Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.71.12.0
-
137/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.71.12.0 -
2015.03.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1342/14-2/AK
∟(...) (mak, sezam, siemię lniane, sól) – PKWiU 10.71.11.0 - pieczywo świeże którego data minimalnej trwałości nie przekracza 14 dni;Precle z czekoladą i orzechami - PKWIU 10.71.12.0 - Wyroby ciastkarskiej ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni;Preclodogi – (...)
2015.02.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1137/14/KO
∟(...) z zastrzeżeniem towarów i usług, wymienionych w załączniku nr 3 do ustawy o VAT - dla których stawka podatku wynosi 8%. W załączniku tym:1.w pozycji 32 wskazano ex 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)
2014.12.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-987/14-3/MT
∟(...) prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania obniżonej stawki podatku VAT w wysokości 8% do dostawy towarów z grupowania PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, któremu odpowiada kod CN 1905 90 60, wtedy, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do (...)
2014.12.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1245/14-2/AW
∟(...) następujące pytania:Czy przy założeniu, że Urząd Statystyczny potwierdzi klasyfikację Produktów do grupowania: „wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże” (PKWiU 10.71.12.0) oraz w związku z tym, że oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami data minimalnej trwałości Produktów nie przekracza w żadnym przypadku 45 dni, Produkty (...)
2014.10.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-799/14-3/SJ
∟(...) przyszłe. Wnioskodawca jest producentem różnego rodzaju wyrobów spożywczych. W swojej ofercie produktowej ma zamiar wprowadzić towary kwalifikowane do pozycji 10.71.12.0 – Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże – PKWiU z 2008 r. (na podstawie Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r.; Dz. U. Nr 207, poz. (...)
2014.09.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-707/14-2/EN
∟(...) Data minimalnej trwałości wyrobów produkowanych przez Spółkę, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami przekracza 45 dni. Spółka klasyfikuje biszkopty do kodu 10.71.12.0 PKWiU z 2008 r. obejmującego Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże (Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r.; Dz. U. Nr 207, poz. 1293, (...)
2014.09.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-715/14/BS
∟(...) interpretacji przepisów prawa podatkowego, dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku przy sprzedaży wyrobów sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.71.12.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 24 czerwca 2014 r. został złożony wniosek uzupełniony w dniu 22 września 2014 r. o wydanie interpretacji przepisów (...)
2014.09.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-581/14/IK
∟(...) rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU (Dz.U. Nr 207, poz. 1293 ze zm.), do grupowania: 10.71.12.0 „Wyroby i ciasta, świeże".Zdaniem Spółki, rogaliki i ciastka mieszczą się w ramach kodu 1905 90 60 Nomenklatury Scalonej (dalej: CN). Do takiego samego (...)
2014.08.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-490/14/RSz
∟(...) decyduje o stawce VAT narusza podstawowe zasady równego opodatkowania towarów. Z tej perspektywy, stosowanie różnych stawek VAT dla dostaw towarów objętych kodem 10.71.12.0 PKWiU (CN 1905 90 60) zaburza konkurencyjność obrotu towarowego, wpływa na niego i w sposób negatywny modyfikuje jego przebieg. Tego rodzaju działanie (...)
2014.08.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-411/14/KO
∟(...) podatku od towarów i usług w zakresie opodatkowania podatkiem VAT dostawy produktów o nazwie słomka ptysiowa i lody ciepłe sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.71.12.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIEW dniu 25 kwietnia 2014 r. został złożony ww. wniosek o wydanie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego w (...)
2014.07.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-315/14-4/IG
∟(...) do ustawy, zawierającego „Wykaz towarów i usług, opodatkowanych obecnie stawką podatku w wysokości 8%, wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczonej zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dnia, a w przypadku (...)
2014.05.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-211/14/AB
∟(...) wydane w innym stanie faktycznym niż wskazany przez Wnioskodawcę, bowiem dotyczą one sytuacji, w której Spółka dokonuje sprzedaży towarów należących do grupowania 10.71.12.0 PKWiU. Podnieść również należy, że powołana przez Spółkę interpretacja indywidualna wydana przez Dyrektora Izby Skarbowej w Warszawie z dnia 12 lutego (...)
2014.05.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-213/14/KO
∟(...) obniżenie stawki VAT dla produktów ciastkarskich z poz. 32 i poz. 34 Załącznika nr 3 do ustawy o VAT, powoduje również obniżenie tej stawki dla ciastek z kodów PKWiU 10.71.12.0 i 10.72.12.0.1 to głównie z tego faktu Spółka wyprowadza swój wniosek o objęciu jej produktów obniżoną stawką VAT. Za takim podejściem stoją też inne (...)
2014.05.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-212/14/IK
∟(...) ofercie produktowej Spółka posiada m.in. biszkopty i biszkopty kakaowe z marmoladą wiśniową oblane czekoladą (dalej: biszkopty) klasyfikowane do kodu PKWiU z 2008 r. 10.71.12.0 obejmującego Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże (Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r.; Dz. U. Nr 207, poz. 1293, ze zm.; dalej: (...)
2014.05.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-448/14/JP
∟(...) w Łodzi stwierdzającą, że produkt mieści się według rozporządzenia z 29 października 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług w grupowaniu 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, jeżeli zawiera cukier i nie zawiera środków konserwujących.W związku z powyższym opisem zadano następujące (...)
2014.05.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP4/443-85/14-2/BM
∟(...) lub usług przepisy ustawy lub przepisy wykonawcze wydane na jej podstawie powołują symbole statystyczne. Natomiast w pozycji 32 załącznika nr 3 do ustawy wskazano ex 10.71.12.0 PKWiU: wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w (...)
2014.03.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-64/14-2/JL
∟(...) obniżenie stawki VAT dla produktów ciastkarskich z poz. 32 i poz. 34 Załącznika nr 3 do ustawy o VAT, powoduje również obniżenie tej stawki dla ciastek z kodów PKWiU 10.71.12.0 i 10.72.12.0. I to głównie z tego faktu Spółka wyprowadza swój wniosek o objęciu jej produktów obniżoną stawką VAT. Za takim podejściem stoją też (...)
2014.03.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1203/13-3/KC
∟(...) rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU (Dz.U. Nr 207, poz. 1293 ze zm.), do grupowania: 10.71.12.0 „Wyroby i ciasta, świeże”. Zdaniem Spółki, rogaliki i ciastka biszkoptowe z galaretką mieszczą się w ramach kodu 1905 90 60 Nomenklatury Scalonej (...)
2014.03.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1232/13-4/MN
∟(...) z ww. towarów zakupił. Przykładowo: w przypadku ciastek: ciastka o jednodniowym terminie przydatności do spożycia, które są klasyfikowane według symbolu PKWiU ex 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)
2014.03.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1232/13-5/MN
∟(...) z ww. towarów zakupił. Przykładowo: w przypadku ciastek: ciastka o jednodniowym terminie przydatności do spożycia, które są klasyfikowane według symbolu PKWiU ex 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)
2014.03.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1232/13-2/MN
∟(...) z ww. towarów zakupił. Przykładowo: w przypadku ciastek: ciastka o jednodniowym terminie przydatności do spożycia, które są klasyfikowane według symbolu PKWiU ex 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)
2014.03.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1232/13-3/MN
∟(...) z ww. towarów zakupił. Przykładowo: w przypadku ciastek: ciastka o jednodniowym terminie przydatności do spożycia, które są klasyfikowane według symbolu PKWiU ex 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)
2014.03.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-68/14-2/ISZ
∟(...) wyroby piekarnicze nieobjęte poprzednimi podpozycjami, na przykład ciasteczka, paszteciki i bezy.Na gruncie PKWiU kodowi Nomenklatury Scalonej CN 1905 90 60 odpowiada kod 10.71.12.0 obejmujący Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże (przy tym kod CN 1905 90 60 jest w całości przypisany tylko i wyłącznie do kodu PKWiU 10.71.12.0).Data (...)
2014.03.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-574/13-2/EWW
∟(...) w której organ w całości zgodził się ze stanowiskiem Wnioskodawcy, że „o ile Urząd Statystyczny potwierdzi klasyfikację Produktów w ramach grupowania PKWiU 10.71.12.0, Produkty będą mieściły się w poz. 32 Załącznika nr 3 do ustawy o VAT”. Podobne stanowisko zawarto w interpretacji wydanej dnia 30 marca 2011 r. przez (...)
2014.02.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1308/13-4/KOM
∟(...) to we wszystkich wnioskach do GUS - że bagietki zawierają nadzienie zawierające tłuszcz powyżej 5%). W przeciwnym wypadku prawidłowe, zdaniem GUS, jest grupowanie 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka świeże”.W uzupełnieniu z dnia 18 lutego 2014 r. (data wpływu 21 lutego 2014 r.) Spółka wskazała, że właściwa (...)
2014.02.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1126/13-4/MR
∟(...) powołują symbole statystyczne”. Wśród wielu innych, w pozycji 32 załącznik nr 3 wymienia „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, przyporządkowane do numeru 10.71.12.0 klasyfikacji PKWiU, ale tylko te, których termin zdatności do spożycia nie przekracza 45 dni. W tym momencie należy jednak zwrócić uwagę, że polskie (...)
2014.02.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1112/13-3/AKr
∟(...) białej), o składzie: (…); brownie (babeczki w papilotach papierowych, kształcie charakterystycznym dla produktu), o składzie: (…)mieszczą się w grupowaniu PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie. Jaką stawką podatku od towarów i usług należy (...)
2014.02.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-1309/13-2/KOM
∟(...) sprzedaży Wnioskodawcy znajduje się m.in. także pieczywo świeże, sklasyfikowane w grupowaniu 10.71.11.0 PKWiU oraz wyroby ciastkarskie świeże zaliczone do grupowania 10.71.12.0 PKWiU. Sprzedawane produkty mogą występować w różnych formach, np. mogą być chłodzone lub głęboko mrożone. Kwestia klasyfikacji statystycznej (...)
2014.01.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1007/13/RSz
∟(...) do ustawy, zawierającego „Wykaz towarów i usług, opodatkowanych obecnie stawką podatku w wysokości 8%, wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczonej zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dnia, a w przypadku (...)
2014.01.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-995/13-2/KC
∟(...) Spółka będzie miała prawo stosować do dostawy Produktów, zakwalifikowanych do kodu CN 1905 90 60, który zgodnie z kluczem powiązań odpowiada grupowaniu PKWiU 10.71.12.0, obniżoną stawkę VAT określoną na podstawie art. 41 ust. 2 w związku z art. 146a pkt 2 oraz art. 146f ustawy o VAT, jeśli data ich minimalnej trwałości (...)
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.