Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.82.23.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.82.23.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


6/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.82.23.0 -

1

2019.05.20 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.189.2019.2.RH
     ∟(...) mogą być uznawane za wyroby dietetyczne środki specjalnego przeznaczenia. Powyższe powoduje również, że opisanych wyrobów nie można uznać za produkty opisane kodem 10.82.23.0 wyroby cukiernicze (włączając białą czekoladę), z wyłączeniem zawierających kakao, ponieważ wyroby te nie posiadają w swoim składzie cukru. Opisane w (...)

2015.04.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/4512-80/15/AŚ
     ∟(...) gastronomicznej). Usługi sprzedaży waty cukrowej oraz popcornu nie stanowią usługi kateringowej. Działalność Wnioskodawcy - sprzedaż waty cukrowej według PKWiU to 10.82.23.0 natomiast sprzedaż popcornu to 10.61.33 PKD działalności Wnioskodawcy 56.10.B PKWiU 56.10.1 W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie (...)

2014.12.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1005/14-4/MT
     ∟(...) co następuje:Wnioskodawczyni informuje, że opisywane we wniosku produkty bezglutenowe lub posiadające certyfikat EKO będą zaklasyfikowane do grupy PKWiU o symbolu 10.82.23.0 – Wyroby cukiernicze (włącznie z białą czekoladą), z wyłączeniem zawierających kakao.W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie: Czy (...)

2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-167/13/ICz
     ∟(...) 45 dni, herbatniki, wyroby ciastkarskie i ciastka konserwowane, klasyfikowane do grupowania 10.72.1 według PKWiU z 2008r., wyroby cukiernicze, klasyfikowane do grupowania 10.82.23.0 według PKWiU z 2008r. ze stawką VAT wynoszącą 23% oraz­wyroby ciastkarskie i ciastka świeże, klasyfikowane do grupowania 10.71.12 według PKWiU z 2008r., (...)

2012.08.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-430/12-4/MR
     ∟(...) sok jabłkowy 10.32.16.0, lody 10.52.10.0, ciastka 10.71.12.0, kawa 10.83.11.0, herbata 10.83.14.0, pizza 10.85.19.0, gotowe posiłki z mięsa 10.85.11.0, wyroby cukiernicze 10.82.23.0, gotowe posiłki na bazie wyrobów mącznych 10.85.14.0, czekolada i batony czekoladowe 10.82.22.0. Wnioskodawca jest zarejestrowanym, czynnym podatnikiem podatku (...)

2011.07.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-23/11-4/PM
     ∟(...) Rady Ministrów w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) z dnia 29 października 2008r. Wnioskodawca zaklasyfikował: przetwory owocowe pod symbolem PKWiU 10.82.23.0,przetwory spożywcze zawierające w składzie kakao pod symbolem PKWiU 10.82.21.0, naturalny aromat wanilii - bourbon (mieszaninę substancji zapachowych (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj