Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.72.19.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.72.19.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


25/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.72.19.0 -

1

2017.12.15 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.597.2017.2.KOM
     ∟(...) wytłaczania mieszaniny wody, mąk i dodatków, bez użycia zakwasu. Na podstawie technologii wypieku firma uznaje, że dla tego rodzaju produktów właściwy jest kod PKWiU 10.72.19.0 obejmujący „Pozostałe piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane”. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie: Jak należy (...)

2017.05.17 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.5.2017.2.KOM
     ∟(...) że preferencyjnej (8%) stawce podatku od towarów i usług, spośród piekarskich i ciastkarskich wyrobów suchych lub konserwowanych - sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.72.19.0, podlegają od 1 stycznia 201l r. tylko chleb przaśny (maca), opłatki sakralne i podobne produkty oraz bułka tarta. Tym samym, analiza powołanych przepisów w (...)

2016.04.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-393/13/16-7/S/IGo
     ∟(...) i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane (np. paluszki) W załączniku nr 3 do ustawy, pod pozycją 35 wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.72.19.0, t.j. „Pozostałe piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane - wyłącznie chleb przaśny (maca), opłatki sakralne i podobne produkty, bułka (...)

2015.02.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1137/14/KO
     ∟(...) przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie opodatkowania właściwą stawką dostawy produktów sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.72.19.0 – jest nieprawidłowe. UZASADNIENIEW dniu 17 listopada 2014 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego w (...)

2014.09.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-707/14-2/EN
     ∟(...) Produkty zawierające środki konserwujące, w stosunku do których, teoretycznie, takie zarzuty mogłyby być kierowane są klasyfikowane w innym kodzie PKWiU, tj. w kodzie 10.72.19.0 obejmującym Pozostałe piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane. Wprowadzenie dodatkowego kryterium świeżości ze względu na krótki termin (...)

2014.09.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-715/14/BS
     ∟(...) się w jednym z grupowań:gdy nie zawierają środków konserwujących - PKWiU 10.71.12.0 -.,Wyroby ciastkarskie, świeże”gdy zawierają środki konserwujące - PKWiU 10.72.19.0 - „Pozostałe piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane”. W uzupełnieniu wniosku Wnioskodawca wskazał, że słomki ptysiowe, których termin (...)

2014.07.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-358/14-2/AW
     ∟(...) do ustawy, zawierającego „Wykaz towarów i usług, opodatkowanych obecnie stawką podatku w wysokości 8%, wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.72.19.0 „Pozostałe piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane – wyłącznie chleb przaśny (maca), opłatki sakralne i podobne produkty, bułka (...)

2014.06.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-406/14/BS
     ∟(...) pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego, dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku przy sprzedaży wyrobu sklasyfikowanego w PKWiU 10.72.19.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 14 kwietnia 2014 r. został złożony wniosek o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego w (...)

2014.02.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1126/13-4/MR
     ∟(...) nie przekraczają określonej liczby dni, tj. 45 dni. Natomiast pod pozycją 35 załączniku nr 3 do ustawy wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.72.19.0, tj. „Pozostałe piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane – wyłącznie chleb przaśny (maca), opłatki sakralne i podobne produkty, bułka (...)

2014.01.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1022/13-3/MR
     ∟(...) podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dla bułki tartej z dodatkiem przypraw naturalnych (np. kurkumy lub papryki) sklasyfikowanej pod symbolem PKWiU 10.72.19.0 – jest prawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 22 października 2013 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od (...)

2013.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1165/13-2/ISZ
     ∟(...) wyrobów produkowanych przez Spółkę, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami przekracza 45 dni.Spółka w 2010 r. uzyskała klasyfikację statystyczną towarów w kodzie 10.72.19.0 PKWiU z 2008 r. tj. Suchary i herbatniki konserwowane wyroby ciastkarskie i ciastka (Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r., Dz.U Nr 207 (...)

2013.12.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1164/13-2/AW
     ∟(...) produkowanych przez Spółkę, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami przekracza 45 dni. Spółka w 2010 r. uzyskała klasyfikację statystyczną towarów w kodzie 10.72.19.0 PKWiU z 2008 r., tj. Suchary i herbatniki; konserwowane wyroby ciastkarskie i ciastka (Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r.; Dz. U. Nr (...)

2013.06.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-393/13-4/IGo
     ∟(...) i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane (np. paluszki)W załączniku nr 3 do ustawy, pod pozycją 35 wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.72.19.0, t.j. „Pozostałe piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane - wyłącznie chleb przaśny (maca), opłatki sakralne i podobne produkty, bułka (...)

2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-163/13/ICz
     ∟(...) 10.72.11.0 wg PKWiU z 2008r., tosty z chleba i podobne tosty, klasyfikowane do grupowania 10.72.11.0 wg PKWiU z 2008r., chleb przaśny (maca) klasyfikowaną do grupowania 10.72.19.0 wg PKWiU z 2008r. ze stawką VAT wynoszącą 5% oraz pieczywo świeże, klasyfikowane do grupowania 10.71.11 według PKWiU z 2008 r., którego data minimalnej (...)

2012.08.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-393/12-2/AS
     ∟(...) VAT dla dostawy produkowanych wyrobów: groszku ptysiowego, słomki ptysiowej zdobionej cukrem, słomki ptysiowej w polewie czekoladowej - sklasyfikowanych w PKWiU w grupie 10.72.19.0, zatem ich dostawa podlegać będzie opodatkowaniu stawką podatku VAT w wysokości 23%.   Rodzaj dokumentu (...)

2011.10.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-1143/11-2/JL
     ∟(...) zakupu i instalacji maszyn do produkcji wafli. Wytwarzane wafle w związku z technologią produkcji będą klasyfikowane jako wafle wytłaczane i sklasyfikowane pod kodem 10.72.19.0 według PKWiU z 2008r. W związku z powyższym zadano następujące pytanie.Czy dla produkowanych wafli tłoczonych przy ich dostawie Wnioskodawca będzie miał (...)

2011.09.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-232/11-4/JN
     ∟(...) Wnioskodawca kupuje od dostawcy pieczywo mrożone o przedłużonym terminie do spożycia powyżej 14 dni (PKWiU 10.71.11.0) oraz wyroby ciastkarskie zamrożone (PKWiU 10.72.19.0) oraz (10.71.12.10). Jednakże w wyniku zastosowanych procesów technologicznych – rozmrażanie i pieczenie w piecu – powstaje pieczywo świeże, gotowe od (...)

2011.07.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-100/11-2/IG
     ∟(...) wyroby ciastkarskie (niebędące chlebem przaśnym (macą), opłatkami sakralnymi lub podobnymi produktami bądź bułką tartą) sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.72.19.0 jako pozostałe piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane, są opodatkowane podstawową, tj. 23% stawką podatku od towarów i usług - zgodnie z (...)

2011.06.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-407/11/TS
     ∟(...) piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane – wyłącznie chleb przaśny (maca), opłatki sakralne i podobne produkty, bułka tarta” (symbol PKWiU ex 10.72.19.0). Zgodnie z art. 2 pkt 30 ustawy o podatku od towarów i usług, przez PKWiU ex – rozumie się zakres wyrobów lub usług węższy niż określony w danym (...)

2011.04.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-110/11/ASz
     ∟(...) prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dla:wyrobów (towarów), dla których Wnioskodawca wskazał symbol PKWiU (2008r.): 10.72.19.0 i 10.82.24.0 – jest prawidłowe,wyrobów (towarów), dla których Wnioskodawca wskazał symbol PKWiU (2008r.) 10.61.33.0 i 10.72.12.0 - jest nieprawidłowe . (...)

2011.04.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-103b/11/MS
     ∟(...) pszenny – częściowo upieczony z nadzieniem z kurczaka, suszonych pomidorów, sera mozzarella, mieszanki warzyw i sosów). Produkt ten został zaklasyfikowany do PKWiU 10.72.19.0 (klasyfikacja Urzędu Statystycznego w Łodzi). W uzupełnieniu wniosku wskazano, iż z uwagi na fakt, że Spółka nie zgadzała się z interpretacją urzędu (...)

2011.04.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-51/11-2/EN
     ∟(...) stan faktyczny.Wnioskodawca kupuje od dostawcy pieczywo mrożone o przedłużonym terminie do spożycia powyżej 14 dni oraz wyroby ciastkarskie zamrożone (PKWiU 10.72.19.0). Jednakże w wyniku zastosowanych procesów technologicznych – rozmrażanie i pieczenie w piecu – powstaje pieczywo świeże, gotowe od razu do (...)

2011.03.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-22/11-2/MS
     ∟(...) 35 załącznika nr 3 do ustawy wyroby objęte preferencyjną stawką podatku ustawodawca wyraźnie ograniczył zakres jej stosowania do wybranych wyrobów z grupowania PKWiU 10.72.19.0 – chleb przaśny (maca), opłatki sakralne i podobne produkty oraz bułka tarta.Z opisu stanu faktycznego nie wynika natomiast, aby Wnioskodawca w ramach (...)

2011.03.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1299/10-2/KB
     ∟(...) o nazwie „papier ryżowy” w opakowaniach detalicznych 454 g, skład produktu: ryż (90%), woda, sól. Papier ryżowy jest klasyfikowany pod symbolem PKWiU (2008) 10.72.19.0, wcześniej pod nr PKWiU (2004) 15.82.13-20.00. Podatnik wcześniej już otrzymał interpretację Naczelnika Urzędu Skarbowego z dnia 20.07.2004 r., zgodnie z (...)

2011.02.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1177/10/TS
     ∟(...) z dnia 18 lutego 2011 r. wskazano, iż produkt o nazwie „bułka tarta smakowa” oraz „bułka tarta bezglutenowa” powinien być sklasyfikowany w PKWiU w grupowaniu 10.72.19.0, t.j. jako „pozostałe piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane”. Na dzień złożenia uzupełnienia Spółdzielnia oczekuje na nadanie przez (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj