Interpretacje podatkowe do PKD 10.11.Z
-

 

Interpretacje podatkowe do PKD 10.11.Z

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


20/481753 - interpretacji podatkowych
do PKD 10.11.Z -

1

2019.07.17 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - IPTPB1/4511-742/15-8/MD
     ∟(...) gospodarczej na podstawie wpisu do ewidencji działalności gospodarczej, zakładając przedsiębiorstwo. Podstawowym przedmiotem działalności przedsiębiorstwa jest PKD: 10.11.Z - przetwarzanie i konserwacja mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu. Pozostałe PKD m.in. to: 10.12.Z, 10.13.Z., 10.85.Z, 46.32.Z, 47.22.Z, 47.24.Z i inne. W (...)

2017.01.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPB1.4511.981.2016.1.WM
     ∟(...) 2016 r. na podstawie umowy darowizny sporządzonej w formie aktu notarialnego. Matka prowadzi działalność jako osoba fizyczna, na podstawie wpisu do CEIDG w zakresie PKD 10.11.Z, 10.13.Z, 46.32.Z, 47.22.Z, 56.21.Z, 56.30.Z, 68.20.Z, jest czynnym podatnikiem VAT, dochody z działalności opodatkowuje podatkiem liniowym 19% od osób fizycznych (...)

2016.11.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP3.4512.541.2016.2.ALN
     ∟(...) jest osobą fizyczną prowadzącą od 1991 samodzielnie działalność gospodarczą przede wszystkim w zakresie produkcji masarskiej oraz handlu mięsem i wędlinami (PKD 10.11.Z - działalność przeważająca). Działalność jest prowadzona …. Pod ww. adresem znajduje się zakład produkcyjny z parkiem maszynowych oraz sklep stanowiące (...)

2016.02.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB1/4511-798/15-2/ASZ
     ∟(...) gospodarczej na podstawie wpisu do ewidencji działalności gospodarczej, zakładając przedsiębiorstwo. Podstawowym przedmiotem działalności przedsiębiorstwa jest PKD: 10.11.Z – przetwarzanie i konserwacja mięsa z wyłączeniem mięsa z drobiu. Pozostałe PKD, to m.in.: 10.12.Z, 10.13.Z, 10.85.Z, 46.32.Z, 47.22.Z, 47.24.Z i inne. W (...)

2016.02.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB1/4511-742/15-2/MD
     ∟(...) gospodarczej na podstawie wpisu do ewidencji działalności gospodarczej, zakładając przedsiębiorstwo. Podstawowym przedmiotem działalności przedsiębiorstwa jest PKD: 10.11.Z - przetwarzanie i konserwacja mięsa z wyłączeniem mięsa z drobiu. Pozostałe PKD m.in. to: 10.12.Z, 10.13.Z., 10.85.Z, 46.32.Z, 47.22.Z, 47.24.Z i inne. W (...)

2016.02.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB3/4511-347/15-2/KJ
     ∟(...) gospodarczej na podstawie wpisu do ewidencji działalności gospodarczej, zakładając przedsiębiorstwo. Podstawowym przedmiotem działalności przedsiębiorstwa jest PKD: 10.11.Z – przetwarzanie i konserwacja mięsa z wyłączeniem mięsa z drobiu. Pozostałe PKD to m.in.: 10.12.Z, 10.13.Z, 10.85.Z, 46.32.Z, 47.22.Z, 47.24.Z i inne. W (...)

2016.02.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/4512-865/15/JP
     ∟(...) działalność gospodarczą na podstawie wpisu do ewidencji działalności gospodarczej. Podstawowym przedmiotem działalności przedsiębiorstwa Wspólnika jest PKD: 10.11.Z – przetwarzanie i konserwacja mięsa z wyłączeniem mięsa z drobiu. Pozostałe PKD m.in. to: 10.12.Z, 10.13.Z., 10.85.Z, 46.32.Z, 47.22.Z, 47.24.Z i inne. W (...)

2015.11.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB1/4511-968/15/WM
     ∟(...) prowadzonej działalności gospodarczej zgodnie z Polską Klasyfikacją Działalności obejmuje przetwarzanie i konserwację mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu - PKD 10.11.Z. Ponadto działalność ta zgodnie z PKD obejmuje dodatkowo: 10.13.Z - produkcja wyrobów z mięsa, wyłączając wyroby z mięsa drobiowego;46.32.Z - sprzedaż (...)

2015.11.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/4512-629/15/JP
     ∟(...) handlowych Wnioskodawcy) opisanych we wniosku jako własna sieć handlowa prowadzona w ramach obecnego przedsiębiorstwa Wnioskodawcy, planuje wykreślić z CEIDG PKD 10.11.Z - przetwarzanie i konserwacja mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu oraz inne, które dotyczą przetwórstwa mięsnego i sprzedaży wyrobów lub towarów z tym (...)

2015.11.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB1/4511-469/15-5/MD
     ∟(...) gospodarczej na podstawie wpisu do ewidencji dzialalnosci gospodarczej, zakladajac przedsiebiorstwo. Podstawowym przedmiotem dzialalnosci przedsiebiorstwa jest PKD: 10.11.Z - przetwarzanie i konserwacja miesa, z wylaczeniem miesa z drobiu. Pozostale PKD to m.in.: 10.12.Z, 10.13.Z., 10.85.Z, 46.32.Z, 47.22.Z, 47.24.Z i inne. W sklad (...)

2015.10.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-1/4511-593/15/AJ
     ∟(...) komandytowej przedmiotem działalności spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, spółki komandytowej, w której jest wspólnikiem (komandytariuszem) jest: PKD : 10.11.Z - przetwarzanie i konserwacja mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu – jako przeważająca działalność (ten kod PKD wskazany jest w KRS w dziale 3 - przedmiot (...)

2015.10.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-1/4511-401/15/AJ
     ∟(...) komandytowej przedmiotem działalności spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, spółki komandytowej, w której jest wspólnikiem (komandytariuszem) jest: PKD : 10.11.Z - przetwarzanie i konserwacja mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu – jako przeważająca działalność (ten kod PKD wskazany jest w KRS w dziale 3 - przedmiot (...)

2015.09.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/4512-532/15/AZb
     ∟(...) usług pakowania na rzecz podmiotów gospodarczych z branży mięsnej w kraju i za granicą (Niemcy). Podstawowy przedmiot działalności Wnioskodawcy zgodnie z REGON to: 10.11.Z - przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu i króliczego, 78.10.Z - działalność związana z wyszukiwaniem miejsc pracy i (...)

2015.02.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1537/14/BK
     ∟(...) oraz spakowaniu do opakowań jednostkowych. Pierwotnie działalność Spółki oraz wytwarzane w ramach tej działalności produkty zostały sklasyfikowane w podklasie PKD 10.11.Z oraz PKWiU 10.11.60 zgodnie z informacją Urzędu Statystycznego w Łodzi (nr pisma OKN-5672/PKD-530/2013). W związku z licznymi wątpliwościami co do zastosowania (...)

2014.11.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1138/14-2/AD
     ∟(...) działalności gospodarczej zgodnie z Polską Klasyfikacją Działalności obejmuje przetwarzanie i konserwację mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu – PKD 10.11.Z.Ponadto działalność zgodnie z PKD obejmuje:10.13.Z produkcja wyrobów z mięsa, włączając wyroby z mięsa drobiowego,47.22.Z Sprzedaż detaliczna mięsa i (...)

2014.05.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-214/14-2/SM
     ∟(...) zwierząt, łowiectwo, włączając działalność usługową. Natomiast ubój i rozbiór mięsa i mieści się w dziale 10 - Produkcja artykułów spożywczych (podklasa 10.11.Z - Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu), w sekcji C - Przetwórstwo przemysłowe.Zatem gaz ziemny wykorzystywany przez Spółkę do (...)

2012.02.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-1219/11/IK
     ∟(...) gastronomicznych: bar w S., bar w T., bar w M.) określoną zgodnie z Polską Klasyfikacją Działalności następująco: 56.10.A 56.10.B, 56.21.Z, 56.29.Z, 56.30.Z, 10.11.Z, 10.12.Z, 10.13.Z, 10.31.Z, 10.32.Z, 10.39.Z, 10.51.Z, 10.71.Z, 10.85.Z 10.89.Z oraz działalność agentów i pozostałą sprzedaż określoną zgodnie z PKD (...)

2012.02.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/1/415-1136/11/AB
     ∟(...) gastronomicznych: bary w miejscowościach B, C i D) określoną zgodnie z Polską Klasyfikacją Działalności następująco: 56.10A 56.10B, 56.21Z, 56.29.Z, 56.30.Z, 10.11.Z, 10.12.Z, 10.13.Z, 10.31.Z, 10.32.Z, 10.39Z, 10.51.Z, 10.71.Z, 10.85.Z, 10.89.Z, działalność agentów i pozostałą sprzedaż określoną zgodnie z PKD (...)

2011.10.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB2/415-802/11-2/AJ
     ∟(...) ha) sąsiadującemu zakładowi (spółce z o.o.) zajmującemu się przetwarzaniem i konserwowaniem mięsa z wyłączeniem drobiu (przeważający rodzaj działalności PKD 10.11.Z). Dodatkowo w swojej działalności firma ma zapisane m.in. kody PKD 01.41, 01.42, 01.43, 01.45, 01.49, 01.46, 01.62. Wnioskodawczyni nadmieniła, że gospodarstwo (...)

2011.04.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-104/11/BK
     ∟(...) w grupowaniu PKWiU 10.11.60.0.W przedmiotowym wniosku przedstawiono następujący stan faktyczny. Spółka prowadzi działalność gospodarczą mieszczącą się w dziale PKD 10.11.Z – kalibracja i konfekcjonowanie jelit naturalnych, konserwowanie ich solą oraz suszenie produktów ubocznych z uboju i przetwórstwa mięsnego. Do 31 grudnia 2010 (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj