Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.71.11.0
-
59/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.71.11.0 -
1 2
2017.02.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.947.2016.1.EA
∟(...) odbiorcę. Spółka klasyfikuje swoje wyroby do odpieku do następujących grupowań PKWiU, w zależności od tego czy są to wyroby piekarskie, czy ciastkarskie: 10.71.11.0 : pieczywo świeże, ex 10.71.12.0: wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże. Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości (...)
2016.11.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP1.4512.734.2016.2.KC
∟(...) produktu jako 10.85.19.0 "Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizze mrożoną" 8 października 2012 r. Wnioskodawca uzyskał z GUS klasyfikację produktu jako 10.71.11.0 "Pieczywo świeże" 1 października 2013 r. następuje kolejna zmiana klasyfikacji produktów przez GUS 10.71.12.0 "Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże" W (...)
2016.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-605/16-2/RR
∟(...) wg stawki 8%. Stawką tą objęte są, co do zasady, wszystkie produkty spożywcze przetworzone. W poz. 31 załącznika nr 3 wskazano „Pieczywo świeże” (PKWiU 10.71.11.0). Natomiast, jak już wcześniej wskazano szczegółowy wykaz produktów spożywczych podlegających opodatkowaniu 5% stawką podatku od towarów i usług, (...)
2016.02.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-1143/15-2/MT
∟(...) „Wykaz towarów i usług podlegających opodatkowaniu podatkiem VAT według stawki 8%”, pod pozycją 31 zostały wymienione towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”. Stosownie natomiast do przepisu art. 41 ust. 2a ustawy, dla towarów wymienionych w załączniku nr 10 do ustawy stawka podatku wynosi (...)
2016.01.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-856/15-2/ISK
∟(...) o której mowa w art. 41 ust. 2, art. 120 ust. 2 i 3 oraz w tytule załącznika nr 3 do ustawy, wynosi 8%. W poz. 31 załącznika nr 3 wskazano „Pieczywo świeże” (PKWiU 10.71.11.0). Na podstawie art. 41 ust. 2a ww. ustawy, dla towarów i usług, wymienionych w załączniku nr 10 do ustawy, stawka podatku wynosi 5%. Szczegółowy wykaz (...)
2016.01.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-993/15-2/MJ
∟(...) o której mowa w art. 41 ust. 2, art. 120 ust. 2 i 3 oraz w tytule załącznika nr 3 do ustawy, wynosi 8%. W poz. 31 załącznika nr 3 wskazano „Pieczywo świeże” (PKWiU 10.71.11.0). Na podstawie art. 41 ust. 2a ww. ustawy, dla towarów i usług, wymienionych w załączniku nr 10 do ustawy, stawka podatku wynosi 5%. Szczegółowy wykaz (...)
2015.08.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-456/15-2/IG
∟(...) pierwotnie już w 2011 r. Wówczas, po przedstawieniu szczegółowego składu, etapów produkcji, zdjęć produktu uzyskała klasyfikację statystyczną produktu w PKWiU 10.71.11.0 (tj. Pieczywo świeże) - na podstawie opinii z 4 października 2011 r.Dość nieoczekiwanie dla Spółki, w lipcu 2013 r. Spółka otrzymała z Urzędu (...)
2015.08.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-538/15-2/KC
∟(...) nr 10 do Ustawy o VAT, zawierającym wykaz towarów opodatkowanych stawką podatku w wysokości 5%, wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolami:PKWiU ex 10.71.11.0 pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów (...)
2015.07.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-331/15-2/SJ
∟(...) do spożycia”. Niezależnie od powyższych ustaleń zróżnicowanie stawek VAT dla dostaw tych samych towarów (towarów ujętych w grupowaniach 10.71.12.0, czy nawet w 10.71.11.0 PKWiU) oznacza wprowadzenie ograniczeń ilościowych w dostawach towarów objętych gorszymi warunkami podatkowymi (opodatkowanych 23% stawką VAT) z art. 34 i 11 (...)
2015.04.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-15/15-6/JK
∟(...) daną kategorią załącznika III do Dyrektywy VAT, wprowadził obniżoną stawkę podatku na niektóre towary m.in. spośród towarów mieszczących się w grupowaniu: PKWiU 10.71.11.0 Pieczywo świeże, wyłącznie na pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w (...)
2015.03.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1342/14-2/AK
∟(...) pakuje i otrzymuje gotowy wyrób. Obecnie produkty zostały przez Wnioskodawcę zakwalifikowane jako:Precle z różnymi posypkami (mak, sezam, siemię lniane, sól) – PKWiU 10.71.11.0 - pieczywo świeże którego data minimalnej trwałości nie przekracza 14 dni;Precle z czekoladą i orzechami - PKWIU 10.71.12.0 - Wyroby ciastkarskiej ciastka, (...)
2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-793/14-3/KOM
∟(...) załączniku nr 10 do ustawy, zawierającym wykaz towarów opodatkowanych stawką podatku w wysokości 5%, wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolami:PKWiU ex 10.71.11.0 „Pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych (...)
2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-793/14-2/KOM
∟(...) załączniku nr 10 do ustawy, zawierającym wykaz towarów opodatkowanych stawką podatku w wysokości 5%, wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolami:PKWiU ex 10.71.11.0 „Pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych (...)
2014.10.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-799/14-3/SJ
∟(...) do spożycia”. Niezależnie od powyższych ustaleń zróżnicowanie stawek VAT dla dostaw tych samych towarów (towarów ujętych w grupowaniach 10.71.12.0, czy nawet w 10.71.11.0 PKWiU) oznacza wprowadzenie ograniczeń ilościowych w dostawach towarów objętych gorszymi warunkami podatkowymi (opodatkowanych 23% stawką VAT) z art. 34 i 11 (...)
2014.02.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1308/13-4/KOM
∟(...) nr 10 do ustawy o VAT.Pismem z 8 października 2012 r. GUS dokonał z własnej inicjatywy zmiany powyższej klasyfikacji i zaklasyfikował wyroby Spółki jako PKWiU 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”.Pismem z dnia 22 lipca 2013 r. GUS, ponownie z własnej inicjatywy, zmienił klasyfikację po raz kolejny. W piśmie do Spółki z 8 (...)
2014.02.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1126/13-4/MR
∟(...) daną kategorią załącznika III do Dyrektywy VAT, wprowadził obniżoną stawkę podatku na niektóre towary m.in. spośród towarów mieszczących się w grupowaniu: PKWiU 10.71.11.0 Pieczywo świeże, wyłącznie na pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w (...)
2014.02.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1309/13-2/KOM
∟(...) w zakresie sprzedaży nowoczesnych wyrobów spożywczych. W asortymencie sprzedaży Wnioskodawcy znajduje się m.in. także pieczywo świeże, sklasyfikowane w grupowaniu 10.71.11.0 PKWiU oraz wyroby ciastkarskie świeże zaliczone do grupowania 10.71.12.0 PKWiU. Sprzedawane produkty mogą występować w różnych formach, np. mogą być (...)
2014.02.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1112/13-3/AKr
∟(...) daną kategorią załącznika III do Dyrektywy VAT, wprowadził obniżoną stawkę podatku na niektóre towary m.in. spośród towarów mieszczących się w grupowaniu: PKWiU 10.71.11.0 Pieczywo świeże, wyłącznie na pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w (...)
2014.01.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1163/13-2/MPe
∟(...) pozycja 25 obejmująca grupowanie 15.81.1 PKWiU z 1997 r. „Pieczywo wyroby piekarskie i ciastkarskie, świeże została zastąpiona pozycją 31 obejmującą grupowanie 10.71.11.0 PKWiU „Pieczywo świeże” oraz pozycją 32 obejmującą grupowanie 10.71.12.0 PKWiU „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”. Dodatkowo, opis z PKWiU dla (...)
2014.01.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-851/13-2/JN
∟(...) 2011 r. do 31 marca 2011 r.) lub 45 dni (w okresie od dnia 1 kwietnia 2011 r.), zastosowania stawki podatku VAT w wysokości 5% dla dostawy towarów z grupowania PKWiU 10.71.11.0 „Pieczywo świeże”, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 dni,– jest nieprawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 28 (...)
2013.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1165/13-2/ISZ
∟(...) pozycja 25 obejmująca grupowanie 15.81.1 PKWiU z 1997 r. „Pieczywo wyroby piekarskie i ciastkarskie, świeże została zastąpiona pozycją 31 obejmującą grupowanie 10.71.11.0 PKWiU „Pieczywo świeże” oraz pozycją 32 obejmującą grupowanie 10.71.12.0 PKWiU „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”. Dodatkowo, opis z PKWiU dla (...)
2013.12.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1164/13-2/AW
∟(...) pozycja 25 obejmująca grupowanie 15.81.1 PKWiU z 1997 r. - „Pieczywo, wyroby piekarskiej ciastkarskie, świeże” została zastąpiona pozycją 31 obejmującą grupowanie 10.71.11.0 PKWiU „Pieczywo świeże” oraz pozycją 32, obejmującą grupowanie 10.71.12.0 PKWiU „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”. Dodatkowo, opis z PKWiU (...)
2013.11.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-712/13-5/MW
∟(...) interpretacji indywidualnej przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla wyrobów sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.71.11.0 – jest prawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 18 września 2013 r. został złożony ww. wniosek o wydanie pisemnej interpretacji indywidualnej przepisów prawa (...)
2013.11.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-776/13/KO
∟(...) 2a ustawy o VAT dla towarów wymienionych w załączniku nr 10 do ustawy stawka podatku wynosi 5%. Pozycja 23 załącznika nr 10 ustawy o VAT, odwołująca się do grupowania 10.71.11.0 PKWiU, zawiera pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania (...)
2013.11.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-772/13-4/EN
∟(...) produkcją i sprzedażą pieczywa oraz wyrobów ciastkarskich PKD 10.71.2. Kontrahenci Zainteresowanego, dla których dokonuje sprzedaży pieczywa świeżego (chleba) PKD 10.71.11.0 dokonują zwrotu towaru, który on uznaje. Zwrócony towar (chleb), który nie jest w żaden sposób przetwarzany Wnioskodawca zamierza ponownie sprzedawać dla (...)
2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-2/MN
∟(...) włókien tekstylnych oraz kazeiny do stosowania w przemyśle innym niż produkujący żywność, pasze lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0);(PKWiU ex 10.71.11.0) Pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów (...)
2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-3/MN
∟(...) włókien tekstylnych oraz kazeiny do stosowania w przemyśle innym niż produkujący żywność, pasze lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0);(PKWiU ex 10.71.11.0) Pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów (...)
2013.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP5/443-151/13-3/PG
∟(...) świeże”. Wskazać należy, że w okresie od 1 stycznia 2011 r. do 31 marca 2011 r. powyższa poz. 31 załącznika nr 3 do ustawy brzmiała następująco: „PKWiU ex 10.71.11.0 – Pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych (...)
2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-2/MN
∟(...) (PKWiU ex 10.51.53.0), w tym: lody śmietankowe i pozostałe lody jadalne (PKWiU 10.52.10.0); wyroby mleczarskie, gdzie indziej niesklasyfikowane (PKWiU 10.51.56.0);(PKWiU ex 10.71.11.0) Pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów (...)
2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-3/MN
∟(...) (PKWiU ex 10.51.53.0), w tym: lody śmietankowe i pozostałe lody jadalne (PKWiU 10.52.10.0); wyroby mleczarskie, gdzie indziej niesklasyfikowane (PKWiU 10.51.56.0);(PKWiU ex 10.71.11.0) Pieczywo świeże, którego data minimalnej trwałości, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów (...)
1 2
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.