Interpretacje podatkowe do PKWiU 10.89.15.0
-
37/481753 - interpretacji podatkowych
do PKWiU 10.89.15.0 -
1 2
2019.06.12 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL2-3.4012.209.2019.2.EZ
∟(...) VAT, za zakwalifikowaniem ich jako opodatkowanych w wysokości 5% przemawia również fakt, że produkty z tej samej jednostki statystycznej pod oznaczeniem 10.89.12.0 oraz 10.89.15.0 zostały przypisane do niższej stawki VAT, mimo, że też należą do kategorii 10.89. W świetle obowiązującego stanu prawnego stanowisko Wnioskodawcy w (...)
2017.08.10 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0112-KDIL1-2.4012.203.2017.2.MR
∟(...) przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla dostawy produktów sklasyfikowanych pod symbolem PKWIU 10.39.17.0 oraz 10.89.15.0 – jest nieprawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 2 czerwca 2017 r. wpłynął do tutejszego organu ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej (...)
2017.07.05 - Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej - 0114-KDIP1-1.4012.119.2017.2.DG
∟(...) i napoju ryżowego sklasyfikowanych jako: przetwory homogenizowane oraz żywność dietetyczna (PKWiU 10.86.10.0) – jest prawidłowe;soki i ekstrakty roślinne (PKWiU 10.89.15.0) oraz pozostałe napoje bezalkoholowe (PKWiU 11.07.19.0) – jest nieprawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 18 kwietnia 2017 r. wpłynął do tutejszego organu ww. (...)
2017.02.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP1.4512.35.2017.2.MG
∟(...) PKWiU 21.10.60.0 „Gruczoły i pozostałe narządy ich ekstrakty oraz pozostałe substancje pochodzenia ludzkiego lub zwierzęcego, gdzie indziej niesklasyfikowane”.PKWiU 10.89.15.0 „Soki i ekstrakty roślinne, substancje pektynowe, środki zagęszczające i żelujące”.PKWiU 10.89.14.0 „Ekstrakty i soki z mięsa , ryb i bezkręgowców (...)
2017.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP1.4512.38.2017.2.MG
∟(...) interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży agarów sklasyfikowanych w grupowaniu PKWiU 10.89.15.0 – jest nieprawidłowe. UZASADNIENIE W dniu 13 stycznia 2017 r. został złożony ww. wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej dotyczącej podatku od (...)
2017.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP1.4512.39.2017.2.MG
∟(...) PKWiU 21.10.60.0 „Gruczoły i pozostałe narządy ich ekstrakty oraz pozostałe substancje pochodzenia ludzkiego lub zwierzęcego, gdzie indziej niesklasyfikowane”.PKWiU 10.89.15.0 „Soki i ekstrakty roślinne, substancje pektynowe, środki zagęszczające i żelujące”.PKWiU 10.89.14.0 „Ekstrakty i soki z mięsa , ryb i bezkręgowców (...)
2017.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP1.4512.40.2017.2.MG
∟(...) PKWiU 21.10.60.0 „Gruczoły i pozostałe narządy ich ekstrakty oraz pozostałe substancje pochodzenia ludzkiego lub zwierzęcego, gdzie indziej niesklasyfikowane”.PKWiU 10.89.15.0 „Soki i ekstrakty roślinne, substancje pektynowe, środki zagęszczające i żelujące”.PKWiU 10.89.14.0 „Ekstrakty i soki z mięsa, ryb i bezkręgowców (...)
2017.02.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP1.4512.36.2017.2.MG
∟(...) PKWiU 21.10.60.0 „Gruczoły i pozostałe narządy ich ekstrakty oraz pozostałe substancje pochodzenia ludzkiego lub zwierzęcego, gdzie indziej niesklasyfikowane”.PKWiU 10.89.15.0 „Soki i ekstrakty roślinne, substancje pektynowe, środki zagęszczające i żelujące”.PKWiU 10.89.14.0 „Ekstrakty i soki z mięsa , ryb i bezkręgowców (...)
2016.12.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - 1061-IPTPP2.4512.534.2016.1.KK
∟(...) wyłącznie substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)
2016.03.14 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1338/14/16-S/EK/BJ
∟(...) substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)
2016.03.02 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1336/14/16-S/BS
∟(...) substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)
2016.02.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1337/14/16-S/BS
∟(...) substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)
2016.02.22 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1339/14/16-S/BS
∟(...) substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)
2016.02.16 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1093/15/EA
∟(...) substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)
2016.01.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1040/15/EA
∟(...) wyłącznie substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)
2016.01.28 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1033/15/EA
∟(...) wyłącznie substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)
2016.01.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-1001/15/IK
∟(...) wyłącznie substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0, Pozostałe napoje bezalkoholowe – wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)
2016.01.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1530/14/15-S/EK
∟(...) się w klasyfikacji PKWiU pod numerami: 10.85.1, dodatkowo Wnioskodawca pragnie wskazać, że wniosek nie dotyczy produktów o zawartości alkoholu powyżej 1,2%, 10.89.15.0 - soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe; środki zagęszczające i żelujące - wyłącznie substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i (...)
2016.01.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP3/4512-512/15-2/BM
∟(...) wyłącznie substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0;w których udział masowy soku owocowego, (...)
2015.06.12 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4512-1-231/15-4/PR
∟(...) osobą prowadzącą działalność gospodarczą oraz podatnikiem VAT czynnym. Przedmiotem działalności Wnioskodawcy jest m.in. sprzedaż soku aloesowego 100% (symbol PKWiU: 10.89.15.0) oraz nasion sezamu 100% (symbol PKWiU: 01.11.94.0). W chwili sporządzania wniosku przy sprzedaży ww. towarów stosowana jest stawka VAT w wysokości 23%. W (...)
2015.05.15 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/4512-126/15/MS
∟(...) i żelujące - wyłącznie substancje pektynowe, pektyny i pektyny, śluzy i zagęszczacze z produktów roślinnych, w tym modyfikowane - mieszczą się wg PKWiU w grupowaniu 10.89.15.0,Pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczą się wg PKWiU w grupowaniu 11.07.19.0 - w których udział masowy soku owocowego, (...)
2015.03.23 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP3/443-1219/14-3/ISZ
∟(...) i żelujących - wyłącznie substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane (PKWiU ex 10.89.15.0), pozostałych napojów bezalkoholowych - wyłącznie napojów gazowych: 1) w których udział masowy soku owocowego, warzywnego lub owocowo-warzywnego wynosi nie (...)
2015.01.29 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1350/14/EK
∟(...) wyłącznie substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,Pozostałe napoje bezalkoholowe – wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)
2015.01.27 - Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy - ITPP1/443-1336/14/BS
∟(...) substancje pektynowe, pektyniany i pektyny, śluzy i zagęszczacze pochodzące z produktów roślinnych, w tym modyfikowane, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 10.89.15.0,pozostałe napoje bezalkoholowe - wyłącznie niegazowane napoje, mieszczące się w klasyfikacji PKWiU 11.07.19.0: w których udział masowy soku owocowego, (...)
2014.05.08 - Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie - IPPP1/443-368/14-4/ISZ
∟(...) gospodarczą polegającą na handlu i produkcji artykułów spożywczych. Ma zamiar sprzedawać sok z pokrzywy. Zainteresowany zakwalifikował ten wyrób do grupowania PKWiU 10.89.15.0 - soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe; środki zagęszczające i żelujące. W uzupełnieniu Wnioskodawca wskazał, że przedmiotowy towar nie (...)
2013.10.24 - Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi - IPTPP2/443-604/13-5/KW
∟(...) 29 października 2008 r. (Dz. U. z 2008 r. Nr 207, poz. 1293, ze zm., dalej: „PKWiU 2008”), według PKWiU 2008 guma ksantanowa powinna być zaliczana do grupowania PKWiU 10.89.15.0 (Środki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe; środki zagęszczające i żelujące). W piśmie stanowiącym uzupełnienie wniosku Zainteresowany wskazał, (...)
2011.12.30 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/4441-69/11-3/SJ
∟(...) wymienione wyżej elementy mają dla ustalenia zakresu rzeczowego grupowań PKWiU 2008 jednakową moc stanowiącą.Według Rozporządzenia w sprawie PKWiU, grupie 10.89.15.0 PKWiU odpowiada pozycja 1302 CN, tj. soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe, pektyniany i pektany; agar-agar, pozostałe śluzy i zagęszczacze, nawet (...)
2011.12.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach - IBPP2/443-1022/11/ICz
∟(...) towarów: oleje roślinne, soki z aloesu i inne pozostałe soki. Urząd Statystyczny - Łódź w swojej opinii zmienił grupowanie na naturalne soki aloesowe z numeru PKWiU 10.89.15.0 na numer PKWiU 11.07.19.0 - „pozostałe napoje bezalkoholowe". Wnioskodawca nie starał się o wyjaśnienie zmiany numeru PKWiU mając na względzie to, że w (...)
2011.10.07 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPB3/423-303/11-4/MM
∟(...) przedstawiony następujący stan faktyczny.Wnioskodawca prowadzi działalność gospodarczą w zakresie krajowej sprzedaży kosmetyków oraz napojów owocowych o PKWiU 10.89.15.0, wyprodukowanych wyłącznie z soków owocowych lub ich koncentratów oraz ekstraktów roślinnych w proporcjach podanych poniżej. Sprzedaż tę Wnioskodawca (...)
2011.10.05 - Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu - ILPP2/443-1039/11-4/EN
∟(...) przedstawiony następujący stan faktyczny.Wnioskodawca prowadzi działalność gospodarczą w zakresie krajowej sprzedaży kosmetyków oraz napojów owocowych o PKWiU 10.89.15.0 wyprodukowanych wyłącznie z soków owocowych lub ich koncentratów oraz ekstraktów roślinnych w proporcjach podanych poniżej. Sprzedaż tę Wnioskodawca (...)
1 2
Przejrzyj zasięgi serwisu epodatnik.pl od dnia jego uruchomienia. Zobacz profil przeciętnego użytkownika serwisu. Sprawdź szczegółowe dane naszej bazy mailingowej. Poznaj dostępne formy reklamy: display, mailing, artykuły sponsorowane, patronaty, reklama w aktywnych formularzach excel.
epodatnik.pl to źródło aktualnej i rzetelnej informacji podatkowej. epodatnik.pl to jednak przede wszystkim źródło niezależne. Niezależne w poglądach od aparatu skarbowego, od wymiaru sprawiedliwości, od inwestorów kapitałowych, od prasowego mainstreamu.
Publikacje mają charakter informacyjny. Wydawca dołoży starań, aby informacje prezentowane w serwisie były rzetelne i aktualne. Treści prezentowane w serwisie stanowią wyraz przekonań autorów publikacji, a nie źródło prawa czy urzędowo obowiązujących jego interpretacji.