Skorowidz hasłowy interpretacji
Hasło: wyroby cukiernicze

 

wyroby cukiernicze 84 / 481753  │  a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   z  

1 2 3

2013.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-455/13-2/AD
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych, których data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 dni lub 45 dni.

2013.07.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-741/13-2/KG
     ∟opodatkowanie podatkiem VAT dostawy wyrobów ciastkarskich sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.71.12.0

2013.05.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-665/11/13-S/IK
     ∟Czy w opisanej sytuacji faktycznej i prawnej Spółka może stosować obniżoną 8% stawkę VAT do dostawy towarów z grupowania PKWiU 10.71.12 Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże PKWiU z 2008 r. lub 1905 90 60 nomenklatury scalonej wtedy, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 lub 45 dni?

2012.11.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-988/12-2/KOM
     ∟stawka 5% podatku VAT przy sprzedaży grzanek

2012.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-796/12-6/SJ
     ∟Czy produkowane przez Wnioskodawcę wyroby ciastkarskie o PKWiU 10.71.12.0 (bezy, anyżki, babeczki kruche) winny być opodatkowane stawką VAT 8%?

2012.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-796/12-5/SJ
     ∟Czy produkowane przez Wnioskodawcę wyroby ciastkarskie o PKWiU 10.71.12.0 (bezy, anyżki, babeczki kruche) winny być opodatkowane stawką VAT 8%?

2012.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-796/12-4/SJ
     ∟Czy produkowane przez Wnioskodawcę wyroby ciastkarskie o PKWiU 10.71.12.0 (bezy, anyżki, babeczki kruche) winny być opodatkowane stawką VAT 8%?

2012.07.12 - Minister Finansów - PT8/033/137/507/WCX/12/PK-41
     ∟stawka podatku VAT na sprzedaż słodkich herbatników

2012.07.11 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-521/12-4/MPe
     ∟w zakresie stawki podatku VAT dla pieczywa i wyrobów ciastkarskich

2012.05.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-416/12-2/RD
     ∟1.Czy przy założeniu, że Urząd Statystyczny potwierdzi klasyfikację Produktów do grupowania: „wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże” (PKWiU 10.71.12.0) oraz w związku z tym, że oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami data minimalnej trwałości Produktów nie przekracza 45 dni, Produkty mieszczą się w poz. 32 Załącznika nr 3 do ustawy o VAT?2.Czy w przypadku uzyskania pozytywnej odpowiedzi na pytanie oznaczone w pytaniu nr 1, Spółka będzie miała prawo stosować do dostawy Produktów obniżoną stawkę VAT określoną na podstawie art. 41 ust. 2 w związku z art. 146a pkt 2 oraz art. 146f ustawy o VAT?

2012.03.21 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-3/12-3/KT
     ∟Stawka podatku dla sprzedaży mrożonych bułek hamburgerowych

2012.02.28 - Minister Finansów - PT8/033/2/56/WCX/12/PK-41
     ∟Zastosowanie stawki podatku VAT na sprzedaż pierników

2012.02.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1200/11/ABu
     ∟Czy zastosowane przez Wnioskodawcę stawki przy sprzedaży pieczywa świeżego i wyrobów ciastkarskich odpowiednio 5% i 8% są prawidłowe, mimo że podatek VAT naliczony od tych produktów wynosi 23%?

2011.09.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPB1/415-627/11-4/KS
     ∟W związku z faktem, iż Wnioskodawca otrzyma przedmiotowe dofinansowanie po dniu 31 stycznia 2009 r. zatem zastosowanie znajdzie nowe brzmienie przepisu art. 70b ust. 8 ustawy o systemie oświaty, z którego wynika, iż dofinansowanie kosztów kształcenia młodocianych pracowników nie jest już dotacją celową korzystającą ze zwolnienia z opodatkowania podatkiem dochodowym od osób fizycznych. Tak więc, dofinansowanie kosztów kształcenia młodocianych pracowników jakie otrzyma Wnioskodawca, stanowić będzie przychód z działalności gospodarczej, podlegający wykazaniu w prowadzonej podatkowej księdze przychodów i rozchodów oraz podlegający opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych.

2011.07.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP3/443-26/11-4/IB
     ∟Stawka dla sprzedaży wafli

2011.07.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP1/443-100/11-2/IG
     ∟W stanie prawnym obowiązującym od dnia 1 kwietnia 2011 r. sprzedawane przez Wnioskodawcę wyroby „…” itp., sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.71.12.0, tj. „wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże” od dnia 1 kwietnia 2011 r. są opodatkowane preferencyjną, tj. 8% stawką podatku od towarów i usług, jeżeli ich termin przydatności do spożycia nie przekracza 45 dni - na podstawie art. 146a pkt 2 ustawy w związku z poz. 32 załącznika nr 3 do ustawy oraz podstawową, tj. 23% stawką podatku od towarów i usług, jeżeli ich termin przydatności do spożycia przekracza 45 dni - na podstawie art. 146a pkt 1 ustawy.Ponadto, sprzedawane przez Wnioskodawcę wyroby ciastkarskie (niebędące chlebem przaśnym (macą), opłatkami sakralnymi lub podobnymi produktami bądź bułką tartą) sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 10.72.19.0 jako pozostałe piekarskie i ciastkarskie wyroby suche lub konserwowane, są opodatkowane podstawową, tj. 23% stawką podatku od towarów i usług - zgodnie z art. 146a pkt 1 ustawy, gdyż nie znajdzie w ich przypadku zastosowania art. 146a pkt 2 ustawy w związku z poz. 35 załącznika nr 3 do ustawy.W przypadku tych wyrobów dla opodatkowania podatkiem VAT bez znaczenia jest termin przydatności do spożycia. Znaczenie natomiast ma to czy jest to chleb przaśny, opłatki sakralne lub inne podobne produkty, bądź bułka tarta, bowiem tylko te wyroby z grupowania PKWiU 10.72.19 korzystają z obniżonej stawki podatku.

2011.06.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-529/11-4/BA
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla wyrobów rozmrożonych, gotowych do spożycia po wypieczeniu sprzedawanym finalnym konsumentom.

2011.06.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-529/11-3/BA
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla wyrobów zamrożonych, które są sprzedawane do punktów sprzedaży.

2011.05.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-512/11-2/BA
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku na wyroby mieszczące się w PKWiU 32.99.59.0.

2011.05.17 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1-443-442/11-2/EK
     ∟Stawka podatku dla dostawy świeżych wyrobów ciastkarskich poddanych wcześniej rozmrożeniu.

2011.04.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP4/443-72/11-2/JKa
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dotyczącej wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych.

2011.04.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-51/11-2/EN
     ∟Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla dostawy pieczywa świeżego oraz wyrobów ciastkarskich poddanych obróbce technologicznej.

2011.03.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1221/10/TS
     ∟Stawka podatku w związku ze sprzedażą wyrobów ciastkarskich.

2011.03.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-22/11-2/MS
     ∟Stawka podatku VAT na wyroby ciastkarskie

2011.02.09 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1144/10/TS
     ∟Stawki podatku VAT w związku ze sprzedażą wyrobów ciastkarskich.

2010.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-951/10/MS
     ∟prawo do stosowania stawki podatku, o której mowa w art. 41 ust. 2 ustawy o VAT do dostawy ciastek biszkoptowych.

2010.12.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP1/443-950/10/MS
     ∟prawo do stosowania stawki podatku w wysokości 7% w odniesieniu do dostawy ciastek biszkoptowych sklasyfikowanych w grupowaniu statystycznym PKWiU 15.81.12-00.16

2010.08.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3-443-531/10-4/JF
     ∟Wnioskodawca do dostawy produktów będących przedmiotem wniosku ma prawo stosować obniżoną stawkę podatku od towarów i usług w wysokości 7%.

2010.07.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-479/10-2/BD
     ∟Stawka podatku na wyroby piekarskie.

2010.07.06 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-298/10-2/MM
     ∟sprzedaż wymienionego we wniosku wyrobu o nazwie „galaretka w połączeniu z ciastkiem”, która jest sklasyfikowana w symbolu PKWiU 15.81.12-00 podlega opodatkowaniu stawką podatku VAT w wysokości 7% zgodnie z art. 41 ust. 2 ustawy o VAT, w związku z poz. nr 25 załącznika nr 3 do tej ustawy. Natomiast wyroby wyprodukowane przez Wnioskodawcę i sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 15.84.23 jako, że nie zostały wymienione w żadnym z załączników do cytowanej wyżej ustawy, które zawierają wykazy towarów i usług opodatkowanych stawkami preferencyjnymi, do ich dostawy zastosowanie znajdzie, w myśl art. 41 ust. 1 ustawy o VAT podstawowa stawka podatku VAT w wysokości 22%.

1 2 3

Dołącz do zarejestrowanych użytkowników i korzystaj wygodnie z epodatnik.pl.   Rejestracja jest prosta, szybka i bezpłatna.

Reklama

Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.

czytaj

O nas

epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.

czytaj

Regulamin

Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.

czytaj