Interpretacje podatkowe do PKWiU 11.07.19.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 11.07.19.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


235/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 11.07.19.0 -

1 2 3 4 5 6 7 8

2016.02.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1130/15/RH
     ∟(...) o nadaniu numerów PKWiU ( w załączeniu pismo z dnia …….. r.) dla czterech wymienionych poniżej produktów: Stan faktyczny: L-……. Suplement diety. PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe” Smaki: zielona herbata, marakuja, winogrono, czarna porzeczka. OPIS: Suplement diety w płynie w postaci ampułek, (...)

2016.02.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1137/15/EA
     ∟(...) chipsy powinny być zakwalifikowane do grupowania PKWiU 10.3 – Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane, (iv) soki powinny być zakwalifikowane do grupowania PKWiU ex 11.07.19.0 – Pozostałe napoje bezalkoholowe w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego. (...)

2016.02.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-82/16-2/MJ
     ∟(...) chipsy powinny być zakwalifikowane do grupowania PKWiU 10.3 - Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane, (iv) soki powinny być zakwalifikowane do grupowania PKWiU ex 11.07.19.0 – Pozostałe napoje bezalkoholowe, w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego. (...)

2016.02.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1141/15/RH
     ∟(...) aktywnych fizycznie. Produkcja wyrobów zlecana jest zewnętrznym podwykonawcom. Spółka ustaliła, że cztery wymienione poniżej produkty mieszczą się w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”: Stan faktyczny: L-….. Suplement diety. PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe” Smaki: zielona (...)

2016.02.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1093/15/EA
     ∟(...) kolei w grupowaniu PKWiU 10.89.15.0 mieszczą się „soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe; środki zagęszczające i żelujące”. Natomiast w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 mieszczą się „pozostałe napoje bezalkoholowe”. Stawka podatku, na postawie art. 41 ust. 1 ustawy, wynosi 22%, z zastrzeżeniem ust. 2-12c, art. 83, art. (...)

2016.01.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1040/15/EA
     ∟(...) kolei w grupowaniu PKWiU 10.89.15.0 mieszczą się „soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe; środki zagęszczające i żelujące”. Natomiast w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 mieszczą się „pozostałe napoje bezalkoholowe”. Stawka podatku, na postawie art. 41 ust. 1 ustawy, wynosi 22%, z zastrzeżeniem ust. 2-12c, art. 83, art. (...)

2016.01.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1033/15/EA
     ∟(...) kolei w grupowaniu PKWiU 10.89.15.0 mieszczą się „soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe; środki zagęszczające i żelujące”. Natomiast w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 mieszczą się „pozostałe napoje bezalkoholowe”. Stawka podatku, na postawie art. 41 ust. 1 ustawy, wynosi 22%, z zastrzeżeniem ust. 2-12c, art. 83, art. (...)

2016.01.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1073/15/EA
     ∟(...) tylko danego wyrobu z danego grupowania. Jednakże, nadmienić należy, że w ww. załączniku nr 3 oraz 10 odpowiednio pod pozycjami 52 i 31 w grupowaniu 11.07.19.0 wymieniono pozostałe napoje bezalkoholowe wyłącznie niegazowane napoje zawierające tłuszcz mlekowy z wyłączeniem napojów, przy przygotowywaniu których (...)

2016.01.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1207/12/16-6/S/SM
     ∟(...) Łodzi, wydał opinię statystyczną z dnia 9 grudnia 2011 r., w której wymienione w piśmie napoje uznał za: „Pozostałe napoje bezalkoholowe” PKWiU z 2008 r. (PKWiU - 11.07.19.0), a według klasyfikacji z 1997 r.: „Napoje bezalkoholowe zawierające tłuszcz mlekowy” (PKWiU 15.98.12-70.00). Dodatkowo Urząd Statystyczny wskazał, że w (...)

2016.01.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1001/15/IK
     ∟(...) Z kolei w grupowaniu PKWiU 10.89.15.0 obejmuje „soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe; środki zagęszczające i żelujące”. Natomiast w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 mieszczą się „pozostałe napoje bezalkoholowe”. Stawka podatku, na postawie art. 41 ust. 1 ustawy, wynosi 22%, z zastrzeżeniem ust. 2-12c, art. 83, art. (...)

2016.01.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1530/14/15-S/EK
     ∟(...) i żelujące - wyłącznie substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane”, PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje: w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie (...)

2016.01.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP3/4512-512/15-2/BM
     ∟(...) i żelujące - wyłącznie substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane”, PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje:w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej (...)

2016.01.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-854/15-2/RM
     ∟(...) spożywcze: napoje owocowe, w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi mniej niż 20% składu surowcowego, klasyfikowane do grupowania 11.07.19.0 wg PKWiU z 2008 r., ze stawką VAT wynoszącą 23%; oraz niegazowane napoje, w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi (...)

2015.12.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-996/15-2/AOg
     ∟(...) orazniegazowane napoje, w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego, klasyfikowane do grupowania 11.07.19.0 wg PKWiU z 2008 r., ze stawką VAT wynoszącą 5%. Po analizie przepisów krajowych oraz ustawodawstwa Unii Europejskiej, w tym Dyrektywy Rady UE z dnia 28 (...)

2015.12.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-967/15/BS
     ∟(...) chipsy powinny być zakwalifikowane do grupowania PKWiU 10.3 – Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane, (iv) soki powinny być zakwalifikowane do grupowania PKWiU ex 11.07.19.0 – Pozostałe napoje bezalkoholowe w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego. (...)

2015.12.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1020/15/BS
     ∟(...) chipsy powinny być zakwalifikowane do grupowania PKWiU 10.3 – Owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane, (iv) soki powinny być zakwalifikowane do grupowania PKWiU ex 11.07.19.0 – Pozostałe napoje bezalkoholowe w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego. (...)

2015.12.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-960/15/JP
     ∟(...) przepisów ustawy o podatku VAT, sprzedaż przez Spółkę soków z owoców i warzyw o zawartości co „najmniej 100%” surowców, klasyfikowanych do grupowania 11.07.19.0, na zasadach opisanych w stanie faktycznym stanowi dostawę towarów, dla których właściwa jest stawka VAT 5%, na podstawie art. 41 ust. 2a ustawy o VAT. (...)

2015.12.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-938/15-2/ISZ
     ∟(...) ? wyroby ciastkarskie, ciastka swieze, chipsy powinny byc zakwalifikowane do grupy PKWiU 10.03 ? owoce i warzywa przetworzone i zakonserwowane, soki do grupy PKWiU ex 11.07.19.0 ? pozostale napoje bezalkoholowe, w ktorych udzial masowy soku owocowo ? warzywnego wynosi nie mniej niz 20%.?A.? Sp. z o.o. prowadzi dzialalnosc w centrum (...)

2015.12.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP5/4512-1-237/15-4/WB
     ∟(...) 68,9%). Składniki: sok kokosowy z młodych kokosów (68,9%), miąższ kokosowy (6,6%), woda, cukier trzcinowy. Wnioskodawca zakwalifikował napój z symbolem PKWiU 11.07.19.0, jako „pozostałe napoje bezalkoholowe”. Zainteresowany sprzedaje napój w chwili obecnej z 23% stawką podatku VAT. W piśmie z dnia 13 listopada 2015 (...)

2015.11.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1013/12/15-7/S/EK
     ∟(...) taka działalność mieści się w grupowaniu PKWiU 56 „Usługi związane z wyżywieniem” oraz że takie napoje jako towary w obrocie mieszczą się w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.W uzupełnieniu wniosku, Wnioskodawca wskazał, iż procedura sprzedaży przedmiotowych kaw jest następująca:Wnioskodawca (...)

2015.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-612/15/RSz
     ∟(...) PKWiU)), wymienione w pozycji 21 w załączniku nr 10 do Ustawy o VAT,mrożona gorąca czekolada, która stanowi napój bezalkoholowy, mieszczący się w grupowaniu 11.07.19.0 PKWiU (Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje), wymienione w pozycji 31 w załączniku nr 10 Ustawy o VAT,smoothie, które stanowią (...)

2015.10.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/4512-453/15-2/IG
     ∟(...) dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie obniżonej stawki podatku VAT na sprzedaż syropu będącego suplementem diety sklasyfikowanym do grupowania PKWiU 11.07.19.0 – jest prawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 10 września 2015 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od towarów i (...)

2015.09.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-545/15/ICz
     ∟(...) poz. 44), od 1 stycznia 2011r. według stawki 5% jako „Pozostałe napoje bezalkoholowe, wyłącznie niegazowane napoje: zawierające tłuszcz mlekowy” zaliczone do PKWiU 11.07.19.0 (art. 41 ust. 2a w związku z załącznikiem nr 10 poz. 31 pkt 2);herbata przygotowana z proszku herbacianego, czekolada do picia: jako „Pozostałe różne (...)

2015.08.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-569/15/AJ
     ∟(...) Z uzupełnienia wniosku wynika, że sprzedaje Pan lody z automatu, lody gałkowe oraz desery lodowe (PKWiU 10.52.10.0), gofry, wafle (PKWiU 10.72), cappuccino (PKWiU 11.07.19.0), kawę latte (PKWiU 11.07.19.0), kawę mrożoną z lodami (PKWiU 10.51.56.0) oraz dodatki (PKWiU 10.51.51.0). Osiągany ze sprzedaży obrót na rzecz osób (...)

2015.08.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-985/12/15-15/S/KG/IZ
     ∟(...) które nie jest dostawą towarów.W konsekwencji, w oparciu o załącznik nr 10 pozycja 31 do ustawy o VAT, dostawa towarów sklasyfikowanych do grupowania PKWiU 11.07.19.0 (napoje kawowe na bazie mleka) powinna być opodatkowana stawką 5 % VAT.Usługa gastronomiczna a dostawa gotowych posiłków/dań w orzecznictwie TSUE:Za (...)

2015.08.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-985/12/15-14/S/KG/IZ
     ∟(...) które nie jest dostawą towarów.W konsekwencji, w oparciu o załącznik nr 10 pozycja 31 do ustawy o VAT, dostawa towarów sklasyfikowanych do grupowania PKWiU 11.07.19.0 (napoje kawowe na bazie mleka) powinna być opodatkowana stawką 5 % VAT.Usługa gastronomiczna a dostawa gotowych posiłków/dań w orzecznictwie TSUE:Za (...)

2015.07.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-342/15-4/JŻ
     ∟(...) któregokolwiek z Produktów klient może go spożyć zarówno na miejscu w placówce sieci Spółki, jak i poza jego terenem. Produkty są klasyfikowane do grupowania PKWiU2 11.07.19.0 [Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (Dz. U. z 2008 r., nr 207, poz. 1293 z późn. (...)

2015.07.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-340/15-4/JŻ
     ∟(...) któregokolwiek z Produktów klient może go spożyć zarówno na miejscu w placówce sieci Spółki, jak i poza jego terenem. Produkty są klasyfikowane do grupowania PKWiU 11.07.19.0 [Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (Dz. U. z 2008 r., nr 207, poz. 1293, z późn. (...)

2015.07.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/4512-265/15-2/JS
     ∟(...) …, wskazującą, iż Produkt mieści się według Rozporządzenia Rady Ministrów z 29 października 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług w grupowaniu 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”. Przedmiotowa opinia klasyfikacyjna stanowi załącznik do niniejszego wniosku.W związku z powyższym opisem zadano (...)

2015.06.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-349/15/BS
     ∟(...) tekstylnych oraz kazeiny do stosowania w przemyśle innym niż produkujący żywność, pasze lub przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0)”,w poz. 52 – PKWiU ex 11.07.19.0 – „Pozostałe napoje bezalkoholowe – wyłącznie niegazowane napoje:w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie (...)

1 2 3 4 5 6 7 8

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj