Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.72.19.0
-
25/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.72.19.0 -
1
2017.12.15 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.597.2017.2.KOM
∟(...) wytłaczania mieszaniny wody, mąk i dodatków, bez użycia zakwasu. Na podstawie technologii wypieku firma uznaje, że dla tego rodzaju produktów właściwy jest kod PKWiU 10.72.19.0 obejmujący „Pozostałe piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane”. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie: Jak należy (...)
2017.05.17 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.5.2017.2.KOM
∟(...) że preferencyjnej (8%) stawce podatku od towarów i usług, spośród piekarskich i ciastkarskich wyrobów suchych lub konserwowanych - sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.72.19.0, podlegają od 1 stycznia 201l r. tylko chleb przaśny (maca), opłatki sakralne i podobne produkty oraz bułka tarta. Tym samym, analiza powołanych przepisów w (...)
2016.04.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-393/13/16-7/S/IGo
∟(...) i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane (np. paluszki) W załączniku nr 3 do ustawy, pod pozycją 35 wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.72.19.0, t.j. „Pozostałe piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane - wyłącznie chleb przaśny (maca), opłatki sakralne i podobne produkty, bułka (...)
2015.02.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1137/14/KO
∟(...) przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie opodatkowania właściwą stawką dostawy produktów sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.72.19.0 – jest nieprawidłowe. UZASADNIENIEW dniu 17 listopada 2014 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego w (...)
2014.09.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-707/14-2/EN
∟(...) Produkty zawierające środki konserwujące, w stosunku do których, teoretycznie, takie zarzuty mogłyby być kierowane są klasyfikowane w innym kodzie PKWiU, tj. w kodzie 10.72.19.0 obejmującym Pozostałe piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane. Wprowadzenie dodatkowego kryterium świeżości ze względu na krótki termin (...)
2014.09.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-715/14/BS
∟(...) się w jednym z grupowań:gdy nie zawierają środków konserwujących - PKWiU 10.71.12.0 -.,Wyroby ciastkarskie, świeże”gdy zawierają środki konserwujące - PKWiU 10.72.19.0 - „Pozostałe piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane”. W uzupełnieniu wniosku Wnioskodawca wskazał, że słomki ptysiowe, których termin (...)
2014.07.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-358/14-2/AW
∟(...) do ustawy, zawierającego „Wykaz towarów i usług, opodatkowanych obecnie stawką podatku w wysokości 8%, wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.72.19.0 „Pozostałe piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane – wyłącznie chleb przaśny (maca), opłatki sakralne i podobne produkty, bułka (...)
2014.06.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-406/14/BS
∟(...) pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego, dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku przy sprzedaży wyrobu sklasyfikowanego w PKWiU 10.72.19.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 14 kwietnia 2014 r. został złożony wniosek o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego w (...)
2014.02.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1126/13-4/MR
∟(...) nie przekraczają określonej liczby dni, tj. 45 dni. Natomiast pod pozycją 35 załączniku nr 3 do ustawy wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.72.19.0, tj. „Pozostałe piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane – wyłącznie chleb przaśny (maca), opłatki sakralne i podobne produkty, bułka (...)
2014.01.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1022/13-3/MR
∟(...) podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dla bułki tartej z dodatkiem przypraw naturalnych (np. kurkumy lub papryki) sklasyfikowanej pod symbolem PKWiU 10.72.19.0 – jest prawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 22 października 2013 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od (...)
2013.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1165/13-2/ISZ
∟(...) wyrobów produkowanych przez Spółkę, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami przekracza 45 dni.Spółka w 2010 r. uzyskała klasyfikację statystyczną towarów w kodzie 10.72.19.0 PKWiU z 2008 r. tj. Suchary i herbatniki konserwowane wyroby ciastkarskie i ciastka (Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r., Dz.U Nr 207 (...)
2013.12.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1164/13-2/AW
∟(...) produkowanych przez Spółkę, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami przekracza 45 dni. Spółka w 2010 r. uzyskała klasyfikację statystyczną towarów w kodzie 10.72.19.0 PKWiU z 2008 r., tj. Suchary i herbatniki; konserwowane wyroby ciastkarskie i ciastka (Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r.; Dz. U. Nr (...)
2013.06.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-393/13-4/IGo
∟(...) i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane (np. paluszki)W załączniku nr 3 do ustawy, pod pozycją 35 wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.72.19.0, t.j. „Pozostałe piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane - wyłącznie chleb przaśny (maca), opłatki sakralne i podobne produkty, bułka (...)
2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-163/13/ICz
∟(...) 10.72.11.0 wg PKWiU z 2008r., tosty z chleba i podobne tosty, klasyfikowane do grupowania 10.72.11.0 wg PKWiU z 2008r., chleb przaśny (maca) klasyfikowaną do grupowania 10.72.19.0 wg PKWiU z 2008r. ze stawką VAT wynoszącą 5% oraz pieczywo świeże, klasyfikowane do grupowania 10.71.11 według PKWiU z 2008 r., którego data minimalnej (...)
2012.08.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-393/12-2/AS
∟(...) VAT dla dostawy produkowanych wyrobów: groszku ptysiowego, słomki ptysiowej zdobionej cukrem, słomki ptysiowej w polewie czekoladowej - sklasyfikowanych w PKWiU w grupie 10.72.19.0, zatem ich dostawa podlegać będzie opodatkowaniu stawką podatku VAT w wysokości 23%. Rodzaj dokumentu (...)
2011.10.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-1143/11-2/JL
∟(...) zakupu i instalacji maszyn do produkcji wafli. Wytwarzane wafle w związku z technologią produkcji będą klasyfikowane jako wafle wytłaczane i sklasyfikowane pod kodem 10.72.19.0 według PKWiU z 2008r. W związku z powyższym zadano następujące pytanie.Czy dla produkowanych wafli tłoczonych przy ich dostawie Wnioskodawca będzie miał (...)
2011.09.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-232/11-4/JN
∟(...) Wnioskodawca kupuje od dostawcy pieczywo mrożone o przedłużonym terminie do spożycia powyżej 14 dni (PKWiU 10.71.11.0) oraz wyroby ciastkarskie zamrożone (PKWiU 10.72.19.0) oraz (10.71.12.10). Jednakże w wyniku zastosowanych procesów technologicznych – rozmrażanie i pieczenie w piecu – powstaje pieczywo świeże, gotowe od (...)
2011.07.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-100/11-2/IG
∟(...) wyroby ciastkarskie (niebędące chlebem przaśnym (macą), opłatkami sakralnymi lub podobnymi produktami bądź bułką tartą) sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.72.19.0 jako pozostałe piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane, są opodatkowane podstawową, tj. 23% stawką podatku od towarów i usług - zgodnie z (...)
2011.06.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-407/11/TS
∟(...) piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane – wyłącznie chleb przaśny (maca), opłatki sakralne i podobne produkty, bułka tarta” (symbol PKWiU ex 10.72.19.0). Zgodnie z art. 2 pkt 30 ustawy o podatku od towarów i usług, przez PKWiU ex – rozumie się zakres wyrobów lub usług węższy niż określony w danym (...)
2011.04.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-110/11/ASz
∟(...) prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dla:wyrobów (towarów), dla których Wnioskodawca wskazał symbol PKWiU (2008r.): 10.72.19.0 i 10.82.24.0 – jest prawidłowe,wyrobów (towarów), dla których Wnioskodawca wskazał symbol PKWiU (2008r.) 10.61.33.0 i 10.72.12.0 - jest nieprawidłowe . (...)
2011.04.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-103b/11/MS
∟(...) pszenny – częściowo upieczony z nadzieniem z kurczaka, suszonych pomidorów, sera mozzarella, mieszanki warzyw i sosów). Produkt ten został zaklasyfikowany do PKWiU 10.72.19.0 (klasyfikacja Urzędu Statystycznego w Łodzi). W uzupełnieniu wniosku wskazano, iż z uwagi na fakt, że Spółka nie zgadzała się z interpretacją urzędu (...)
2011.04.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-51/11-2/EN
∟(...) stan faktyczny.Wnioskodawca kupuje od dostawcy pieczywo mrożone o przedłużonym terminie do spożycia powyżej 14 dni oraz wyroby ciastkarskie zamrożone (PKWiU 10.72.19.0). Jednakże w wyniku zastosowanych procesów technologicznych – rozmrażanie i pieczenie w piecu – powstaje pieczywo świeże, gotowe od razu do (...)
2011.03.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-22/11-2/MS
∟(...) 35 załącznika nr 3 do ustawy wyroby objęte preferencyjną stawką podatku ustawodawca wyraźnie ograniczył zakres jej stosowania do wybranych wyrobów z grupowania PKWiU 10.72.19.0 – chleb przaśny (maca), opłatki sakralne i podobne produkty oraz bułka tarta.Z opisu stanu faktycznego nie wynika natomiast, aby Wnioskodawca w ramach (...)
2011.03.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1299/10-2/KB
∟(...) o nazwie „papier ryżowy” w opakowaniach detalicznych 454 g, skład produktu: ryż (90%), woda, sól. Papier ryżowy jest klasyfikowany pod symbolem PKWiU (2008) 10.72.19.0, wcześniej pod nr PKWiU (2004) 15.82.13-20.00. Podatnik wcześniej już otrzymał interpretację Naczelnika Urzędu Skarbowego z dnia 20.07.2004 r., zgodnie z (...)
2011.02.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1177/10/TS
∟(...) z dnia 18 lutego 2011 r. wskazano, iż produkt o nazwie „bułka tarta smakowa” oraz „bułka tarta bezglutenowa” powinien być sklasyfikowany w PKWiU w grupowaniu 10.72.19.0, t.j. jako „pozostałe piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane”. Na dzień złożenia uzupełnienia Spółdzielnia oczekuje na nadanie przez (...)
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.