Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.84.12.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.84.12.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


37/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.84.12.0 -

1 2

2018.01.23 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.680.2017.1.IZ
     ∟(...) o której mowa w art. 41 ust. 2, art. 120 ust. 2 i 3 oraz w tytule załącznika nr 3 do ustawy, wynosi 8%. Pod pozycją 41 załącznika nr 3 do ustawy wymieniono grupę ex 10.84.12.0, tj. „Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda, z wyłączeniem musztardy gotowej”. Należy zauważyć, że w myśl art. 2 (...)

2018.01.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.644.2017.2.KOM
     ∟(...) suszenia, łamania, i traktowanie parą wodną w celu wyeliminowania mikroorganizmów, konfekcjonowany w torebki o pojemności 10 g, mieszcząca się w grupowaniu PKWiU 10.84.12.0, (dalej: „Zioła prowansalskie”);inne:suszona cebula w małych kawałkach - towar zakupiony w USA w postaci owoców poddany procesowi obierania, oczyszczania, (...)

2017.12.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.595.2017.1.KOM
     ∟(...) suszenia, łamania, i traktowanie parą wodną w celu wyeliminowania mikroorganizmów, konfekcjonowany w torebki o pojemności 10 g, mieszcząca się w grupowaniu PKWiU 10.84.12.0, (dalej: „Zioła prowansalskie”); inne: suszona cebula w małych kawałkach - towar zakupiony w USA w postaci owoców poddany procesowi obierania, (...)

2016.12.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP3.4512.822.2016.2.ISZ
     ∟(...) swojej działalności Spółka dostarcza następujące środki spożywcze: keczup, majonez i inne wieloskładnikowe sosy, w tym sos musztardowy, klasyfikowane do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r., opodatkowane stawką VAT wynoszącą 8%; orazmusztardę gotową, w różnych smakach i gatunkach, klasyfikowaną do grupowania 10.84.12.0 wg (...)

2016.08.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-598/16-2/ISZ
     ∟(...) swojej działalności Spółka dostarcza następujące środki spożywcze: keczup, majonez i inne wieloskładnikowe sosy, w tym sos musztardowy, klasyfikowane do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r., opodatkowane stawką VAT wynoszącą 8%; orazmusztardę gotową, w różnych smakach i gatunkach, klasyfikowaną do grupowania 10.84.12.0 wg (...)

2016.08.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-597/16-2/ISZ
     ∟(...) swojej działalności Spółka dostarcza następujące środki spożywcze: keczup, majonez i inne wieloskładnikowe sosy, w tym sos musztardowy, klasyfikowane do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r., opodatkowane stawką VAT wynoszącą 8%; orazmusztardę gotową, w różnych smakach i gatunkach, klasyfikowaną do grupowania 10.84.12.0 wg (...)

2016.01.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-946/15/EK
     ∟(...) kebabu PKWiU ex 10.85.1. Wnioskodawca powinien stosować stawkę VAT w wysokości 5%? 2.Czy do dodatków sprzedawanych jako oddzielny towar t.j: ketchupu (PKWiU 10.84.12.0), majonezu (PKWiU 10.84.12.0), musztardy (PKWiU 10.84.12), sosu diablo (PKWiU 10.84.12.0), sosu greckiego (PKWiU 10.84.12.0), porcji cebulki prażonej (PKWiU (...)

2016.01.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-855/15-2/ISZ
     ∟(...) swojej działalności Spółka dostarcza następujące środki spożywcze: keczup, majonez i inne wieloskładnikowe sosy, w tym sos musztardowy, klasyfikowane do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r., opodatkowane stawką VAT wynoszącą 8%;orazmusztardę gotową, w różnych smakach i gatunkach, klasyfikowaną do grupowania 10.84.12.0 wg (...)

2015.12.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-994/15-2/MT
     ∟(...) swojej działalności Spółka dostarcza następujące środki spożywcze: keczup, majonez i inne wieloskładnikowe sosy, w tym sos musztardowy, klasyfikowane do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r., opodatkowane stawką VAT wynoszącą 8%; orazmusztardę gotową, w różnych smakach i gatunkach, klasyfikowaną do grupowania 10.84.12.0 wg (...)

2015.07.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-342/15/BW
     ∟(...) odnośnie klasyfikacji produktów o nazwie: mix, classic, natural oraz przyprawa do steków z kurczaka bez glutaminianu (do drobiu), które zakwalifikował w grupowaniu PKWiU 10.84.12.0 "sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda".W piśmie z 15 czerwca 2015r. (na pytanie tut. Organu o jednoznaczne wskazanie nazwy (...)

2015.06.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-265/15-2/KC
     ∟(...) muszkatołowa, ziele angielskie i pieprz - pakowana w saszetki (dalej: „Przyprawa Do Piernika”) Produkty wymienione powyżej w punktach 28-40, mieszczące się w PKWiU 10.84.12.0, będą w dalszej części niniejszego wniosku określane łącznie jako: „Mieszanki”. Wszystkie powyżej wymienione produkty w punktach 1-38 będą w dalszej (...)

2015.05.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-264/15-2/AP
     ∟(...) przez Spółkę, obejmuje m.in.: gotowe musztardy, mieszczące się w grupowaniu PKWiU (t.j. Dz. U. z 2008 r. Nr 207, poz. 1293, z późn. zm., zwane dalej: „PKWiU”) 10.84.12.0 „Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda”. Oferowane przez Spółkę produkty z tej kategorii to w szczególności: (...)

2014.11.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-889/13/14-5/S/RR
     ∟(...) 2014 r. Strona poinformowała, że prześle dokumenty potwierdzające podobieństwo musztardy gotowej i innych sosów zimnych, dla których właściwy jest kod PKWiU 10.84.12.0, ze szczególnym uwzględnieniem podobieństwa musztardy gotowej i sosu musztardowego.Do pisma z dnia 9 października 2014 r. (data wpływu 13 października 2014 (...)

2013.12.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-742/13-2/AW
     ∟(...) zdarzenie przyszłe. Spółdzielnia X, zwana dalej „Spółdzielnią”, jest producentem wyrobów spożywczych i posiada w swojej ofercie produktowej wyroby m.in. z pozycji 10.84.12.0 określonej w rozporządzeniu Rady Ministrów z 29-10-2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (Dz. U. Nr 207, poz. 1293 ze zm.). Są to (...)

2013.11.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-889/13-2/RR
     ∟(...) pomijając sprzeczne z nimi przepisy krajowe.Spółka zwraca również uwagę, że zróżnicowanie stawek VAT dla dostaw podobnych towarów (towarów ujętych w kodzie 10.84.12.0 PKWiU) oznacza wprowadzenie ograniczeń ilościowych w dostawach towarów objętych gorszymi warunkami podatkowymi (opodatkowanych 23% stawką VAT) z art. 34 i (...)

2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-3/MN
     ∟(...) a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z odrębnymi przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 45 dni;(PKWiU ex 10.84.12.0) Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda, z wyłączeniem musztardy gotowej;(PKWiU ex 10.89.19.0) Pozostałe różne artykuły (...)

2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-2/MN
     ∟(...) a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z odrębnymi przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 45 dni;(PKWiU ex 10.84.12.0) Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda, z wyłączeniem musztardy gotowej;(PKWiU ex 10.89.19.0) Pozostałe różne artykuły (...)

2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-2/MN
     ∟(...) a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z odrębnymi przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 45 dni;(PKWiU ex 10.84.12.0) Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda, z wyłączeniem musztardy gotowej;(PKWiU ex 10.89.19.0) Pozostałe różne artykuły (...)

2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-3/MN
     ∟(...) a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z odrębnymi przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 45 dni;(PKWiU ex 10.84.12.0) Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda, z wyłączeniem musztardy gotowej;(PKWiU ex 10.89.19.0) Pozostałe różne artykuły (...)

2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-161/13/AB
     ∟(...) 0%, 3%, 7% i 22% VAT). Między innymi w ramach swojej działalności Spółka sprzedaje w swoich sklepach następujące środki spożywcze:keczup, klasyfikowany do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r.,majonez, klasyfikowany do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r.,chrzan, klasyfikowany do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r.,inne (...)

2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-162/13/KO
     ∟(...) do grupowania 01.28.14.0 wg PKWiU z 2008 r.,jagody jałowca, klasyfikowane do grupowania 01.28.14.0 wg PKWiU z 2008 r.,pieprz ziołowy, klasyfikowany do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r.,mieszanki przypraw, klasyfikowane do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r. ze stawką VAT wynoszącą 8% orazsól spożywcza, klasyfikowaną (...)

2013.04.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-355/13-2/IGo
     ∟(...) Stawki podatku Słowa kluczowe produkty stawki podatku Istota interpretacji Sprzedaż produktu „Soczyste udka z kurczaka” sklasyfikowanego w grupowaniu PKWiU 10.84.12.0 winna być opodatkowana preferencyjną stawką podatku VAT w wysokości 8% zgodnie z art. 41 ust. 2 w zw. z art. 146a pkt 2 ustawy jako wymieniony w poz. 41 (...)

2013.04.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-356/13-2/IGo
     ∟(...) Stawki podatku Słowa kluczowe produkty stawki podatku Istota interpretacji Sprzedaż produktu „Soczysta karkówka” sklasyfikowanego w grupowaniu PKWiU 10.84.12.0 winna być opodatkowana preferencyjną stawką podatku VAT w wysokości 8% zgodnie z art. 41 ust. 2 w zw. z art. 146a pkt 2 ustawy jako wymieniony w poz. 41 (...)

2013.04.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-354/13-2/AW
     ∟(...) 10, 09-402 Płock . (...)

2013.04.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-353/13-2/AW
     ∟(...) 09-402 Płock . (...)

2012.11.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-687/12-5/IG
     ∟(...) Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług brak jest takiego pojęcia jak "zestaw". Wobec tego zaklasyfikowanie przez Wnioskodawcę przedmiotowego zestawu do grupowania 10.84.12.0 Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda, jako najbardziej adekwatnego, jest bezpodstawne. Natomiast elementy tego "zestawu", (...)

2012.08.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-463/12/KO
     ∟(...) mieszanek przypraw. Zgodnie z art. 41 ust. 2 ustawy o VAT w związku z poz. 41 załącznika nr 3 do ustawy mieszanki przypraw sklasyfikowane według PKWiU 2008 w grupowaniu 10.84.12.0 „Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda są opodatkowane stawką 8% VAT. Jednocześnie, Spółka pragnie zauważyć, że (...)

2012.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1225/11/BW
     ∟(...) podatku VAT – 5%, któremu według PKWiU przypisuje się kod 10.73.11.0.Natomiast sos do makaronu podlega opodatkowaniu podatkiem VAT w wysokości 8% kod według PKWiU 10.84.12.0 Cena jednostkowa sosu przewyższa wartość makaronu znajdującego się w zestawie. W uzupełnieniu stanu faktycznego, Wnioskodawca wskazał:Przedmiotem zestawu (...)

2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-2/AW
     ∟(...) terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 45 dni.Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda (PKWiU ex 10.84.12.0), z wyłączeniem musztardy gotowej.Zupy i buliony oraz przetwory z nich (PKWiU 10.89.11.0).Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej (...)

2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-3/AW
     ∟(...) terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 45 dni.Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda (PKWiU ex 10.84.12.0), z wyłączeniem musztardy gotowej.Zupy i buliony oraz przetwory z nich (PKWiU 10.89.11.0).Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej (...)

1 2

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj