Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.89.15.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.89.15.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


37/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.89.15.0 -

1 2

2019.06.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-3.4012.209.2019.2.EZ
     ∟(...) VAT, za zakwalifikowaniem ich jako opodatkowanych w wysokości 5% przemawia również fakt, że produkty z tej samej jednostki statystycznej pod oznaczeniem 10.89.12.0 oraz 10.89.15.0 zostały przypisane do niższej stawki VAT, mimo, że też należą do kategorii 10.89. W świetle obowiązującego stanu prawnego stanowisko Wnioskodawcy w (...)

2017.08.10 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-2.4012.203.2017.2.MR
     ∟(...) przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla dostawy produktów sklasyfikowanych pod symbolem PKWIU 10.39.17.0 oraz 10.89.15.0 – jest nieprawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 2 czerwca 2017 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)

2017.07.05 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.119.2017.2.DG
     ∟(...) i napoju ryżowego sklasyfikowanych jako: przetwory homogenizowane oraz żywność dietetyczna (PKWiU 10.86.10.0) – jest prawidłowe;soki i ekstrakty roślinne (PKWiU 10.89.15.0) oraz pozostałe napoje bezalkoholowe (PKWiU 11.07.19.0) – jest nieprawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 18 kwietnia 2017 r. wpłynął do tutejszego organu ww. (...)

2017.02.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP1.4512.35.2017.2.MG
     ∟(...) PKWiU 21.10.60.0 „Gruczoły i pozostałe narządy ich ekstrakty oraz pozostałe substancje pochodzenia ludzkiego lub zwierzęcego, gdzie indziej niesklasyfikowane”.PKWiU 10.89.15.0 „Soki i ekstrakty roślinne, substancje pektynowe, środki zagęszczające i żelujące”.PKWiU 10.89.14.0 „Ekstrakty i soki z mięsa , ryb i bezkręgowców (...)

2017.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP1.4512.40.2017.2.MG
     ∟(...) PKWiU 21.10.60.0 „Gruczoły i pozostałe narządy ich ekstrakty oraz pozostałe substancje pochodzenia ludzkiego lub zwierzęcego, gdzie indziej niesklasyfikowane”.PKWiU 10.89.15.0 „Soki i ekstrakty roślinne, substancje pektynowe, środki zagęszczające i żelujące”.PKWiU 10.89.14.0 „Ekstrakty i soki z mięsa, ryb i bezkręgowców (...)

2017.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP1.4512.36.2017.2.MG
     ∟(...) PKWiU 21.10.60.0 „Gruczoły i pozostałe narządy ich ekstrakty oraz pozostałe substancje pochodzenia ludzkiego lub zwierzęcego, gdzie indziej niesklasyfikowane”.PKWiU 10.89.15.0 „Soki i ekstrakty roślinne, substancje pektynowe, środki zagęszczające i żelujące”.PKWiU 10.89.14.0 „Ekstrakty i soki z mięsa , ryb i bezkręgowców (...)

2017.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP1.4512.38.2017.2.MG
     ∟(...) interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży agarów sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.89.15.0 – jest nieprawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 13 stycznia 2017 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od (...)

2017.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP1.4512.39.2017.2.MG
     ∟(...) PKWiU 21.10.60.0 „Gruczoły i pozostałe narządy ich ekstrakty oraz pozostałe substancje pochodzenia ludzkiego lub zwierzęcego, gdzie indziej niesklasyfikowane”.PKWiU 10.89.15.0 „Soki i ekstrakty roślinne, substancje pektynowe, środki zagęszczające i żelujące”.PKWiU 10.89.14.0 „Ekstrakty i soki z mięsa , ryb i bezkręgowców (...)

2016.12.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP2.4512.534.2016.1.KK
     ∟(...) wyłącznie substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)

2016.03.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1338/14/16-S/EK/BJ
     ∟(...) substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)

2016.03.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1336/14/16-S/BS
     ∟(...) substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)

2016.02.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1337/14/16-S/BS
     ∟(...) substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)

2016.02.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1339/14/16-S/BS
     ∟(...) substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)

2016.02.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1093/15/EA
     ∟(...) substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)

2016.01.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1040/15/EA
     ∟(...) wyłącznie substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)

2016.01.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1033/15/EA
     ∟(...) wyłącznie substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)

2016.01.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1001/15/IK
     ∟(...) wyłącznie substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0, Pozostałe napoje bezalkoholowe – wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)

2016.01.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1530/14/15-S/EK
     ∟(...) się w klasyfikacji PKWiU pod numerami: 10.85.1, dodatkowo Wnioskodawca pragnie wskazać, że wniosek nie dotyczy produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, 10.89.15.0 - soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe; środki zagęszczające i żelujące - wyłącznie substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i (...)

2016.01.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP3/4512-512/15-2/BM
     ∟(...) wyłącznie substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0;w których udział masowy soku owocowego, (...)

2015.06.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-231/15-4/PR
     ∟(...) osobą prowadzącą działalność gospodarczą oraz podatnikiem VAT czynnym. Przedmiotem działalności Wnioskodawcy jest m.in. sprzedaż soku aloesowego 100% (symbol PKWiU: 10.89.15.0) oraz nasion sezamu 100% (symbol PKWiU: 01.11.94.0). W chwili sporządzania wniosku przy sprzedaży ww. towarów stosowana jest stawka VAT w wysokości 23%. W (...)

2015.05.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-126/15/MS
     ∟(...) i żelujące - wyłącznie substancje pektynowe, pektyny i pektyny, śluzy i zagęszczacze z produktów roślinnych, w tym modyfikowane - mieszczą się wg PKWiU w grupowaniu 10.89.15.0,Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczą się wg PKWiU w grupowaniu 11.07.19.0 - w których udział masowy soku owocowego, (...)

2015.03.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1219/14-3/ISZ
     ∟(...) i żelujących - wyłącznie substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane (PKWiU ex 10.89.15.0), pozostałych napojów bezalkoholowych - wyłącznie napojów gazowych: 1) w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie (...)

2015.01.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1350/14/EK
     ∟(...) wyłącznie substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,Pozostałe napoje bezalkoholowe – wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)

2015.01.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1336/14/BS
     ∟(...) substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)

2014.05.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-368/14-4/ISZ
     ∟(...) gospodarczą polegającą na handlu i produkcji artykułów spożywczych. Ma zamiar sprzedawać sok z pokrzywy. Zainteresowany zakwalifikował ten wyrób do grupowania PKWiU 10.89.15.0 - soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe; środki zagęszczające i żelujące. W uzupełnieniu Wnioskodawca wskazał, że przedmiotowy towar nie (...)

2013.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-604/13-5/KW
     ∟(...) 29 października 2008 r. (Dz. U. z 2008 r. Nr 207, poz. 1293, ze zm., dalej: „PKWiU 2008”), według PKWiU 2008 guma ksantanowa powinna być zaliczana do grupowania PKWiU 10.89.15.0 (Środki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe; środki zagęszczające i żelujące). W piśmie stanowiącym uzupełnienie wniosku Zainteresowany wskazał, (...)

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4441-69/11-3/SJ
     ∟(...) wymienione wyżej elementy mają dla ustalenia zakresu rzeczowego grupowań PKWiU 2008 jednakową moc stanowiącą.Według Rozporządzenia w sprawie PKWiU, grupie 10.89.15.0 PKWiU odpowiada pozycja 1302 CN, tj. soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe, pektyniany i pektany; agar-agar, pozostałe śluzy i zagęszczacze, nawet (...)

2011.12.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1022/11/ICz
     ∟(...) towarów: oleje roślinne, soki z aloesu i inne pozostałe soki. Urząd Statystyczny - Łódź w swojej opinii zmienił grupowanie na naturalne soki aloesowe z numeru PKWiU 10.89.15.0 na numer PKWiU 11.07.19.0 - „pozostałe napoje bezalkoholowe". Wnioskodawca nie starał się o wyjaśnienie zmiany numeru PKWiU mając na względzie to, że w (...)

2011.10.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-303/11-4/MM
     ∟(...) przedstawiony następujący stan faktyczny.Wnioskodawca prowadzi działalność gospodarczą w zakresie krajowej sprzedaży kosmetyków oraz napojów owocowych o PKWiU 10.89.15.0, wyprodukowanych wyłącznie z soków owocowych lub ich koncentratów oraz ekstraktów roślinnych w proporcjach podanych poniżej. Sprzedaż tę Wnioskodawca (...)

2011.10.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1039/11-3/EN
     ∟(...) przedstawiony następujący stan faktyczny.Wnioskodawca prowadzi działalność gospodarczą w zakresie krajowej sprzedaży kosmetyków oraz napojów owocowych o PKWiU 10.89.15.0 wyprodukowanych wyłącznie z soków owocowych lub ich koncentratów oraz ekstraktów roślinnych w proporcjach podanych poniżej. Sprzedaż tę Wnioskodawca (...)

1 2

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj