Interpretacje podatkowe do PKWiU 56.21.11.0
-
23/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 56.21.11.0 -
1
2019.11.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.612.2019.2.EA
∟(...) ustawodawca w dziale 56 sklasyfikował „Usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych (...)
2018.08.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-2.4012.500.2018.1.KT
∟(...) tej ustawodawca w dziale 56 sklasyfikował „Usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych (...)
2018.05.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.205.2018.1.EA
∟(...) ustawodawca w dziale 56 sklasyfikował „Usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych (...)
2018.04.23 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.164.2018.1.KOM
∟(...) ustawodawca w dziale 56 sklasyfikował „Usługi związane z wyżywieniem”, m.in. w grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych (...)
2018.04.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-3.4012.85.2018.2.KM
∟(...) przygotowywania i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) 56.21.11 – Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych 56.21.11.0 – Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych 56.21.19 – Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych (...)
2018.04.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.85.2018.2.EA
∟(...) ustawodawca w dziale 56 sklasyfikował „Usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych (...)
2017.07.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-1.4012.161.2017.2.BW
∟(...) stwierdzić, że skoro wykonywane świadczenie polegające na przygotowaniu i dowiezieniu posiłku dietetycznego do klienta jest sklasyfikowane wg PKWiU 56.21.11.0, 56.21.19.0 oraz dostarczany posiłek nie obejmuje napoju bądź produktu wymienionego w pozycji 7 załącznika do rozporządzenia Ministra (...)
2017.02.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.967.2016.1.EA
∟(...) ustawodawca w Dziale 56 sklasyfikował „Usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych (...)
2017.01.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP3.4512.600.2016.1.JM
∟(...) na przygotowaniu jedzenia na miejscu i jego serwowaniu klientom w lokalu wraz z obsługą kelnerską albo sprzedaży na wynos lub z dowozem (usługa cateringowa PKWIU 56.21.11.0 lub PKWIU 56.21.19.0). Produkty żywnościowe znajdujące się w ofercie restauracji będą przygotowywane samodzielnie, z reguły z półproduktów lub (...)
2016.11.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.720.2016.1.IK
∟(...) ustawodawca w Dziale 56 sklasyfikował „Usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych (...)
2016.11.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-605/16-4/JŻ
∟(...) tej ustawodawca w dziale 56 sklasyfikował „Usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych (...)
2016.07.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-371/16-4/AO
∟(...) świadczonych przez Wnioskodawcę usług przygotowywania i sprzedaży posiłków to: PKWiU 56.10.11.0 - Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach,PKWiU 56.21.11.0 - Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych. W związku z powyższym opisem zadano następujące pytanie: Czy dania wymienione i (...)
2015.12.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-1018/15-2/MMa
∟(...) tej ustawodawca w dziale 56 sklasyfikował „Usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 Usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych (...)
2015.07.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/4512-414/15-2/AS
∟(...) ustawodawca w dziale 56 sklasyfikował „usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 - usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 - usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0- usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych (...)
2015.05.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-96/15/JJ
∟(...) po posiłki stosuje stawkę 8%.Ponadto Wnioskodawca uzupełnił wniosek o poniższe informacje:Symbol PKWiU dla wykonywanych czynności opisanych we wniosku to: 56.10.11.0, 56.21.11.0, 56.21.19.0, 56.30.10.0.Koszt dojazdu do klienta stanowić będzie jeden z elementów kalkulacyjnych wynagrodzenia za oferowaną usługę cateringową.Dowóz (...)
2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-912/14/KM
∟(...) ustawodawca w dziale 56 sklasyfikował „usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 – usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych (...)
2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-915/14/BS
∟(...) ustawodawca w dziale 56 sklasyfikował „usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 – usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych (...)
2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-911/14/DM
∟(...) ustawodawca w dziale 56 sklasyfikował „usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 – usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych (...)
2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-816/14/MS
∟(...) ustawodawca w dziale 56 sklasyfikował „usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 – usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych (...)
2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-914/14/AJ
∟(...) ustawodawca w dziale 56 sklasyfikował „usługi związane z wyżywieniem”, w grupowaniu: 56.10.11.0 – usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.21.11.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych, 56.21.19.0 – usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych (...)
2011.05.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-111/11-6/ISN
∟(...) restauracji i pozostałych placówek gastronomicznych – 56.10”; sklasyfikowane w PKWiU jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych 56.21.11.0 oraz usługi przygotowywania dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering) 56.21.19.0”.W przypadku sprzedaży na zamówienie (...)
2011.05.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-111/11-5/ISN
∟(...) restauracji i pozostałych placówek gastronomicznych – 56.10”; sklasyfikowane w PKWiU jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych 56.21.11.0 oraz usługi przygotowywania dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering) 56.21.19.0”.Prowadząc lokal gastronomiczny Spółka (...)
2011.05.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-111/11-4/ISN
∟(...) restauracji i pozostałych placówek gastronomicznych – 56.10”, sklasyfikowane w PKWiU jako „usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla gospodarstw domowych 56.21.11.0 oraz usługi przygotowywania i dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering) 56.21.19.0”.Prowadząc lokal gastronomiczny (...)
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.