Interpretacje podatkowe do PKWiU 56.30.10.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 56.30.10.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


39/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 56.30.10.0 -

1 2

2019.11.08 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-2.4012.377.2019.2.AZ
     ∟(...) i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering), 56.21.19.0 - Usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 - Usługi przygotowywania i podawania napojów, 16.29.14.0 - Ramy do obrazów, fotografii, luster lub podobnych przedmiotów oraz pozostałe wyroby z drewna (...)

2019.11.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.612.2019.2.EA
     ∟(...) dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Należy wskazać, że to podatnik jest zobowiązany do prawidłowego określenia przedmiotu opodatkowania, co (...)

2019.09.10 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.476.2019.1.EA
     ∟(...) w P. przy ul. S. W ramach prowadzonej działalności gospodarczej, podatnik świadczy usługi pod symbolem PKD 56.10.B - Ruchome placówki gastronomiczne. PKWiU - 56.10.19.0, 56.30.10.0, 56.29.11.0. Firma zajmuje się świadczeniem usług gastronomicznych, w tym przede wszystkim sprzedażą napojów przyrządzanych w posiadanych przez nią (...)

2018.08.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-2.4012.500.2018.1.KT
     ∟(...) dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Podkreślenia wymaga, że pojęcia używane do oznaczenia towaru lub usługi (grupy towarów lub usług) (...)

2018.05.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.205.2018.1.EA
     ∟(...) dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Zatem w celu prawidłowego opodatkowania sprzedaży kluczowe znaczenie ma rozstrzygnięcie, czy w danym (...)

2018.04.23 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.164.2018.1.KOM
     ∟(...) dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Biorąc pod uwagę powyższe przepisy oraz okoliczność, że organizacja konsolacji mieści się klasyfikacji (...)

2018.04.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT3.4011.108.2018.1.PSZ
     ∟(...) dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering),56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. W przedmiotowej sprawie usługę zasadniczą w świadczeniu kompleksowej usługi organizacji imprezy (...)

2018.04.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.85.2018.2.EA
     ∟(...) dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Z przedstawionego we wniosku opisu sprawy wynika, że Wnioskodawca prowadzi jednoosobową działalność (...)

2017.02.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.967.2016.1.EA
     ∟(...) dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Zgodnie z art. 29a ust. 1 podstawą opodatkowania, z zastrzeżeniem ust. 2-5, art. 30a-30c, art. 32, art. 119 (...)

2016.11.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.720.2016.1.IK
     ∟(...) dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Na opisaną we wniosku usługę organizacji imprez okolicznościowych (wesel, komunii, chrzcin) składają się (...)

2016.11.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-605/16-4/JŻ
     ∟(...) żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Z opisu sprawy wynika, że Wnioskodawczyni ukończyła inwestycję polegająca na uruchomieniu sali imprez (...)

2016.06.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-172/16-4/MR
     ∟(...) Zainteresowany wskazał, że: Klasyfikacja statystyczna czynności będących przedmiotem wniosku:56.10.11.0 usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.30.10.0 usługi przygotowywania i podawania napojów.Sprzedaż napojów dotyczy napojów wyłączonych z opodatkowania stawką 8% w myśl § 3 ust. 1 pkt 1 (...)

2015.12.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-1018/15-2/MMa
     ∟(...) żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Należy wskazać, że to podatnik jest zobowiązany do prawidłowego określenia przedmiotu opodatkowania, co (...)

2015.07.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-375/15/BW
     ∟(...) 56.29.19.0 - pozostaje usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę - druga to usługa przygotowywania i podawaniu napojów objęta podklasą 56.30.10.0,w ramach umowy z klientem, co do zasady ustnej, ustalana jest jedna łączna cena obejmująca zarówno usługi gastronomiczne i usługi przygotowywania (...)

2015.07.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/4512-290/15-4/JS
     ∟(...) że:Klasyfikacja statystyczna PKWiU 2008 r., świadczonych przez Zainteresowanego usług to: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach oraz 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów.Na pytanie o treści „Czy wśród produktów do spożycia, objętych zakresem pytań zadanych we wniosku ORD-IN, (...)

2015.06.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-370/15/AP
     ∟(...) z opodatkowania preferencyjną stawką dla czynności sprzedaży określonych napojów, a nie dla usługi polegającej na przygotowaniu i podawaniu napojów (symbol PKWiU: 56.30.10.0). Zatem, w ocenie Wnioskodawcy, jednoznacznie oznacza to, iż intencją ustawodawcy było zastosowanie podstawowej stawki VAT jedynie w odniesieniu do sprzedaży (...)

2015.06.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512–369/15/AP
     ∟(...) z opodatkowania preferencyjną stawką dla czynności sprzedaży określonych napojów, a nie dla usługi polegającej na przygotowaniu i podawaniu napojów (symbol PKWiU: 56.30.10.0). Zatem, w ocenie Spółki, jednoznacznie oznacza to, iż intencją ustawodawcy było zastosowanie podstawowej stawki VAT jedynie w odniesieniu do sprzedaży (...)

2015.06.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512–378/15/AP
     ∟(...) z opodatkowania preferencyjną stawką dla czynności sprzedaży określonych napojów, a nie dla usługi polegającej na przygotowaniu i podawaniu napojów (symbol PKWiU: 56.30.10.0). Zatem, w ocenie Spółki, jednoznacznie oznacza to, iż intencją ustawodawcy było zastosowanie podstawowej stawki VAT jedynie w odniesieniu do sprzedaży (...)

2015.06.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-377/15/JP
     ∟(...) z opodatkowania preferencyjną stawką dla czynności sprzedaży określonych napojów, a nie dla usługi polegającej na przygotowaniu i podawaniu napojów (symbol PKWiU: 56.30.10.0). Zatem, w ocenie Wnioskodawcy, jednoznacznie oznacza to, iż intencją ustawodawcy było zastosowanie podstawowej stawki VAT jedynie w odniesieniu do sprzedaży (...)

2015.06.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/4511-1-367/15-2/AA
     ∟(...) graficznego „A”, przestrzegania wymogów pakietu i standardów „A” mieszczą się w grupowaniach:w przypadku przygotowywania i sprzedaży napojów w pociągach PKWIU 56.30.10.0 „usługi przygotowywania i podawania napojów”,w przypadku sprzedaży zakupionych artykułów spożywczych w pociągach PKWIU 47.00 „sprzedaż detaliczna z (...)

2015.06.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-376/15/BS
     ∟(...) 7, z większego zbioru usług związanych z wyżywieniem (sklasyfikowanych w PKWiU pod symbolem 56), obejmujących również przygotowanie i podawanie napojów (symbol PKWiU: 56.30.10.0), ustawodawca wyłącza jedynie sprzedaż towaru (np. kawy) a nie wyłącza z tego zbioru całej usługi związanej ze wspomnianym przygotowaniem i podaniem (...)

2015.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-194/15/ICz
     ∟(...) w szklance/dzbanku dla klienta. Na w/w napój Wnioskodawca stosuje stawkę VAT w wysokości 8 %. Udział masowy soku owocowego wynosi mniej niż 20% składu surowcowego PKWiU 56.30.10.0, napój niegazowany, bez wody mineralnej. 2.Na miejscu, w restauracji Wnioskodawca serwuje świeżo wyciskany sok z owoców i warzyw. Sprzedaje także soki (...)

2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-912/14/KM
     ∟(...) żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 – usługi przygotowywania i podawania napojów.Z powyższego wynika, że usługi cateringowe stanowią usługi odrębne w stosunku do usług gastronomicznych. (...)

2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-911/14/DM
     ∟(...) żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 – usługi przygotowywania i podawania napojów. Z powyższego wynika, że usługi cateringowe stanowią usługi odrębne w stosunku do usług gastronomicznych. (...)

2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-915/14/BS
     ∟(...) żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 – usługi przygotowywania i podawania napojów. Ustawa o VAT nie definiuje ani usług gastronomicznych, ani usług cateringowych, jednak zgodnie z definicją (...)

2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-913/14/MN
     ∟(...) żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering),56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 – usługi przygotowywania i podawania napojów. Z powyższego wynika, że usługi cateringowe stanowią usługi odrębne w stosunku do usług gastronomicznych. (...)

2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-816/14/MS
     ∟(...) żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 – usługi przygotowywania i podawania napojów. Z powyższego wynika, że usługi cateringowe stanowią usługi odrębne w stosunku do usług gastronomicznych. (...)

2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-914/14/AJ
     ∟(...) żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 – usługi przygotowywania i podawania napojów. Z powyższego wynika, że usługi cateringowe stanowią usługi odrębne w stosunku do usług gastronomicznych. (...)

2014.10.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-849/14/AJ
     ∟(...) żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering),56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 – usługi przygotowywania i podawania napojów. Z powyższego wynika, że usługi cateringowe stanowią usługi odrębne w stosunku do usług gastronomicznych. (...)

2014.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-811/14/MS
     ∟(...) żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering),56.29.19.0 - pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 - usługi przygotowywania i podawania napojów. Z powyższego wynika, iż usługi cateringowe stanowią usługi odrębne w stosunku do usług gastronomicznych (...)

1 2

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj