Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.39.17.0
-

 

Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.39.17.0

Podaj kod

tylko interpretacje potwierdzone opiniami klasyfikacyjnymi wydanymi przez Główny Urząd Statystyczny (GUS)

Do wyszukiwarki należy wpisać wyłącznie niżej wskazany najbardziej szczegółowy symbol, np. PKWiU 66.21 źle | 66.21.10.0 dobrze
pozycje PKWiU np. 00.00.00.0   |   podklasy PKD np. 00.00.A   |   rodzaje KŚT np. 000   |   klasy PKOB np. 0000   |   dziesięciocyfrówki PKWiU 1997 np. 00.00.00-00.00


8/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.39.17.0 -

1

2018.06.05 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.242.2018.1.KBR
     ∟(...) powyżej. W dniu 26 marca 2018 r. Urząd Statystyczny wydał opinię klasyfikacyjną zgodnie z którą zakwalifikował produkt o składzie wyżej opisanym do grupowania PKWiU 10.39.17.0 „Pozostałe warzywa (z wyłączeniem ziemniaków) zakonserwowane w inny sposób niż octem lub kwasem octowym, z wyłączeniem gotowych dań z warzyw” (...)

2017.08.10 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-2.4012.203.2017.2.MR
     ∟(...) interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla dostawy produktów sklasyfikowanych pod symbolem PKWIU 10.39.17.0 oraz 10.89.15.0 – jest nieprawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 2 czerwca 2017 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji (...)

2017.04.04 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 3063-ILPP3.4512.68.2017.1.JKU
     ∟(...) o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie opodatkowania dostawy produktów oznaczonych PKWiU 10.39.13.0, PKWiU 10.39.17.0 i PKWiU 10.89.19.0 – jest prawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 24 lutego 2017 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji (...)

2017.01.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - 3063-ILPB1-1.4511.310.2016.2.AA
     ∟(...) warzyw (z wyłączeniem ziemniaków) zakonserwowanych w inny sposób niż octem lub kwasem octowym, z wyłączeniem gotowych dań z warzyw oznaczonych symbolem PKWiU 10.39.17.0 zarówno w klasyfikacji obowiązującej dla celów podatkowych do końca 2017 r. jak i w klasyfikacji obowiązującej od 2018 r.;w zakresie produktów opisanych w (...)

2016.01.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/4512-946/15/EK
     ∟(...) 10.84.12.0), majonezu (PKWiU 10.84.12.0), musztardy (PKWiU 10.84.12), sosu diablo (PKWiU 10.84.12.0), sosu greckiego (PKWiU 10.84.12.0), porcji cebulki prażonej (PKWiU 10.39.17.0), szczypiorku (PKWiU 01.13.44.0), porcji kukurydzy konserwowej (PKWiU 10.39.17.0), porcji kebabu drobiowego (PKWiU 10.12.10.0), porcji sera żółtego (PKWiU (...)

2011.06.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-415e/11/TS
     ∟(...) 2011 r. do dnia 31 grudnia 2013 r., z zastrzeżeniem art. 146f, stawka podatku wynosi 8%. Produkt wymieniony w pozycji 50 w części F złożonego wniosku (PKWiU 2008 10.39.17.0), który można przyporządkować do poz. 26 załącznika nr 3 do ustawy o podatku od towarów i usług, gdzie ustawodawca wymienia, jako opodatkowane według (...)

2011.06.10 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-415b/11/TS
     ∟(...) mieszanie z dodatkami, mąką drożdżami, suszenie, panierowanie, smażenie, schłodzenie, mrożenie Sposób przechowywania produktu: produkt mrożony Kod PKWiU 2008: 10.39.17.0 „Pozostałe warzywa (z wyłączeniem ziemniaków) zakonserwowane w inny sposób niż octem lub kwasem cytrynowym, z wyłączeniem gotowych dań z warzyw”. 47 . (...)

2011.04.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-103a/11/MS
     ∟(...) Wyrobów i Usług (PKWiU) posiłki posiłki stawki podatku stawki podatku żywność żywność Istota interpretacji Czy dla produktów sklasyfikowanych do grupowania PKWiU 10.39.17.0 Spółka może stosować 5% stawkę VAT, zgodnie z załącznikiem do ustawy o podatku od towarów i usług? Wniosek ORD-IN 2 MB INTERPRETACJA (...)

1

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj