Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.61.33.0
-
15/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.61.33.0 -
1
2019.07.15 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-3.4012.265.2019.1.AK
∟(...) 2019 r.) o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla wyrobu (…) sklasyfikowanego w PKWiU 10.61.33.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 24 maja 2019 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)
2018.09.26 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP4.4012.430.2018.3.EK
∟(...) 2018 r. Spółka wskazała, że zgodnie z klasyfikacją statystyczną, wyroby wskazane we wniosku mogą być klasyfikowane m.in. pod poniższymi symbolami PKWiU z 2008 r.: 10.61.33.0 Płatki śniadaniowe zbożowe oraz pozostałe wyroby z ziaren zbożowych 10.52.10.0 Lody śmietankowe i pozostałe lody jadalne 11.07.19.0 Pozostałe napoje (...)
2018.06.19 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.265.2018.2.AO
∟(...) według Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług 2008 wprowadzonej rozporządzeniem Ministra Finansów z dnia 29 października 2008 r. mieszczą się w grupowaniach PKWiU 10.61.33.0 „Płatki śniadaniowe zbożowe oraz pozostałe wyroby z ziaren zbożowych”. Z art. 41 ust. 2a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług w (...)
2018.05.08 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL4.4012.118.2018.1.JK
∟(...) Urzędu Statystycznego, która opisuje grupy zawierające E, również w czekoladzie (CN 1905 1000 powiązane z PKWiU 10.72.11.0), D (CN 1904 10 30 powiązane z PKWiU 10.61.33.0) oraz D w czekoladzie (CN 1806 powiązane z PKWiU 10.82.22.0). Z opisów tych wynika, że z pozycji CN 1904 (dot. D) wyklucza się przetwory zawierające więcej (...)
2017.09.29 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-2.4012.298.2017.1.MR
∟(...) interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla dostawy tortilli chips sklasyfikowanej pod symbolem PKWiU 10.61.33.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 11 lipca 2017 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)
2016.10.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-589/16-1/BK
∟(...) jest produktem naturalnym i w 100% wyprodukowanym z przemiału zbóż, a dokładnie z kukurydzy. Towar ten Spółka sprzedaje na polskim rynku stosując klasyfikację PKWiU 10.61.33.0, naliczając podatek od towarów usług w wysokości 5%, zgodnie z załącznikiem nr 10 do ustawy o podatku od towarów usług. W związku z powyższym (...)
2015.05.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/4512-136/15/KG
∟(...) usługi sprzedaży waty cukrowej i popcornu nie będą stanowić usługi przygotowania żywności dla odbiorców zewnętrznych (kateringu). Sprzedaż popcornu PKWiU: 10.61.33.0, sprzedaż waty cukrowej PKWiU: 10.82.23.0. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie: Czy w świetle § 4 pkt 2 lit. i rozporządzenia z dnia 4 (...)
2015.02.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1137/14/KO
∟(...) przez spęcznienie lub prażenie zbóż”.Z klucza powiązań PKWiU 1997-PKWiU 2004 oraz PKWiU 2004-PKWiU 2008 wynika, że grupowaniu 15.61.33-53.00 odpowiada grupowanie 10.61.33.0 Płatki śniadaniowe zbożowe oraz pozostałe wyroby z ziaren zbożowych.Również druga wskazana przez Wnioskodawcę interpretacja z 4 września 2014 r. dotyczy (...)
2014.03.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-574/13-2/EWW
∟(...) dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla wyrobów:Sneksy/przekąski pszenne wytwarzane w obróbce termicznej o różnych smakach – PKWiU 10.61.33.0, Sneksy/przekąski pszenne ekspandowane w suchym powietrzu, o różnych smakach #61485; PKWiU 10.61.33.0, Sneksy/przekąski wielozbożowe, ekspandowane w suchym (...)
2013.11.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-704/13-2/MW
∟(...) dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla wyrobów:Sneksy/przekąski pszenne wytwarzane w obróbce termicznej o różnych smakach –PKWiU 10.61.33.0,Sneksy/przekąski pszenne ekspandowane w suchym powietrzu, o różnych smakach - PKWiU 10.61.33.0,Sneksy/przekąski wielozbożowe, ekspandowane w suchym (...)
2011.07.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-23/11-4/PM
∟(...) w postaci pasty(przetwory spoiżywcze zawierające kakao, gdzie indziej niesklasyfikowane) 15.84.22-90.00 10.82.22.012wsady do jogurtów z płatkami 15.61.33-55.00 10.61.33.0 W zakresie zaklasyfikowania towarów będących przedmiotem dostawy, Wnioskodawca zwrócił się z zapytaniem do Urzędu Statystycznego, uzyskując na piśmie z (...)
2011.07.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-23/11-3/PM
∟(...) w postaci pasty(przetwory spoiżywcze zawierające kakao, gdzie indziej niesklasyfikowane) 15.84.22-90.00 10.82.22.012wsady do jogurtów z płatkami 15.61.33-55.00 10.61.33.0 W zakresie zaklasyfikowania towarów będących przedmiotem dostawy, Wnioskodawca zwrócił się z zapytaniem do Urzędu Statystycznego, uzyskując na piśmie z (...)
2011.07.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-23/11-2/PM
∟(...) w postaci pasty(przetwory spoiżywcze zawierające kakao, gdzie indziej niesklasyfikowane) 15.84.22-90.00 10.82.22.012wsady do jogurtów z płatkami 15.61.33-55.00 10.61.33.0 W zakresie zaklasyfikowania towarów będących przedmiotem dostawy, Wnioskodawca zwrócił się z zapytaniem do Urzędu Statystycznego, uzyskując na piśmie z (...)
2011.06.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-272/11-2/JKa
∟(...) PKWiU 2008.Urząd Statystyczny pismem z dnia 27 października 2010 r., potwierdził prawidłowość przedstawionej przez Wnioskodawcę klasyfikacji PKWiU 2008 nr 10.61.33.0 dla całej grupy asortymentowej wafli ryżowych znajdujących się w ofercie Spółki. W przedmiotowym piśmie organ statystyczny wskazał, iż wymienione w (...)
2011.04.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-110/11/ASz
∟(...) Wnioskodawca wskazał symbol PKWiU (2008r.): 10.72.19.0 i 10.82.24.0 – jest prawidłowe,wyrobów (towarów), dla których Wnioskodawca wskazał symbol PKWiU (2008r.) 10.61.33.0 i 10.72.12.0 - jest nieprawidłowe. UZASADNIENIEW dniu 12 stycznia 2011r. wpłynął do Urzędu Skarbowego ww. wniosek o udzielenie pisemnej interpretacji (...)
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.