Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.71.12.0
-
137/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.71.12.0 -
2014.01.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1163/13-2/MPe
∟(...) trwałości wyrobów produkowanych przez Spółkę, oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami przekracza 45 dni.Wymienione wyżej produkty Spółka klasyfikuje do kodu 10.71.12.0 PKWiU z 2008 r. obejmującego Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże (Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r., Dz. U Nr 207 poz. 1293, ze (...)
2014.01.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1097/13-4/MPe
∟(...) przedstawione następujące zdarzenie przyszłe:Wnioskodawca jest producentem wyrobów spożywczych między innymi tortilli. W swojej ofercie produktowej ma towary z pozycji 10.71.12.0 - Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże - PKWiU z 2008 r. (na podstawie Rozporządzenia Rady Ministrów dnia 29 października 2008 r.; Dz. U. Nr 207, poz. 1293, (...)
2014.01.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-851/13-2/JN
∟(...) przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie:zastosowania stawki podatku VAT w wysokości 8% dla dostawy towarów z grupowania PKWiU 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 dni (w okresie od 1 (...)
2013.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1165/13-2/ISZ
∟(...) kapsułki stosowane do celów farmaceutycznych, wafle wytłaczane, papier ryżowy i podobne wyroby.Na gruncie PKWiU kodowi Nomenklatury Scalonej CN 1905 90 60 odpowiada kod 10.71.12.0, tj. Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże (przy tym kod CN 1905 90 60 jest w całości przypisany tylko i wyłącznie do kodu PKWiU 10.71.12).Do dostaw (...)
2013.12.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-1164/13-2/AW
∟(...) kapsułki stosowane do celów farmaceutycznych, wafle wytłaczane, papier ryżowy i podobne wyroby. Na gruncie PKWiU kodowi Nomenklatury Scalonej CN 1905 90 60 odpowiada kod 10.71.12.0, tj. Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże (przy tym kod CN 1905 90 60 jest w całości przypisany tylko i wyłącznie do kodu PKWiU 10.71.12). Do dostaw (...)
2013.11.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-776/13/KO
∟(...) o VAT dla towarów i usług wymienionych w załączniku nr 3 do ustawy, stawka podatku wynosi 8%. Pozycja 32 załącznika nr 3 ustawy o VAT, odwołująca się do grupowania 10.71.12.0 PKWiU, zawiera wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w (...)
2013.11.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-799/13/WN
∟(...) z kremem. Każda kawa podawana będzie ze świeżym ciastkiem z kremem lub rurką z kremem (chodzi tutaj o wyroby ciastkarskie zakwalifikowane w PKWiU 2008 pod symbolem 10.71.12.0).Sprzedaż takiego zestawu w menu będzie opisana jedną ceną bez rozbicia na kawę i ciastko, a opisana będzie przykładowo: "kawa latte z rurką z kremem". (...)
2013.11.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-704/13-2/MW
∟(...) w której organ w całości zgodził się ze stanowiskiem Wnioskodawcy, że „o ile Urząd Statystyczny potwierdzi klasyfikację Produktów w ramach grupowania PKWiU 10.71.12.0, Produkty będą mieściły się w poz. 32 Załącznika nr 3 do ustawy o VAT.” Podobne stanowisko zawarto w interpretacji wydanej dnia 30 marca 2011 r. przez (...)
2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-688/13-4/MR
∟(...) lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0);(PKWiU ex 10 85.1) Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%;(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie, ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)
2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-688/13-5/MR
∟(...) lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0);(PKWiU ex 10 85.1) Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%;(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie, ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)
2013.10.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-688/13-6/MR
∟(...) lub w przemyśle włókienniczym (PKWiU ex 10.51.53.0);(PKWiU ex 10 85.1) Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%;(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie, ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)
2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-2/MN
∟(...) posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (PKWiU 10.85.11.0); pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (PKWiU 10.85.19. 0);(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)
2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-3/MN
∟(...) posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (PKWiU 10.85.11.0); pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (PKWiU 10.85.19. 0);(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)
2013.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP5/443-151/13-2/PG
∟(...) 2011 r. – zawierającego wykaz towarów i usług, opodatkowanych obecnie stawką podatku w wysokości 8%, wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)
2013.10.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-687/13-2/EN
∟(...) Produkty przemiału zbóż, z wyłączeniem śruty;(PKWiU ex 10.85.1) Gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%;(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)
2013.10.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-665/13-2/AKr
∟(...) podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży pączków, muffinów, ciast i innych wyrobów ciastkarskich sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.71.12.0 – jest nieprawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 17 lipca 2013 r. został złożony ww. wniosek o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego w (...)
2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-2/MN
∟(...) posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (PKWiU 10.85.11.0); pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (PKWiU 10.85.19. 0);(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)
2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-3/MN
∟(...) posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (PKWiU 10.85.11.0); pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (PKWiU 10.85.19. 0);(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dni, a w przypadku (...)
2013.09.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-522/13-2/MW
∟(...) został przedstawiony następujący stan faktyczny. Wnioskodawca prowadzi produkcję i sprzedaż wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych klasyfikowanych do grupowania 10.71.12.0 według Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług z 2008 r. (określonej w rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. w sprawie Polskiej (...)
2013.09.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-476/13-2/MW
∟(...) otrzymał opinię Urzędu Statystycznego (znak: … z dnia 26 marca 2013 roku), z której wynika, że według PKWiU 2008 pieczywo to należy klasyfikować następująco: 10.71.12.0 Wyroby i ciasta, świeże.W związku z powyższym zadano następujące pytanie.Którą stawką podatku od towarów i usług ( 5%, 8% czy 23%) należy opodatkować (...)
2013.09.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-531/13-2/JW
∟(...) następujące zdarzenie przyszłe:Wnioskodawca zamierza prowadzić produkcję i sprzedaż wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych klasyfikowanych do grupowania 10.71.12.0 według Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług z 2008 r. (określonej w rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. w sprawie Polskiej (...)
2013.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-455/13-2/AD
∟(...) 8%. W załączniku nr 3 do ustawy – w brzmieniu obowiązującym od 1 stycznia 2011 r. – pod pozycją 32 wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.71.12.0, tj. „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w (...)
2013.08.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-547/13-2/EK
∟(...) Rady Ministrów z dnia 29 października 2008 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (Dz. U. Nr 207, poz. 1293 z późn. zm.) oznaczone są symbolem 10.71.12.0 - „wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, zaś w NOMENKLATURZE SCALONEJ kodem 1905.W najbliższym czasie Wnioskodawca planuje rozpocząć produkcję (...)
2013.07.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-741/13-2/KG
∟(...) prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie opodatkowania podatkiem VAT dostawy wyrobów ciastkarskich sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.71.12.0 – jest prawidłowe.UZASADNIENIEW dniu 22 lipca 2013 r. wpłynął ww. wniosek o udzielenie pisemnej interpretacji przepisów prawa podatkowego w indywidualnej (...)
2013.07.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-485/11/13-S/TS
∟(...) są zabiegowi mrożenia, w takiej postaci przechowywane i dostarczane do odbiorców, którzy następnie produkt odmrażają i sprzedają, mieszczą się w PKWiU w grupowaniu 10.71.12.0 – „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”. W związku z powyższym zadano następujące pytanie. Jaką stawką podatku, w związku z nowelizacją ustawy z (...)
2013.07.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-352/13-2/KG
∟(...) 7% (obecnie 8%), z zastrzeżeniem ust. 12 i art. 114 ust. 1.Z kolei w pozycji 32 załącznika nr 3 do ustawy VAT wymieniono wyroby sklasyfikowane w PKWiU 2008 pod poz. ex 10.71.12.0, tj. wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, oraz wprowadzono dodatkowy wymóg, zgodnie z którym data minimalnej trwałości przedmiotowych towarów oznaczona (...)
2013.06.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-927/11/13-9/S/KC
∟(...) - przede wszystkim duże sieci handlowe; im Spółka odpłatnie dostarcza towary (Ciasta). Ciasta sprzedawane przez Spółkę są zaliczane wg PKWiU z 2008 r. do pozycji 10.71.12.0 „wyroby ciastkarskie i ciastka świeże”. Przez określenie „Ciasta”, „Wyroby Spółki” należy rozumieć - znajdujące się w pozycji 10.71.12.0 (...)
2013.06.25 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-393/13-4/IGo
∟(...) do tej ustawy. PKWiU 10.71.12 Wyroby ciastkarskie i ciastka świeżePod poz. 32 załącznika nr 3 do ustawy, wymienione zostały towary sklasyfikowane pod symbolem PKWiU ex 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczonej zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 45 dnia, a w przypadku (...)
2013.06.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-341/13-2/DG
∟(...) 45 dni - PKWiU ex 10.71.12.0.Zatem, preferencyjnej (8%) stawce podatku od towarów i usług, podlegają wyroby ciastkarskie i ciastka sklasyfikowane w grupowaniu PKWiU 10.71.12.0, ale tylko takie, których data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, oznaczone zgodnie z właściwymi przepisami, nie przekraczają (...)
2013.06.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-200/13/RSz
∟(...) stawką VAT wynoszącą 8%.Produkty podobne lub konkurencyjne Zdaniem Spółki, towary takie jak wyroby ciastkarskie i ciastka świeże, klasyfikowane do grupowania 10.71.12.0, których termin przydatności do spożycia przekracza 45 dni, które Spółka opodatkowuje obecnie stawką 23% VAT, są rodzajowo podobne i konkurencyjne w (...)
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.