Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.85.11.0
-
23/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.85.11.0 -
1
2016.08.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-384/16-4/JO
∟(...) zakwalifikowanych i należących do grupy: PKWiU ex 10.85.1 „Gotowe posiłki i dania z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%”, a także: 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów i krwi”,10.85.14.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie wyrobów mącznych” - Makarony (dotyczy np. (...)
2016.07.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-321/16/JP
∟(...) 40-58%, majonez 25%, wędlina 16-30%) - PKWiU 2008 10.85.13.0 „gotowe posiłki i dania na bazie warzyw jeśli zawartość mięsa nie przekracza 20%” oraz PKWiU 2008 10.85.11.0 „gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi jeśli zawartość mięsa przekracza 20%”;sałatka warzywna z jajkiem (skład: warzywa (...)
2016.03.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-875/15-4/AW
∟(...) i ryb (stripsy), smażona cebula mieszczą się w grupie 10.85.1 i w zależności od receptury i składu, czy też przewagi jednego składnika będą klasyfikowane jako: 10.85.11.0 Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (kanapki i burgery na bazie mięsa, smażone kawałki mięs tzw. stripsy); 10.85.12.0 Gotowe posiłki (...)
2015.09.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/4512-656/15-4/AO
∟(...) Niego towary wymienione w przedmiotowym wniosku o interpretację przepisów prawa podatkowego, powinny być klasyfikowane do następujących kodów klasyfikacyjnych:PKWiU 10.85.11.0 Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi,PKWiU 10.85.12.0 Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków,PKWiU 10.85.13.0 (...)
2015.03.19 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1220/14/RSz
∟(...) Wnioskodawca uzupełnił zdarzenie przyszłe w następujący sposób:ad. 1. Symbol PKWiU dla sprzedaży gotowych wyrobów garmażeryjnych, o których mowa we wniosku to 10.85.11.0 - gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi, ad. 2. gotowe wyroby garmażeryjne, o których mowa we wniosku nie zawierają produktów o (...)
2014.09.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-912/14-4/IGo
∟(...) nią Produkty mogłyby być alternatywnie sklasyfikowane do następujących grupowań PKWiU:„Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi” tj. jako PKWiU 10.85.11.0 oraz„Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, tj. jako PKWiU 10.85.12.0.Powyższe w ocenie Spółki prowadzi do wniosku, iż (...)
2014.06.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-331/14/BS
∟(...) o wyjaśnienie dlaczego uznano, że wyroby Wnioskodawcy, tj. "flaki" mieszczą się w grupowaniu PKWiU 10.89.11.00 „Zupy i buliony oraz przetwory z nich” a nie PKWiU 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”. Wnioskodawca otrzymał wyjaśnienie z dnia 5 kwietnia 2011 r., które jest nieprecyzyjne, (...)
2013.12.20 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-937/13-2/MN
∟(...) interpretacjach indywidualnych (dalej: Interpretacje), dotyczących prowadzonej przez Spółkę sprzedaży na wynos produktów należących m.in. do grupowania PKWiU 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi” oraz PKWiU 10.1 „Mięso i wyroby z mięsa, zakonserwowane” potwierdził, że:sprzedaż przez (...)
2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-2/MN
∟(...) posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, w tym w szczególności: gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (PKWiU 10.85.11.0); pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (PKWiU 10.85.19. 0);(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których (...)
2013.10.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-686/13-3/MN
∟(...) posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, w tym w szczególności: gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (PKWiU 10.85.11.0); pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (PKWiU 10.85.19. 0);(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których (...)
2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-3/MN
∟(...) posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, w tym w szczególności: gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (PKWiU 10.85.11.0); pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (PKWiU 10.85.19. 0);(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których (...)
2013.09.18 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-561/13-2/MN
∟(...) posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, w tym w szczególności: gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi (PKWiU 10.85.11.0); pozostałe gotowe posiłki i dania, włączając pizzę zamrożoną (PKWiU 10.85.19. 0);(PKWiU ex 10.71.12.0) Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których (...)
2012.09.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP2/443-502/12-4/IG
∟(...) transportowych skład: kawałki kurczaków w panierce – ok. 60 %, sałata – ok. 15 %, pokrojone pomidory – ok. 15 %, sos majonezowy – ok. 5%, ciasto - ok.5% - PKWiU 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”.cruncher - sprzedawane w plastikowych opakowaniach, skład: kawałki kurczaków panierce – ok . (...)
2012.08.03 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-430/12-4/MR
∟(...) klasyfikację PKWiU: sok jabłkowy 10.32.16.0, lody 10.52.10.0, ciastka 10.71.12.0, kawa 10.83.11.0, herbata 10.83.14.0, pizza 10.85.19.0, gotowe posiłki z mięsa 10.85.11.0, wyroby cukiernicze 10.82.23.0, gotowe posiłki na bazie wyrobów mącznych 10.85.14.0, czekolada i batony czekoladowe 10.82.22.0. Wnioskodawca jest (...)
2012.05.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-153/12/WN
∟(...) pod uwagę fakt, że Eurostat sklasyfikował hot dogi do grupowania PRODCOM 10.85.11.00, tym samym na gruncie PKWiU hot dogi powinny być klasyfikowane do grupowania PKWiU 10.85.11.0 Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi. W związku z powyższym zadano następujące pytanie: Czy sprzedaż hot dogów i produktów na (...)
2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-3/SJ
∟(...) 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 (...)
2012.01.04 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1463/11-2/SJ
∟(...) 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 (...)
2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-2/AK
∟(...) 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 (...)
2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1437/11-3/AK
∟(...) 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 (...)
2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-2/MR
∟(...) 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 (...)
2011.12.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1381/11-3/MR
∟(...) 10.71.12.0 „Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże”, l0.71.11.0 ,,Pieczywo świeże”, 10.73.11.0 „Makarony, pierogi, kluski i podobne wyroby mączne”, 10.85.11.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi”, 10.85.12.0 „Gotowe posiłki i dania na bazie ryb, skorupiaków i mięczaków”, 10.85.13.0 (...)
2011.11.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1261/11-2/EN
∟(...) prowadzi działalność gospodarczą od dnia 1 sierpnia 2002 r., jest czynnym podatnikiem i zajmuje się produkcją flaków wołowych w pomidorach o symbolu PKWiU 10.85.11.0 „gotowe posiłki i dania, z wyłączeniem produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%”. Wg klasyfikacji PKWiU przez gotowy posiłek należy rozumieć: (...)
2011.05.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP1/443-185/11-2/BD
∟(...) i 2007 – 2008) PKWiU na produkowane wyroby i tak:sałatki warzywne PKWiU 10.85.13.0 – gotowe posiłki i dania na bazie warzyw, galarety wieprzowe i drobiowe PKWiU – 10.85.11.0 – gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów i krwi, kanapki – PKWiU 10.89.19.0 – pozostałe artykuły spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane.W (...)
1
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.