Interpretacje podatkowe do PKWiU 11.07.19.0
-
235/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 11.07.19.0 -
2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-3/MR
∟(...) 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.Natomiast w odniesieniu do pozostałych posiłków, dla których Spółka nie dysponuje klasyfikacją statystyczną, (...)
2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-2/MR
∟(...) 10.85.19.0 „Pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną”, 10.89.19.0 „Pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane”, 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.Natomiast w odniesieniu do pozostałych posiłków, dla których Spółka nie dysponuje klasyfikacją statystyczną, (...)
2011.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1278a/11/JJ
∟(...) jako usługa gastronomiczna, 23% lub 8% w przypadku gorącej czekolady, czy też 5%, jako napoje bezalkoholowe, zawierające tłuszcz mlekowy, zgodnie z grupowaniem PKWiU 11.07.19.0, które korzystają z opodatkowania stawką 5% zgodnie z poz. 31 zał. nr 10 do ustawysoków owocowych, przyrządzanych w herbaciarni ze świeżo (...)
2011.12.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1329/11-3/EN
∟(...) a nie stanowiłyby efektu końcowego usługi gastronomicznej, wówczas mając na względzie ich skład podany we wniosku, powinny być zaklasyfikowane:do grupowania PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe” zgodnie z PKWiU z 2008 r.;do grupowania PKWiU 15.98.12-70.00 „Napoje bezalkoholowe zawierające tłuszcz mlekowy, (...)
2011.12.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1329/11-2/EN
∟(...) a nie stanowiłyby efektu końcowego usługi gastronomicznej, wówczas mając na względzie ich skład podany we wniosku, powinny być zaklasyfikowane:do grupowania PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe” zgodnie z PKWiU z 2008 r.;do grupowania PKWiU 15.98.12-70.00 „Napoje bezalkoholowe zawierające tłuszcz mlekowy, (...)
2011.12.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1022/11/ICz
∟(...) - PKWiU 10.89.19.0,FISH-SALMON OIL - PKWiU 10.89.19.0,SUPERBA KRILL - PKWiU 10.89.19.0, - jest prawidłowe,Aloe VERA DRINKING GEL, ALOES YOUNG i ALOES SOK Z ALOESU - PKWiU 11.07.19.0 - jest nieprawidłowe. UZASADNIENIEW dniu 1 września 2011r. wpłynął ww. wniosek, uzupełniony pismem z dnia 10 października 2011r. (data wpływu 11 (...)
2011.11.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-916/11/BW
∟(...) owocowe, napoje owocowo-warzywne, nektary, napoje warzywne oraz napoje bezalkoholowe zawierające tłuszcz mlekowy. Pozycja ta od dnia 1 kwietnia 2011r. brzmi: PKWiU ex 11.07.19.0 – pozostałe napoje bezalkoholowe – wyłącznie niegazowane napoje: w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie (...)
2011.11.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1200/11-2/SJ
∟(...) przedmiotowych napojów w ramach usługi gastronomicznej opodatkowana była stawką 7%. Obecnie obowiązuje PKWiU z 2008 r., gdzie symbolowi 15.98.12-70.00 odpowiada symbol 11.07.19.0 – „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.W związku z powyższym zadano następujące pytanie.Do jakiej stawki podatku VAT należy zakwalifikować kawę (...)
2011.11.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1163/11-2/SJ
∟(...) został przedstawiony następujący stan faktyczny.Wnioskodawca produkuje artykuły spożywcze i sprzedaje sok z aloesu. Wyrób został sklasyfikowany do grupowania PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”. Sprzedaż powyższego produktu opodatkowano stawką VAT 23%. W skład produktu wchodzi: sok z aloesu 99,8%, benzoesan sodu (...)
2011.11.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP3/443-77/11-4/BJ
∟(...) pod symbolem PKWiU ex 56. Sprzedaż soków owocowych pozwala na ich natychmiastowe spożycie na miejscu w lokalu firmy. Sprzedawane soki owocowe o symbolu PKWiU 11.07.19.0 są napojami niegazowanymi, w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego lub (...)
2011.10.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-871/11-2/JW
∟(...) w obrocie i nie jest efektem usługi polegającej na przygotowaniu na miejscu i podawaniu kawy cappuccino i innych napojów, należy klasyfikować w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.W przedmiotowej sprawie mamy w pierwszej kolejności do czynienia z analizą rzeczywistego przedmiotu transakcji, tj. czy (...)
2011.10.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-474/11-4/BA
∟(...) ściśle określonych w ustawie, oraz w przepisach wykonawczych wydanych na podstawie jej upoważnienia.Pod poz. 52 załącznika nr 3 do ustawy, wymieniono grupę ex 11.07.19.0 „Pozostał napoje bezalkoholowe – wyłącznie niegazowane napoje: w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej (...)
2011.10.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-870/11-2/MM
∟(...) w obrocie i nie jest efektem usługi polegającej na przygotowaniu na miejscu i podawaniu kawy latte i innych napojów, należy klasyfikować w grupowaniu PKWiU 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”.W przedmiotowej sprawie mamy w pierwszej kolejności do czynienia z analizą rzeczywistego przedmiotu transakcji, tj. czy (...)
2011.09.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-777/11/BW
∟(...) okresie od 1 stycznia 2011r. stosować obniżoną 5% stawkę VAT do dostawy krajowej napojów bezalkoholowych energetycznych, izotonicznych lub funkcjonalnych objętych kodem 11.07.19.0 PKWiU z 2008 r. lub 2202 Nomenklatury Scalonej niezwierąjących dodatku soku owocowego, tłuszczu mlekowego, w niektórych wypadkach - gazowanych? Wniosek (...)
2011.09.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-901/11-2/KB
∟(...) w produkcie jest większy niż 20% (wynosi 43,7%).W konsekwencji, biorąc pod uwagę, produkt będący przedmiotem niniejszego wniosku sklasyfikowany wg kodu PKWiU 2008 11.07.19.0 - „pozostałe napoje bezalkoholowe”, powinien być objęty stawką VAT 5%, ze względu na Fakt, iż jest to niegazowany napój bezalkoholowy o zawartości (...)
2011.08.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-806/11/BJ
∟(...) 2a ustawy, dla towarów wymienionych w załączniku nr 10 do ustawy stawka podatku wynosi 5%. W poz. 31 tegoż załącznika wymienione są pozostałe napoje bezalkoholowe (ex 11.07.19.0) – wyłącznie niegazowane napoje:w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego, (...)
2011.08.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-635/11-2/KOM
∟(...) powinny być klasyfikowane do grupowania 15.98.12-70.00 (według PKWiU z 1997 r.) „Napoje bezalkoholowe zawierające tłuszcz mlekowy, pozostałe” oraz do grupowania 11.07.19.0 (według PKWiU 2008 r.) „Pozostałe napoje bezalkoholowe”, o których mowa w pozycji 31 załącznika nr 10 do Ustawy o VAT, stawka VAT, która powinna (...)
2011.06.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-727/11-2/MP
∟(...) wynosi nie mniej niż 20% składu surowcowego,zawierające tłuszcz mlekowy”.Z przepisu tego wynika, że dla sprzedaży napojów zaklasyfikowanych do grupy 11.07.19.0, zawierających tłuszcz mlekowy (w odróżnieniu od sprzedaży kawy bez dodatków, lub kawy z dodatkami ale nie zawierającymi tłuszczu mlekowego), zastosowanie (...)
2011.06.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-557/11-2/MP
∟(...) zmieniła się klasyfikacja PKWiU dla celów VAT, jak również stawki podatku. Obecnie, jak wynika z klucza powiązań PKWiU, poprzedniemu symbolowi PKWiU odpowiada symbol 11.07.19.0 „Pozostałe napoje bezalkoholowe”, dla których obecnie obowiązująca stawka podatku VAT to 5%.W związku z powyższym zadano następujące pytanie. Czy (...)
2011.06.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-386/11-4/MPe
∟(...) Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (dalej: „PKWiU 2008”), zaliczając Syrop do grupowania 11.07.19.0, obejmującego analogiczną grupę produktów, tj. „pozostałe napoje bezalkoholowe”. W opinii Spółki takie działanie jest w pełni uzasadnione, ponieważ (...)
2011.06.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-546/11-2/MK
∟(...) i „latte” chce zastosować niższą stawkę VAT tj. 8%, kwalifikując ją do PKWiU z roku 2008 obowiązującego dla celów podatkowych VAT od roku 2011 jako: 11.07.19.0 „Napoje bezalkoholowe zawierające tłuszcz mlekowy” oraz kawę z mlekiem jako 11.07.19.0 „Napoje bezalkoholowe zawierające tłuszcz mlekowy”.W związku (...)
2011.05.13 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-429/11-3/KC
∟(...) artykuły spożywcze napoje stawka podstawowa podatku stawka preferencyjna Istota interpretacji Zastosowanie stawki VAT dla środka spożywczego-napoju o symbolu PKWiU 11.07.19.0 Wniosek ORD-IN 278 kB INTERPRETACJA INDYWIDUALNANa podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (t. j. Dz. U. z (...)
2011.05.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-111/11-6/ISN
∟(...) 31 załącznika nr 10 do ustawy, zawierającego wykaz towarów opodatkowanych stawką podatku w wysokości 5%, wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 11.07.19.0 – Pozostałe napoje bezalkoholowe – wyłącznie napoje owocowe, napoje owocowo -warzywne, nektary, napoje warzywne oraz napoje bezalkoholowe zawierające (...)
2011.04.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-186/11-2/JL
∟(...) owocowy”. Wszelkie napoje bezalkoholowe niebędące wodami mineralnymi lub wodami gazowanymi należy bowiem sklasyfikować jako „pozostałe napoje bezalkoholowe” (PKWiU 11.07.19.0). W związku z powyższym, w przedmiotowej sprawie zbędne jest występowanie do Ośrodka Klasyfikacji i Nomenklatur Urzędu Statystycznego w Łodzi z wnioskiem o (...)
2011.04.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-23/11/ICz
∟(...) stawka, której dotyczy załącznik. W poz. 52 załącznika nr 3, w brzmieniu obowiązującym od dnia 1 kwietnia 2011r., wymienione zostały towary o symbolu PKWiU 2008 ex 11.07.19.0 pozostałe napoje bezalkoholowe wyłącznie niegazowane napoje: w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie mniej niż (...)
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.