Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.82.23.0
-
6/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.82.23.0 -
1
2019.05.20 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.189.2019.2.RH
∟(...) mogą być uznawane za wyroby dietetyczne środki specjalnego przeznaczenia. Powyższe powoduje również, że opisanych wyrobów nie można uznać za produkty opisane kodem 10.82.23.0 wyroby cukiernicze (włączając białą czekoladę), z wyłączeniem zawierających kakao, ponieważ wyroby te nie posiadają w swoim składzie cukru. Opisane w (...)
2015.04.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/4512-80/15/AŚ
∟(...) gastronomicznej). Usługi sprzedaży waty cukrowej oraz popcornu nie stanowią usługi kateringowej. Działalność Wnioskodawcy - sprzedaż waty cukrowej według PKWiU to 10.82.23.0 natomiast sprzedaż popcornu to 10.61.33 PKD działalności Wnioskodawcy 56.10.B PKWiU 56.10.1 W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie (...)
2014.12.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1005/14-4/MT
∟(...) co następuje:Wnioskodawczyni informuje, że opisywane we wniosku produkty bezglutenowe lub posiadające certyfikat EKO będą zaklasyfikowane do grupy PKWiU o symbolu 10.82.23.0 – Wyroby cukiernicze (włącznie z białą czekoladą), z wyłączeniem zawierających kakao.W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie: Czy (...)
2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-167/13/ICz
∟(...) 45 dni, herbatniki, wyroby ciastkarskie i ciastka konserwowane, klasyfikowane do grupowania 10.72.1 według PKWiU z 2008r., wyroby cukiernicze, klasyfikowane do grupowania 10.82.23.0 według PKWiU z 2008r. ze stawką VAT wynoszącą 23% orazwyroby ciastkarskie i ciastka świeże, klasyfikowane do grupowania 10.71.12 według PKWiU z 2008r., (...)
2012.08.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-430/12-4/MR
∟(...) sok jabłkowy 10.32.16.0, lody 10.52.10.0, ciastka 10.71.12.0, kawa 10.83.11.0, herbata 10.83.14.0, pizza 10.85.19.0, gotowe posiłki z mięsa 10.85.11.0, wyroby cukiernicze 10.82.23.0, gotowe posiłki na bazie wyrobów mącznych 10.85.14.0, czekolada i batony czekoladowe 10.82.22.0. Wnioskodawca jest zarejestrowanym, czynnym podatnikiem podatku (...)
2011.07.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-23/11-4/PM
∟(...) Rady Ministrów w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU) z dnia 29 października 2008r. Wnioskodawca zaklasyfikował: przetwory owocowe pod symbolem PKWiU 10.82.23.0,przetwory spożywcze zawierające w składzie kakao pod symbolem PKWiU 10.82.21.0, naturalny aromat wanilii - bourbon (mieszaninę substancji zapachowych (...)
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.