Interpretacje podatkowe do PKD 10.11.Z
-
20/481753 - interpretacji podatkowych
do PKD 10.11.Z -
1
2019.07.17 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - IPTPB1/4511-742/15-8/MD
∟(...) gospodarczej na podstawie wpisu do ewidencji działalności gospodarczej, zakładając przedsiębiorstwo. Podstawowym przedmiotem działalności przedsiębiorstwa jest PKD: 10.11.Z - przetwarzanie i konserwacja mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu. Pozostałe PKD m.in. to: 10.12.Z, 10.13.Z., 10.85.Z, 46.32.Z, 47.22.Z, 47.24.Z i inne. W (...)
2017.01.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPB1.4511.981.2016.1.WM
∟(...) 2016 r. na podstawie umowy darowizny sporządzonej w formie aktu notarialnego. Matka prowadzi działalność jako osoba fizyczna, na podstawie wpisu do CEIDG w zakresie PKD 10.11.Z, 10.13.Z, 46.32.Z, 47.22.Z, 56.21.Z, 56.30.Z, 68.20.Z, jest czynnym podatnikiem VAT, dochody z działalności opodatkowuje podatkiem liniowym 19% od osób fizycznych (...)
2016.11.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP3.4512.541.2016.2.ALN
∟(...) jest osobą fizyczną prowadzącą od 1991 samodzielnie działalność gospodarczą przede wszystkim w zakresie produkcji masarskiej oraz handlu mięsem i wędlinami (PKD 10.11.Z - działalność przeważająca). Działalność jest prowadzona …. Pod ww. adresem znajduje się zakład produkcyjny z parkiem maszynowych oraz sklep stanowiące (...)
2016.02.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB1/4511-798/15-2/ASZ
∟(...) gospodarczej na podstawie wpisu do ewidencji działalności gospodarczej, zakładając przedsiębiorstwo. Podstawowym przedmiotem działalności przedsiębiorstwa jest PKD: 10.11.Z – przetwarzanie i konserwacja mięsa z wyłączeniem mięsa z drobiu. Pozostałe PKD, to m.in.: 10.12.Z, 10.13.Z, 10.85.Z, 46.32.Z, 47.22.Z, 47.24.Z i inne. W (...)
2016.02.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB1/4511-742/15-2/MD
∟(...) gospodarczej na podstawie wpisu do ewidencji działalności gospodarczej, zakładając przedsiębiorstwo. Podstawowym przedmiotem działalności przedsiębiorstwa jest PKD: 10.11.Z - przetwarzanie i konserwacja mięsa z wyłączeniem mięsa z drobiu. Pozostałe PKD m.in. to: 10.12.Z, 10.13.Z., 10.85.Z, 46.32.Z, 47.22.Z, 47.24.Z i inne. W (...)
2016.02.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB3/4511-347/15-2/KJ
∟(...) gospodarczej na podstawie wpisu do ewidencji działalności gospodarczej, zakładając przedsiębiorstwo. Podstawowym przedmiotem działalności przedsiębiorstwa jest PKD: 10.11.Z – przetwarzanie i konserwacja mięsa z wyłączeniem mięsa z drobiu. Pozostałe PKD to m.in.: 10.12.Z, 10.13.Z, 10.85.Z, 46.32.Z, 47.22.Z, 47.24.Z i inne. W (...)
2016.02.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/4512-865/15/JP
∟(...) działalność gospodarczą na podstawie wpisu do ewidencji działalności gospodarczej. Podstawowym przedmiotem działalności przedsiębiorstwa Wspólnika jest PKD: 10.11.Z – przetwarzanie i konserwacja mięsa z wyłączeniem mięsa z drobiu. Pozostałe PKD m.in. to: 10.12.Z, 10.13.Z., 10.85.Z, 46.32.Z, 47.22.Z, 47.24.Z i inne. W (...)
2015.11.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPB1/4511-968/15/WM
∟(...) prowadzonej działalności gospodarczej zgodnie z Polską Klasyfikacją Działalności obejmuje przetwarzanie i konserwację mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu - PKD 10.11.Z. Ponadto działalność ta zgodnie z PKD obejmuje dodatkowo: 10.13.Z - produkcja wyrobów z mięsa, wyłączając wyroby z mięsa drobiowego;46.32.Z - sprzedaż (...)
2015.11.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/4512-629/15/JP
∟(...) handlowych Wnioskodawcy) opisanych we wniosku jako własna sieć handlowa prowadzona w ramach obecnego przedsiębiorstwa Wnioskodawcy, planuje wykreślić z CEIDG PKD 10.11.Z - przetwarzanie i konserwacja mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu oraz inne, które dotyczą przetwórstwa mięsnego i sprzedaży wyrobów lub towarów z tym (...)
2015.11.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPB1/4511-469/15-5/MD
∟(...) gospodarczej na podstawie wpisu do ewidencji dzialalnosci gospodarczej, zakladajac przedsiebiorstwo. Podstawowym przedmiotem dzialalnosci przedsiebiorstwa jest PKD: 10.11.Z - przetwarzanie i konserwacja miesa, z wylaczeniem miesa z drobiu. Pozostale PKD to m.in.: 10.12.Z, 10.13.Z., 10.85.Z, 46.32.Z, 47.22.Z, 47.24.Z i inne. W sklad (...)
2015.10.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-1/4511-593/15/AJ
∟(...) komandytowej przedmiotem działalności spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, spółki komandytowej, w której jest wspólnikiem (komandytariuszem) jest: PKD : 10.11.Z - przetwarzanie i konserwacja mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu – jako przeważająca działalność (ten kod PKD wskazany jest w KRS w dziale 3 - przedmiot (...)
2015.10.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPB-1-1/4511-401/15/AJ
∟(...) komandytowej przedmiotem działalności spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, spółki komandytowej, w której jest wspólnikiem (komandytariuszem) jest: PKD : 10.11.Z - przetwarzanie i konserwacja mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu – jako przeważająca działalność (ten kod PKD wskazany jest w KRS w dziale 3 - przedmiot (...)
2015.09.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/4512-532/15/AZb
∟(...) usług pakowania na rzecz podmiotów gospodarczych z branży mięsnej w kraju i za granicą (Niemcy). Podstawowy przedmiot działalności Wnioskodawcy zgodnie z REGON to: 10.11.Z - przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu i króliczego, 78.10.Z - działalność związana z wyszukiwaniem miejsc pracy i (...)
2015.02.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1537/14/BK
∟(...) oraz spakowaniu do opakowań jednostkowych. Pierwotnie działalność Spółki oraz wytwarzane w ramach tej działalności produkty zostały sklasyfikowane w podklasie PKD 10.11.Z oraz PKWiU 10.11.60 zgodnie z informacją Urzędu Statystycznego w Łodzi (nr pisma OKN-5672/PKD-530/2013). W związku z licznymi wątpliwościami co do zastosowania (...)
2014.11.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1138/14-2/AD
∟(...) działalności gospodarczej zgodnie z Polską Klasyfikacją Działalności obejmuje przetwarzanie i konserwację mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu – PKD 10.11.Z.Ponadto działalność zgodnie z PKD obejmuje:10.13.Z produkcja wyrobów z mięsa, włączając wyroby z mięsa drobiowego,47.22.Z Sprzedaż detaliczna mięsa i (...)
2014.05.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-214/14-2/SM
∟(...) zwierząt, łowiectwo, włączając działalność usługową. Natomiast ubój i rozbiór mięsa i mieści się w dziale 10 - Produkcja artykułów spożywczych (podklasa 10.11.Z - Przetwarzanie i konserwowanie mięsa, z wyłączeniem mięsa z drobiu), w sekcji C - Przetwórstwo przemysłowe.Zatem gaz ziemny wykorzystywany przez Spółkę do (...)
2012.02.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-1219/11/IK
∟(...) gastronomicznych: bar w S., bar w T., bar w M.) określoną zgodnie z Polską Klasyfikacją Działalności następująco: 56.10.A 56.10.B, 56.21.Z, 56.29.Z, 56.30.Z, 10.11.Z, 10.12.Z, 10.13.Z, 10.31.Z, 10.32.Z, 10.39.Z, 10.51.Z, 10.71.Z, 10.85.Z 10.89.Z oraz działalność agentów i pozostałą sprzedaż określoną zgodnie z PKD (...)
2012.02.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPBI/1/415-1136/11/AB
∟(...) gastronomicznych: bary w miejscowościach B, C i D) określoną zgodnie z Polską Klasyfikacją Działalności następująco: 56.10A 56.10B, 56.21Z, 56.29.Z, 56.30.Z, 10.11.Z, 10.12.Z, 10.13.Z, 10.31.Z, 10.32.Z, 10.39Z, 10.51.Z, 10.71.Z, 10.85.Z, 10.89.Z, działalność agentów i pozostałą sprzedaż określoną zgodnie z PKD (...)
2011.10.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB2/415-802/11-2/AJ
∟(...) ha) sąsiadującemu zakładowi (spółce z o.o.) zajmującemu się przetwarzaniem i konserwowaniem mięsa z wyłączeniem drobiu (przeważający rodzaj działalności PKD 10.11.Z). Dodatkowo w swojej działalności firma ma zapisane m.in. kody PKD 01.41, 01.42, 01.43, 01.45, 01.49, 01.46, 01.62. Wnioskodawczyni nadmieniła, że gospodarstwo (...)
2011.04.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-104/11/BK
∟(...) w grupowaniu PKWiU 10.11.60.0.W przedmiotowym wniosku przedstawiono następujący stan faktyczny. Spółka prowadzi działalność gospodarczą mieszczącą się w dziale PKD 10.11.Z – kalibracja i konfekcjonowanie jelit naturalnych, konserwowanie ich solą oraz suszenie produktów ubocznych z uboju i przetwórstwa mięsnego. Do 31 grudnia 2010 (...)
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.