Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: żywność
żywność 102 / 481753 │ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w z
2015.01.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1187/14-2/JK
∟Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz zastosowanie stawki podatku VAT i ustalenie podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.
2014.12.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1041/14-4/EN
∟Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz zastosowanie stawki podatku VAT i ustalenie podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.
2014.12.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1040/14-4/MN
∟Podatek od towarów i usług w zakresie uznania sprzedaży produktów gastronomicznych w lokalu Wnioskodawcy za usługę restauracyjną, zastosowania właściwej stawki podatkowej oraz określenia właściwej podstawy opodatkowania.
2014.08.26 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB4/415-94/14-6/JK
∟Obowiązek podatkowy w 2013 r. osoby zamieszkałej w Wielkiej Brytanii
2014.08.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-246/14-4/EWW
∟Stawka podatku dla mieszaniny łuski kukurydzianej i mąki zarodkowej.
2014.06.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-559/14-2/RD
∟Oferowany przez Spółkę produkt „Tymianek otarty” nie może korzystać z opodatkowania preferencyjną stawką podatku VAT i powinien być nadal sprzedawany ze stawką podatku VAT podstawową, w wys. 23%.
2014.06.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-309/14-2/MN
∟Obniżona do 5% stawka podatku – Olej lniany, jadalny, PKWiU 10.41.29.0
2014.05.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-368/14-4/ISZ
∟w zakresie określenia stawki podatku dla sprzedawanego soku z pokrzywy
2014.02.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1048/13/RSz
∟zastosowanie 5% stawki podatku VAT przy sprzedaży wymienionych we wniosku posiłków
2013.03.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1242/12/RSz
∟zastosowanie obniżonej stawki podatku do sprzedaży wyprodukowanej przez Wnioskodawcę śmietany
2012.12.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB4/415-868/12-7/BW
∟Pomoc wspólnotowa i krajowa programu „Owoce w szkole” są zwolnione z podatkowania na postawie art. 21 ust. 1 pkt 46 i 47c ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych. W związku z tym Wnioskodawca nie może zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wydatków sfinansowanych ze środków zwolnionych z podatku dochodowego od osób fizycznych. Wobec tego do opisanej sytuacji nie ma zastosowania art. 22 ust. 3 i 3a tej ustawy. Prawidłowym postępowaniem jest każdorazowe wyłączenie z kosztów kwoty odpowiadającej kwocie otrzymanej dotacji zwolnionej z opodatkowania.
2012.12.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB4/415-868/12-6/BW
∟Dopłaty krajowe i unijne do programu „Szklanka mleka” są zwolnione z podatkowania na postawie art. 21 ust. 1 pkt 46 i 47c ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych. W związku z tym Wnioskodawca nie może zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wydatków sfinansowanych ze środków zwolnionych z podatku dochodowego od osób fizycznych. Wobec tego do opisanej sytuacji nie ma zastosowania art. 22 ust. 3 i 3a tej ustawy. Prawidłowym postępowaniem jest każdorazowe wyłączenie z kosztów kwoty odpowiadającej kwocie otrzymanej dotacji zwolnionej z opodatkowania.
2012.12.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-831/12-2/JL
∟Oferowany przez Spółkę produkt „Tymianek otarty” nie może korzystać z opodatkowania preferencyjną stawką podatku VAT i powinien być nadal sprzedawany ze stawką podatku VAT podstawową, w wys. 23%.
2012.11.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-865/12-4/AK
∟Sprzedaż produktów (X i Y), sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.89.19.0, jako wymienionych pod pozycją 48 załącznika nr 3 do ustawy – podlega opodatkowaniu obniżoną stawką podatku od towarów i usług w wysokości 8%.
2012.07.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-738/12/AW
∟Usługi szkolenia z zakresu HACCP korzystają ze zwolnienia z art. 43 ust. 1 pkt 29 lit. a ustawy o VAT.
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-7/AKr
∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-6/AKr
∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-5/AKr
∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-4/AKr
∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-3/AKr
∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.
2012.06.05 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu
- ILPP2/443-253/12-2/AKr
∟Stawka podatku na sprzedaż przekąsek z przeznaczeniem do spożycia „na wynos” oraz z przeznaczeniem do spożycia „na miejscu” oraz stawka na sprzedaż naparów ziołowych i owocowych w ramach usługi gastronomicznej.
2012.05.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-237/12-3/SJ
∟1. Czy w świetle uzyskanych przez Spółkę Interpretacji oraz Klasyfikacji statystycznych, sprzedaż na wynos (w tym w ramach tzw. food court) w sposób przedstawiony w punkcie 1 b) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, produktów wskazanych w punkcie 1 c) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego (tj. frytek i ziemniaczków), będzie opodatkowana stawką VAT 5% na podstawie art. 41 ust. 2a w związku z poz. 19 załącznika nr 10 ustawy o VAT?2. Czy w świetle uzyskanych przez Spółkę Interpretacji, sprzedaż na wynos (w tym w ramach tzw. food court) w sposób przedstawiony w punkcie 1 b) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, produktów podobnych do tych wskazanych w punkcie 1 c) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, klasyfikowanych przez Spółkę do gru...
2012.05.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-237/12-2/SJ
∟1. Czy w świetle uzyskanych przez Spółkę Interpretacji oraz Klasyfikacji statystycznych, sprzedaż na wynos (w tym w ramach tzw. food court) w sposób przedstawiony w punkcie 1 b) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, produktów wskazanych w punkcie 1 c) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego (tj. frytek i ziemniaczków), będzie opodatkowana stawką VAT 5% na podstawie art. 41 ust. 2a w związku z poz. 19 załącznika nr 10 ustawy o VAT?2. Czy w świetle uzyskanych przez Spółkę Interpretacji, sprzedaż na wynos (w tym w ramach tzw. food court) w sposób przedstawiony w punkcie 1 b) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, produktów podobnych do tych wskazanych w punkcie 1 c) opisu stanu faktycznego/zdarzenia przyszłego, klasyfikowanych przez Spółkę do gru...
2012.05.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-154/12-2/AD
∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku.
2012.01.11 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie
- IPPP1/443-1406/11-8/ISZ
∟stawki podatku dla dostawy produktów żywnościowych (tj. ciastka — Cinna Stix, Lava Cake — 10.71.12; przekąski — Bread Sticks, Cheese Bread — 10.71.11; przekąski - polędwiczki i skrzydełka — 10.85.11; sałatki Colesław— 10.85.13; napoje — Coca Cola i Coca Cola Zero, Fanta, Nestea Green, Nestea Lemon, Nestea Peach, Sprite (wszystkie w różnych rozmiarach butelek) — 11.07.19.0; woda mineralna Kropla Beskidu — 11.07.11; soki z owoców i warzyw — 10.32.1; dipy — Sweet Icing, Marinara, BBQ, czosnkowo — ziołowy, miodowo — musztardowy —10.84.12)
2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1406/11-6/ISZ
∟w zakresie stawki podatku dla dostawy pizzy
2011.12.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILP2/443-1384/11-2/SJ
∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży produktów przeznaczonych do spożycia „na wynos” oraz dla sprzedaży produktów przeznaczonych do spożycia „na miejscu”.
2011.12.12 -
Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie
- IPPP1/443-1406/11-3/ISZ
∟uznanie za dostawę towarów sprzedaży posiłków z dostawą do klienta i posiłków przeznaczonych do odbioru przez klienta w lokalu bez możliwości ich spożycia
2011.11.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-571/11-2/ISN
∟Podatek od towarów i usług w zakresie prawa do odliczenia podatku naliczonego od zakupu palet określonych w umowie ze spedytorem jako dopuszczalny poziom niezwróconych palet.
2011.11.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-647/11-3/IG
∟Jaką stawkę podatku VAT należy zastosować przy sprzedaży:- soku surowego (moszcz jabłkowy) wykorzystywany do produkcji win i koncentratów PKWiU 10.32;- odpadów z jabłek (wszelkie pozostałości z owoców i warzyw po wyprodukowaniu soków tj. obierki, skórki, wytłoki) PKWiU 10.39.30.0.
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.