Precedensy GUS do PKWiU 10.82.23.0
- Wyroby cukiernicze (włączając białą czekoladę), z wyłączeniem zawierających kakao
4/614 - precedensów GUS
do PKWiU 10.82.23.0 - Wyroby cukiernicze (włączając białą czekoladę), z wyłączeniem zawierających kakao
Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) (Dz.U.nr 207 poz. 1293 z późn. zm.)
1
PKWiU 10.82.23.0 -
∟pastylki na gardło i kaszel o składzie: cukier biały, syrop glukozowy, kwas cytrynowy – regulator kwasowości, miód lipowy, witamina c (l-askorbinian sodu), wyciąg z liści szałwi, liści babki lancetowatej, kwiatów rumianku, liści mięty, liści podbiału, olejek eukaliptusowy; zawartość węglowodanów wynosi 2,00 g w pastylce 3 g; zawartość witaminy c w zalecanej dawce dziennej ww. wyrobu nie przekracza zalecanego dziennego spożycia – nie spełnia więc warunków zaliczenia do działu cn 30 produkty farmaceutyczne, pozycji 3004 - jako lek zawierający cukier.
precedens GUS z 15 kwietnia 2011 r.
PKWiU 10.82.23.0 -
∟guma do żucia zawierająca cukier
precedens GUS z 5 lutego 2010 r.
PKWiU 10.82.23.0 -
∟baton orzechowy o składzie: orzechy arachidowe, cukier, syrop glukozowy.
precedens GUS z 20 sierpnia 2009 r.
PKWiU 10.82.23.0 -
∟wyroby cukiernicze, formowane ręcznie z masy marcepanowej z zawartością cukru 66%, ulegające twardnieniu po nadaniu im określonej formy, zamrożone
precedens GUS z 8 stycznia 2007 r.
1