Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.51.56.0
-
34/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.51.56.0 -
1 2
2019.07.24 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-1.4012.264.2019.1.JKS
∟(...) dla sprzedaży lodów produkowanych metodą tradycyjną, lodów z automatu, deserów lodowych (PKWiU 10.52.10.0) oraz napojów takich jak koktajl mleczny – shake (PKWiU 10.51.56.0) – jest prawidłowe. UZASADNIENIE Dnia 11 lipca 2019 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)
2019.05.20 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-3.4012.178.2019.1.KS
∟(...) podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania 5% stawki VAT przy sprzedaży lodów sklasyfikowanych do PKWiU 10.52.10.0 i shake’ów sklasyfikowanych do PKWiU 10.51.56.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 5 kwietnia 2019 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)
2019.05.10 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4.4012.237.2019.1.EK
∟(...) metodą tradycyjną, lodów z automatu oraz deserów lodowych (PKWiU 10.52.10.0) i napojów takich jak koktajl mleczny - shake (lody, mleko, syrop smakowy) - PKWiU 10.51.56.0 Wnioskodawca może zastosować stawkę podatku 5%. Wskazać należy, że w niniejszej sprawie, sposób opodatkowania produktów (wysokość stawki podatku) (...)
2019.04.29 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-3.4012.157.2019.1.WB
∟(...) i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży lodów produkowanych metodą tradycyjną, lodów z automatu, deserów lodowych (PKWiU 10.52.10.0) oraz shake’ów (PKWiU 10.51.56.0) – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 2 kwietnia 2019 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)
2019.04.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4.4012.863.2018.1.EK
∟(...) prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie uznania sprzedaży lodów, deserów lodowych, lodów z polewami (PKWiU 10.52.10.0) i skake’ów (PKWiU 10.51.56.0) za dostawę towarów opodatkowaną 5% stawką podatku VAT – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 28 grudnia 2018 r. wpłynął ww. wniosek o wydanie (...)
2018.09.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.552.2018.1.JP
∟(...) 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (Dz. U. Nr 207, poz. 1293, z póżn.zm.): lody włoskie i amerykańskie - 10.52.10.0, koktajl mleczny (shake) - 10.51.56.0, koktajl owocowy (granit) - 11.07.19.0, kawa mrożona z lodami i shake - 10.51.56.0, rurka ze śmietaną -10.72.19.0, desery lodowe -10.52.10.0, wafle (...)
2018.08.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.414.2018.2.JP
∟(...) 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (Dz. U. Nr 207, poz. 1293, z póżn.zm.): lody włoskie i amerykańskie - 10.52.10.0, koktajl mleczny (shake) - 10.51.56.0, koktajl owocowy (granit) - 11.07.19.0, kawa mrożona z lodami i shake - 10.51.56.0, rurka ze śmietaną -10.72.19.0, desery lodowe -10.52.10.0, wafle (...)
2018.07.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.420.2018.1.BS
∟(...) na podstawie przedstawionego we wniosku stanu faktycznego tj. przy założeniu, że towary będące przedmiotem sprzedaży są sklasyfikowane w grupowaniach PKWiU 10.52.10.0, 10.51.56.0, 10.51.51.0 oraz że jest to sprzedaż „na wynos” i nie towarzyszy jej usługa gastronomiczna. Oznacza, to że w przypadku, gdy w toku postępowania (...)
2018.05.25 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-2.4012.144.2018.2.TK
∟(...) i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży lodów i deserów lodowych sklasyfikowanych w PKWiU 10.52.10.0 oraz koktajli mlecznych – shake sklasyfikowanych w PKWiU 10.51.56.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 8 marca 2018 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)
2018.01.17 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-1.4012.617.2017.1.MG
∟(...) w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0)”. Dostawy lodów oraz napojów mlecznych dokonywane przez Wnioskodawcę mieszczą się w grupowaniu PKWiU 10.52.10.0 oraz 10.51.56.0 i nie zawierają produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, wobec tego zastosowanie znajduje obniżona stawka podatku VAT w wysokości 5% na podstawie art. (...)
2017.12.28 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-3.4012.526.2017.1.KM
∟(...) i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży lodów i deserów lodowych sklasyfikowanych w PKWiU 10.52.10.0 oraz koktajli mlecznych – shake sklasyfikowanych w PKWiU 10.51.56.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 2 listopada 2017 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)
2017.09.26 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4.4012.372.2017.2.EK
∟(...) załącznika nr 10 - jako substytutu wyrobu mleczarskiego (ex. 10.5, gdzie oznaczenie 10.5. obejmuje wszelkie wyroby mleczarskie, w tym niesklasyfikowane wprost - zob. PKWiU 10.51.56.0). Kierując się bowiem zasadą wyrażoną w Dyrektywie 2006/112/WE Rady z dnia 28 listopada 2006 r. w sprawie wspólnego systemu podatku od wartości dodanej (...)
2017.08.31 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.426.2017.1
∟(...) należy zaznaczyć, że niniejsza interpretacja została wydana na podstawie przedstawionych w opisie zdarzenia przyszłego klasyfikacji statystycznych (PKWiU 10.52.10.0, 10.51.56.0, 10.51.51.0). Zgodnie z art. 5 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług, (Dz. U. z 2017 r., poz. 1221), (...)
2017.07.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.205.2017.1.LM
∟(...) załącznika nr 10 - jako substytutu wyrobu mleczarskiego (ex. 10.5, gdzie oznaczenie 10.5. obejmuje wszelkie wyroby mleczarskie, w tym niesklasyfikowane wprost - zob. PKWiU 10.51.56.0). Kierując się bowiem zasadą wyrażoną w Dyrektywie 2006/112/WE Rady z dnia 28 listopada 2006 r. w sprawie wspólnego systemu podatku od wartości dodanej (...)
2017.07.07 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.193.2017.1.DG
∟(...) nr 10 - jako substytutu wyrobu mleczarskiego (ex. 10.5, gdzie oznaczenie 10.5. obejmuje wszelkie wyroby mleczarskie, w tym niesklasyfikowane wprost – zob. PKWiU 10.51.56.0). Kierując się bowiem zasadą wyrażoną w Dyrektywie 2006/112/WE Rady z dnia 28 listopada 2006 r. w sprawie wspólnego systemu podatku od wartości dodanej (...)
2017.06.23 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL4.4012.99.2017.2.NK
∟(...) nr 10 – jako substytutu wyrobu mleczarskiego (ex 10.5, gdzie oznaczenie 10.5, obejmuje wszelkie wyroby mleczarskie, w tym niesklasyfikowane wprost – zob. PKWiU 10.51.56.0). Kierując się bowiem zasadą wyrażoną w Dyrektywie 2006/112/WE Rady z dnia 28 listopada 2006 r. w sprawie wspólnego systemu podatku od wartości dodanej (...)
2017.06.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.166.2017.1.EA
∟(...) mlecznych typu shake oraz dodatków do wskazanych produktów w postaci bitej śmietany, o ile prawidłowo wyroby te sklasyfikowane zostały w PKWiU w grupowaniach 10.52.10.0, 10.51.56.0, 10.51.51.0, a ich sprzedaż wykonywana jest bez obsługi kelnerskiej i innych usług wspomagających, które wskazywałyby na usługi restauracyjne i (...)
2017.06.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.165.2017.1.EA
∟(...) mlecznych typu shake oraz dodatków do wskazanych produktów w postaci bitej śmietany, o ile prawidłowo wyroby te sklasyfikowane zostały w PKWiU w grupowaniach 10.52.10.0, 10.51.56.0, 10.51.51.0, a ich sprzedaż wykonywana jest bez obsługi kelnerskiej i innych usług wspomagających, które wskazywałyby na usługi restauracyjne i (...)
2017.05.31 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.169.2017.1.BS
∟(...) na podstawie przedstawionego we wniosku stanu faktycznego tj. przy założeniu, że towary będące przedmiotem sprzedaży są sklasyfikowane w grupowaniach PKWiU 10.52.10.0, 10.51.56.0, 10.51.51.0 oraz że jest to sprzedaż „na wynos” i nie towarzyszy jej usługa gastronomiczna. Oznacza, to że w przypadku, gdy w toku postępowania (...)
2016.12.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.750.2016.1.JP
∟(...) w zakresie sprzedaży m.in. lodów z automatu oraz deserów lodowych (PKWiU 10.52.10.0), oraz napojów takich jak koktajl mleczny shake (lody, mleko, syrop smakowy) PKWiU 10.51.56.0, klienci mają również możliwość zamówienia dodatku do wskazanych produktów w postaci bitej śmietany PKWiU 10.51.51.0. W ramach działalności Spółka (...)
2016.11.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.680.16.1.MS
∟(...) Pani działalność w zakresie m.in. sprzedaży lodów z automatu, oraz deserów lodowych, dla których wskazała grupowanie PKWiU 10.52.10.0 oraz koktajli mlecznych PKWiU 10.51.56.0 i bitej śmietany PKWiU 10.51.51.0. Sprzedaż tych towarów odbywa się w dwóch punktach. Jednym z nich jest lokal, w którym sprzedaż odbywa się przez okno (...)
2016.06.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-251/16/EA
∟(...) w zakresie m.in. sprzedaży lodów z automatu, lodów gałkowanych oraz deserów lodowych, dla których wskazał grupowanie PKWiU 10.52.10.0 oraz koktajli mlecznych PKWiU 10.51.56.0 i bitej śmietany PKWiU 10.51.51.0. Sprzedaż odbywa się w lokalach zlokalizowanych w specjalnych sferach gastronomicznych galerii handlowej „food court”. Na (...)
2016.05.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-268/16-5/KC
∟(...) załącznika nr 10 - jako substytutu wyrobu mleczarskiego (ex. 10.5 gdzie oznaczenie 10.5. obejmuje wszelkie wyroby mleczarskie, w tym niesklasyfikowane wprost - zob. PKWiU 10.51.56.0). Wnioskodawca uznaje, że substytut powinien być opodatkowany tak jak wyrób zastępowany. Zgodnie z przepisami dyrektywy Rady 2006/112/WE z dnia 28 listopada (...)
2016.03.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-61/16/EA
∟(...) sprzedaje lody z automatu, desery lodowe (PKWiU 10.52.10.0) oraz napoje takie jak np.: koktajl mleczny - shake (lody z automatu 70%, mleko 25%, syrop smakowy 5%) - PKWiU 10.51.56.0,cappuccino (mleko 90%, napar kawowy 10%) - PKWiU 11.07.19.0,kawa mrożona z lodami waniliowymi (60% lody, 30% mleko, 10% napar kawowy ) - PKWiU 10.51.56.0,gofry (...)
2016.01.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1073/15/EA
∟(...) w zakresie sprzedaży m.in. lodów z automatu, deserów lodowych (PKWiU 10.52.10.0), oraz napojów takich jak: koktajl mleczny shake (lody, mleko, syrop smakowy) PKWiU 10.51.56.0,kawy mrożonej z lodami (57% lody, 30% mleko, 13% napar kawowy) PKWiU 10.51.56.0, cappuccino (mleko 76%, napar kawowy 24%) PKWiU 11.07.19.0. Klienci mają (...)
2015.09.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-545/15/ICz
∟(...) mleczarskie (...)” (art. 41 ust. 2 w związku z załącznikiem nr 3 poz. 22), od 1 stycznia 2011 r według stawki 5% jako „Wyroby mleczarskie (...)” zaliczone do PKWiU 10.51.56.0 (art. 41 ust. 2a w związku z załącznikiem nr 10 poz. 21);zupy (barszcz, pieczarkowa): jako „Zupy i buliony oraz przetwory z nich” w okresie do 31 grudnia (...)
2015.08.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-569/15/AJ
∟(...) gałkowe oraz desery lodowe (PKWiU 10.52.10.0), gofry, wafle (PKWiU 10.72), cappuccino (PKWiU 11.07.19.0), kawę latte (PKWiU 11.07.19.0), kawę mrożoną z lodami (PKWiU 10.51.56.0) oraz dodatki (PKWiU 10.51.51.0). Osiągany ze sprzedaży obrót na rzecz osób fizycznych nieprowadzących działalności gospodarczej oraz rolników (...)
2015.06.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-349/15/BS
∟(...) czekolada, bita śmietana, frożelina, posypka i świeże owoce. Napoje w postaci koktajlu tzw. „smothie (owoce, syrop smakowy, jogurt lub mleko, lód kruszony) PKWiU 10.51.56.0 oraz „shake” (lody gałkowe, mleko, syrop smakowy) PKWiU 10.51.56.0, „granita” tj. mrożony napój owocowy (sok owocowy z kartoników, syrop owocowy +50% (...)
2015.04.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1310/14/RSz
∟(...) i pozostałe lody jadalne), wymienione w pozycji 21 w załączniku nr 10 do Ustawy o VAT,shake (zmiksowane lody o smaku waniliowym, mleko i wybrany dodatek) (PKWiU 10.51.56.0 Wyroby mleczarskie, gdzie indziej nie sklasyfikowane), wymienione w pozycji 21 w załączniku nr 10 do Ustawy o VAT,mrożona gorąca czekolada (napój czekoladowy (...)
2013.10.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-695/13/BS
∟(...) wynos” następujących produktów: sok ze świeżych owoców PKWiU 11.07.19.0 w składzie, którego występuje ponad 20% soku owocowego, koktajl mleczny – shake PKWiU 10.51.56.0, koktajl owocowy PKWiU 11.07.19.0, w składzie, którego występuje ponad 20% soku owocowego, gdyż jest on wytwarzany na bazie naturalnych owoców bez żadnej (...)
1 2
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.