowaniu PKWiU 10.89.15.0 mieszczą się „soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe; środki zagęszczające i żelujące”. Natomiast w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 mieszczą się „pozostałe napoje bezalkoholowe”. Stawka podatku, na postawie art. 41 ust. 1 ustawy, wynosi 22%, z zastrzeżeniem ust. 2-12c, art. 83, art. (...)

2016.02.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-33/16-3/AO
     ∟(...) chipsy powinny być zakwalifikowane do grupowania PKWiU 10.3 - Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane, (iv) soki powinny być zakwalifikowane do grupowania PKWiU ex 11.07.19.0 - Pozostałe napoje bezalkoholowe w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego. (...)

2016.02.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-33/16-2/AO
     ∟(...) chipsy powinny być zakwalifikowane do grupowania PKWiU 10.3 - Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane, (iv) soki powinny być zakwalifikowane do grupowania PKWiU ex 11.07.19.0 - Pozostałe napoje bezalkoholowe w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego. (...)

2016.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-1279/15-2/BH
     ∟(...) zwierzęcych (miksów) oraz wyrobów seropodobnych (analogów serów) - (PKWiU ex 10.89.19.0), (CN ex 2106);napojów mlecznych z dodatkiem tłuszczu roślinnego - (PKWiU ex 11.07.19.0), (CN ex 2202).” Należy przy tym zwrócić uwagę, iż zarówno w zakresie stosowania 5% stawki VAT w odniesieniu do miksów tłuszczy oraz napojów mlecznych (...)

2016.02.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1337/14/16-S/BS
     ∟(...) kolei w grupowaniu PKWiU 10.89.15.0 mieszczą się „soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe; środki zagęszczające i żelujące”. Natomiast w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 mieszczą się „pozostałe napoje bezalkoholowe”. Stawka podatku, na postawie art. 41 ust. 1 ustawy, wynosi 22%, z zastrzeżeniem ust. 2-12c, art. 83, art. (...)

2016.02.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1339/14/16-S/BS
     ∟(...) kolei w grupowaniu PKWiU 10.89.15.0 mieszczą się „soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe; środki zagęszczające i żelujące”. Natomiast w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 mieszczą się „pozostałe napoje bezalkoholowe”. Stawka podatku, na postawie art. 41 ust. 1 ustawy, wynosi 22%, z zastrzeżeniem ust. 2-12c, art. 83, art. (...)

1 2 3 4 5 6 7 8

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj