Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.89.11.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.89.11.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


17/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.89.11.0 -

1

2015.09.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-545/15/ICz
     ∟(...) stawki 7% (art. 41 ust. 2 w związku z załącznikiem nr 3 poz. 32),a w okresie od 1 stycznia 2011 r. jako „Zupy i buliony oraz przetwory z nich” zaliczone do PKWiU 10.89.11.0 według 8% (art. 41 ust. 2 u.p.t.u. w związku z poz. 44 załącznika nr 3). W piśmie uzupełniającym Wnioskodawca wyjaśnił, że: Wnioskodawca dokumentuje (...)

2014.11.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-461/12/14-S/BS
     ∟(...) (PKWiU 10.89.19.0) - 28,57% napoju. „Zupa pieczarkowa”, „Zupa pomidorowa”, „Barszcz” – napój przygotowywany poprzez rozpuszczenie 15 g zupy w proszku (PKWiU 10.89.11.0) - 100% napoju. „Herbata” – napój przygotowywany poprzez rozpuszczenie 12 g napoju herbacianego w proszku (PKWiU 10.89.19.0) - 100% napoju. „Herbata (...)

2013.09.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-596/13/WN
     ∟(...) załączniku nr 3 do ustawy, zawierającym wykaz towarów i usług opodatkowanych stawką podatku w wysokości 8%, w poz. 44 wymieniono - sklasyfikowane w PKWiU pod symbolem 10.89.11.0 - „Zupy i buliony oraz przetwory z nich". Natomiast w pozycji 48 tego załącznika wymieniono - sklasyfikowane pod symbolem 10.89.19.0 - "Pozostałe różne (...)

2013.05.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-196/13-5/KOM
     ∟(...) dnia 16.05.2013 r. (data wpływu 20.05.2013 r.) Wnioskodawca wskazał, że zupy produkowane/dystrybuowane przez Spółkę z automatów vendingowych objęte są symbolem PKWiU 10.89.11.0 – „Zupy i buliony oraz przetwory z nich”.W związku z powyższym zadano następujące pytanie:Czy w przypadku sprzedaży gotowych produktów za (...)

2012.07.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-461/12/TS
     ∟(...) (PKWiU 10.89.19.0) - 28,57% napoju.9. „Zupa pieczarkowa”, „Zupa pomidorowa”, „Barszcz” – napój przygotowywany poprzez rozpuszczenie 15 g zupy w proszku (PKWiU 10.89.11.0) - 100% napoju.10. „Herbata” – napój przygotowywany poprzez rozpuszczenie 12 g napoju herbacianego w proszku (PKWiU 10.89.19.0) - 100% napoju.11 . (...)

2012.03.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-47/12-2/AW
     ∟(...) Wyrobów i Usług (PKWiU) stawki podatku Istota interpretacji stawka podatku VAT dla sprzedaży napojów zaklasyfikowanych w PKWiU w grupowaniu 10.89.19.0 i 10.89.11.0 oraz dla kawy z cukrem i bez, herbaty z cukrem i bez, i zaklasyfikowanych w PKWiU w grupowaniu 11.07.19.0. Wniosek ORD-IN 271 kB INTERPRETACJA (...)

2012.02.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1482/11-8/AD
     ∟(...) wykonywane przez Wnioskodawcę mieszczą się w grupowaniu PKWiU pod symbolami:01.1 – rośliny inne niż wieloletnie (ziemniaki), 10.85.1 – gotowe posiłki i dania, 10.89.11.0 – zupy i buliony, 10.71.11.0 – pieczywo, 85.51.Z – pozaszkolne formy edukacji sportowej oraz zajęć rekreacyjnych, 93.29.Z – pozostała działalność (...)

2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-2/AW
     ∟(...) mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda (PKWiU ex 10.84.12.0), z wyłączeniem musztardy gotowej.Zupy i buliony oraz przetwory z nich (PKWiU 10.89.11.0).Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesk1asyflkowne, z wyłączeniem ekstraktów słodowych i produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2% (...)

2012.01.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-1339/11-3/AW
     ∟(...) mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda (PKWiU ex 10.84.12.0), z wyłączeniem musztardy gotowej.Zupy i buliony oraz przetwory z nich (PKWiU 10.89.11.0).Pozostałe różne artykuły spożywcze, gdzie indziej niesk1asyflkowne, z wyłączeniem ekstraktów słodowych i produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2% (...)

2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-3/SJ
     ∟(...) kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 „Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda”, 10.85.1 „Gotowe posiłki i dania”, 10.89.11.0 „Zupy i buliony oraz przetwory z nich”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje (...)

2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-2/SJ
     ∟(...) kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 „Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda”, 10.85.1 „Gotowe posiłki i dania”, 10.89.11.0 „Zupy i buliony oraz przetwory z nich”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje (...)

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-2/AK
     ∟(...) kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 „Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda”, 10.85.1 „Gotowe posiłki i dania”, 10.89.11.0 „Zupy i buliony oraz przetwory z nich”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje (...)

2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-3/AK
     ∟(...) kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 „Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda”, 10.85.1 „Gotowe posiłki i dania”, 10.89.11.0 „Zupy i buliony oraz przetwory z nich”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje (...)

2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-2/MR
     ∟(...) kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 „Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda”, 10.85.1 „Gotowe posiłki i dania”, 10.89.11.0 „Zupy i buliony oraz przetwory z nich”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje (...)

2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-3/MR
     ∟(...) kluski i podobne wyroby mączne”, 10.84.12.0 „Sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda”, 10.85.1 „Gotowe posiłki i dania”, 10.89.11.0 „Zupy i buliony oraz przetwory z nich”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje (...)

2011.09.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-256/11-2/JN
     ∟(...) z nich”. Mając na uwadze, w ocenie Spółki przedmiotowe towary winny być opodatkowane stawką 8%. Taka stawka jest bowiem właściwa dla towarów o symbolu PKWiU 10.89.11.0, w tym m.in. zupy będącej przedmiotem dostaw. Należy zwrócić uwagę, że zgodnie z zasadami metodycznymi PKWiU w żadnym przypadku o takim lub innym (...)

2011.09.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-256/11-3/JN
     ∟(...) z nich”. Mając na uwadze, w ocenie Spółki przedmiotowe towary winny być opodatkowane stawką 8%. Taka stawka jest bowiem właściwa dla towarów o symbolu PKWiU 10.89.11.0, w tym m.in. zupy będącej przedmiotem dostaw. Należy zwrócić uwagę, że zgodnie z zasadami metodycznymi PKWiU w żadnym przypadku o takim lub innym (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj