Interpretacje podatkowe do PKWiU 56.30.10.0
-
39/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 56.30.10.0 -
1 2
2019.11.08 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0111-KDIB3-2.4012.377.2019.2.AZ
∟(...) i dostarczania żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering), 56.21.19.0 - Usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 - Usługi przygotowywania i podawania napojów, 16.29.14.0 - Ramy do obrazów, fotografii, luster lub podobnych przedmiotów oraz pozostałe wyroby z drewna (...)
2019.11.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.612.2019.2.EA
∟(...) dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Należy wskazać, że to podatnik jest zobowiązany do prawidłowego określenia przedmiotu opodatkowania, co (...)
2019.09.10 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.476.2019.1.EA
∟(...) w P. przy ul. S. W ramach prowadzonej działalności gospodarczej, podatnik świadczy usługi pod symbolem PKD 56.10.B - Ruchome placówki gastronomiczne. PKWiU - 56.10.19.0, 56.30.10.0, 56.29.11.0. Firma zajmuje się świadczeniem usług gastronomicznych, w tym przede wszystkim sprzedażą napojów przyrządzanych w posiadanych przez nią (...)
2018.08.21 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0113-KDIPT1-2.4012.500.2018.1.KT
∟(...) dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Podkreślenia wymaga, że pojęcia używane do oznaczenia towaru lub usługi (grupy towarów lub usług) (...)
2018.05.18 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.205.2018.1.EA
∟(...) dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Zatem w celu prawidłowego opodatkowania sprzedaży kluczowe znaczenie ma rozstrzygnięcie, czy w danym (...)
2018.04.23 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.164.2018.1.KOM
∟(...) dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Biorąc pod uwagę powyższe przepisy oraz okoliczność, że organizacja konsolacji mieści się klasyfikacji (...)
2018.04.09 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT3.4011.108.2018.1.PSZ
∟(...) dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering),56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. W przedmiotowej sprawie usługę zasadniczą w świadczeniu kompleksowej usługi organizacji imprezy (...)
2018.04.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0115-KDIT1-1.4012.85.2018.2.EA
∟(...) dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Z przedstawionego we wniosku opisu sprawy wynika, że Wnioskodawca prowadzi jednoosobową działalność (...)
2017.02.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.967.2016.1.EA
∟(...) dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Zgodnie z art. 29a ust. 1 podstawą opodatkowania, z zastrzeżeniem ust. 2-5, art. 30a-30c, art. 32, art. 119 (...)
2016.11.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - 0461-ITPP1.4512.720.2016.1.IK
∟(...) dostarczania żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Na opisaną we wniosku usługę organizacji imprez okolicznościowych (wesel, komunii, chrzcin) składają się (...)
2016.11.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/4512-605/16-4/JŻ
∟(...) żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Z opisu sprawy wynika, że Wnioskodawczyni ukończyła inwestycję polegająca na uruchomieniu sali imprez (...)
2016.06.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-172/16-4/MR
∟(...) Zainteresowany wskazał, że: Klasyfikacja statystyczna czynności będących przedmiotem wniosku:56.10.11.0 usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach, 56.30.10.0 usługi przygotowywania i podawania napojów.Sprzedaż napojów dotyczy napojów wyłączonych z opodatkowania stawką 8% w myśl § 3 ust. 1 pkt 1 (...)
2015.12.01 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-1018/15-2/MMa
∟(...) żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.29.19.0 Pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów. Należy wskazać, że to podatnik jest zobowiązany do prawidłowego określenia przedmiotu opodatkowania, co (...)
2015.07.31 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-375/15/BW
∟(...) 56.29.19.0 - pozostaje usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę - druga to usługa przygotowywania i podawaniu napojów objęta podklasą 56.30.10.0,w ramach umowy z klientem, co do zasady ustnej, ustalana jest jedna łączna cena obejmująca zarówno usługi gastronomiczne i usługi przygotowywania (...)
2015.07.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/4512-290/15-4/JS
∟(...) że:Klasyfikacja statystyczna PKWiU 2008 r., świadczonych przez Zainteresowanego usług to: 56.10.11.0 Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach oraz 56.30.10.0 Usługi przygotowywania i podawania napojów.Na pytanie o treści „Czy wśród produktów do spożycia, objętych zakresem pytań zadanych we wniosku ORD-IN, (...)
2015.06.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-370/15/AP
∟(...) z opodatkowania preferencyjną stawką dla czynności sprzedaży określonych napojów, a nie dla usługi polegającej na przygotowaniu i podawaniu napojów (symbol PKWiU: 56.30.10.0). Zatem, w ocenie Wnioskodawcy, jednoznacznie oznacza to, iż intencją ustawodawcy było zastosowanie podstawowej stawki VAT jedynie w odniesieniu do sprzedaży (...)
2015.06.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512–369/15/AP
∟(...) z opodatkowania preferencyjną stawką dla czynności sprzedaży określonych napojów, a nie dla usługi polegającej na przygotowaniu i podawaniu napojów (symbol PKWiU: 56.30.10.0). Zatem, w ocenie Spółki, jednoznacznie oznacza to, iż intencją ustawodawcy było zastosowanie podstawowej stawki VAT jedynie w odniesieniu do sprzedaży (...)
2015.06.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512–378/15/AP
∟(...) z opodatkowania preferencyjną stawką dla czynności sprzedaży określonych napojów, a nie dla usługi polegającej na przygotowaniu i podawaniu napojów (symbol PKWiU: 56.30.10.0). Zatem, w ocenie Spółki, jednoznacznie oznacza to, iż intencją ustawodawcy było zastosowanie podstawowej stawki VAT jedynie w odniesieniu do sprzedaży (...)
2015.06.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-377/15/JP
∟(...) z opodatkowania preferencyjną stawką dla czynności sprzedaży określonych napojów, a nie dla usługi polegającej na przygotowaniu i podawaniu napojów (symbol PKWiU: 56.30.10.0). Zatem, w ocenie Wnioskodawcy, jednoznacznie oznacza to, iż intencją ustawodawcy było zastosowanie podstawowej stawki VAT jedynie w odniesieniu do sprzedaży (...)
2015.06.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB1/4511-1-367/15-2/AA
∟(...) graficznego „A”, przestrzegania wymogów pakietu i standardów „A” mieszczą się w grupowaniach:w przypadku przygotowywania i sprzedaży napojów w pociągach PKWIU 56.30.10.0 „usługi przygotowywania i podawania napojów”,w przypadku sprzedaży zakupionych artykułów spożywczych w pociągach PKWIU 47.00 „sprzedaż detaliczna z (...)
2015.06.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-376/15/BS
∟(...) 7, z większego zbioru usług związanych z wyżywieniem (sklasyfikowanych w PKWiU pod symbolem 56), obejmujących również przygotowanie i podawanie napojów (symbol PKWiU: 56.30.10.0), ustawodawca wyłącza jedynie sprzedaż towaru (np. kawy) a nie wyłącza z tego zbioru całej usługi związanej ze wspomnianym przygotowaniem i podaniem (...)
2015.06.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-194/15/ICz
∟(...) w szklance/dzbanku dla klienta. Na w/w napój Wnioskodawca stosuje stawkę VAT w wysokości 8 %. Udział masowy soku owocowego wynosi mniej niż 20% składu surowcowego PKWiU 56.30.10.0, napój niegazowany, bez wody mineralnej. 2.Na miejscu, w restauracji Wnioskodawca serwuje świeżo wyciskany sok z owoców i warzyw. Sprzedaje także soki (...)
2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-912/14/KM
∟(...) żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 – usługi przygotowywania i podawania napojów.Z powyższego wynika, że usługi cateringowe stanowią usługi odrębne w stosunku do usług gastronomicznych. (...)
2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-911/14/DM
∟(...) żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 – usługi przygotowywania i podawania napojów. Z powyższego wynika, że usługi cateringowe stanowią usługi odrębne w stosunku do usług gastronomicznych. (...)
2014.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-915/14/BS
∟(...) żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 – usługi przygotowywania i podawania napojów. Ustawa o VAT nie definiuje ani usług gastronomicznych, ani usług cateringowych, jednak zgodnie z definicją (...)
2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-913/14/MN
∟(...) żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering),56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 – usługi przygotowywania i podawania napojów. Z powyższego wynika, że usługi cateringowe stanowią usługi odrębne w stosunku do usług gastronomicznych. (...)
2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-816/14/MS
∟(...) żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 – usługi przygotowywania i podawania napojów. Z powyższego wynika, że usługi cateringowe stanowią usługi odrębne w stosunku do usług gastronomicznych. (...)
2014.10.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-914/14/AJ
∟(...) żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering), 56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 – usługi przygotowywania i podawania napojów. Z powyższego wynika, że usługi cateringowe stanowią usługi odrębne w stosunku do usług gastronomicznych. (...)
2014.10.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-849/14/AJ
∟(...) żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering),56.29.19.0 – pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 – usługi przygotowywania i podawania napojów. Z powyższego wynika, że usługi cateringowe stanowią usługi odrębne w stosunku do usług gastronomicznych. (...)
2014.10.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-811/14/MS
∟(...) żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (catering),56.29.19.0 - pozostałe usługi gastronomiczne świadczone w oparciu o zawartą z klientem umowę, 56.30.10.0 - usługi przygotowywania i podawania napojów. Z powyższego wynika, iż usługi cateringowe stanowią usługi odrębne w stosunku do usług gastronomicznych (...)
1 2
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.