Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.84.12.0
-
37/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.84.12.0 -
1 2
2018.01.23 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.680.2017.1.IZ
∟(...) o której mowa w art. 41 ust. 2, art. 120 ust. 2 i 3 oraz w tytule załącznika nr 3 do ustawy, wynosi 8%. Pod pozycją 41 załącznika nr 3 do ustawy wymieniono grupę ex 10.84.12.0, tj. „Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda, z wyłączeniem musztardy gotowej”. Należy zauważyć, że w myśl art. 2 (...)
2018.01.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.644.2017.2.KOM
∟(...) suszenia, łamania, i traktowanie parą wodną w celu wyeliminowania mikroorganizmów, konfekcjonowany w torebki o pojemności 10 g, mieszcząca się w grupowaniu PKWiU 10.84.12.0, (dalej: „Zioła prowansalskie”);inne:suszona cebula w małych kawałkach - towar zakupiony w USA w postaci owoców poddany procesowi obierania, oczyszczania, (...)
2017.12.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.595.2017.1.KOM
∟(...) suszenia, łamania, i traktowanie parą wodną w celu wyeliminowania mikroorganizmów, konfekcjonowany w torebki o pojemności 10 g, mieszcząca się w grupowaniu PKWiU 10.84.12.0, (dalej: „Zioła prowansalskie”); inne: suszona cebula w małych kawałkach - towar zakupiony w USA w postaci owoców poddany procesowi obierania, (...)
2016.12.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - 1462-IPPP3.4512.822.2016.2.ISZ
∟(...) swojej działalności Spółka dostarcza następujące środki spożywcze: keczup, majonez i inne wieloskładnikowe sosy, w tym sos musztardowy, klasyfikowane do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r., opodatkowane stawką VAT wynoszącą 8%; orazmusztardę gotową, w różnych smakach i gatunkach, klasyfikowaną do grupowania 10.84.12.0 wg (...)
2016.08.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-598/16-2/ISZ
∟(...) swojej działalności Spółka dostarcza następujące środki spożywcze: keczup, majonez i inne wieloskładnikowe sosy, w tym sos musztardowy, klasyfikowane do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r., opodatkowane stawką VAT wynoszącą 8%; orazmusztardę gotową, w różnych smakach i gatunkach, klasyfikowaną do grupowania 10.84.12.0 wg (...)
2016.08.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-597/16-2/ISZ
∟(...) swojej działalności Spółka dostarcza następujące środki spożywcze: keczup, majonez i inne wieloskładnikowe sosy, w tym sos musztardowy, klasyfikowane do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r., opodatkowane stawką VAT wynoszącą 8%; orazmusztardę gotową, w różnych smakach i gatunkach, klasyfikowaną do grupowania 10.84.12.0 wg (...)
2016.01.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-946/15/EK
∟(...) kebabu PKWiU ex 10.85.1. Wnioskodawca powinien stosować stawkę VAT w wysokości 5%? 2.Czy do dodatków sprzedawanych jako oddzielny towar t.j: ketchupu (PKWiU 10.84.12.0), majonezu (PKWiU 10.84.12.0), musztardy (PKWiU 10.84.12), sosu diablo (PKWiU 10.84.12.0), sosu greckiego (PKWiU 10.84.12.0), porcji cebulki prażonej (PKWiU (...)
2016.01.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-855/15-2/ISZ
∟(...) swojej działalności Spółka dostarcza następujące środki spożywcze: keczup, majonez i inne wieloskładnikowe sosy, w tym sos musztardowy, klasyfikowane do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r., opodatkowane stawką VAT wynoszącą 8%;orazmusztardę gotową, w różnych smakach i gatunkach, klasyfikowaną do grupowania 10.84.12.0 wg (...)
2015.12.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-994/15-2/MT
∟(...) swojej działalności Spółka dostarcza następujące środki spożywcze: keczup, majonez i inne wieloskładnikowe sosy, w tym sos musztardowy, klasyfikowane do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r., opodatkowane stawką VAT wynoszącą 8%; orazmusztardę gotową, w różnych smakach i gatunkach, klasyfikowaną do grupowania 10.84.12.0 wg (...)
2015.07.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-342/15/BW
∟(...) odnośnie klasyfikacji produktów o nazwie: mix, classic, natural oraz przyprawa do steków z kurczaka bez glutaminianu (do drobiu), które zakwalifikował w grupowaniu PKWiU 10.84.12.0 "sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda".W piśmie z 15 czerwca 2015r. (na pytanie tut. Organu o jednoznaczne wskazanie nazwy (...)
2015.06.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-265/15-2/KC
∟(...) muszkatołowa, ziele angielskie i pieprz - pakowana w saszetki (dalej: „Przyprawa Do Piernika”) Produkty wymienione powyżej w punktach 28-40, mieszczące się w PKWiU 10.84.12.0, będą w dalszej części niniejszego wniosku określane łącznie jako: „Mieszanki”. Wszystkie powyżej wymienione produkty w punktach 1-38 będą w dalszej (...)
2015.05.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-264/15-2/AP
∟(...) przez Spółkę, obejmuje m.in.: gotowe musztardy, mieszczące się w grupowaniu PKWiU (t.j. Dz. U. z 2008 r. Nr 207, poz. 1293, z późn. zm., zwane dalej: „PKWiU”) 10.84.12.0 „Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda”. Oferowane przez Spółkę produkty z tej kategorii to w szczególności: (...)
2014.11.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-889/13/14-5/S/RR
∟(...) 2014 r. Strona poinformowała, że prześle dokumenty potwierdzające podobieństwo musztardy gotowej i innych sosów zimnych, dla których właściwy jest kod PKWiU 10.84.12.0, ze szczególnym uwzględnieniem podobieństwa musztardy gotowej i sosu musztardowego.Do pisma z dnia 9 października 2014 r. (data wpływu 13 października 2014 (...)
2013.12.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-742/13-2/AW
∟(...) zdarzenie przyszłe. Spółdzielnia X, zwana dalej „Spółdzielnią”, jest producentem wyrobów spożywczych i posiada w swojej ofercie produktowej wyroby m.in. z pozycji 10.84.12.0 określonej w rozporządzeniu Rady Ministrów z 29-10-2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (Dz. U. Nr 207, poz. 1293 ze zm.). Są to (...)
2013.11.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-889/13-2/RR
∟(...) pomijając sprzeczne z nimi przepisy krajowe.Spółka zwraca również uwagę, że zróżnicowanie stawek VAT dla dostaw podobnych towarów (towarów ujętych w kodzie 10.84.12.0 PKWiU) oznacza wprowadzenie ograniczeń ilościowych w dostawach towarów objętych gorszymi warunkami podatkowymi (opodatkowanych 23% stawką VAT) z art. 34 i (...)
2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-3/MN
∟(...) a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z odrębnymi przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 45 dni;(PKWiU ex 10.84.12.0) Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda, z wyłączeniem musztardy gotowej;(PKWiU ex 10.89.19.0) Pozostałe różne artykuły (...)
2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-2/MN
∟(...) a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z odrębnymi przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 45 dni;(PKWiU ex 10.84.12.0) Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda, z wyłączeniem musztardy gotowej;(PKWiU ex 10.89.19.0) Pozostałe różne artykuły (...)
2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-2/MN
∟(...) a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z odrębnymi przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 45 dni;(PKWiU ex 10.84.12.0) Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda, z wyłączeniem musztardy gotowej;(PKWiU ex 10.89.19.0) Pozostałe różne artykuły (...)
2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-3/MN
∟(...) a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z odrębnymi przepisami wyłącznie terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 45 dni;(PKWiU ex 10.84.12.0) Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda, z wyłączeniem musztardy gotowej;(PKWiU ex 10.89.19.0) Pozostałe różne artykuły (...)
2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-161/13/AB
∟(...) 0%, 3%, 7% i 22% VAT). Między innymi w ramach swojej działalności Spółka sprzedaje w swoich sklepach następujące środki spożywcze:keczup, klasyfikowany do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r.,majonez, klasyfikowany do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r.,chrzan, klasyfikowany do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r.,inne (...)
2013.05.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-162/13/KO
∟(...) do grupowania 01.28.14.0 wg PKWiU z 2008 r.,jagody jałowca, klasyfikowane do grupowania 01.28.14.0 wg PKWiU z 2008 r.,pieprz ziołowy, klasyfikowany do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r.,mieszanki przypraw, klasyfikowane do grupowania 10.84.12.0 wg PKWiU z 2008 r. ze stawką VAT wynoszącą 8% orazsól spożywcza, klasyfikowaną (...)
2013.04.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-355/13-2/IGo
∟(...) Stawki podatku Słowa kluczowe produkty stawki podatku Istota interpretacji Sprzedaż produktu „Soczyste udka z kurczaka” sklasyfikowanego w grupowaniu PKWiU 10.84.12.0 winna być opodatkowana preferencyjną stawką podatku VAT w wysokości 8% zgodnie z art. 41 ust. 2 w zw. z art. 146a pkt 2 ustawy jako wymieniony w poz. 41 (...)
2013.04.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-356/13-2/IGo
∟(...) Stawki podatku Słowa kluczowe produkty stawki podatku Istota interpretacji Sprzedaż produktu „Soczysta karkówka” sklasyfikowanego w grupowaniu PKWiU 10.84.12.0 winna być opodatkowana preferencyjną stawką podatku VAT w wysokości 8% zgodnie z art. 41 ust. 2 w zw. z art. 146a pkt 2 ustawy jako wymieniony w poz. 41 (...)
2013.04.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-354/13-2/AW
∟(...) 10, 09-402 Płock . (...)
2013.04.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-353/13-2/AW
∟(...) 09-402 Płock . (...)
2012.11.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-687/12-5/IG
∟(...) Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług brak jest takiego pojęcia jak "zestaw". Wobec tego zaklasyfikowanie przez Wnioskodawcę przedmiotowego zestawu do grupowania 10.84.12.0 Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda, jako najbardziej adekwatnego, jest bezpodstawne. Natomiast elementy tego "zestawu", (...)
2012.08.14 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach
- IBPP2/443-463/12/KO
∟(...) mieszanek przypraw. Zgodnie z art. 41 ust. 2 ustawy o VAT w związku z poz. 41 załącznika nr 3 do ustawy mieszanki przypraw sklasyfikowane według PKWiU 2008 w grupowaniu 10.84.12.0 „Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda są opodatkowane stawką 8% VAT. Jednocześnie, Spółka pragnie zauważyć, że (...)
2012.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1225/11/BW
∟(...) podatku VAT – 5%, któremu według PKWiU przypisuje się kod 10.73.11.0.Natomiast sos do makaronu podlega opodatkowaniu podatkiem VAT w wysokości 8% kod według PKWiU 10.84.12.0 Cena jednostkowa sosu przewyższa wartość makaronu znajdującego się w zestawie. W uzupełnieniu stanu faktycznego, Wnioskodawca wskazał:Przedmiotem zestawu (...)
2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-2/AW
∟(...) terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 45 dni.Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda (PKWiU ex 10.84.12.0), z wyłączeniem musztardy gotowej.Zupy i buliony oraz przetwory z nich (PKWiU 10.89.11.0).Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej (...)
2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-3/AW
∟(...) terminem przydatności do spożycia, termin ten również nie przekracza 45 dni.Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda (PKWiU ex 10.84.12.0), z wyłączeniem musztardy gotowej.Zupy i buliony oraz przetwory z nich (PKWiU 10.89.11.0).Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej (...)
1 2
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.