Interpretacje podatkowe do PKWiU 56.21.19.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 56.21.19.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


64/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 56.21.19.0 -

1 2 3

2011.08.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-896/11-2/MP
     ∟(...) podatnik nabywa usługi, które sklasyfikowane są jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering)” (PKWiU 56.21.19.0), a nie usługi gastronomiczne (PKWiU 56.10.11.0), to prawo do obniżenia istnieje. Zauważył, że ustawa VAT nie definiuje ani usług gastronomicznych ani (...)

2011.06.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP3/443-694/11/IK
     ∟(...) r. znak IBPP3/443-328/11/IK. W przedmiotowym wniosku został przedstawiony następujący zaistniały stan faktyczny: Wnioskodawca dokonał zakupu usług cateringowych PKWiU 56.21.19.0 oraz posiłków profilaktycznych PKWiU 56.29.20 nie dokonując obniżenia podatku należnego ze względu na klasyfikację PKWiU, z której wynika, że usługi (...)

2011.06.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-314/11/ICz
     ∟(...) – 10.89.Z). W piśmie uzupełniającym z dnia 31 maja 2011r. (data wpływu 2 czerwca 2011r.) Wnioskodawca wskazał, iż jego produkt jest sklasyfikowany pod numerem 56.21.19.0 PKWiU z 2008r. W związku z powyższym zadano następujące pytanie (sformułowane w piśmie z dnia 31 maja 2011r.): Jaką stawkę należy zastosować od (...)

2011.04.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-556/11-2/AW
     ∟(...) zewnętrznej, gotowe posiłki dowożone są na teren zakładu, gdzie są wydawane przez pracownika firmy. Firma, która dostarcza posiłki na fakturach używa symboli PKWiU 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering).W związku z powyższym zadano następujące (...)

1 2 3

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj